Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Naujos ugdymo įstaigos Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kecal
    replied
    Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą

    Vilniuje per 5 metus atidarytos 7 naujos privačios mokyklos pradedant Morta, Šiaurės licėjus, Saulės gojus, Erudito licėjus, naujos British school ir Tarptautinė Amerikos mokykla, Taškius. Keli tūkstančiai vietų. O mokėti už vieno vaiko mokslus nuo 800 iki 1700 € yra daugoka.
    Tai pas mus yra švietimo UAB rojus. Gauna ir viešus pinigus, ir dar gali kiek panorėję iš tėvų susirinkti. Tuo pat metu viešoji sistema dirbtinai smukdoma, viešumoje skamba gąsdinimai, kaip neva savivaldybių mokyklose viskas blogai (kas nėra tiesa, bent ne visur).

    Tarptautiniai projektai, aišku, dar kitas atvejis, bet gal ir jie gauna viešų pinigų? Niekada nesidomėjau.

    Komentuoti:


  • Knope
    replied
    Parašė mayro Rodyti pranešimą
    nėra ko vedžiot šikdint šūnų į mokyklos teritoriją.
    Siaurai suprantate viešos erdvės prasmę. O dėl šikdinimo, tai, jei surenkama, viskas ok. Daugelis, jei ne dauguma, renka. Liudiju.

    Komentuoti:


  • mayro
    replied
    nėra ko vedžiot šikdint šūnų į mokyklos teritoriją.

    Komentuoti:


  • Knope
    replied
    Mokykla sena, tvora nauja. Vienas du ir nuo rajono pradžios egzistavęs takas nukirstas. Gabijos gimnazijos 100 hektarų sklypo aptvėrimas.

    Click image for larger version  Name:	20240407_193810.jpg Views:	368 Size:	3,42 MB ID:	2122731
    Click image for larger version

Name:	20240407_153029.jpg
Views:	13
Size:	3,87 MB
ID:	2124493
    Paskutinis taisė Knope; 2024.04.16, 10:16.

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    BNS / Diena. lt 2023.12.19
    Pasirašyta sutartis dėl Verkių gimnazijos projektavimo
    Pasirašyta sutartis dėl sostinės Verkių gimnazijos projektavimo, projektavimo kaina sieks 807 tūkst. eurų, preliminari statybų kaina – 20,26 mln. EUR, pirmadienį pranešė bendrovė „Vilniaus vystymo kompanija“. (...)

    Pirmuose pastatų aukštuose numatomos didžiosios patalpos (valgykla, aktų ir sporto salės, biblioteka), turinčios tiesioginį susisiekimą su centrine erdve. Antrame ir trečiame aukštuose suprojektuotos klasės bei laboratorijos. Numatyta, kad mokyklos erdvės bus kintančios, lanksčiai formuojamos.
    Planuojama, kad naująją mokyklą galės lankyti apie 500 gimnazistų. Ją sudarys 16 klasių.





    https://www.diena.lt/naujienos/vilni...n-euru-1153038

    Komentuoti:


  • Ciurlionis
    replied
    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
    as manau cia jie tikejosi ant rusu oligarchu suzaist , bet karas sumete kortas.
    ps. suprantu kad uk ir kinijoj keliom mokyklom yra rinka bet LT? su tokiom kainom?
    Vilniuje per 5 metus atidarytos 7 naujos privačios mokyklos pradedant Morta, Šiaurės licėjus, Saulės gojus, Erudito licėjus, naujos British school ir Tarptautinė Amerikos mokykla, Taškius. Keli tūkstančiai vietų. O mokėti už vieno vaiko mokslus nuo 800 iki 1700 € yra daugoka.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Vilniuje oficialiai atidaromas įspūdingas „The British School of Vilnius“ mokyklos kompleksas
    Lapkričio 14 d., antradienį, Vilniaus miesto inovacijų parke (Miškadvario g. 6) oficialiai atidaromas naujasis „The British School of Vilnius“ tarptautinės mokyklos kompleksas.

    Naujasis mokyklos kompleksas, įsikūręs Vilniaus miesto inovacijų ir pramonės parko teritorijoje, užima 12 tūkst. kv. m plotą, ir buvo plėtojamas remiant BaltCap infrastruktūros fondui. Pats įstaigos pastatas užima 4,3 tūkst. kv. m. Mokykla savo bendruomenei pasiūlys uždarą baseiną, sporto salę su pilno dydžio krepšinio aikštele, lauko sporto ir futbolo aikštyną, specialią žaidimų aikštelę ankstyvojo amžiaus vaikams, modernias gamtos mokslų ir technologijų laboratorijas. Planuojama, kad komplekse mokysis apie 400 vaikų ir dirbs 50 mokytojų.

    „The British School of Vilnius“ tarptautinė mokykla Vilniuje atsidarė 2019 metais, ir yra pirmoji britų mokykla Lietuvoje. Šiuo metu čia mokosi 15 tautybių mokiniai.

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    paprasta mokykla dabar jau yra mokslo miestelis. Priešinuke gražus miškas kur yra šienaujama pieva tik tiam kad buados negauti, bet planuojamą darželį užmiršo nupiešti. taip pat medžiu promenada dabar esančiame purvyno takelyje.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Savivaldybė pritarė: šalia Perkūnkiemio – naujas mokslo miestelis
    Vilniaus miesto savivaldybės užsakymu, Pavilnionių g. 25 suprojektuota 650 vietų progimnazija. Projekto rengėjas, laimėjęs architektūrinį konkursą MB „De Architectura“, pristato mokyklos projektą ir kviečia gyventojus į jo aptarimą. Šią savaitę savivaldybė pritarė šiam projektui.

    Pašilaičių progimnazija suprojektuota kaip mokslo miestelis: didelis dėmesys skiriamas tiek pastato išorei, tiek vidui. O skirtingos lauko erdvės pereina į vidaus erdves. Mokyklą lankyti galės iš Tarandės, Perkūnkiemio, Pašilaičių rajonų, kuriuose ypač trūksta ugdymo vietų. Progimnazijoje dirbs apie 65 pedagogai, mokysis apie apie 650 vaikų, kurie sudarys 22 klases.

    1,48 ha teritorijoje projektuojamas pagrindinis keturių aukštų mokyklos pastatas, su sporto sale ir baseinu, vidiniu kiemu, šalia – 2000 kv. m ploto sporto aikštynas.

    Mokykloje bus įrengtos specializuotos klasės: siuvimo, mokomoji virtuvė, metalo ir medžio dirbtuvės, FAB laboratorijos, gamtos mokslų klasės. Taip pat valgykla, iki 1100 kv. m didžioji sporto salė, mažoji sporto salė, 90 vietų baseinas, į kurį bus galima patekti per atskirą įėjimą.

    Pirmajame pastato aukšte numatytas platus atriumas, kuris atveria mokyklos erdvę per visą jos aukštį. Iš jo matomos visos mokyklos bendros erdvės. Iš antrojo aukšto galima tiesiai patekti į mokyklos kiemą ir sporto aikšteles arba išbėgti į lauko žaidimų erdvę ant bibliotekos stogo. Trečiajame aukšte yra numatytos vyresnių klasių moksleivių klasės. Šiame aukšte numatytas ir sodas po atviru dangumi. Ketvirtajame aukšto terasa išplečia gamtos klasių veiklas į lauką. Ant pastato stogo projektuojama saulės modulių elektrinė.

    Komentuoti:


  • felar
    replied
    Paviešinti projektiniai pasiūlymai keturioms Vilniaus mokykloms - dvi Žvėryne, viena Šeškinėj ir viena Justiniškėse:
    https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...a-13-pasiulymu

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Pastarosios metu bus platinami vaizdo klipai, kuriuose žymūs žmonės ragins moksleivius nevartoti narkotikų. Šioje kampanijoje dalyvauja muzikantas Gabrielius Liaudanskas-Svaras.
    Bet kiek galima ant to pačio grėblio lipti. Tie "žymus žmonės" nieko neįtakojaa elgtis kitaip. Tokios kampanijos nepadaeda niekada, nei prieš narkotikus, nei prieš vairavimą girtam nei rinkimuose.

    Ypač kai naudojamos fosilijos kaip Svaras kuris nei žymus nei žinomas jaunimo tarpe. Geriau reklamos užpirktų pas populiarius youtuberius/instagramerius, tai būtų bent pinigai geriau padėti.

    Paskutinis taisė MedinisStrazdas; 2023.09.13, 13:54.

    Komentuoti:


  • Skeptikas
    replied
    Tai čia Lietuvoje jau tampa spendimų priėmimų klasika. Priimamas sprendimas kažką padaryti (šiuo atveju pastatyti tvoras), nei konkrečiai suformavus problemos, nei ieškant efektyvių sprendimo būdų, stumti tai įgyvendinti pasitekliant skambius ložūngus, (šiuo atveju, pagalvokit apie vaikus! https://www.youtube.com/watch?v=phSxxVJCZsc), tada mėginama pritempti savo bukus sprendimus prie problemos, mėginti parduoti, kad čia labai dirbama. Tas pats bardakas buvo su alkoholio pardavimo laiko ribojimais, dabar taip daroma mokesčių reforma, pasibaigiama su šia.

    Šiuo atveju, manau šita absurdo komedija, bus labai populiari, nes supertėveliams užspaudžia smegenis išgirdus žodžius "vaikų saugumas", tada apie kokias tvoras išardančias rajonų ryšius, nes daugėlis mokyklų buvo projektuotos kaip integralios rajonų dalys, galima bekalbėti. O siūlant tas bent tas tvoras statyti taip, kad tų ryšių neišardytų, tampi blogiečiu, čia ką nori, kad vaikai taptų narkomanais prievartaujamais pedofilų?! Tai, kad jie patys turi rūpintis vaikais, juos užimti, stebėti ar jie neperka tų narkotikų (dyleriai tiesiog pas juos atvažiuoja, tiesiog primokėk 5 eurus), t.y. priemonės, kurioms reikia pastangų, niekam nėra įdomios. Bet čia kaip ir Simpsonuose (tuose geruose 10 sezonų), už vaikų blogą elgesį yra kalta televizija ir rokenrolas, niekada tėvai, niekada vaikai.
    Paskutinis taisė Skeptikas; 2023.09.13, 21:50.

    Komentuoti:


  • abruo
    replied
    Parašė dondc Rodyti pranešimą
    Signalai dėl narkotikų mokyklose verčia imtis priemonių: pareigūnai atskleidė kelius, kaip kvaišalai pasiekia paauglius
    https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...ekia-paauglius

    Požėla sako, Požėla žino


    Tai va kam konkrečiai tvoros:


    Nors gaunasi, jog "sienos" a. k. a. tvoros nepadeda (na suprantam, kad kokainmedis ne Beneliukse auga):


    Jo, dar galėjo patį 50 cent pakviest ir rodyti iškart jo filmą apie jį: "Get Rich or Die Tryin' (2005)"
    Bilotaitė ir Požėla atrodo visiškai klejojantys, atrodo, kad šita problema jiems arba nelabai rūpi, arba svarbu parodyti, kad kažką daro. Kažką gudresnio išgimdyti veikiausiai nėra nei smegenų, nei noro. Gal pasirems gerąja policijos praktika ir mokyklas kaip kokius naktinius klubus šturmuos su ginklais ir šunimis, va tai būtų tvarka!
    Paskutinis taisė abruo; 2023.09.12, 17:52.

    Komentuoti:


  • MindesAcc
    replied
    Parašė Garbanius Rodyti pranešimą
    Sutinku, pilni priemiesčiai apstatyti kotedžiukų su skirtingom, būtinau aukštom tvorom. Netgi pirmas darbas įsikėlus į naują statybą- užsitvert nuo kaimynų. Galiniam kieme tai dar suprantu, kad vaikai ir gyvūnai nenuklystų, bet priekinis kiemas tai
    Man sitas tvoravimas tai primena rusyno iprocius, kur kekvienas ruskis uzmiesti 2m skardos tvoras aplink savo perimetra apsistato ir viskas. Cia panasus mentalitetas matosi. As dabar gyvenu DE, tai cia su zibintu nerasi zmogaus apsitverusi savo kiemo su tokiom tvorom, nebent kokius augalus pasisodins del biski privatumo.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Kokie čia beraščiai rašo būtų? Ir ką čia turi bendro su naujom ugdymo įstaigom?

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė Garbanius Rodyti pranešimą
    Sutinku, pilni priemiesčiai apstatyti kotedžiukų su skirtingom, būtinau aukštom tvorom. Netgi pirmas darbas įsikėlus į naują statybą- užsitvert nuo kaimynų. Galiniam kieme tai dar suprantu, kad vaikai ir gyvūnai nenuklystų, bet priekinis kiemas tai
    Per pastaruosius kelis metus bent kiek vertingas, tačiau ne itin saugomas turtas sulaukė nemažai vagių dėmesio. Draudimo bendrovės BTA statistika atskleidžia, kad dviračiai – populiariausias vagysčių objektas. Jų netekę savininkai yra dažniausiai skundus pateikiantys BTA klientai. Remiantis oficialia policijos statistika, vagysčių skaičius šiais metais sparčiai auga.

    Pastebima, kad vagys aktyviai darbuojasi sandėliukuose, kur laikomi darbo įrankiai, taip pat iš kiemų vagiami lauko baldai bei maisto gamiminimo įrangą. Iš gyvenamųjų namų ir būtų dažniausiai buvo grobiamos brangūs daiktai ir grynieji pinigai. Beje, pastarosios vagystės būna suplanuotos iš anksto.

    Komentuoti:


  • dondc
    replied
    Signalai dėl narkotikų mokyklose verčia imtis priemonių: pareigūnai atskleidė kelius, kaip kvaišalai pasiekia paauglius
    https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...ekia-paauglius

    Požėla sako, Požėla žino
    „Kanapės yra populiariausia narkotinė medžiaga“, – sakė R. Požėla.
    Tai va kam konkrečiai tvoros:
    Siekiant mažinti narkotikų paplitimą mokyklose, pareigūnai savivaldybes ragina užtikrinti mokyklų fizinę saugą: įrengti tvoras.
    Nors gaunasi, jog "sienos" a. k. a. tvoros nepadeda (na suprantam, kad kokainmedis ne Beneliukse auga):
    Kaip vėliau antradienį teigė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, narkotikai į šalį patenka daugiausia iš Beniliukso šalių.
    Jo, dar galėjo patį 50 cent pakviest ir rodyti iškart jo filmą apie jį: "Get Rich or Die Tryin' (2005)"
    Pastarosios metu bus platinami vaizdo klipai, kuriuose žymūs žmonės ragins moksleivius nevartoti narkotikų. Šioje kampanijoje dalyvauja muzikantas Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

    Komentuoti:


  • Garbanius
    replied
    Sutinku, pilni priemiesčiai apstatyti kotedžiukų su skirtingom, būtinau aukštom tvorom. Netgi pirmas darbas įsikėlus į naują statybą- užsitvert nuo kaimynų. Galiniam kieme tai dar suprantu, kad vaikai ir gyvūnai nenuklystų, bet priekinis kiemas tai

    Komentuoti:


  • Ciurlionis
    replied
    Tai, kad ne maža dalis tėvų vedančių vaikus į tokias mokyklas tėvų patys gyvena paranojos pasaulyje ir stato tokias tvoras. Tik klausimas, jei nieko blogo nedarai, kodėl turėtum kažko taip bijoti?

    Komentuoti:


  • dondc
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Jei jums saugumas nesvarbu, tai nereiškia, kad ir kitiems ant to nusispjaut.
    https://m.delfi.lt/kriminalai/article.php?id=92425663
    Rašo, kad Paribio g., bet ten gretimoje Miglos g. stovi įstaigos. Visos rastos 4 nuo lopšelio iki gimnazijos jau yra aptvertos.

    Click image for larger version

Name:	aaa.png
Views:	3841
Size:	1,75 MB
ID:	2073553 Click image for larger version

Name:	aaaa.png
Views:	3834
Size:	2,56 MB
ID:	2073554 Click image for larger version

Name:	aa.png
Views:	3823
Size:	2,41 MB
ID:	2073555 Click image for larger version

Name:	a.png
Views:	3839
Size:	2,81 MB
ID:	2073556

    Komentuoti:

Working...
X