Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Naujos ugdymo įstaigos Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Sula
    replied
    Parašė themanual Rodyti pranešimą

    Apie gerėjančią? Pas mus mokykloje klasėse vienu metu ir 32 mokiniai buvo, mokytis teko dvejose pamainose, o vyresnis pusbrolis pasakojo, jog pas jį mokykloje pamokos vyko net trijomis pamainomis, nors sunkiai įsivaizduoju kaip tai įmanoma, gal melavo norėdamas pasigirti
    Baigiant 11-ą klasę, joje buvo 41-as mokinys. Šeštoje klasėje mokėmės 3-ioje pamainoje, apie 15:00-16:00 prasidėdavo pamokos, baigdavosi 20:00.

    Komentuoti:


  • Zefyras
    replied
    Taigi meras verkė kad valstybė neduoda pinigų naujoms mokykloms vargšelis

    Jau dabar mokyklos perpildytos. Apie kokią mokymosi kokybę galime šnekėti, kai vyresnėse klasėse vidutiniškai po 28-30 vaikų, o kūno kultūros pamoką vienu metu toje pačioje sporto salėje turi trys klasės? (Em. Pliaterytės prog-jos pavyzdys).

    Kol pastatys tas mokyklas rajonuose, užtruks 5, 10 metų. Reikia dar nepamiršti, kad vyksta konkurencija dėl vietų geresnėse mokyklose, yra praktika vaikų gyvenamąją vietą priregistruoti kažkokiame miesto rajone tam, kad vaikas patektų į geresnę mokyklą. Nuo to vežiojimo per visą miestą vieni kamščiai.

    Būtų savivaldybėje žmonės, kuriems ne tik antspaudus dėliot rūpėtų, tai neišduotų leidimo statyti tol, kol nebus adekvačios socialinės infrastruktūros aplinkui.

    Komentuoti:


  • themanual
    replied
    Parašė mr_miegas Rodyti pranešimą
    zinoma, taciau net kalbant apie naujas mokyklas ir darzelius nera nieko, kas suplanuota sitai vietai. Jei gerai pamenu - Verkiu seniunijoj bus statoma nauja mokykla ir/ar darzelis ben visiskai siaureje, nors tankina pietineje seniunijos dalyje.
    Tai Verkių gyventojai nebeveš savo vaikų į Žirmūnų mokyklas ir atsiras tų vietų. Savivaldybė turi turėti visus duomenis apie mokyklų užimtumą kiekviename rajone, kiek vaikų lanko mokyklas ne savo rajonuose ir net kiek vaikų ateis į mokyklas kiekvienam rajone kelių metų bėgyje. Jeigu dabar Žirmūnų mokyklos pilnos, bet dauguma vaikų yra iš kitų rajonų, tai reikia statyti pirmiausia ne dar vieną mokyklą Žirmūnuose, o tuose rajonuose kuriuose trūksta ir iš kur vaikai yra atvežami į Žirmūnus.

    Žinoma augant bendram gyventojų skaičiui turėti rezerve sklypą mokyklai būtų gerai, bet gal tikrai dar ir esamų mokyklų sklypai nėra pilnai įveiklinti. Kitas klausimas kur būtų galima tai padaryti jog nereikėtų išpirkinėti sklypo po to itin brangiai. Būtų galima autobusų parko teritorijoje, tik tiek kad VVT vis tiek tikėsis gauti rinkos kainą, lėšos jiems reikalingos naujiems parkams ir infrastruktūrai.

    Komentuoti:


  • mr_miegas
    replied
    zinoma, taciau net kalbant apie naujas mokyklas ir darzelius nera nieko, kas suplanuota sitai vietai. Jei gerai pamenu - Verkiu seniunijoj bus statoma nauja mokykla ir/ar darzelis ben visiskai siaureje, nors tankina pietineje seniunijos dalyje.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Tai nebūtinai reikia papildomų naujų lokacijų darželiams ir mokykloms, jeigu yra geras pasiekiamumas esamų. Esamas vietas galima smarkiai plėsti.

    Komentuoti:


  • mr_miegas
    replied
    nieko. As jiem rasiau BP derinimo metu, kad nusimatykit vieta svietimo istaigom, nes yra/bus totalus ragas. Tai vien ta Zirmunu vieta. Visas Ozas ir Kuro aparatura.
    Atrase, kad pagal BP pasiekiamumas nustatytu spinduliu yra tenkinamas. Kad ten nera vietu, jiem yra visiskai dzin. Viskas sitam mieste darom reaktyviai arba kitaip - po fakto konstavimo, kad jau per velu.

    Komentuoti:


  • Saliamonas
    replied

    Šiandien jau niekas nedrįs paneigti, kad Žirmūnai – vienas greičiausiai ir intensyviausiai atsinaujinančių Vilniaus mikrorajonų. Tačiau naujus kaimynus žirmūniečiai sutinka toli ne gražu ne su išskėstomis rankomis: prieš didžiąją dalį naujų ir gyvenamosios, ir komercinės paskirties projektų vietos gyventojai yra nusiteikę skeptiškai ir kovoja prieš planuojamas statybas. Naujausias bendruomenės mūšis – prieš daugiabučių kompleksą adresu Žirmūnų g. 109. Gyventojai žurnalistams pateikė sąrašą argumentų, kodėl projektas jų rajonui nėra tinkamas.

    Įdomu, ką į tai atsakytų miesto vyr. architektas:

    Nerimaujama dėl ugdymo įstaigų ir žaliųjų zonų Padaugėjus gyventojų gali atsirasti ir didesnis vietų darželiuose bei mokyklose poreikis. Žirmūniečių teigimu, jau šiandien vyksta didelė konkurencija dėl vietų ugdymo įstaigose, todėl galvojant apie naujakurius, reikėtų planuoti ir naujų ugdymo įstaigų statybas. „Teritorijoje esantis vaikų darželis bei mokykla yra perpildyti, naujų Žirmūnų g. 109 daugiabučių namų gyventojų vaikams nebūtų užtikrintos sąlygos lankyti artimiausią švietimo įstaigą. Be to, nepaisant intensyvaus rajono tankinimo, naujų ugdymo įstaigų statyti neplanuojama, o vaikai jau šiuo metu negauna vietų artimiausiuose darželiuose, tad toks tankus apgyvendinimas šioje teritorijoje dar labiau padidins problemą“, – teigiama rašte.
    [...]
    Netoli esančiose teritorijose yra numatomi panašios apimties daugiabučių namų projektai, kurie tik dar labiau padidins pagrindines visas aukščiau minimas problemas. Paminėtini tokie projektai, kaip Žirmūnų-Kareivių g. kampiniame sklype šalia sporto klubo „Impuls” planuojami 5 devynaukščiai pastatai, Lietuvos banko būstinės (Žirmūnų g. 151) rekonstrukcija, „Verkių sodo” (Verkių g. 39) projektas, verslo centras ir daugiabučiai (Verkių g. 50), Verkių autobusų parko iškėlimas ir vietoje jo - naujo verslo centro bei daugiabučių projektas, daugiabučių ir verslo centras Kareivių g. 5 ir tt. Pastaruoju metu itin suintensyvėjęs šios Žirmūnų mikrorajono dalies tankinimas ir nesprendžiamos esamos infrastruktūros problemos seniesiems Žirmūnų gyventojams kelia rimtą susirūpinimą ir neužtikrintumą dėl ateities. Tokia tendencija yra pražūtinga ir ilgalaikėje perspektyvoje vedanti į esamų ir naujai atsikraustančių gyventojų gyvenimo kokybės bloginimą“, – pabrėžiama rašte.
    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/bustas/rajonai/....d?id=88428963

    Komentuoti:


  • mr_miegas
    replied
    „Darbo grupė darė labai daug įvairių paskaičiavimų, tad praktiškai išlieka dabartinis vaikų skaičius. Tai yra svarbus ir aktualus klausimas tėveliams, kad vaikai ir toliau lankytų būrelius, visos veiklos ir toliau liktų šiame centre. Be abejo, pagal dabartinius Vilniaus poreikius, bus atidarytas naujas pradinės mokyklos filialas“, – sakė G. Kondrotaitė. Pasak jos, iš viso čia turėtų įsikurti 12 pradinės mokyklos klasių, tam reikės rekonstruoti pastatą. Viešajai įstaigai būtų galima užsidirbti iš įvairių projektų, svarstoma, kad čia atsirastų ir neformalaus ugdymo pedagogų rengimo centras, būtų perkelta savivaldybės įstaiga „Saugus miestas“, ji dirbtu pusę dienos.
    Skaityti daugiau: https://madeinvilnius.lt/naujienos/m...anciu-bureliu/ .

    Komentuoti:


  • arthuras
    replied
    sveiki, o gal kas turi ziniu apie naujai steigiama MRU liceju vietoj buvusiu fakultetu Sauletekyje? 2022m lyg ir zadejo kad jau priims vaikus, bet nei kokiu remontu vyksta, nei kas girdet.
    https://www.15min.lt/naujiena/aktual...iu-233-1411646

    Komentuoti:


  • Globalus
    replied
    VGTU Saulėtekyje
    Click image for larger version

Name:	P10828-114924.jpg
Views:	753
Size:	1,63 MB
ID:	1908449 Click image for larger version

Name:	P10828-114923.jpg
Views:	737
Size:	1,29 MB
ID:	1908450

    Komentuoti:


  • giuffro
    replied
    „Erudito licėjus“ investuoja į naują mokyklos pastatą Vilniuje
    „Erudito licėjus“ nuo šiol turės nuosavas patalpas sostinėje – mokykla kartu su Mariaus Jakulio Jason šeimos turtą valdančia bendrove „Mūsų ateities investicijos“ bei „Orion Wealth“ partneriais įsigijo pastatą Aguonų gatvėje, Vilniuje.Aguonų g. 26 esantį pastatą šiuo metu nuomojasi valstybei priklausanti įmonė Energijos skirstymo operatorius (ESO), tačiau po atlikto remonto 2022m. rugsėjį čia duris atvers „Erudito licėjus“. Net 6.500 kv. m. dydžio pastatas bus moderniai pritaikytas mokyklos bendruomenės poreikiams ir išsiskirs itin technologiškai pažangiais sprendimais.Mokyklos įkūrėjas ir vadovas Nerijus Pačėsa teigia, jog naujos patalpos suteiks dar didesnes galimybes gerinti mokinių švietimo sąlygas. „Norime pasidžiaugti, kad jau kitais metais Vilniaus „Erudito licėjus“ persikels į nuosavas patalpas ir pastate bus įdiegti naujausi technologiniai, edukaciniai ir ergonominiai sprendimai. Mokykla turės erdvų kiemą, sporto salę, specializuotas klases, multifunkcines erdves ir baseiną. Nuosavų patalpų įsigijimas labai svarbus žingsnis mokyklos vystyme.“ – sako N. Pačėsa.Šiuo metu „Erudito licėjus“ pradinio ir pagrindinio ugdymo veiklą vysto dviejose vietose – Kaune bei Vilniuje. Tai – pirmoji tokio tipo tarptautinė dvikalbė mokykla Vilniuje ir Kaune, formuojanti unikalų ugdymo turinį 0-12 klasėms pagal nacionalinę bei akredituotas tarptautinę Kembridžo ir Tarptautinio bakalaureato (IB) diplomo programas.


    https://erudito.lt/naujienos/erudito...tata-vilniuje/

    https://www.orion.lt/straipsniai/erudito-licejus/

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Bus arch. konkursas.

    Komentuoti:


  • munchiss
    replied
    Kažkas pajudėjo su Bajorų progimnazija
    CVPP
    Citify

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Savivaldybė pradeda rinkos konsultacijas dėl dviejų tarptautinių arch. konkursų darželiui ir progimnazijai

    MOKSLO PASKIRTIES PASTATO (7.11) ŽEMYNOS 2C, VILNIUJE PROJEKTO IDĖJOS PARENGIMAS

    MOKSLO PASKIRTIES PASTATO (7.11) BAJORŲ KELIO 12, VILNIUJE PROJEKTO IDĖJOS PARENGIMAS

    Komentuoti:


  • ArtisLT
    replied
    Parašė Palpatine Rodyti pranešimą
    Visai pamiršau apie institutą, bent jau pakankamai neblogai apsitvarkęs, tuo tarpu Arch. fak. įsikūręs jau pavargusiuose senamiesčio rūmuose.
    Pernai atnaujinti, bent jau išorė.

    Komentuoti:


  • Palpatine
    replied
    Visai pamiršau apie institutą, bent jau pakankamai neblogai apsitvarkęs, tuo tarpu Arch. fak. įsikūręs jau pavargusiuose senamiesčio rūmuose.

    Komentuoti:


  • Aviat
    replied
    Parašė Palpatine Rodyti pranešimą
    O kaip Architektūros fakultetas? Liks vienintelis atitolęs nuo Saulėtekio?
    Antano Gustaičio Aviacijos Institutas irgi - Linkmenų rajone, statysis naują priestatą.

    Komentuoti:


  • Palpatine
    replied
    O kaip Architektūros fakultetas? Liks vienintelis atitolęs nuo Saulėtekio?

    Komentuoti:


  • spekas
    replied
    Labai gerai, bene 30 metų lauktas proveržis.

    Gedimino technikos universitetas parduoda pastatus Senamiestyje ir Naujamiestyje – kyla nauji Saulėtekyje

    Skaityti daugiau: https://madeinvilnius.lt/verslas/nek...i-sauletekyje/ .

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Sostinės Pilaitėje atsiras du nauji darželiai – juos lankyti galės apie 650 vaikų
    Pagal savivaldybės užsakymą, vienas jų suprojektuotas Pajautos g. 7, kitas – Tolminkiemio g. 11A. Iš viso abiejuose darželiuose galės būti ugdoma apie 650 vaikų. Po praėjusį spalį įvykusio viešo pristatymo projektai dar pusmetį buvo koreguojami ne tik pagal bendruomenės, bet ir pagal Vyriausiojo miesto architekto skyriaus pastabas.

    Būsimi vaikų darželiai suprojektuoti bendrovės „Atamis“ ir pasižymi panašiais sprendiniais – projektuose numatyti dviejų aukštų U raidės formos pastatai, vidiniai jų kiemeliai, saugaus elgesio kelyje mokymams skirtos erdvės, saulėtoje pusėje numatytos lauko žaidimų zonos, o vaikų išleidimui rytą prie darželio – „Kiss and Ride“ („Pabučiuok ir važiuok“) vietos.

    Didelis dėmesys skirtas darželių teritorijos apželdinimui – reprezentacinėse ir viešo naudojimo zonose siūloma numatyti stambius lapuočius ir dekoratyvinius krūmus, nutūralistinius gėlynus. Žaidimų zonose numatoma įrengti žaliąsias kalveles, daržą su pakeltomis lysvėmis, skirtą vaikų edukacijai, o vidiniame darželio kieme augs pilkasis kėnis, Kalėdų laikotarpiu tapsiantis šventiniu akcentu.

    Per diskusijas su architektais sutarta ir dėl išskirtinių vaikų darželių fasadų – parinkta natūrali medinių dailylenčių apdaila, numatytas dalies fasadų ir baseino tūrių stogų želdinimas. Visa tai, M. Pakalnio vertinimu, patraukliai paįvairins Pilaitės architektūrinę išraišką.
    PP: Pajautos 7 ir Tolminkiemio 11A

    Click image for larger version  Name:	pilaites-darzel-1.png Views:	0 Size:	903.3 KB ID:	1884834

    Komentuoti:

Working...
X