Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Visuomeninės paskirties projektai Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • mr_miegas
    replied
    Pasirode strateginiu veiklu planas, tai radau kelis negirdetus dalykus. Yra nuorodos i projektus, bet reikia turet prisijungimus, tai jauciu tik darbuotojams:
    https://vilnius.lt/lt/savivaldybe/po...mas/?id=367972
    • Mokslo paskirties pastato (vaikų lopšelio-darželio), Kernavės g. 82, projekto įgyvendinimas
    • VšĮ Karoliniškių poliklinikos Pilaitės filialo priestato statyba ir paslaugų plėtra
    • Dviračių kalnelių trasų įrengimas

Komentuoti:


  • Valiukas
    replied
    Geriausia alternatyva būtų nugriaut jį velniop

    Komentuoti:


  • ttttt
    replied
    Lukiškių a. 2 ir dabar atrodo kaip ir gerai, būtų mano valia, tiesiog atnaujinčiau fasadus be jokių darkymų išoriniais apšiltinimais ir pakeisčiau langus į gerai atrodančius ir aušktos energinės klasės.

    Manau svarbiausias iš sąrašo yra Gedimino 38, seniai laukiau kol jo kas nors imsis, bet tuo pačiu ir kiek baisoka, nes toks didelis objektas pačiame centre priklausomai nuo įgyvendinimo gali tapti ir sekmės istorija, ir visiška tragedija, jeigu pvz nuspręs tiesiog apšiltinti tinkuotu putplasčiu.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Lukiškių a. 2 pastato modernizavimo projektas teiktas Architektų rūmams apsvarstyti, gautos labai neigiamos išvados. O rekomendacijos skamba taip:

    Click image for larger version

Name:	Screenshot 2022-01-04 183014.jpg
Views:	797
Size:	51,4 kB
ID:	1941042


    Pilnas tekstas: https://www.architekturumai.lt/wp-co...Lukiskiu_2.pdf

    Vieta: https://www.google.com/maps/@54.6918...7i13312!8i6656

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Renovacijai tai neviešina lyg, bet gal nuo darbų kiekio priklauso. Kartais gali būti ir rekonstrukcija.

    Komentuoti:


  • mr_miegas
    replied
    kaip suprantu P.P. tokiu atveju nebūna?

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Gedimino pr. 29 ir 31, Vilnius
    Lukiškių g. 2, Vilnius
    Kalvarijų g. 147, Vilnius

    Komentuoti:


  • mr_miegas
    replied
    Rašo konkrečiai kuriuos atnaujins 2021?

    Įgyvendinant renovacijos programą planuojama modernizuoti 6 objektus Vilniaus, 3 – Kauno, 5 – Klaipėdos, 5 – Šiaulių ir Panevėžio regionuose. Per 2022–2024 m. ketinama atnaujinti 74.000 kv. m ploto ir tikimasi, kad dėl to metinės NT išlaikymo sąnaudo
    https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...s-nt-pardavimo

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Pasirašyta sutartis dėl policijos pastato Karoliniškėse statybos
    Valstybės nekilnojamąjį turtą valdanti ir jo priežiūrą užtikrinanti valstybės įmonė Turto bankas ir bendrovė „Infes“ pasirašė sutartį dėl modernaus policijos administracinio pastato (Sietyno g. 24) statybos darbų. Sutartimi numatytų rangos darbų vertė 14,34 mln. eurų įskaitant pridėtinės vertės mokestį.

    „Tai išskirtinis ir didžiausios apimties projektas iš visų Turto banko planuojamų įgyvendinti 2022–2023 metais. Įgyvendinus šį projektą, bus sukurtos modernios, šiuolaikiškos darbo sąlygos daugiau nei pusei tūkstančio policijos pareigūnų. Tai vienas svarbiausių mūsų tikslų – gerinti darbo sąlygas viešojo sektoriaus darbuotojams, kartu prisidedant prie aukštesnės teikiamų paslaugų kokybės visuomenei“, – sako Inga Liutkevičiūtė, Turto banko Turto strategijos ir plėtros departamento direktorė.

    Projektas bus pradėtas įgyvendinti iškart pasirašius sutartį, o naujasis pastatas turėtų iškilti per 15 mėnesių. Iš viso Turto banko paskelbtame rangos konkurse buvo gauti 6 įmonių pasiūlymai, iš kurių geriausią pateikė bendrovė „Infes“.

    Komentuoti:


  • Obi-Wan Kenobi
    replied
    Gedimino 38 atrodo geriau nei dauguma dabartinių Žalgirio gatvės ofisų. Tik reikia pirmo aukšto langus pakeisti ir nuimti nuo sienų tuos idiotiškus užrašus (jei dar Armonaitė pati nenukrapštė)

    Komentuoti:


  • AšNeRobotas
    replied
    5. ADMINISTRACINĖS PASKIRTIES PASTATO, ESANČIO GEDIMINO PR. 38, VILNIUJE MODERNIZACIJA IR REMONTAS

    Adresas: Gedimino pr. 38, Vilnius

    Administracinės paskirties pastato, esančio Gedimino pr. 38, Vilniuje modernizacija ir vidaus patalpų atnaujinimas – remontas. Modernizacijos metu bus įgyvendintos energijos taupymo priemonės: apšiltintos pastato sienos ir stogas, pakeisti langai ir durys, modernizuotos komunikacijos, suremontuotos vidaus patalpos. Bendras darbų vietų skaičius padidės nuo 404 iki 495.

    Investicijos: 6,66 mln. Eur
    Šitas įdomiausias. Pakeitus langus vaizdas turėtų ženkliai pasikeist.

    Komentuoti:


  • mr_miegas
    replied
    šiek tiek informacijos, dėl Turto banko planuojamų atnaujinti pastatų (https://www.turtas.lt/lt/nekilnojamo...o-projektai/):

    1. ADMINISTRACINĖS PASKIRTIES PASTATO, ESANČIO STUDENTŲ G. 45A, VILNIUJE, PAPRASTASIS REMONTAS

    Adresas: Studentų g. 45A, Vilnius

    Turto bankas 2020 m. kovo 12 d. perėmė valdyti patikėjimo teise pastatą, esantį Studentų g. 45A, Vilnius. Pastato paskirtis – maitinimo, plotas 4125 kv. m, nors faktinis plotas yra 6905 kv. m. Tikslas – pastatą įteisinti ir įveiklinti. LR Sveikatos apsaugos ministerija yra išreiškusi poreikį: sukoncentruoti ir optimizuoti panašią veiklą ir funkcijas vykdančios sveikatos sistemos įstaigas. Tai padarius sumažėtų logistikos išlaidos, taip pat sumažėtų komunalinės išlaidos dėl racionalesnių erdvių išplanavimo ir administravimo išlaidų vienoje vietoje. Būtų atsisakyta komercinės nuomos, kuri sudaro 100 000 Eur per metus. Esamos institucijų patalpos yra nusidėvėję, nereprezentatyvios ir neefektyviai išnaudojamos. Perkėlus institucijas į patalpas būtų sukuriamos bendros erdvės (konferencijų salės, pasitarimų kambariai), įdiegiama rezervacijos sistema, siekiant išnaudoti maksimalų jų užimtumą ir efektyvumą. Pagerėtų darbo sąlygos darbuotojams (pastate įrengiami poilsiniai kambariai ir šiuolaikiškos, modernios bei taupančios energiją darbo vietos). Institucijų atlaisvintos patalpos, kurios patikėjimo teise valdomos Turto banko, didžiąja dalimi bus parduodamos ir turto vertė sudarys apie 2 mln. Eur.

    Investicijos: 4,7mln. Eur


    2. ADMINISTRACINĖS PASKIRTIES PASTATŲ, ESANČIŲ GEDIMINO PR. 29 IR 31, VILNIUJE MODERNIZACIJA IR REMONTAS

    Adresas: Gedimino pr. 29 ir 31, Vilnius

    Administracinės paskirties pastatų, esančių Gedimino pr. 29 ir 31, Vilniuje modernizacija ir vidaus patalpų atnaujinimas – remontas. Modernizacijos metu bus įgyvendintos energijos taupymo priemonės: apšiltintos pastato sienos ir stogas, pakeisti langai ir durys, modernizuotos komunikacijos, suremontuotos vidaus patalpos. Bendras darbų vietų skaičius padidės nuo 335 iki 406.

    Investicijos: 5,71 mln. Eur


    3. ADMINISTRACINĖS PASKIRTIES PASTATO, ESANČIO KALVARIJŲ G. 147, VILNIUJE MODERNIZACIJA IR VIDAUS PATALPŲ ATNAUJINIMAS – REMONTAS

    Adresas: Kalvarijų g. 147, Vilnius

    Administracinės paskirties pastato, esančio Kalvarijų g. 147, Vilniuje modernizacija ir vidaus patalpų atnaujinimas – remontas. Modernizacijos metu bus įgyvendintos energijos taupymo priemonės: apšiltintos pastato sienos ir stogas, pakeisti langai ir durys, modernizuotos komunikacijos, suremontuotos vidaus patalpos. Bendras darbų vietų skaičius padidės nuo 153 iki 223.

    Investicijos: 3,47 mln. Eur


    4. ADMINISTRACINĖS PASKIRTIES PASTATO, ESANČIO LUKIŠKIŲ G. 2, VILNIUJE, MODERNIZACIJA IR REMONTAS

    Adresas: Lukiškių g. 2, Vilnius

    Administracinės paskirties pastato, esančio Lukiškių g. 2, Vilniuje modernizacija ir vidaus patalpų atnaujinimas – remontas. Modernizacijos metu bus įgyvendintos energijos taupymo priemonės: apšiltintos pastato sienos ir stogas, pakeisti langai ir durys, modernizuotos komunikacijos, suremontuotos vidaus patalpos. Bendras darbų vietų skaičius padidės nuo 372 iki 458.

    Investicijos: 4,575 mln. Eur


    5. ADMINISTRACINĖS PASKIRTIES PASTATO, ESANČIO GEDIMINO PR. 38, VILNIUJE MODERNIZACIJA IR REMONTAS

    Adresas: Gedimino pr. 38, Vilnius

    Administracinės paskirties pastato, esančio Gedimino pr. 38, Vilniuje modernizacija ir vidaus patalpų atnaujinimas – remontas. Modernizacijos metu bus įgyvendintos energijos taupymo priemonės: apšiltintos pastato sienos ir stogas, pakeisti langai ir durys, modernizuotos komunikacijos, suremontuotos vidaus patalpos. Bendras darbų vietų skaičius padidės nuo 404 iki 495.

    Investicijos: 6,66 mln. Eur


    6. ADMINISTRACINĖS PASKIRTIES PASTATO, ESANČIO A. VIVULSKIO G. 11, VILNIUJE, MODERNIZACIJA IR REMONTAS

    Adresas: A. Vivulskio g. 11, Vilnius

    Administracinės paskirties pastato, esančio A. Vivulskio g. 11, Vilniuje modernizacija ir vidaus patalpų atnaujinimas – remontas. Modernizacijos metu bus įgyvendintos energijos taupymo priemonės: apšiltintos pastato sienos ir stogas, pakeisti langai ir durys, modernizuotos komunikacijos, suremontuotos vidaus patalpos.

    Investicijos: 2,14 mln. Eur


    7. ADMINISTRACINĖS PASKIRTIES PASTATO, ESANČIO A. JAKŠTO G. 1, VILNIUJE, MODERNIZACIJA IR REMONTAS

    Adresas: A. Jakšto g. 1, Vilnius

    Administracinės paskirties pastato, esančio A. Jakšto g. 1, Vilniuje modernizacija ir vidaus patalpų atnaujinimas – remontas. Modernizacijos metu bus įgyvendintos energijos taupymo priemonės: apšiltintos pastato sienos ir stogas, pakeisti langai ir durys, modernizuotos komunikacijos, suremontuotos vidaus patalpos. Bendras darbų vietų skaičius išaugs nuo 176 iki 212.

    Investicijos: 2,02 mln. Eur


    8. ADMINISTRACINĖS PASKIRTIES PASTATO, ESANČIO VYTENIO G. 7, VILNIUJE, MODERNIZACIJA IR REMONTAS

    Adresas: Vytenio g. 7, Vilnius

    Administracinės paskirties pastato, esančio Vytenio g. 7, Vilniuje modernizacija ir vidaus patalpų atnaujinimas – remontas. Modernizacijos metu bus įgyvendintos energijos taupymo priemonės: apšiltintos pastato sienos ir stogas, pakeisti langai ir durys, modernizuotos komunikacijos, suremontuotos vidaus patalpos. Bendras darbų vietų skaičius išaugs nuo 105 iki 120.

    Investicijos: 1,6 mln. Eur


    9. ADMINISTRACINĖS PASKIRTIES PASTATO, ESANČIO GELEŽINIO VILKO G. 3A, VILNIUJE, MODERNIZACIJA IR REMONTAS

    Adresas: Geležinio Vilko g. 3A, Vilnius

    Administracinės paskirties pastato, esančio Geležinio Vilko g. 3A, Vilniuje modernizacija ir vidaus patalpų atnaujinimas – remontas. Modernizacijos metu bus įgyvendintos energijos taupymo priemonės: apšiltintos pastato sienos ir stogas, pakeisti langai ir durys, modernizuotos komunikacijos, suremontuotos vidaus patalpos. Bendras darbų vietų skaičius išaugs nuo 63 iki 105.

    Investicijos: 1,53 mln. Eur


    10. ADMINISTRACINĖS PASKIRTIES PASTATO, ESANČIO OZO G. 4A, VILNIUJE, MODERNIZACIJA IR REMONTAS

    Adresas: Ozo g. 4A, Vilnius

    Administracinės paskirties pastato, esančio Ozo g. 4A, Vilniuje modernizacija ir vidaus patalpų atnaujinimas – remontas. Modernizacijos metu bus įgyvendintos energijos taupymo priemonės: apšiltintos pastato sienos ir stogas, pakeisti langai ir durys, modernizuotos komunikacijos, suremontuotos vidaus patalpos. Bendras darbų vietų skaičius išaugs nuo 123 iki 140.

    Investicijos: 1,55 mln. Eur

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Tolminkiemio gimnazija stiklinama jau. Aplinkinės gatvės beveik baigtos tvarkyti, visur maksimaliai užsodinta krūmais:







    Komentuoti:


  • _rB_
    replied
    Nesu tikras ar ši tema ir nesu tikras ar jau nebuvo, bet radau štai tokią info. Kalbu apie kalėjimą.

    „Teltonika“ svarsto apie 460 mln.vertės projektą Anykščiuose

    „Idealiu atveju galėtų ji ir Liepkalnyje iškilti, bet ten šalia mūsų turimos teritorijos yra kalėjimas suplanuotas, tai jeigu Vyriausybė nuspręstų, kad kalėjimas ne toks aukštas prioritetas, kaip lustų pramonė, būtų ideali sąlyga tokiam projektui įgyvendinti, tada jau kitąmet galėtume startuoti su projektavimu, infrastruktūros sukūrimu“, – teigė „Teltonikos“ vadovas.

    https://www.anyksta.lt/teltonika-sva...a-anyksciuose/

    Komentuoti:


  • Valiukas
    replied
    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
    Ai, nu bet žodžiu pastatas yra gryna fantazija.
    Taip, visiškai.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Ai, nu bet žodžiu pastatas yra gryna fantazija.

    Komentuoti:


  • Valiukas
    replied
    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
    Gal kas žinot istoriją Laisvės pr. 5 esančio pastato? Ar čia nuo nulio statyba ar buvo rekonstrukcija kažkokia daryta ar dar kas? Ar čia architektų fantazija statyt vos ne pilį, ar čia rimtai buvo kažkoks senesnis dvarelis?

    Šiandien VŽ paleido mokamą straipsnį apie jį, kuriame rašo, kad savivaldybė buvo sudariusi sutartį su privačia įmone dėl pastato statybų ir panaudos: https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...jos-neatiduoda

    Click image for larger version

Name:	Screenshot 2021-10-15 124302.jpg
Views:	2954
Size:	265,2 kB
ID:	1920156
    Savivaldybė išnuomavo viešąjį tualetą ir žemės sklypą verslininkui, kuris norėjo pastatyti viduramžių pilį primenantį pastatą su "viduramžių amatų centru", restoranu ir pan. Bet pradėjo statyt ne pagal projektą, išėjo iš sklypo ribų, dėl to statybos sustabdytos ir negali būti užbaigtos, reikia ten kažką griaut/koreguot. Verslininkas nebeturi šaibų, sutartis su savivaldybe baigiasi po kelių metų. Greičiausiai niekas artimiausiu metu nepasikeis, sutartis baigsis, pastatas grįš savivaldybei, kuri turbūt jį nugriaus ir tiek.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Gal kas žinot istoriją Laisvės pr. 5 esančio pastato? Ar čia nuo nulio statyba ar buvo rekonstrukcija kažkokia daryta ar dar kas? Ar čia architektų fantazija statyt vos ne pilį, ar čia rimtai buvo kažkoks senesnis dvarelis?

    Šiandien VŽ paleido mokamą straipsnį apie jį, kuriame rašo, kad savivaldybė buvo sudariusi sutartį su privačia įmone dėl pastato statybų ir panaudos: https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...jos-neatiduoda

    Click image for larger version

Name:	Screenshot 2021-10-15 124302.jpg
Views:	2954
Size:	265,2 kB
ID:	1920156

    Komentuoti:


  • Davidas
    replied
    Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą


    O yra kažkokie planai rekonstruoti Olimpiečių būstinę? Gal galima plačiau?
    Man atrodo yra pateiktas priesprojektinis pasiulymas.

    Komentuoti:


  • Saliamonas
    replied


    O yra kažkokie planai rekonstruoti Olimpiečių būstinę? Gal galima plačiau?

    Komentuoti:

  • Working...
    X