Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Naujininkai, Rasos - projektai ir statybų eiga

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Teoriškai gera vieta, bet nuvažiuokite ten pasivaikščiokite, kažin, ar norėsis gyventi ir kasdien vaikščioti šalia tokio kontingento, neveltui ir NT kainos sąlyginai nedidelės, nors šalia senamiestis.
    As toje vietoje buvęs. Pasikartosiu, mano akimis ji viena geriausių šalia senamiesčio esančių vietų. Čia teritoriškai turėtų būti net ne Naujininkai, o Rasos. bet reikėtų žiūrėti seniūnijų planą. Kontinentas ten kaip tik geras: Šalia Ligoninė, Kapinės, Stadionas, naujai renovuoti senoviniai daugiabučiai, einant link naujai renovuojamo Pelesos skvero, stovi sovietiniai plytiniai daugiabučiai, jokių bendrabučių ar bomžynų. Gal kažko nesuprantu
    Paskutinis taisė Upper; 2025.11.21, 09:18.

Comment

Parašė Robyla Rodyti pranešimą
      Panašu, kad pajudėjo ir kitas, ilgai strigęs, projektas Pelesos g. 3

Naujininkuose bus statomas didžiulis daugiabučių kvartalas

https://madeinvilnius.lt/verslas/sta...ciu-kvartalas/

Click image for larger version Name:	8fe7835b-ea7e-44be-b1c3-31730998026b.jpg Views:	1 Size:	142,7 kB ID:	2228522
      Labai gerai, kad išsivalys ši vieta. Gaila tik didžioji dalis garažų nepatenka į sklypą tad liks. Gerai, kad perimetras.

Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	611
Size:	170,8 kB
ID:	2231109

Comment

Parašė Upper Rodyti pranešimą

As toje vietoje buvęs. Pasikartosiu, mano akimis ji viena geriausių šalia senamiesčio esančių vietų. Čia teritoriškai turėtų būti net ne Naujininkai, o Rasos. bet reikėtų žiūrėti seniūnijų planą. Kontinentas ten kaip tik geras: Šalia Ligoninė, Kapinės, Stadionas, naujai renovuoti senoviniai daugiabučiai, einant link naujai renovuojamo Pelesos skvero, stovi sovietiniai plytiniai daugiabučiai, jokių bendrabučių ar bomžynų. Gal kažko nesuprantu
        Aš irgi kartais galvoju, pro kurį galą mąsto kai kurie žmonės, kai renkasi būsto lokaciją ir argumentus už vs prieš? Pamenu gal kokiais 2016-2017 šitame pačiame forume su kažkuo (nebepamenu kuo, gal kas primins? ) ginčyjausi apie Šnipiškių vs Pilaitės gerumą, artumą iki centro ir t.t., ryšium su tuo, kad kainos Šnipiškėse iki maždaug 2018-2019 buvo artimesnės Pilaitei (ir labai panašios į Fabijoniškių), nei Centrui. Man dar tais laikais tai atrodė be galo keista. Žmogus išsijuosęs įrodinėjo, kaip nuo Šnipiškių iki Centro nukeliauti užtrunka panašiai laiko, kaip ir nuo Pilaitės (su mašina, žinoma ) ir kad Pilaitė yra panašiai gera ar net geresnė vieta gyventi. Elementarus common sense sako, kad tai nesąmonė ir reikia būti visiškai nupuolusiam nuo proto kalbėti tokias nesąmones, kaip ir tiems, kas dabar neigia, kad ta Naujininkų/Rasų lokacija yra viena perspektyviausių ir protingiausių vietų apsigyventi ir pirkti NT. Ar čia kažkoks NT rinkos suvokimo latency ar šiaip elementarus žmonių durnumas? Nelabai suprantu kodėl taip yra, bet man tai yra be galo keistas ir smalsumą stimuliuojantis fenomenas . O šitas projektas Naujanuose yra vienareikšmiškai geroje lokacijoje tiek gyvenimo kokybei, tiek kaip investicija (su sąlyga, kad pats projektas bus vykęs). Aiškinti kaip nors kitaip reikia būti visiškai nublūdusiam. Artimiausiu bmetu daugiau NT vilniuje pirkti neplanuoju, bet jei/kai planuosiu, tai būtų viena pirmųjų vietų mano short liste.

Comment

Dabar lokacija gal ir nieko, bet prieš 30 metų buvo tragiška. Mano žmona ten gyveno. Triukšmas nuo 3 val. ryto, didelė oro tarša, na ir kontingentas atitinkamas, be abejo. Berods, liūdnai pagarsėjęs Molotkovas šalia gyveno.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą

Aš irgi kartais galvoju, pro kurį galą mąsto kai kurie žmonės, kai renkasi būsto lokaciją ir argumentus už vs prieš? Pamenu gal kokiais 2016-2017 šitame pačiame forume su kažkuo (nebepamenu kuo, gal kas primins? ) ginčyjausi apie Šnipiškių vs Pilaitės gerumą, artumą iki centro ir t.t., ryšium su tuo, kad kainos Šnipiškėse iki maždaug 2018-2019 buvo artimesnės Pilaitei (ir labai panašios į Fabijoniškių), nei Centrui. Man dar tais laikais tai atrodė be galo keista. Žmogus išsijuosęs įrodinėjo, kaip nuo Šnipiškių iki Centro nukeliauti užtrunka panašiai laiko, kaip ir nuo Pilaitės (su mašina, žinoma ) ir kad Pilaitė yra panašiai gera ar net geresnė vieta gyventi. Elementarus common sense sako, kad tai nesąmonė ir reikia būti visiškai nupuolusiam nuo proto kalbėti tokias nesąmones, kaip ir tiems, kas dabar neigia, kad ta Naujininkų/Rasų lokacija yra viena perspektyviausių ir protingiausių vietų apsigyventi ir pirkti NT. Ar čia kažkoks NT rinkos suvokimo latency ar šiaip elementarus žmonių durnumas? Nelabai suprantu kodėl taip yra, bet man tai yra be galo keistas ir smalsumą stimuliuojantis fenomenas . O šitas projektas Naujanuose yra vienareikšmiškai geroje lokacijoje tiek gyvenimo kokybei, tiek kaip investicija (su sąlyga, kad pats projektas bus vykęs). Aiškinti kaip nors kitaip reikia būti visiškai nublūdusiam. Artimiausiu bmetu daugiau NT vilniuje pirkti neplanuoju, bet jei/kai planuosiu, tai būtų viena pirmųjų vietų mano short liste.
            Su kuo diskutavai nepamenu, bet pamenu tą diskusiją, nes tuo metu kaip tik rinkausi pirkti butą. Turbūt nereikia sakyti, kad nusipirkau Šnipiškėse ir nesigailiu beveik 3 kart išaugusia verte.

Comment

Pritariu kiekvienam žodžiui. Mano spėjimas po 5 metų šioje lokacijoje naujos statybos įrengtų butų kainos bus 10k EUR už kvadratą

Comment

šiaip Geležinkėlis yra upė be tiltų, pramogų nedaug, pagrindė bus taškinė statyba sovietiniame rajone, kainos Tyzenhausose 5k, iki Kudirkos aikštes tikrojo centro) iš Merko Žalgirio g. projekto arčiau nei iš Pelesos 3. Kol neišnaudos viso Šnipiškių, o gal ir Markučių potencialo, klausimas ar ten list verta, nebent esi lenkų turistas ir tau labai svarbus Aušros vartai.

Comment

Parašė _JJ_ Rodyti pranešimą

Su kuo diskutavai nepamenu, bet pamenu tą diskusiją, nes tuo metu kaip tik rinkausi pirkti butą. Turbūt nereikia sakyti, kad nusipirkau Šnipiškėse ir nesigailiu beveik 3 kart išaugusia verte.
                  Po kelių metų (~2022) buvo straipsnis Delfi, kur buvo sudėti visi Vilniaus rajonai pagal kainų pokyčius. Turbūt nereikia priminti, kuris rajonas brango labiausiai, o kuris mažiausiai. Anyway, čia, kaip sakiau, yra elementarus common sense ir pačio žemiausio lygio NT rinkos fundamentalų supratimas. Kai visas rajonas yra praktiškai walking distance (<2km) iki centro ir kur viskas yra šalia, iš principo visada bus patrauklesnis ir geresnis, nei kažkas, kas yra už 7 km, praktiškai kitame mieste, atskirtas dydkynių, prie miesto prijungtas viena pagrindine gatve, kuri dažnai užsikemša.

Su Naujininkais yra kažkas panašaus. Rajonas yra šalia centro, geležinkelio stoties (be galo didelis privalumas!), oro uosto (taipogi labai didelis privalumas, bet be baisaus lėktuvų triukšmo, skirtingai, nei Markučiuose), prie svarbių VT jungčių, IKEA ir t.t. ir pan. Aiškinti, kad ten blogai, nes nu ai kažkoks ten kažkur kontingentas blogas ar kad "nėra pramogų" (laba diena, iki Naujamiesčio vos keli žingsniai), imho, yra visiškas nesusigaudymas miesto NT rinkoje ir net elementarioje miesto geografijoje. O šiaip man labai džiugu, kad Naujininkuose pradeda kažkas vykti su naujais projektais. Imho, labiausiai neįvertinta miesto dalis, kuri neabejotinai yra viena perspektyviausių ir patraukliausių tiems, kas sugeba vertinti objektyviai, o ne iš serijos "gera vieta" arba "netoli gamtos".

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą
                    Dabar lokacija gal ir nieko, bet prieš 30 metų buvo tragiška. Mano žmona ten gyveno. Triukšmas nuo 3 val. ryto, didelė oro tarša, na ir kontingentas atitinkamas, be abejo. Berods, liūdnai pagarsėjęs Molotkovas šalia gyveno.
                    Čia kalba eina apie triukšmą nuo bėgių? O gal žinote, ar yra triukšmo nuo Tūkstantmečio gatvės? Ten srautas turėtų būti tikriausiai dieną naktį.

Comment

Parašė andyour Rodyti pranešimą

Čia kalba eina apie triukšmą nuo bėgių? O gal žinote, ar yra triukšmo nuo Tūkstantmečio gatvės? Ten srautas turėtų būti tikriausiai dieną naktį.
                      Jeigu kalbama apie Tyzenhauzų projektą, tai ta vieta apskritai yra kaip tylos oazė centre. Nėra auto triukšmo, geležinkelis toje vietoje siauras, o ir judėjimas ten minimaliais greičiais, visiškai nejuntama, lėktuvai leidžiasi/ kyla šiek tiek kita trajektorija, tad irgi ne problema.

Comment

Po kelių metų (~2022) buvo straipsnis Delfi, kur buvo sudėti visi Vilniaus rajonai pagal kainų pokyčius. Turbūt nereikia priminti, kuris rajonas brango labiausiai, o kuris mažiausiai. Anyway, čia, kaip sakiau, yra elementarus common sense ir pačio žemiausio lygio NT rinkos fundamentalų supratimas. Kai visas rajonas yra praktiškai walking distance (<2km) iki centro ir kur viskas yra šalia, iš principo visada bus patrauklesnis ir geresnis, nei kažkas, kas yra už 7 km, praktiškai kitame mieste, atskirtas dydkynių, prie miesto prijungtas viena pagrindine gatve, kuri dažnai užsikemša.

Su Naujininkais yra kažkas panašaus. Rajonas yra šalia centro, geležinkelio stoties (be galo didelis privalumas!), oro uosto (taipogi labai didelis privalumas, bet be baisaus lėktuvų triukšmo, skirtingai, nei Markučiuose), prie svarbių VT jungčių, IKEA ir t.t. ir pan. Aiškinti, kad ten blogai, nes nu ai kažkoks ten kažkur kontingentas blogas ar kad "nėra pramogų" (laba diena, iki Naujamiesčio vos keli žingsniai), imho, yra visiškas nesusigaudymas miesto NT rinkoje ir net elementarioje miesto geografijoje. O šiaip man labai džiugu, kad Naujininkuose pradeda kažkas vykti su naujais projektais. Imho, labiausiai neįvertinta miesto dalis, kuri neabejotinai yra viena perspektyviausių ir patraukliausių tiems, kas sugeba vertinti objektyviai, o ne iš serijos "gera vieta" arba "netoli gamtos".
                        Kodėl blogas kontingentas yra netinkamas argumentas prieš NT įsigijimą? Ir kuo netoli esanti IKEA, iki kurios pėsčiomis nueiti praktiškai neįmanoma, yra privalumas?

Comment

Parašė dziugas99 Rodyti pranešimą

Kodėl blogas kontingentas yra netinkamas argumentas prieš NT įsigijimą?
                          Manau, kad tai priklauso nuo pačio žmogaus. Vieni turi daugiau baimių, kiti mažiau. Kitas dalykas, pirmas įspūdis nežinomoje aplinkoje gali būti klaidinantis.

Paaiškėjo, kad pavojingiausios seniūnijos yra Naujamiestis, Šnipiškės, Senamiestis, Šeškinė ir Žirmūnai, nes jose nusikaltimų skaičius 2 km spinduliu viršija 2 tūkstančius, o Naujamiestyje ir Šnipiškėse – netgi 3 tūkstančius nusikaltimų.
                          | Visą straipsnį galite rasti: https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/...iausi-n1391161
                          Paskutinis taisė andyour; Vakar, 13:29.

Comment

Manau, kad tai priklauso nuo pačio žmogaus. Vieni turi daugiau baimių, kiti mažiau. Kitas dalykas, pirmas įspūdis nežinomoje aplinkoje gali būti klaidinantis.
                            Tai nebūtinai baimė. Tiesiog kažkam gal nemalonu gyventi rajone, kuriame nuolat pasvirę linguoja narkomanai, susileidę heroino, o prie kiekvienos parduotuvės stovi bent po vieną alkoholiką, bandantį iš kiekvieno praeivio išpešti du eurus

Comment

Tai nebūtinai baimė. Tiesiog kažkam gal nemalonu gyventi rajone, kuriame nuolat pasvirę linguoja narkomanai, susileidę heroino, o prie kiekvienos parduotuvės stovi bent po vieną alkoholiką, bandantį iš kiekvieno praeivio išpešti du eurus
                              Alkoholikai prie parduotuvių ir saugiausiam rajone ne naujiena. Niekad neprašė pinigų. Narkomanų esu matęs ne kartą prie stoties. Tai spėju, kad jie ateina iš Naujininkų.

Comment

Nuo geležinkelio. Tik dabar ten veikla žymiai sumažėjusi.
                                Tūkstantmečio g. yra iš kitos pusės ir dauboje.

Comment

Vaikystėje gyvenau tiek Markučiuose, tiek Tyzenhauzuose. Tie rajonai panašios reputacijos tuo metu buvo, tiesiog Markučiai pirmi gentrify'inosi. Tik laiko klausimas kol Tyzenhauzai irgi taps premium. Lokacija labai gera, daug brandžių medžių, vietomis jau dabar atrodo kaip Antakalnis, yra įdomių vietų - cerkvė, kapinės, stadionas, vandens saugykla, senoji ligoninė. Rajonas ant kalno taigi į visas puses atsiveria puikūs vaizdai.

Kažkada atrenovuos tą ligoninę, sutvarkys pravažiavimą pro kapines, pietuose susijungs su Žirnių g. - jau planuose kartu su ledo arena ir ekstremalaus sporto centru, kas bus nauji traukos taškai in their own right. Dar prisidės, kad Vilnius Connect rajoną labiau prijungs prie Senamiesčio - bus naujų patogių praėjimų. Su stadionu kai Žalgiris išsikraustys į Nacionalinį Olegas irgi gali daryti ką nori.
                                  Paskutinis taisė felar; Vakar, 15:11.

Comment

O šiaip man labai džiugu, kad Naujininkuose pradeda kažkas vykti su naujais projektais. Imho, labiausiai neįvertinta miesto dalis, kuri neabejotinai yra viena perspektyviausių ir patraukliausių tiems, kas sugeba vertinti objektyviai, o ne iš serijos "gera vieta" arba "netoli gamtos".
                                    Man irgi džiugu, bet čia dar manyčiau reikia pabrėžti, kad "Naujininkai" yra labai stipriai apibendrintas terminas, nes realybėje tas perspektyvumas ir patrauklumas gali skirtis n kartų priklausomai nuo vietos. Kažkur gali būti labai perspektyvi vieta, o kažkur pinigų švaistymas praktiškai laukuose. Pavyzdžiui ta "Naujininkų" dalis, kuri iš tikrųjų yra Rasų seniūnija, o ne Naujininkai, mano manymu turi potencialo tapti vos ne premium rajonu - Pelesos/Liepkalnio/Stadiono/Tyzenhauzų kvartalas ir tai kas yra šalia jo.

Jau dabar ten yra sutvarkyta infrastruktūra, kitais metais bus baigtas didelis naujas skveras, šalia Liepkalnio 1A ir Stadiono 7 projektai (šitie 2 man yra didžiausia paslaptis kaip iki šiol jų niekas nepradėjo vystyti) ir keletas šabakštynų šalia jų, kur pristatyta nelegalių pastatų, bet VMS yra absoliučiai po..ui.

Tada vienas labiausiai wtf pavyzdžių Vilniuje - visai netoli Senamiesčio stovi actual fucking istoriniai rūmai su potencialiai nuostabiu parku galinčia tapti teritorija, kurie yra pilnai apleisti jau virš 10 metų ir iki šiol niekam neįdomūs. O per vieną pastatą nuo jų objektas, dėl kurio po Nacionalinio stadiono pastatymo kils ne vienas skandalas - Liepkalnio stadionas. Net neabejoju, kad po 10 metų sportinė sklypo paskirtis bus arba panaikinta, arba apeita kokiu nors bajeriu su keliais padelio kortais ir vietoje jo stovės daugiabučių kvartalas.

Liepkalnio gatvės atkarpa iki stadiono turi senamiesčio vaibą, jeigu sutvarkytų pastatų fasadus būtų visai maloni vieta, o šalia daug vietos naujiems projektams, nes irgi netikiu, kad po 10 metų Egzotikos padangų parduotuvei ir Aeropolio autosalonui apsimokės turėti tokius verslus sklypuose, kurie kainuoja milijonus. Ant tų šlaitų galėtų atsirasti visai įspūdingi projektai, nuo kurių iki Halės turgaus 5 minutės pėščiomis, o iki Rotušės aikštės 10. Na ir tada jau seniai aptartos ir suplanuotos teritorijų konversijos pagal (arba gal labiau ne) Vilnius Connect projektą. Nors pats ir nelabai tikiu šiuo projektu, bet tuo pačiu netikiu, kad tokios teritorijos galėtų ilgai prastovėti tokios, kokios yra dabar.

Viskas ko reikia tam rajonui, tai impulso. Tikėkimės, kad tokiu impulsu bus Tyzenhauz statybos ir kiti vystytojai/pirkėjai pagaliau supras to rajono potencialą ir investuos į kitus jau paruoštus projektus su statybu leidimais. Liepkalnio 1A ir Stadiono 7 statybos išvis taptų game changer'iu tam rajonui, gal po naujo skvero atidarymo kas nors pagaliau atkreips dėmesį į šią vietą.

Click image for larger version

Name:	C.PNG
Views:	237
Size:	3,42 MB
ID:	2231366

Comment

Pamenu gal kokiais 2016-2017 šitame pačiame forume su kažkuo (nebepamenu kuo, gal kas primins? ) ginčyjausi apie Šnipiškių vs Pilaitės gerumą, artumą iki centro ir t.t., ryšium su tuo, kad kainos Šnipiškėse iki maždaug 2018-2019 buvo artimesnės Pilaitei (ir labai panašios į Fabijoniškių), nei Centrui. Man dar tais laikais tai atrodė be galo keista.
                                      Netiesa, kad kainos buvo panašios, pats rinkausi pirmą būstą dar 2014 metais ir šnipiškėse mokėjau 1,7K Eur/kv, kai pilaitėje kaina buvo apie 1,2K Eur/kv.
                                      Flickr

Comment

Rajonas yra šalia centro, geležinkelio stoties (be galo didelis privalumas!), oro uosto (taipogi labai didelis privalumas,
                                        Jei neturi mašinos arba turi mašiną, bet esi VT fanas (1 % LT populiacijos). O dėl oro uosto - nebent skraidai kas savaitę.

Dėl Ikea - vėlgi, nebent mėgstama viešuoju arba pėsčiom ten keliauti.

Comment

Kodėl blogas kontingentas yra netinkamas argumentas prieš NT įsigijimą? Ir kuo netoli esanti IKEA, iki kurios pėsčiomis nueiti praktiškai neįmanoma, yra privalumas?
                                          Jis nėra netinkamas, tiesiog jis nėra labai aukštai sąraše, lyginant su dalykais, kuriuos išvardinau. Panašiai, beje, yra ir Šnipiškėse. Yra ten savotiško kontingento. Net jau aptvarkytije Giedraičių g. ar Šnipiškių aikštėje galima vaizdų pamatyti
                                          Gebėjimas įvertinti faktorių svorį irgi yra labai svarbu. Kažkoks nelabai malonus kontingentas yra nuisance, bet tai nėra fundamentali problena. Fundamentali problema tai būtų, jeigu, pavyzdžiui, žmogžudysčių ar plėšimų statistika toje lokacijoje būtų kažkokia išskirtinai bloga, ar būtų kažkokie kiti aiškūs duomenys, rodantys, kad ten yra realiai problemas keliantis kontingentas. Nieko panašaus Naujininkuose (kaip, beje, ir bet kur kitur Vilniuje ar visoje Lietuvoje) seniai nėra ir apie tai net neverta diskutuoti. O visokios ten percepcijos ar subjektyvūs įsivaizdavimai nėra verti net aptarinėjimo.
                                          Paskutinis taisė John; Vakar, 22:12.

Comment

Working...
                                          X