Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus sporto rūmų ir Žalgirio stadiono teritorija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nu pasvaigo pasvaigo architektai, bet yra ir vertų dėmesio:

    http://www.architektusajunga.lt/LT.p...8ec5986ecf9a15

    Labiausiai tai dabar bijau, kad nebus laimėtojo ir vėl viskas nusikels neaišku kuriam laikui.

    Comment


      manyciau geriausi is visu yraarbas devizu 137825;Darbas devizu 260755;Darbas devizu 787882. Tikrai nenoreciau jog kaskas vietoj stadiono statytu Namus

      Comment


        Man geriausiai atrodo,Darbas devizu 137825 ir Darbas devizu 260755

        Comment


          137825
          Visų pirma nėra pernelyg bjauriai išsišokančių 12+aukščių (subalansuotas aukštingumas), antra - gana originali ir graži stadiono rekonstrucijos idėja (stiklo (?) kupolas), trečia - aplinkinių dėžučių forma ir sklypo išplanavimas neblogai dera prie jau sukurtos aplinkos. Tikiuosi, kad būtent šis projektas ir bus įgyvendintas.

          Comment


            137825 - net studentai geriau daro, kazkoks nemoksa, pradedantysis architektas
            260755 - vakarykste architektura, ir "panoramos" atgarsiai.
            787882 - vaiku zaidimas kazkoks, nemoka net renderint
            003906 - graziai, tvarkingai, iskart matos urbanistinis mastymas, kazkiek yra panasumu i www.big.dk stilistika
            080205 - tokie projektavimo principai taikomi esant ypatingai taisyklingos urbanistines aplinkos atveju
            090703 - primalta kazkas, nera bendrumo, kompozicijos nera.
            131618 - Vilniui nebudingas komponavimo principas pagal viena isilgine asi, kiek nuobodoka kompozicija, mazai sasaju su aplinka, bet ziurisi (tarsi studento kursinis desimtukui)
            273787 - didesnius turius butina traukti i sklypo giluma, ja prie upes yra vienas - zmones, tai juk beveik sostines sirdis. jokios 300003 - kam taip smulkint? kam taip tankiai? manau autoriai patys to nezino...
            336699 - kazkaip mazokai info apie tuos futuristinius grybus. visa kita - tarsi net neanalizavo aplinkos.
            654312 - tvarkingas darbelis nuo maximu ir akropoliu projektutoju ...ir isdrysta gi, begedziai.
            752414 - aplinkinio uzstatymo ir siulomo santykis ... juk tai akivaizdu, kad netinka tokie turiai. tiltas idomus, bet tik tiek idomumo.
            779779 - eilinis
            781272 - nasvycio arka pavoge ... kazkas buvo mastoma, bet sovietmetiskai.
            882477 - kalbejau jau apie tai (buvo panasus) netinkamas.
            14101991 - studentiskas.

            man patiko 003906, bet tai tik antra vieta. pirmos ner kam duot.

            Comment


              Visos teritorijos urbanistinio išplanavimo vertinimą paliksiu architektams, nes man pačiam įdomus tik pats stadionas, o jo šiokias tokias architektūrines išraiškas matau gal tik pusėje šių darbelių, daugumoje vaizdas toks, kad žmonės stadione nėra buvę gyvenime.. Bendras įspūdis - што курили аффтары???

              Beje, gal aš žabalas, bet kur stadionas darbuose 300003 ir 752414??? Gal po žeme pakišo?

              to molotov: apie stiklo kupolą - čia jau nebe dengtas stadionas, o maniežas gaunasi...

              Šiaip ar taip, reiks nueiti į arch sąjungą pasižiūrėti iš arčiau. Kur ten būna eksponuojami darbai?
              Paskutinis taisė bronius; 2008.02.07, 00:23.

              Comment


                Parašė LeBronius23 Rodyti pranešimą
                manyciau geriausi is visu yraarbas devizu 137825;Darbas devizu 260755;Darbas devizu 787882. Tikrai nenoreciau jog kaskas vietoj stadiono statytu Namus
                Parašė DJJustas Rodyti pranešimą
                Man geriausiai atrodo,Darbas devizu 137825 ir Darbas devizu 260755

                manau siuos veikejus arba viena veikeja (pseudo architektus) reiketu uzbaninti, nes akivaizdu kad prisijungta prie forumo tik parasyti sias zinutes ir savo darbus priedo giria.
                "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                - George W. Bush President of the USA

                Comment


                  Už miesto centro plėtimą, gyvą kvartalą, perimetrinį planavimą, be aukštuminių pastatų, tuščių laukų aplink daugiabučius. Keletas yra neblogų.

                  Comment


                    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                    manau siuos veikejus arba viena veikeja (pseudo architektus) reiketu uzbaninti, nes akivaizdu kad prisijungta prie forumo tik parasyti sias zinutes ir savo darbus priedo giria.
                    As tai joks NEarchiterktas

                    Comment


                      Sunku kažką spręsti iš tokių vizualizacijų. Šiaip, galėjo padalinti kvartalą sklypais ir kiekvienam sklypui - po atskiro autoriaus pastatą. Šiuo atveju būtų geriausia išeitis.
                      O laimėtojų šiame konkurse nebus. Garantuoju... (Tiesa, tai tik mano nuomonė :-)

                      Comment


                        Darbas devizu 003906
                        Privalumai:
                        1. labai geras tritūrių pastatėlių "pamėtymas". atstumai tarp jų, insoliacijos, erdvės... - va taip reikėtų projektuoti visus naujus gyv. daugiabučių rajonus. tiesa, pati arch. šių pastatų idėja nėra nauja, bet iš principo - gera.
                        2. suformuotas naujas logiškas gatvių tinklas. tik iš karto kyla klausimas - o kaip ten su parkavimu?

                        Minusai:
                        1. tritūriai pastatėliai ir jų išdėstymas sklype tiktų naujamiestyje ar "miegamųjų rajonų" naujai formuojamuose kvartaluose. Šalia miesto centro tai toks urbanistinis sprendimas mažai ką turi bendro su esamu miesto centro urbanistiniu audiniu.
                        2. daug neaiškumų kyla žiūrint į sklypo šiaurinėje dalyje "pamėtytus" "makaronus" ir tą bevardį didelį kvadratą. Vertinant iš arch.pusės tai nesąmoningas sprendimas arba kitaip tariant, čia paliekama daug vietos pačiom įvairiausiom interpretacijom ir manipuliacijom (ateityje).
                        3. kodėl nėra jungties tarp Rinktinės g. ir naujai formuojamos lygiagrečiai jai gatvės?

                        Reziumė:
                        geras darbas būtų, jei ne iš karto kylantys klausimai dėl "stačiakampės dėžės/stadiono?" ir tų "makaronų". jei būtų ši sklypo vieta labiau išspręstą, tai manau tai būtų vienas geriausių konceptualių šio konkurso darbų.

                        Darbas devizu 273787
                        Privalumai:
                        1. šiaurinėje sklypo dalyje formuojamas miesto centrui būdingas perimetrinis gatvės užstatymas. jei tai nebus aukšti pastatai (III-IVa), tai bus vienas geriausių urbanistinių konkurse pateiktų šios vietos sprendinių. Tai klasikinis arch.ir urban. sprendinys.
                        2. logiškas naujai siūlomų gatvių tinklas.
                        3. jei vertinti esamus sporto rūmus ir numatomą šalia sporto stadioną, tai pateiktas kompleksiškas teritorijos suzonavimas yra labai logiškas: šiaurinėje dalyje-komercija/gyvenamieji, pietinė sklypo dalis-sportas/visuomeniniai renginiai.

                        Minusai:
                        1. (nežinau ar konkurso sąlygose taip buvo reikalaujama - numatyti vietą sporto aikštynui) bet stadiono numatymas palei Olimpiečių gatvę kelia daug abejonių. ar ne per daug gera vieta tokiam stadionui, ir ar jis gerai "įsirašo" į esamą urban.užstatymą? jei nereikėtų projektuoti (pagal konkurso sąlygas) stadiono, tai šią vietą taip pat panašiai siūlyčiau užstatyti kaip ir šiaurinę sklypo dalį.
                        2. ar reikia miesto centre (ar visai šalia jo) turėti/formuoti stadionus? ar nereikėtų šioje vietoje tankinti užstatymą kartu formuojant skverus, visuom.aikštes/zonas? tai tik retoriniai klausimai...

                        Reziumė:
                        šis darbas atliktas "klasikine" maniera, per daug neišlendantis, per daug nešokiruojantis. Tai neutralus, ramus ir logiškai, protingai apmastytas projektas. jame nėra kažko tai naujo, bet viskas praspręsta neutraliai, maksimaliai įsiliejant į esamą miesto urbanistinį audinį bei mastelį. Geras darbas.

                        Comment


                          ar reikia miesto centre (ar visai šalia jo) turėti/formuoti stadionus? ar nereikėtų šioje vietoje tankinti užstatymą kartu formuojant skverus, visuom.aikštes/zonas? tai tik retoriniai klausimai...
                          - Paliksiu ir tai spręsti urbanistams. Nors ir su dideliu skausmu, bet sutinku, kad stadionas gali būti keliamas į kitą vietą, tik su viena sąlyga: pilnai priduodamas naujas stadionas kitur, ir tik tada nugriaunamas senasis Žalgirio. Be jokių išimčių!!! Šiuo metu Vilniuje beliko tik vienas tinkamas rengti ne pačio aukščiausio lygio (o aukščiausio iš vis nėra visoje Lietuvoje) futbolo varžybas stadionas - Vėtra. Žinodamas liūdną patirtį kaip vietoje stadionų išdygsta gyvenami namai, molai ir gatvės, o nauji stadionai niekaip nepasistato, gulsiu skersas, kad senukas Žalgiris išliktų čia, nors ir prieštvaninės būklės, net ir neremontuotas! Iš esmės man net ir pagal kai kuriuos šiuos projektus sumanymas stadioną kelti arčiau upės yra su dideliu klaustuku - net ne tiek dėl tokio stambaus objekto atsiradimo šalia Neries ir senamiesčio, kiek dėl pačios vietos auros praradimo..

                          Comment


                            Tarp visu situ projektu Sporto Rumai visiskai neisipaiso, kaip kokia rakstis minkstoj vietoj. Tarp "grybu" gal kaip ir susiderintu, bet sis projektas nelabai isbaigtas. Mano nuomone, geriausia but griaut viska ir uzstatyt perimetru.

                            Comment


                              Parašė B.S. Rodyti pranešimą
                              Tarp visu situ projektu Sporto Rumai visiskai neisipaiso, kaip kokia rakstis minkstoj vietoj. Tarp "grybu" gal kaip ir susiderintu, bet sis projektas nelabai isbaigtas. Mano nuomone, geriausia but griaut viska ir uzstatyt perimetru.
                              "...teisingai, isgriaukim na-fick viska ir uzstatykim perimetru neatsizvelgiant i jokias ten istorines, kulturines nesamones. sugalvojo cia: zydu kapines, Sporto rumai - vos ne nacionaline vertybe - viska grianam ir statom, tai, ko is tikruju siai vietai tinkama."


                              Jeigu neturite, ka pasakyti, tai tylejimas bus brangesnis ir naudingesnis, ne tik Jums, bet ir visuomenei. Galvokite, ka rasote.

                              Comment


                                Parašė F-R-Z Rodyti pranešimą
                                "...teisingai, isgriaukim na-fick viska ir uzstatykim perimetru neatsizvelgiant i jokias ten istorines, kulturines nesamones. sugalvojo cia: zydu kapines, Sporto rumai - vos ne nacionaline vertybe - viska grianam ir statom, tai, ko is tikruju siai vietai tinkama."


                                Jeigu neturite, ka pasakyti, tai tylejimas bus brangesnis ir naudingesnis, ne tik Jums, bet ir visuomenei. Galvokite, ka rasote.
                                Gal galetumete paaiskinti kuom jau tie Sporto Rumai yra tokie ypatingi? Net jei taip ir butu, galit suteikt ir nacionalines vertybes statusa, nuo to jie i aplinka labiau neisipaisys. Apie zydu kapines is vis nera ka sneket. Buvo. Nebera. Ant ju pastate Sporto rumus kuriuos ponas dabar ginat. Tai kame problema? Lietuvoj daug kapiniu buvo, ir prancuzu, ir rusu, ir lenku, ir lietuviu... Visur kaulu pilna, bet panasu kad tamstai zydiski kaulai yra ypatingesni nei visi kiti...

                                Comment


                                  As esu uz miesto charakterio testinuma jo planavime, uzstatyme ir pritaikyme miesto gyventojams netaikant mums primetamus is salies (is kitur) kazkokius sprendimo budus. As esu pries pastatu griovimus, nes tai is pagrindo, dazniausiai, zaloja miesto urbanistioni audini. Mes kolkas nepasiekeme pakanklamo isprusimo ir geroves lygio, kad galetume grioaunant viena pastata, ar keiciant gatves kryti, ivertinti atliekamo veiksmo poveiki (bent jau) bendram rajono vaizdui ir gyvenimo kokybei. kadangi tai yra laikoma nesvarbiu dalyku, todel po sovietmietines, nekryptingos miesto urbanizacijos mes patyriame soka - nes mes nezinome net kaip miesta planuoti, ka su juo daryti.

                                  Koncertu ir sporto rumai - tai pavyzdinis sovietmnietines inzinerines minties pavyzdys, savo laiku padares maza revoliucija tuometineje cccp architekturoje. Gaila, kad mes nemokame vertinti savo palikimo. pries daugiau amziu, kai buvo isgriauti keli vertingi senamiescio pastatai (baznycios, gyvenamieji) - mes dabar jais grozejames nuotraukose ir gailimes, kad ju jau nesugrazinti. ta pati situacija mus istiks jau po 20-30 metu, kai miesta suvirskins didzioji komercija ir nebeliks XX a. antrosios puses jokio palikimo. tarsi tuo metu pas mus nevyko jokie procesai...ir tuo paciu dar karta irodysim visam pasauliui savo nemokejima ramiai priimti istorija ir ja gerbti, kokia ji bebutu grazi, bjauji ar nepakenciama.

                                  miestas turi auti ant pamatu, o ne ant griuvesiu, kas karta vis neistengdamas pasiekti savo statybos etapu isbaigtumo.

                                  Comment


                                    Kodėl šio sovietinio palikimo mes tiesiog negalime įjungti į visą būsimą erdvę su naujai projektuojamais pastatais ar viešosiomis erdvėmis.

                                    Comment


                                      Parašė F-R-Z Rodyti pranešimą
                                      As esu uz miesto charakterio testinuma jo planavime, uzstatyme ir pritaikyme miesto gyventojams netaikant mums primetamus is salies (is kitur) kazkokius sprendimo budus. As esu pries pastatu griovimus, nes tai is pagrindo, dazniausiai, zaloja miesto urbanistioni audini. Mes kolkas nepasiekeme pakanklamo isprusimo ir geroves lygio, kad galetume grioaunant viena pastata, ar keiciant gatves kryti, ivertinti atliekamo veiksmo poveiki (bent jau) bendram rajono vaizdui ir gyvenimo kokybei. kadangi tai yra laikoma nesvarbiu dalyku, todel po sovietmietines, nekryptingos miesto urbanizacijos mes patyriame soka - nes mes nezinome net kaip miesta planuoti, ka su juo daryti.

                                      Koncertu ir sporto rumai - tai pavyzdinis sovietmnietines inzinerines minties pavyzdys, savo laiku padares maza revoliucija tuometineje cccp architekturoje. Gaila, kad mes nemokame vertinti savo palikimo. pries daugiau amziu, kai buvo isgriauti keli vertingi senamiescio pastatai (baznycios, gyvenamieji) - mes dabar jais grozejames nuotraukose ir gailimes, kad ju jau nesugrazinti. ta pati situacija mus istiks jau po 20-30 metu, kai miesta suvirskins didzioji komercija ir nebeliks XX a. antrosios puses jokio palikimo. tarsi tuo metu pas mus nevyko jokie procesai...ir tuo paciu dar karta irodysim visam pasauliui savo nemokejima ramiai priimti istorija ir ja gerbti, kokia ji bebutu grazi, bjauji ar nepakenciama.

                                      miestas turi auti ant pamatu, o ne ant griuvesiu, kas karta vis neistengdamas pasiekti savo statybos etapu isbaigtumo.
                                      Pritariu tamstos mintim, bet viskam turi buti sava vieta. As ne pries Sporto Rumus, paprasciausiai jie ten netinka, arba bent jau pasiulyti projektai tu rumu visiskai neintegruoja i aplinka. Daugelyje projektu tarp upes ir sporto rumu palikta tuscia erdve. Atrodo nei sis nei tas kai salia stovi apartamentai. Is visu projektu rinkciausi 131618 del gan idomiai interpretuotos krantines, o 752414 del tilto, ir 336699 del futuristiniu 'grybu' kurie gan idomiai dera prie skirtingos epochos futuristiniu rumu.
                                      Mano manymu upe (su priesais esanciais rumais ir pilim) turetu buti svarbiausiu sios vietos ir projekto akcentu. Absoliuciai visi architektai pamirso kur jie projektuoja. Si vieta yra aukso vertes, daug svarbesne nei NMC.
                                      Snekant apie pavelda, nematau nieko blogo griaunant miesto piktzaizdes. Tikiuosi nebusi vienas is protestuojanciu jei po kokiu 30 metu griaus Vyroko sedevra atstovaujanti musu epocha... Arba visa Vokieciu gatves kompleksa...
                                      Paskutinis taisė B.S.; 2008.02.11, 06:45.

                                      Comment


                                        Šiandien teko pačiupinėti iš arčiau visus konkursinius darbus. Žinoma, ištyrinėjus normalius brėžinius ir maketus, įspūdis geresnis, nei pažiūrėjus į tas špygeles, kurios sudėtos internete architektų sąjungos puslapyje. Yra pora projektų, sudominusių savo koncepcijomis. Pirmiausia norėčiau išskirti nr. 300003 (o aš prieš kelias dienas jį čia sukritikavau, nes anose vizulkėse net nesimato kur yra stadionas) - įdomios stadiono transformacijos (atidaromas ir uždaromas stogas, ne rungtynių metu surenkamas grindinys):



                                        Bet šis projektas turi vieną labai labai didelį minusą - nėra vienos stadiono sienos. Numanau, kad autoriai tai sumąstė kaip naują požiūrį į renginį - tarsi uždaras spektaklis tampa viešu, tampri vidaus sąsaja su lauku, tačiau patikėkite, futbolui to nereikia! Tai blaško, neleidžia žiūrovui susikoncentruoti į žaidimą, neleidžia pasijusti bendra renginio dalimi, kažkoks прахадной двор - įsivaziduokite, jei tarkim operos ir baleto teatre viena žiūrovų salės siena būtų stiklinė... Galop, čia vis tiek reiktų spręsti, kaip uždengti komercinį renginį nuo nepageidaujamų praeivių žvilgsnių. Lietuvoje kažkokia bėda su tokiais "neužbaigtais" stadionais (Kauno DG, Vėtra). Įdomu, kaip architektai esant tokiai stogo konstrukcijai siūlytų įrengti apšvietimą? Šiaip ar taip, "uždarius" areną šis konkursantas būtų mano favoritas - tai būtų toks statinys, kuriame norėčiau žiūrėti futbolo rungtynes ar kt. renginį.

                                        Kitas kritęs į akį darbas - nr. 003906. Panašu, kad vienintelis, pateiktas konkursui ne lietuvių autorių projektas. Tose mažose internetinėse vizulkėse nesimato, bet iš tikro yra įdomus stadiono fasadų faktūros sprendinys (fotikas nulūžo nespėjus nufotkinti). Bendras įspūdis tikrai neblogas, nors kiek nuvylė stadiono išplanavimas.

                                        Ir trečias, atkreipęs mano dėmesį - 779779 (jau galite mane kritikuoti).

                                        Dar vienas stadionas, kurį norėjau ekspozicijoje patyrinėti - nr. 787882. Bet brėžiniuose nieko nesupratau, neradau aiškesnių pjūvių ir planų...

                                        Prieš nulūžtant fotikui, spėjau nufotkinti darbo nr. 781272 stadiono pjūvį:


                                        Kiti likę darbai tik dar labiau patvirtino pirminį įspūdį, kad autoriai nelabai suvokė ką projektuoja.
                                        Paskutinis taisė bronius; 2008.02.11, 20:40.

                                        Comment


                                          2008-02-08 Tarptautinis Vilnius Baltic Centre (VBC) teritorijos išvystymo konkursas sulaukė didelio architektų susidomėjimo

                                          Vasario 5 d. baigėsi Vilnius Baltic Centre (VBC) teritorijos, esančios Vilniaus centrinėje dalyje, šalia Vilniaus koncertų ir sporto rūmų, išvystymo architektūrinių-urbanistinių pasiūlymų pateikimo terminas. Šioje, tarp Neries upės, Rinktinės, Šeimyniškių ir Raitininkų gatvių esančioje, teritorijoje numatoma suformuoti unikalią erdvę su kultūriniu, pramogų-sporto ir komerciniu-gyvenamuoju centrais. UAB „Ūkio banko investicinė grupė“ (ŪBIG) paskelbtą konkursą, kurio sąlygos buvo suderintos su Vilniaus miesto savivaldybe, organizavo Lietuvos Architektų sąjunga (LАS). Per pasiūlymams teikti skirtus tris mėnesius konkurse užsiregistravo 36 dalyviai, 16 iš jų pateikė savo vizijas dėl teritorijos išvystymo.

                                          Pasak konkursą organizavusios LAS vicepirmininko Gintauto Blažiūno, susidomėjimas architektų tarpe buvo didelis. Praėjusių metų lapkričio 7 d. paskelbtame atvirame tarptautiniame konkurse buvo kviečiami dalyvauti tiek Lietuvos, tiek užsienio architektai. ,,Kol kas negalime pasakyti, kokio susidomėjimo sulaukėme iš mūsų šalies ir kiek iš užsienio atstovų, nes pagal konkurso sąlygas visi pasiūlymai yra užkoduoti. Konkretūs savo vizijas pateikę asmenys paaiškės tik pasibaigus vertinimo komisijos darbui ir paskelbus rezultatus,“- sako G. Blažiūnas.

                                          Konkurso pasiūlymų vertinime dalyvaus konkurso organizatorės LAS, VBC projekto vystytojos ir konkurso skelbėjos ŪBIG bei Vilniaus miesto savivaldybės atstovai. Atsižvelgiant į teritorijos unikalumą bei svarbą Vilniaus miestui, savo nuomonę bus pakvieti išsakyti ir kvalifikuoti įvairių sričių Lietuvos specialistai.

                                          ,,Apie pateiktų pasiūlymų brandumą, idėjų originalumą ir praktinį tinkamumą spręs vertinimo komisija, kuri dirbs kitą savaitę. Komisijos tikslas nustatyti kaip pasiūlymai atitinka konkurso skelbėjo lūkesčius ir kaip jie dera su bendrais miesto interesais, – pabrėžia LAS vicepirmininkas. – „Pagrindiniai pasiūlymų vertinimo kriterijai - tai teritorijos sutvarkymo sprendimo vientisumas, ypač tai liečia harmoningą susiejimą su Pilių rezervato teritorija, viešųjų erdvių sistemos sukūrimas, transporto ir pėsčiųjų srautų efektyvus suplanavimas, teritorijoje esančių saugotinų objektų integravimas, architektūriniai sprendimai. Reikia tikėtis, kad tarp pateiktų darbų bus pakankamai dėmesį patraukiančių idėjų, kurios apibrėžtų šios Vilniui unikalios teritorijos ateitį“.

                                          Vertinimo komisijos posėdis numatomas 2008 m. vasario 14 d. Pirmos vietos laimėtojui konkurso skelbėjas ŪBIG skirs 80 000, antrosios - 50 000, o trečiosios - 30 000 litų premijas. Taip pat numatytos dvi paskatinamosios premijos po 20 000 litų. Apie konkurso rezultatus laimėtojai bus informuoti asmeniškai, taip pat konkurso rezultatai bus skelbiami LAS interneto svetainėje.

                                          Visi norintys susipažinti su konkursui pateiktais pasiūlymais, gali tai padaryti darbo dienomis nuo 9.00 iki 17.00 val. LAS buveinėje (Kalvarijų g. 1, Vilnius). Taip pat pasiūlymai skelbiami LAS interneto svetainėje www.architektusajunga.lt .

                                          Daugiau informacijos teirautis:
                                          Gintautas Blažiūnas, LAS vicepirmininkas, tel. +37052756483, el. paštas g.blaziunas@individual.lt
                                          Gediminas Paviržis, ŪBIG projektų vadovas, tel. +37068732634, el. paštas g.pavirzis@ubig.lt

                                          Comment

                                          Working...
                                          X