Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

NMC - naujasis miesto centras

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Na, Naujamiestį jie aišku turi tikrai puikų, bet tai nereiškia, kad nereikia futuristinio, šį laikmetį atspindinčio rajono. Gal jis netaps jų NMC, nes labai stiprus esamas centras, jis nėra toli nuo gyvenamųjų rajonų, ir upės atskirtis daro savo, bet įspūdingu moderniu miesto rajonu tikrai gali būti. O dėl plačios upės tai taip, čia pliusai ir minusai - iš vienos pusės, didina atskirtį nuo istorinio centro (Vilniaus situacija šiuo atveju žymiai geresnė), bet iš kitos - geras vaizdas (bet ir Vilniaus situacija su tuo yra gera, ypač turint omenyje Baltąjį tiltą ir kitus taškus).

    Vilniuje NMC plėtrą dar labai skatina senojo centro nepatogi padėtis daugumai vilniečių, ko Rygoje nėra. Todėl Vilniuje NMC atsiranda ir turi galimybes plėstis iš tikrai realaus didelio poreikio.
    Snowflakes will attack U <3

    Comment


      Rygos NMC primena Vienos Donaustadt. Bunant senajame Vienos centre jo net nesimato, jis ten kazkur uz upes. Vienoj esu buves daug kartu, toje dalyje nei vieno. Vilniaus NMC matomas is daugelio tasku senamiestyje, pasiekiamas pesciomis, manau tai didelis pliusas ir perspektyva netureti jo mirusio/apleisto ateityje.

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Donaustadt

      Comment


        Panašu, kad tas Donaustadt gaunasi praktiškai miesto pakraštyje. Tikrai ne pati geriausia vieta galimam centrui, nebent verslo kvartalui. Atskyrimas upe nuo didžiosios miesto dalies ir buvimas saloje tikrai turi daug panašumų į Rygą (puikiai matosi toje nuotraukoje kur iš aukštai). Vilniaus NMC yra nesulyginamai geresnėje situacijoje ne tik dėl Senamiesčio artumo, bet ir dėl to, kad jis tikrai yra pačiame miesto centre (imant užstatytą Vilniaus dalį, o ne miesto ribas su visokiais miškais) - žymiai labiau centre, negu istorinis centras.

        Ir dar galimybės plėtrai yra turbūt unikalios, nelabai sutinkamos kituose miestuose.
        Snowflakes will attack U <3

        Comment


          O kokios yra tos Vilniaus NMC bendrosios klaidos, kurias minėjot?

          Comment


            Dingo.

            Comment


              Kol buvo, is tikro labai puikiai uzdare KP, nes ziurint nuo vakarinio galo i rytus, buvo lygiai per viduri. As manau kad kazkas ten vis del to bus, tik garantuotai zemesnis (nors gaila)

              Comment


                O kokia prasme to 3d zemelapio? Ten sudeda ir numatytus, bet neviesintus projektus?

                Comment


                  Parašė Zygis Rodyti pranešimą
                  O kokia prasme to 3d zemelapio? Ten sudeda ir numatytus, bet neviesintus projektus?
                  Architektai naudoja rengdami PP. Puiki priemonė įvertinti esamą, būsimą ir galimai būsimą urbanistinę aplinką, pastatų aukščius, tada atitinkamai pagrįsti savo sprendinius.

                  Comment


                    Ir nmc ir senamiestis. Vilniaus svetainė - vilniuje.info















                    Comment


                      Valdovų rūmų Šiaurinis korpusas tapo panašus į Bauhaus stiliaus pastatą.

                      Comment


                        Reikia perrašyti architektūros vadovėlius, kad Bauhaus'as atsirado 16 a. Lietuvoje, kai vokiečiai apie jį dar nė nesapnavo..

                        Comment


                          I have a dream. Kai žmonės lipa apžvelgti Vilniaus panoramos iš Gedimino kalno - jie pirmiausia ką nori pamatyti, tai yra senąjį Vilnių. Bet taip gaunasi, kad vos ne didžioji dalis, ką jie pamato, yra miškas aplink Katedrą ir Valdovų rūmus. Galima sau meluoti ir įsivaizduoti, kad tie turistai į Gedimino kalną kopią, kad pamatytų mišką, bet Lietuvoj yra turbūt koks šimtas apžvalgos bokštų, iš kurių miškas kur kas gražiau matosi. I have a dram, kad kažkurią dieną aukščiausiasis susipras, jog šitoje vietoje senamiestis, o ne miškas turi būti dominantė. Tuos aukštus medžius aplink Katedrą ir Valdovų rūmus pakeitus tinkamais mažesniais medžiais, žalumos ne tik kad nesumažėtų, bet jos netgi padaugėtų, nes galima būtų pakeisti juos ilgesnį metų laiką žaliuojančiais medžiais, bet kas svarbiausia - žmonėms atsivertų senamiesčio panoramos ir ne tik nuo Gedimino kalno, bet ir nuo apačios, kur dabar Valdovų rūmai dėl medžių matomi turbūt tik 20% aprėptimi, nėra tokios pozicijos, iš kurios būtų įmanoma padaryti Katedros/varpinės/boškto/Valdovų rūmų vienos nuotraukos be medžių, ir dauguma net neįsivaizduoja, kaip tai gražiai atrodytų pvz. iš šito taško. Absurdas, kad tai, ką mes turime gražiausią, mes slepiame po tuo, ko mes turime milijardus ir šitose nuotraukose tai neblogai matosi, nors tai daug labiau blokuojama, kai viskas žaliuoja.

                          Comment


                            Na, o kitiems kaip tik gražiausia yra Vilniaus gamta ir joje netikėtai atsiveriantys įvairūs senamiesčio perlai, o ne naujos statybos valdovų rūmai iš to kampo, iš kurio jie mažiausiai išbaigti. Juk ir taip pagrindinis bei didingiausias katedros fasadas, kuriame išstatytos pagrindinės skulptūros yra visiškai atviras, niekas ten nieko nedengia, visa tuščia aikštė priešais jį ir nei vieno medelio.

                            Comment


                              Tas, kas tavo žodžiais 'didingiausia', t.y. Katedros skulptūros, matomos tik iš vienos pusės. Ir aš sutinku - jos labai papildo 'didingiausią Vilniaus vaizdą'. Su kuo aš nesutinku, tai su tuo, kad mes dėl kažkokių sovietmečiu pasodintų netinkamų medžių turime paslėpti antrą tokį pat didingą vaizdą iš kitos pusės ir net ne tokį pat didingą, o netgi didingesnį, nes jeigu antroje pusėje būtų ne miškas, o prie istorinio paveldo pritaikyta žalioji erdvė - tai vaizdas būtų netgi geresnis, nei iš Katedros aikštės pusės. Čia yra vaizdas į Karedrą + varpinę + valdovų rūmus + Gedimino bokštą, kuris turėtų būti gražiausias Vilniaus vaizdas, matomas ant atviručių.
                              Paskutinis taisė Eidvis; 2020.01.27, 21:21.

                              Comment


                                Lygiai dėl tų pačių priežasčių niekaip nesuprantu, kodėl Goštauto g. medžiai turi blokuoti vieną reprezentatyviausių Vilniuje NMC vaizdų. Tarkim, nuo Mečetės g. matai eilę medžių, o ne didingą vaizdą už jų.

                                Medžiai yra labai puiku, gerai, aš pritariu Gretai dėl ekologijos, gal netgi googleLT dėl žalumos būtinumo miestuose, viskas ok. Bet ne tokiose vietose.

                                Be to, juos gi turbūt galima ne nukirsti, o pervežti kitur.
                                Paskutinis taisė Tomizmas; 2020.01.27, 22:13.
                                Snowflakes will attack U <3

                                Comment




                                  Būtent, kad yra daugybė vietų Vilniuje, kur medžiai turėtų būti iš esmės keičiami. Tai nereiškia, kad ten medžių neturi likti, tai reiškia, kad ten turėtų atsirasti augmenija pritaikyta tai konkrečiai vietai. Bet aš manau mes patys dažnai pasimaunam ant medžių talibų metamų 'ekologijos' ir 'gyvybės' kabliukų. Čia tas atvejis, kai šimtus kartų kartojamas melas ima ir tampa tiesa, nors realiai yra visiškas absurdas. Vien tik Vilniuje tie medžiai, kuriuos reikia keisti, nesudaro nė 0,1% visų medžių, ekologijai tai neturi jokios įtakos, o jei kažkam labai svarbus placebo efektas - tai tų medžių galima trigubai daugiau atsodinti tam tinkamesnėse vietose. Kitas kabliukas - kad tai neva šventa gyvybė. Iš biologinės pusės medis nėra sudėtingesnė gyvybės forma, nei beširdiškai pjaunama žolė, tiesą sakant žmoguje gyvena 100 trilijonų bakterijų - t.y. kiekviename iš mūsų yra 30 kartų daugiau biologiškai daug sudėtingesnės gyvybės formų, nei apskritai yra medžių visame pasaulyje. Man absurdiškai atrodo, kai kažkas aiškina, jog medis yra nejudinama gyvybė ir po to valgo mėsą sėdėdamas ant iš dvėselienos padarytos kėdės, prie iš dvėselienos padaryto stalo ir dvėselieną naudoja, kad pakūrenti židinį, o beširdžiai skandinavai apskritai iš dvėselienos namus statosi ir tai dar ekologija vadina. Jeigu tie medžių talibai taip sureikšmina medžių biologinę vertę - tai tegul pasižiūri į veidrodį, nes atsimerkę ir pamatę realybę turėtų pasprinkti, ypač tokie, kaip googleLT, taip kovojantys už medinių namų išsaugojimą.

                                  Comment


                                    Mane labiausiai erzina Operos ir baleto teatrą užstojantys medžiai Ir opera atsivertų nuo NMC savo gražumu, ir operos lankytojams NMC atsivertų savo puikume. O tai Bučiūtės sugalvotas nuostabus fasadas lieka už lapelių paslėptas, nes neduokdie lietuviui nukirst medį...

                                    Comment


                                      Dalinuosi čia, nes atrodo, kad labai susijusi tema su NMC.

                                      ROBERTAS ŽULPA: PATS LAIKAS VILNIUJE PRADĖTI IEŠKOTI NAUJO A KLASĖS BIURŲ RAJONO



                                      Vilniaus biurų rinkoje praėję metai nebuvo patys įspūdingiausi, o rekordai bus fiksuojami šiemet ir kitąmet. Per 2020-2021 metus rinką papildys 297 tūkst. kv. m naujų biurų – didžioji dalis šio ploto jau pradėta statyti. Per keletą ateinančių metų gerokai nuseks dešiniajame Neries krante susiformavusio naujojo verslo rajono plėtros potencialas – liko vos keletas sklypų. Jeigu per ateinančius 4-5 metus nebus suformuotas naujas prestižinis verslo rajonas, Vilnius susidurs su A klasės biurų pasiūlos stygiumi, rašo „GALIO GRUOP“.

                                      Pranešime spaudai skelbiama, kad per 2019 metus Vilniaus rinką papildė 60 tūkst. kv. m naujo biurų ploto penkiuose A klasės verslo centruose. Biurų paklausa viršijo pasiūlą, todėl neišnuomoto biurų ploto praėjusių metų pabaigoje beveik nebuvo – jis siekė vos apie 2,5 proc.

                                      „2020 metų pradžioje Vilniuje visų nuomai skirtų modernių biurų plotas siekė apie 710 tūkst. kv. m. Šiuo metu vienam sostinės gyventojui tenka apie 1,3 kv. m biuro ploto. Pagal šį rodiklį lenkiame Rygą, kur vienam gyventojui tenka 1,1 kv. m modernių biurų. Tačiau vis dar atsiliekame nuo Talino, kur vienam gyventojui tenka 1,8 kv. m biurų. Vakarų Europoje šis rodiklis siekia 3-7 kv. m vienam gyventojui, todėl dar turime ką vytis“, – sako Robertas Žulpa, „GALIO GRUOP“ direktorius.

                                      Kita vertus, anot jo, gyvename aktyviausiu biurų plėtros laikotarpiu, todėl galime pasidžiaugti, jog Vilniuje turime santykinai naujus biurus: apie 40% visų modernių biurų yra iki 4 metų senumo, o 53% – iki 10 metų.

                                      2020-2021 metais Vilniuje bus fiksuojama rekordinė biurų plėtra – šiemet rinkai bus pristatyta maždaug dvigubai daugiau biurų ploto nei 2019 metais, o kitąmet – triskart daugiau. Iš viso per ateinančius dvejus metus sostinės rinką papildys 297 tūkst. kv. m naujų biurų – beveik viso šio ploto statybos jau pradėtos.

                                      Prestižiniame rajone greit neliks vietos naujiems biurams

                                      2020-2021 metais pasikeis A ir B klasės biurų pasiūlos santykis: 56% visos naujos pasiūlos bus B klasės. Iki šiol ketverius metus du trečdaliai naujai plėtojamų biurų buvo A klasės – absoliuti dauguma jų ploto (97 proc.) šiuo laikotarpiu iškilo dešiniajame Neries krante, vadinamajame centriniame verslo rajone.

                                      „Ateinančius dvejus metus prestižinis verslo rajonas dar plėsis, nes kaip tik čia statoma 80 proc. naujų A klasės biurų. Tačiau šios vietos potencialas senka. Lieka vis mažiau sklypų, tinkamų statyboms, o tai reiškia, kad po 4-5 metų nebeliks erdvės naujai biurų pasiūlai dešiniajame Neries krante. Alternatyvos šiai vietai kol kas neturime, todėl ateityje Vilnius gali susidurti su A klasės biurų deficitu“, – pastebi R. Žulpa.

                                      A klasės biurų trūkumas gali turėti neigiamą įtaką siekiant į Vilnių pritraukti žinomų pasaulinių kompanijų investicijas – keletą metų besitęsianti didelė A klasės biurų paklausa rodo, jog kartu su kokybe, vieta mieste yra vienas svarbiausių kriterijų, įmonėms renkantis, kur įsikurti.

                                      „Manau, daugiausia potencialo tapti naujuoju A klasės verslo rajonu turi „Vilnius Connect“ konversijos projektas Vilniaus geležinkelio stoties teritorijoje. Tai 21 ha teritorija greta Vilniaus Senamiesčio, turinti milžinišką kelių šimtų tūkstančių kvadratinių metrų plėtros potencialą. Be to, tai yra stambus transporto mazgas, pasiekiamas geležinkeliais, tarpmiestiniais autobusais, viešuoju transportu, o tarptautinis Vilniaus oro uostas yra vos už 5 minučių kelio“, – sako R. Žulpa.

                                      <..>
                                      https://structum.lt/straipsnis/rober...Hd-Bxhu7jsUEo0

                                      Comment


                                        Greiciausiai sunku ispirkti/suformuoti didesnius sklypus kas yra NMC problema, bet cia laiko klausimas. Idomiai tokiam kontekste atrodo tokie projektai kaip Lvovo 37. Aisku kad del to vis daugiau statysis ofisu kitose miesto vietose.

                                        Beje, kadangi komentuoja Galio group direktorius, tai idomu ar jie kazka turi numate gelezinkelio stoties teritorijoj.
                                        Paskutinis taisė Edd; 2020.02.06, 12:07.

                                        Comment


                                          Man tai juokinga, dabartiniuose ofisu kvartaluose pilna neisnauditos vietos, ir debiliskais sprendimais vis aktyviai ir beprasmiskai vieta svaistoma, bet ok.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X