Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus sporto rūmų ir Žalgirio stadiono teritorija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė LBP
    Nebeburkit gal jau tuščiai. Įvyko tikrai kokybiškas konkursas, pagal kurį rengiamas (ar jau parengtas) detalusis planas, sprendiniai pasiūlyti geri, tegul stato.

    Reikėjo patiems dalyvauti konkurse ar DP rengimo metu teikt pasiūlymus. Po laiko visi drąsū, kaip pilypai iš kanapių. Negaliu, atsibodo jau. Ir visur taip. Po laiko genijų kaip grybų po lietaus - vienas skundžia, nes pralaimėt nemoka, kitas šiaip pavydi, trečias genialius pasiūlymus teikia, iš serijos "reikėjo atitraukt, nes taip gražiau."
    Dėl erdvių - prasikrapštyk akis arba atsispausdinęs su liniuote matuok, jei kitaip nesuvoki mastelių. Pakankamos erdvės net ir stadiono lankytojų masei.

    Nepykit už emocijas, bet visos LT mastu vykstantys tokie dalykai jau vėžį varo. Todėl ir velkames modernaus pasaulio subinėj, kad vienas kitam pagalius į ratus kišam, visi kartu kenkdami mūsų visų valstybei. Taip sakant drugelio efektas - paskęsdami detalėse skandinam laivą.
    Aš irgi labai nemėgstų visų tų kenkėjų, kurie priešinasi kažkokio medžio nukirtimui, atominei, skalūninėms dujoms ar net valdovų rūmų statyboms (nors juos dalinai pateisinti dar galima). Tačiau nereikėtų būti radikalais ir galvoti, kad visi projektai yra tinkami ir geri, nes taip tikrai nėra.

    Šis projektas yra Zuoko, o jo iniciatyvos dažniausiai baigiasi fiasko (oranžiniai/elektriniai dviračiai, gugenheimas) arba, mano nuomone, baigsis fiasko (Air Lituanica, "Vilnius veža" ir pan.). Nė vienas jo rimtesnis projektėlis nevirto sėkmingu kūnu. Negana to visiems žinoma Zuoko draugystė su Rubiconu ir jų protegavimas. Zuokui reikia remėjų ir labai tikėtina, kad jis jų randa ne visai legaliais būdais. Dėl to kiekviena Zuoko panaši iniciatyva turėtų būti stebima pro padidinamąjį stiklą.

    Antrame laido gale sėdi Romanovas.... na, čia tikriausiai nereikėtų daug plėsti, nes ir jo "verslo modelis" daugiau mažiau visiems žinomas.

    Šitų dviejų tipų susikoperavimas kelia labai daug įtarimų. O kai dar paskelbiamas konkursas, suregstas specialiai Romanovo chebrai - na, man tai išvis įtartinai atrodo.

    O tas "sakyti reikėjo ankščiau, o ne dabar" arba "tai ko patys nestatot" - na, šiek tiek naivoki išsireiškimai. Čia panašiai kaip kad paprieštaravus seimo nariams dėl priimamų sprendimų būtų pasakyta "tai įkurk savo šalį ir pasidaryk kokius nori įstatymus". O kad čia galimai rezgazi korupcinės schemos tai iš pat pradžių buvo matyti, netgi spaudoje skaityti.

    Reikėtų visiems suprasti, kad jeigu projektai yra įgyvendinami korupciniais sumetimais, tai visuomeninis interesas yra nustumiamas į antrąeilį planą.

    Pvz. šis stadijonas mums (ne Romanovui ir ne Zuokui) kainuos 86 mln. Lt. Manau visiems daugiau, nei aišku, kad jeigu šitas projektas bus įgyvendintas, Nacionalinio stadiono tikriausiai nebeišvysime. Tai tada būtų klausimas - kas geriau?

    Suprantama, nacionalinis stadionas būtų brangesnis, tačiau ir nepalyginamai didesnis. Beto, nacionalinis stadionas stovi ne centre, kas lemia nemažai privalumų. Pvz. stadioną bus galima išplėsti, šalia įrengti aikštynus, galima būtų sukurti visą infrastruktūrą sporto/renginių centrui. Pro šį stadioną eitų dvi pagrindinės miesto gatvės, kurios be didesnių problemų galėtų susitvarkyti su padidėjusiu mašinų srautu.

    Tuo tarpu visiškai neaišku kaip būtų išspręsta parkavimo problema Žalgirio stadiono vietoje. Jeigu būtų statomas požeminis garažas - na tai vėlgi smarkiai išaugina stadiono kainą, nes prie Nacionalinio stadiono yra pakankamai vietos mašinų aišktelėms (+ Akropolio aikštelės). Neaišku kaip būtų išspręstas ir mašinų srautas, nes šalia eina tik viena gatvė ir ta pati ne "magistralinė", renginių metu, tikėtina, būtų paralyžuojamas miesto centras. Reikėtų prisiminti, kad miesto centras toliau plėsis, o gatves praplėsti ar tiltus pastatyti šioje vietoje jau ir dabar nebeįmanoma būtų. Tikriausiai šiais laikais nerasime šalies, kuri stadioną nuspręstų statyti miesto centre, o ne toliau nuo jo.

    Šiaip aš tikrai būčiau už šį projektą, tik labai jau dvelkia nuo jo kurupcinis kvapelis.

    Comment


      Nacionalinį stadioną planuojama pradėti tvarkyti apie 2014m. Nereikia pamiršti, kaid kaip ir valdovų rūmų atveju, taip ir nacionalinio stadiono atveju, tai yra ne tik Savivaldybės galvos skausmas, bet ir Vyriausybės. Tokiais atvejais neretai yra daugiau politikos negu konstruktyvaus darbo (pvz, Seimo fontanas).

      Korupcinis kvapelis? Romanovas planavo stadioną statyti dar labai seniai...ir Fuksas buvo paruošęs projektą. Konkurse dalyvavo ne tik ŪBIG. Be to, lyg ir nuosavybės teise jo valdomai grupei piklauso visas kompleksas, tad suinteresuotumas iš jo didesnis, nes reikia, kad atsipirktų investicijos. Taipogi, tokių objektų statyba, finansavimas irgi jo pusėje (Kauno Žalgirio arena). Nors ir nemėgstu Romkos, bet neužuodžiu korupcijos kvapelio.
      Rubicono nėra nei tarp Air Lituanica, nei Vilniaus Veža, nei stadiono vystytojų gretose. Investuotojus galima susirasti nesunkiai panaršius internete.
      O Romka su Zuoku, bent jau internete, nelabai draugauja (Romkos frazė "Zuoko kareiviai" jau tapo tautosaka).

      Šiaip tokie Zuoko projektai kaip dviračiai ar guggenheimas, imho, žlugo ne dėl jo kaltės, o dėl visuomenės kultūros stokos (runkelizmas) ir iš dalies dėl oponentų. Projektų vertė, sumanymo idėja buvo ir yra labai gera. Čia aš šališkas - norėjau matyti G/E ir tebenoriu. na, gal nebūtinai G/E, bet panašios arhitektūros muziejų. Gerai, kad matyt tą projektą savivaldybė įsigys.
      pastaruoju metu dauguma projektų ar iniciatyvų veikia. Ir parkų, skverų tvarkymas, ir panašūs objektai kaip Vilniaus Veža (gal ir brangu, bet man šis vežėjas patinka viskuo r tik jį renkuosi). Air Lituanica - pliusas už asmenybes. Ikea už detalųjų planą etc. Vilniečio kortelės ir darželiai - subjektyvu. Bent jau man su kortelė nebuvo problemų (tfu tfu tfu). Dėl darželių - skaityti šios dienos spaudą.

      Comment


        /\

        Tai, kad Nacionalinis stadionas yra ir Vyriausybės galvos skaumas, nekeičia fakto, jog Zuoko rankose yra sprendimas kur bus Vilniaus stadionas. O jeigu tu manai, kad Vilnius, tiek laiko nerturėjęs stadiono, vos ne vienu metu statys du - tai manau labai klysti.

        Apie AirLituanica, "Vilnius veža", Gugenheimą, elektrinius/oranžinius dviračius, vilniečio kortelę, viešajį transportą (arba įlipimo pro priekines duris panaikinimą), darželius ir apie kitus Zuoko "darbelius" neverta leistis į diskusijas. Ne ta tema ir per daug reikėtų apie kiekvieną atskirai diskutuoti. Tačiau esmė yra viena - visi jie arba nepasisekę, arba vis dar vystymo stadijoj ir tikriausiai pataps nepasisekusiais ateity.

        Zuokas vaizduojasi labai dideliu inovatyviu verslininku, tačiau realybėje yra tik geras PR'čikas. Ir pagal specialybę jis ne kas kitas, o žurnalistas. Kaltinti kažką kitą, jog Zuoko projektai nevykę ar neįgyvendinti, yra nesąmonė, nes Zuokas pats turi savo jėgas ir galimybes įvertinti ir imtis projekto tik tada, kai mato, jog jam nėra kliūčių, galinčių jį sustabdyti.

        Bet netgi darant prielaidą, kad Zuokas yra super vadovas/ekonomistas/strategas/ir t.t. ir kad jo įkurta pvz. AirLituanica bus sėkminga, tai kas su ja bus po 2 metų, kai pasikeis valdžia ir mero postą gaus koks nors Imbrasas? Aš tai manau reikia būti labai naiviu, jog tikėtis, kad valstybinė įmonė gali dirbti kur kas geriau, nei FlyLAL, Star 1, AirBaltic ir Estonian Air. O gal tu žinai nors vieną atvejį, kai valstybinė įmonė lygioje konkurencinėje kovoje įveikė privačias įmones?

        Puikus pavyzdys yra Druskininkai, kurie sugeba įgyvendinti projektus ne iš savivaldybės biudžeto, o iš ES ir investuotojų lėšų. Tuo tarpu Zuokas tik piarą moka daryti, gražias vizualizacijas vos ne visam Vilniuj nupiešti - tačiau realybėje iš jų nieko gero, tik "nupirkti" balsai už Zuoką. Kada jisai pradės su verslininkais dirbti, o ne iš savivaldybės praskolintos kišenės viska daryti - tada jam uždėsiu pliusą. O dabar.... kaip pats paminėjai, jo darbais galima būtų laikyti nebent IKEA detaliojo plano parengimą - bet juk tai tiesioginis savivaldybės darbas, kas daugiau jį paruoš.

        O grįžtant prie stadiono, tai tas konkursas aiškiai buvo sukurtas, kad laimėtų Romanovo įmonė. Pasiūlymą konkursui pateikė tik viena įmonė, o ne dvi ir jau vien dėl to, kad konkurse dalyvauja tik vienas dalyvys, sufleruoja, kad jisai nėra visai sąžiningas arba yra visiškai neekonomiškas, nes ta įmonė tikrai žinojo, jog laimės konkursą ir atitinkamai kainas galėjo sukėlė. Taigi net nereikia matyti Zuoko ir Romanovo nešvarių darbelių, kad įtarti korupcija šiuo atveju.
        Paskutinis taisė Eidvis; 2013.02.11, 21:01.

        Comment


          Visos išvados vienodas - nėra parkingo ir Zuokas pavogs
          Aš neliūdnas - aš blaivus

          Comment


            [QUOTE=Eidvis;707876]/\

            Tai, kad Nacionalinis stadionas yra ir Vyriausybės galvos skaumas, nekeičia fakto, jog Zuoko rankose yra sprendimas kur bus Vilniaus stadionas. O jeigu tu manai, kad Vilnius, tiek laiko nerturėjęs stadiono, vos ne vienu metu statys du - tai manau labai klysti
            .

            Kodėl ne? Nacionalinis stadionas 2014m., atsivėrus ES kišenei. Paprasta. Apie tai, beje, rašyta ne kartą ir ne du.
            "Kur bus stadionas" jau seniai buvo aišku. Joks čia vienašalis sprendimas. Tiesa, kiek pamenu, buvo svarstoma keli kiti variantai (dar prie senos valdžios, ir dabar). Pagaliau ledai pjudėjo toje teritorijoje, nes buvo gėda.

            Apie AirLituanica, "Vilnius veža", Gugenheimą, elektrinius/oranžinius dviračius, vilniečio kortelę, viešajį transportą (arba įlipimo pro priekines duris panaikinimą), darželius ir apie kitus Zuoko "darbelius" neverta leistis į diskusijas. Ne ta tema ir per daug reikėtų apie kiekvieną atskirai diskutuoti. Tačiau esmė yra viena - visi jie arba nepasisekę, arba vis dar vystymo stadijoj ir tikriausiai pataps nepasisekusiais ateity
            .

            Šiaip kai kurie projektai visai nerealizuoti, bet pasakyk man kuris projektas Lietuvoje pradėtas sklandžiai? Ir kodėl, pvz, Vilnius Veža nenusisekęs? G/E net nepradėtas buvo, bet visi kalba tarsi jis būtų pastatytas )) Nors tai manau vieną geriausių idėjų po nepriklausomybės. kažkodėl kiti miestai statosi modernius muziejus, konkursuose dalyvauja ir Hadid, ir Liebeskindas, bet tik Lietuvoje visur bandoma ieškoti sliekų. Elektroniniai dviračiai? Mieste jais puikiai naudojasi kas norėjo. Apie darželius rašyta. Kažkaip man keistai atrodo tas bandymas visur ieškoti Zuoko ausyčių. Arba prikabinti "nenusisekusio' projekto etiketę jam dar nepradėjus veikti - tai mažų mažiausia kvaila. Galų gale pats pasakymas "nenusisekęs" yra netikslus/neobjektyvus. Jeigu man veikia, kitam ne - tai man tas prjektas yra nusisekęs. Ką apie tai mano delfio/lryto/15min komentatoriai man absoliučiai px. Kuo bloga Vilniečio kortelė? Sistema užlūžta, nes visi paskutinę minutę prieš lipdami į VT ją pildosi. Čia žinai, eiliniai lietuvių paverkšlenimai.

            Zuokas vaizduojasi labai dideliu inovatyviu verslininku, tačiau realybėje yra tik geras PR'čikas. Ir pagal specialybę jis ne kas kitas, o žurnalistas. Kaltinti kažką kitą, jog Zuoko projektai nevykę ar neįgyvendinti, yra nesąmonė, nes Zuokas pats turi savo jėgas ir galimybes įvertinti ir imtis projekto tik tada, kai mato, jog jam nėra kliūčių, galinčių jį sustabdyti.
            Projektus kažkas sugalvoja. Kiti realizuoja. Tai gal už nesklandumus reikėtų kaltinti ne iniciatorių, o tuos, kuriue tą sistemą kūrė ir kažko "nedakūrė"?
            O gal politikai turi sukurti programas? Ar jas įvertinti?
            Turėjai pastebėti, kad iš esmės į visus projektus, ypač kai susiduria interesai, yra kišami pagaliai. Ar tai atominė elektrinė, ar biokuro katilinės, ar dujų terminalas, ar metro. Čia Lietuva, edvi, deja, tokie manevrai, sakyčiau, yra neprognozuojami. Juk prieš pasklebiant idėja nesikreipsi į partijų galvas prašydamas palaiminimo.
            Juk ne Zuokas dėjo plytą ant plytos statant nac.stadioną )
            Kliūčių visada bus. Nors matyt jų nebūtų jei statytume skulptūrą Runkeliui.

            Bet netgi darant prielaidą, kad Zuokas yra super vadovas/ekonomistas/strategas/ir t.t. ir kad jo įkurta pvz. AirLituanica bus sėkminga, tai kas su ja bus po 2 metų, kai pasikeis valdžia ir mero postą gaus koks nors Imbrasas? Aš tai manau reikia būti labai naiviu, jog tikėtis, kad valstybinė įmonė gali dirbti kur kas geriau, nei FlyLAL, Star 1, AirBaltic ir Estonian Air. O gal tu žinai nors vieną atvejį, kai valstybinė įmonė lygioje konkurencinėje kovoje įveikė privačias įmones?
            Laikas parodys. Kai kurie Air Lituanica investuojai - labai rimti tarptautiniame lygyje. Tokie savo pinigų šiaip sau nešvaisto. Antra, surinkti nebloga komanda. Valstybės valdomų įmonių viena iš valdymo (corporate governance) problemų yra ta, kad deleguojami asmenys neretai apie verslą išmano tiek pat, kiek aš apie baletą, t.y. nieko. Šiuo atveju, atrodo, einama tinkamu keliu, kai postus užims su aviacija ar apskritai su verslu susiję asmenys. Taigi, reikėtų luktelti prieš rėkiant ir pasižiūrėti, kuo viskas baigsis.
            O gal savivaldybė akcijas parduos? ir AL taps privačia bendrove?
            Kabinti etikėtę labai lengva.

            Puikus pavyzdys yra Druskininkai, kurie sugeba įgyvendinti projektus ne iš savivaldybės biudžeto, o iš ES ir investuotojų lėšų. Tuo tarpu Zuokas tik piarą moka daryti, gražias vizualizacijas vos ne visam Vilniuj nupiešti - tačiau realybėje iš jų nieko gero, tik "nupirkti" balsai už Zuoką. Kada jisai pradės su verslininkais dirbti, o ne iš savivaldybės praskolintos kišenės viska daryti - tada jam uždėsiu pliusą. O dabar.... kaip pats paminėjai, jo darbais galima būtų laikyti nebent IKEA detaliojo plano parengimą - bet juk tai tiesioginis savivaldybės darbas, kas daugiau jį paruoš.
            Druskininkai - ne Vilnius.
            O su verslininkas šnekama. Čia Druskininkai tikrai nėra pavyzdys
            Mano pavyzdys su IKEA yra susijęs su tuo, kad turime problemų su teritorijų planavimais. tai buvo skubus riekalas ir jis sutvarkytas operatyviai. ir gerai, nes matyt IKEA būtų kur nors prie Rygos...

            O grįžtant prie stadiono, tai tas konkursas aiškiai buvo sukurtas, kad laimėtų Romanovo įmonė. Pasiūlymą konkursui pateikė tik viena įmonė, o ne dvi ir jau vien dėl to, kad konkurse dalyvauja tik vienas dalyvys, sufleruoja, kad jisai nėra visai sąžiningas arba yra visiškai neekonomiškas, nes ta įmonė tikrai žinojo, jog laimės konkursą ir atitinkamai kainas galėjo sukėlė. Taigi net nereikia matyti Zuoko ir Romanovo nešvarių darbelių, kad įtarti korupcija šiuo atveju.[/
            Paskaityk viešųjų pirkimų įstatymą, ESTT sprendimus, LAT sprendimus. Joks tai ne sufleravimas. Ir kaip tu kainas "sukelsi"...? nebent norėtum kad anuliuotų pirkimą...O kandagi pirkimai dažnai keliauja į teismus...
            Nėra LT daug bendrovių, galnčių imtis rimtų sportui skirtų infrastruktūros darbų vystymu.. ŪBIG turi patirties. Kitas dalyvis atsiėmė pasiūlymą. Matyt Zuokas su Romka atėjo, išvežė į mišką ir pagąsdino...
            Jeigu vienod layvio dalyvavimas būtų sufleravimas aie nesąžiningumą, tai matyt visi sprendimai būtų ginčijami. Deja, taip nėra. Egzisuota visokie kriterijai, gli vertinti ir to dalyvio galimybes, pvz, antrasis, atsiėmęs pasiūlymą dalyvis, turi daug kitų ankstensių projektų. tada kltų pagrįsta abejonė ar spėtų laiku. Na, čia daug galima kalbėti, bet toli gražu nereiškia tokia situaicija nesąžiningumo. Yra kriterijai, vertinimai. Šalys yra laisvios pateikti pasiūlymus. ir nemanyk, kad turėjo ar galėjo pateikti dar 20 bendrovių. Pačios bendrovės vertina svao galimybes.
            Paskutinis taisė D.P; 2013.02.11, 22:07.

            Comment


              Aš nesakau, kad šitas projektas yra neskaidrus, aš tik sakau, kad yra labai daug pagrindo taip manyti ir pasakiau argumentus kodėl - nesinori kartotis.

              O kas dėl Zuoko, tai kaip ir minėjau, matau labai daug pjaro ir mažai rezultatų. Zuokas dalyvauja visuose renginiuose, kur tik gali, pradedant nuo Quadratum iškilmingo starto davimo (nors statybos dar ir dabar nepradėtos) iki Taboro griovimo. Visur, kur tik yra žurnalistai - bus ir Zuokas su savo PR kampanija, kaip kad Google Street View paslaugą Lietuvoje gaima sakyti pristatė ne Google, o Zuokas. O jeigu nebus kur pasifotografuoti ir pasireklamuoti - pats ką nors sugalvos, pvz tankete mašiną pervažiuoti Gedimino prospekte. Ar tu galvoji, kad tas visas šou su tanku buvo nuoširdžiai sugalvotas vielniečių sudrausminimui dėl neleistino parkavimo, o ne dėl pačio Zuoko reklamos?

              Vos ne visas NMC jau turi brėžinius, kaip turėtų atrodyti po rekonstrukcijos, nors apie realius darbus niekas nė negalvoja. Tai kam tie brėžiniai? Juk jie kainuoja ir tikriausiai ne tiek jau ir mažai ir tikėtina, kad kai jau bus lėšų projektams įgyvendinti - vistiek bus skelbiami nauji konkursai ir braižomi nauji brėžiniai. Vėlgi viskas tam, kad kurtų Zuoko įvaizdį.

              Visa Zuoko veikla yra pastatyta and PR kampanijų, o jos kainuoja. Už planus ir brėžinius reikia mokėti. Visi jo iškilmingi pristatymai ir pasireklamavimai taip pat kainuoja, o savivaldybės darbuotojai vietoj to, kad dirbtų jiems priklausančius darbus, rūpinasi Zuoko reklama. Ermitažo muziejus taip, kaip tu sakai, net nepradėtas įgyvendinti, tik tiek, kad konkurso niekas nemokanamai neorganizavo, o laimėtojams prizai nebuvo "ačiū". Ir kas iš to? Jeigu nėra realių galimybių įgyvendinti projekto - rezultatas gaunasi tik pinigų ištaškymas.

              Elektriniai dviračiais, priešingai nei tu sakai, negalėjo visi važinėtis - turėjai pateikti vairuotojo pažymėjimą ir jie tiesiog liko dulkėti. Dėl "Vilnius veža" aš nesakiau, kad tai nepasisekęs projektas, tik sakiau, kad tikriausiai tokiu taps (vėlgi dėl to, kad valtybinis verslas yra neefektyvus, o kad pamatytį tikrąją padėti, reikėtų palaukti bent porą metelių).
              Dėl Air Lituanica - aš negaliu niekaip patikėti, kad jeigu visi Lietuvos privatūs vežėjai bankrutuoja, o Latvijos ir Estijos sėdi ant bankroto slenksčio, tai įvyks stebuklas ir valstybinė kompanija visiems nušluostis nosis įsteigdama visiškai naujas avialinijas. Stebuklų būną ir galbūt taip bus - tačiau aš duodu 99%, kad gausis tik eilinis mokesčių mokėtojų pinigų iššvaistymas. Jeigu Zuokas rimtai surastų investuotojų, kurie ne vieną akciją nusipirktų, o bent jau 30% - tada daug rimčiau pradėčiau žiūrėti į šitą projektą. Tačiau verslininkai nedurni ir skiria kur yra tikras, perspektyvus verslas, o kur yra Zuoko PR'o įrankiai, dėl to netikiu, kad kokie nors investuotojai prisidėtų prie Zuoko kampanijos. O tai ir yra pagrindinė problema - savivaldybės ir valstybė neturi kurti įmonių ir daryti verslo, jos turi sudaryti sąlygas verslininkams jas kurti, turi medžioti investuotojus, o jeigu kurią kokį nors projektą - tai jis turi būti kuriamas su idėja, kad bus pritrauktas privatus verslas (kaip yra Druskininkuose su akvaparku ir slidinėjimo trasa). Jeigu Zuokas būtų sutvarkęs Vilniaus šilumos ūkį - vien šitas darbelis būtų davęs milžiniškai efektą (vertinant pinigine prasme). O dabar visiškai jokios naudos iš Zuoko ir jo projektėlių, jo darbeliai ir projektai yra lydimi skandalų, nesklandumų, neveikimų ir t.t. Kaip pats paminėjai laurus jam galima skirti nebent už IKEA detaliojo plano parengimą (kas jam ir šiaip priklauso), tiesa ir IKEA jis pasitelkė savo PR'ui ir mėgino sudaryti įspūdi, jog čia jo dėka IKEA į Lietuvą ateina, kas yra visiška netiesa.

              Comment


                Eidvi, atsipalaiduok, jeigu Zuokas tau kažkur pakenkė ir jis tau nemielas, tai nebūtina čia lieti ašaras. O šiaip meras ir privalo visur dalyvauti, o ne sėdėti bokšto viršūnėje.
                Aš neliūdnas - aš blaivus

                Comment


                  /\

                  Atsipalaidavęs Nepadarė man nieko blogo ir Uspaskichas ar Paksas - tačiau aš tiesiog iš principo nemėgstu populistų, tų, kurie daugiausiai savo jėgų ir laiko skiria reitingams keltis, o ne savo pareigoms ir darbams atlikti. Nepatinka, kad yra mulkinami žmonės, kurie dėl savo neišprusimo, kvailumo ar tiesiog nepakankamų žinių yra apgaudinėjami skambiomis frazėmis ar gražiais paveiksliukais. Nepatinka, nes tai, kas yra valdžioje - liečia ir mane. Man yra visiškai nesvarbu ką ten runkėliai kaime samagoną virdami kalba ar galvoja, bet man yra svarbu kaip jie per rinkimus balsuoja. Taigi, daugiausiai, ką galiu padaryti, yra pamėginti išaiškinti jiems ir pabaksnoti pirštu parodydamas, jog čia nėra taip viskas gražu, kaip jie galvoja. Nors praplautas smegenis yra labai sunku ištiesinti - bet kas gi kitas įkrės proto, jeigu ne mes patys?

                  Comment


                    kur beužsuksi žmogus, visur verkiantys ir nepatenkinti. Nedaro - blogai, daro - dar blogiau, nes daro ne taip kaip AŠ noriu. Jei kažkas kažkur pradeda judėt, ar netgi tik kalbėti, iškart užuodžiamas korupcijos kvapelis.

                    Comment


                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                      /\

                      Atsipalaidavęs Nepadarė man nieko blogo ir Uspaskichas ar Paksas - tačiau aš tiesiog iš principo nemėgstu populistų, tų, kurie daugiausiai savo jėgų ir laiko skiria reitingams keltis, o ne savo pareigoms ir darbams atlikti. Nepatinka, kad yra mulkinami žmonės, kurie dėl savo neišprusimo, kvailumo ar tiesiog nepakankamų žinių yra apgaudinėjami skambiomis frazėmis ar gražiais paveiksliukais. Nepatinka, nes tai, kas yra valdžioje - liečia ir mane. Man yra visiškai nesvarbu ką ten runkėliai kaime samagoną virdami kalba ar galvoja, bet man yra svarbu kaip jie per rinkimus balsuoja. Taigi, daugiausiai, ką galiu padaryti, yra pamėginti išaiškinti jiems ir pabaksnoti pirštu parodydamas, jog čia nėra taip viskas gražu, kaip jie galvoja. Nors praplautas smegenis yra labai sunku ištiesinti - bet kas gi kitas įkrės proto, jeigu ne mes patys?
                      Gal geriau meras, kuris 50% laiko skiria PR, bet per likusius 50% padaro daugiau nei koks Imbrasas ar Navickas skirdamas tam 100%. Vien jau jūsų kritika tokia tipinė lietuviška, kažkas nepavyko, kažkas nepadaryta, dar kažkas netobula, reiškia viskas išvogta ir viskas blogai. Žodžiu geriausia nieko nedaryti, nieko nebandyti kurti, nes tada neapsivogsi. Geriau papasakokit, ką gero padarė mylimų konservatorių merai per savo kadenciją?
                      Flickr

                      Comment


                        Parašė boo Rodyti pranešimą
                        kur beužsuksi žmogus, visur verkiantys ir nepatenkinti. Nedaro - blogai, daro - dar blogiau, nes daro ne taip kaip AŠ noriu. Jei kažkas kažkur pradeda judėt, ar netgi tik kalbėti, iškart užuodžiamas korupcijos kvapelis.
                        Nepatinka ir man verkšlentojai, kurių visas verkšlenimas pasireiškia "kaltas Kubilius". Bet išpradžių reikėtų susitarti ar visi projektai, kokie jie bebūtų, yra geri? O jeigu kai kurie projektai yra blogi - tai ar blogus projektus galima kritikuoti?
                        Suprantama ir kritika kritikai nelygu. Jeigu kritikuojama yra visus apšaukiant vagimis be jokių argumentų - tai yra viena ir diskusija tokiu atveju dažniausiai nevįvyksta. Tačiau jeigu kritikuojama yra argumentuotai, tai viskas, ką reikia padaryti - tai pateikti kontra argumentus. Tačiau jeigu į kritikos argumentus yra atsakoma ne argumentais, o tezėmis "baik verkti / ką tau Zuokas blogo padarė" ir pan. - tai tiesiog parodo, kad kitoje pusėje tų argumentų nelabai yra.

                        Negana to, kad atsakoma yra visai ne į argumentus, yra dar sukuriamos tezės, kurių aš ne tik nesakiau, bet vėliau dar ir pabrėžiau, kad nesakiau. Pabrėžiu dar kartelį Nesakau, jog šitas projektas yra korupcinis ar blogas, tiesiog sakau, kad įtrartinas, nes:

                        1. Zuoko santykiai su verslininkais yra visiems žinomi (Rubicono pvz.)
                        2. Romanovo verslo modelis ir reputacija taip pat žinoma (pinigų plovimas ir pan.)
                        3. Konkursas buvo paskelbtas iškarto po to, kai ŪBIG perėme Žalgirio stadioną.
                        4. Konkurse dalyvavo tik vienas dalyvis.

                        Užtektų tik vieno iš šių punktų, kad įtarumas būti pateisinamas. O jeigu yra net keturi punktai - tai manau būtų net nenormalu, jeigu viskas atrodytų skaidru ir nepriekaištinga. Kaip ir minėjau, šitie įtarimai buvo išreikšti ir spaudoje (linkas) tuo metu, kai konkurso rezultatai net nebuvo žinomi. Tai jeigu konkursas pasibaigė taip, kaip ir buvo prognozuojama, tai ar tikrai tas, kuris į tai atkreipė dėmesį, yra etatitnis verkšlentojas?

                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                        Gal geriau meras, kuris 50% laiko skiria PR, bet per likusius 50% padaro daugiau nei koks Imbrasas ar Navickas skirdamas tam 100%. Vien jau jūsų kritika tokia tipinė lietuviška, kažkas nepavyko, kažkas nepadaryta, dar kažkas netobula, reiškia viskas išvogta ir viskas blogai. Žodžiu geriausia nieko nedaryti, nieko nebandyti kurti, nes tada neapsivogsi. Geriau papasakokit, ką gero padarė mylimų konservatorių merai per savo kadenciją?
                        Labai būtų įdomu sužinoti, ką tas Zuokas tiek daug gero yra padaręs per tuos likusius 50% laiko? Kolkas aš tik PR'ą matau, tik tiek, kad dar jį skiriu nuo realių darbų.
                        Paskutinis taisė Eidvis; 2013.02.12, 13:14.

                        Comment


                          Parašė LBP Rodyti pranešimą
                          Na, nebereikėtų svajoti apie vidury laukų stovintį stadioną. Jau Šeškinėj 30 metų statom tokį, nes labai turtingi esam. Primink, kiek jau visų mūsų pinigų išleidom tam reikalui?

                          Diskutuojat čia x metų, po užsienius važinėjat. Reikėtų pagaliau suprasti, kad iš valstybės lėšų niekas nestatys stadiono. Tai įmanoma tik integruojant funkcijas - stadionas, gyvenamoji, komercija. Tik tokiu atveju LT galima kažką padaryti. Jei bus poreikis verslui, jis ir pastatys (geras pavyzdys sporto arenos). O jei teorinis valstybinis modelis - pavyzdžių pilna - Šeškinės stadionas, uostai, geležinkeliai... Reikalas juda tik ten, kur verslas suinteresuotas. Ir tai yra normalu. Kitas reikalas - mūsų atstovai, politikai, pasiduodantys pinigų poveikiui.
                          Nacionalinio stadiono vieta geresnė, bet kas iš to kai jo nepastato dar kartą peržiūrėjau aplink Ž stadioną, tai vietos ten tikrai daugiau, nei atrodo iš šių naujų pateiktų foto. Aišku šalia pastatys naujus komercinius ar gyvenamus namus, jei tilps. Kamščiai bus, nors bent tikiuosi, kad požeminis garažas bus pakankamai didelis. Daug tų kamščių gal ir nebus, vis tiek pagrindiniai renginiai geresniu oru bus, o sausakimša arena per futbolą bus tik tada, kai lošim prieš grandus ir tai pakankamai retai, nu ir tikėkimės, kada nors kai Žalgiris pateks bent jau į Europos taurės grupės varžybas

                          O kiek vietų stadionas bus? 15 000 ?
                          You've got one life! Live it!

                          Comment


                            Eidvi, tavo argumentai tik dviejų veikėjų reputacija Manau atitinkamos tarnybos šituos veikėjus irgi žino ir tikėkimės jiems skiria kažkiek dėmesio. Jeigu įžvelgs kažkokį kriminalą atitinkamos tarnybos turės atlikti jiems priskirtus veiksmus, kad sustabdyti nusikalstamą veiklą. Ar tu su tuo nesutinki?? O jeigu prikibti daugiau nėr prie ko tik prie reputacijos, tai dabar kiti laikai nei puritoniškoje Anglijoje Kadangi Žalgirio stadionas yra Romanovo rankose, tai jam ir priklauso vystyti šitą projektą, o kadangi meras dabar yra Zuokas, tai jis ir yra užsakovas. Ir gal gerai, kad žmogus prikuria aibę planų, žiūrėk koks nors planas ir tampa kūnu, o ne tyliai sėdėti bokšte ir kilnoti popierėlius.
                            Aš neliūdnas - aš blaivus

                            Comment


                              tarp 10-12k būt turėtų, tik kažin ar neužsilenks viskas jeigu Ūkio bankui mirtis pareis
                              Istorijos nesuklastosi! P. B. Prūdas

                              Comment


                                Super naujiena, gaila tik kad Sporto rumai ir toliau lieka apleisti..
                                Aviate, navigate, communicate

                                Comment


                                  Atsižvelgiant į paties Ūkio banko bėdas, apleistas bent artimiausią laiką liks ir Žalgirio stadionas...
                                  N N N

                                  Comment


                                    ŪBIG plėto stadioną, ne bankas, tai gal dar ne viskas prarasta.

                                    Comment


                                      Parašė D.P Rodyti pranešimą
                                      ŪBIG plėto stadioną, ne bankas, tai gal dar ne viskas prarasta.
                                      ŪBIG - Ūkio banko investicinė grupė? Nieko nebus. Bent artimiausiu laiku.

                                      Comment


                                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                        /\

                                        Atsipalaidavęs ...Man yra visiškai nesvarbu ką ten runkėliai kaime samagoną virdami kalba ar galvoja...
                                        runkeliai "e" ne "ė" ... nebent jie patys apie save tada gal ir "ė"

                                        Comment


                                          Parašė evvt Rodyti pranešimą
                                          ŪBIG - Ūkio banko investicinė grupė? Nieko nebus. Bent artimiausiu laiku.
                                          (UBIG) – tarptautinis verslo konglomeratas. UBIG yra visiškai atskiras subjektas ir veikia nepriklausomai nuo Ūkio banko.

                                          Bet įtariu, pasėkmių turės nemenkų bet kokiu atveju.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X