Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

TEO administracinis pastatas

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Milwaukee
    replied
    Parašė Xas Rodyti pranešimą
    Siek tiek info del kieno kuris darbas, is plansetu, aiskinamuju ir bendros info:
    16- Stilistika panasi i unitectus, bet manyciau cia uzsenieciu darbas - PLH ar pns.
    Reiskias spejimas buvo labai taiklus

Komentuoti:

• Xas
    replied
    Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
    Buvo gerokai prastesniu darbu, be jokios minties, L formos turis, prasom, dar lengviau ir greiciau jji pastatyt, dar maziau kastu, dar greiciau bus isnuomotas. Taciau ju nepasirinko, pasirinko viduriuka. Taip kad, viskas cia logiska, jei neziuret i visa sita prizme tik is savo varpines. AKG siame projekte investuotojams pataike i desimtuka.
    Man tik klausims, kieno darbas buvo unitazas?
    Unitazas buvo archinovos su PLH kiek supratau, FB puslapyje pasitalpino ji.

Komentuoti:

• kasparas.v
    replied
    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
    Aš tai nekritikuoju projekto. Jis man irgi buvo vienas iš artimesnių, nors ne pirmoje vietoje (tiesą sakant pirmos vietos neturėjau išsirinkęs). Bus dar ką pakoreguot, įdomu kaip bus išspręstas aplinkos sprendimas, nes bent vizualizacijose tai pastatas stovi ant pat sklypo ribos ties gatve (ten šaligatviui vietos net nėra pagal sklypo ribą). Gal pasiaurins gatvę? Na ir apžvalgos aikštelę ant stogo tikrai galima įrengt, reiks siūlyt PP metu.
    Parasyta kad ten (pirmam decke) bus erdve darbuotojams pertraukauti, rukyti.

Komentuoti:

• Edis
    replied
    Man idomu kada statybos prasides.

Komentuoti:

• Zygis
    replied
    Tik įdomu kaip su aplinkos sutvarkymu. Lordsai statydami k18b kaip suprantu darys tas estakadas patys ir daug investuot turės į aplinką. Būtų gerai, kad ir čia sutvarkytų. Dabar tas skveras visiškai miręs ir nuobodus, jei taip ir liks - liūdesėlis visom prasmėm.

Komentuoti:

• Creatium
    replied
    Aš tai nekritikuoju projekto. Jis man irgi buvo vienas iš artimesnių, nors ne pirmoje vietoje (tiesą sakant pirmos vietos neturėjau išsirinkęs). Bus dar ką pakoreguot, įdomu kaip bus išspręstas aplinkos sprendimas, nes bent vizualizacijose tai pastatas stovi ant pat sklypo ribos ties gatve (ten šaligatviui vietos net nėra pagal sklypo ribą). Gal pasiaurins gatvę? Na ir apžvalgos aikštelę ant stogo tikrai galima įrengt, reiks siūlyt PP metu.

Komentuoti:

• Milwaukee
    replied
    Buvo gerokai prastesniu darbu, be jokios minties, L formos turis, prasom, dar lengviau ir greiciau jji pastatyt, dar maziau kastu, dar greiciau bus isnuomotas. Taciau ju nepasirinko, pasirinko viduriuka. Taip kad, viskas cia logiska, jei neziuret i visa sita prizme tik is savo varpines. AKG siame projekte investuotojams pataike i desimtuka.
    Man tik klausims, kieno darbas buvo unitazas?

Komentuoti:

• Creatium
    replied
    Jeigu yra labai konkretus biudžetas, tai jis turėtų, mano supratimu, būti numatytas sąlygose. Tada architektai žinotų kiek gali šėlti. Jeigu to nebuvo padaryta - problema užduotyje. Jeigu buvo ir dauguma nepaisė - problema architektuose. Kitu atveju, jeigu visi projektai telpa į biudžetą, tai belieka rinktis geriausią idėją ir tinkamiausią sprendimą miestui. Tam ir turėtų būti arch. konkursai.

Komentuoti:

• Milwaukee
    replied
    Parašė Zygis Rodyti pranešimą
    Ne tame esme. Cia buvo architekturos konkursas, todel turejo laimeti geriausias. O ar jau tas geriausias ir butu statomas - kitas reikalas.
    Bet cia irgi slidus reikalas. K18 tarsi rinko, kaip geriausia, jau neskaiciuodami biudzeto, o isrinko tai, ka atkeike kone visi architektai. Vieniems tai slojikas, Dudleris ji irgi nulinciavo, tikriausiai kaip blogiausia, kitiems, tai VAU.
    Galbut teike architekturines idejas ne visi isiskaite i salygas, gal buvo preliminarus biudzetas numatytas, i kuri netilpo unitazai, NY ir panasiai. Manau, laimejo pati ideja, pastatyti du centrus, papildyt ta zona dviem pastatais, o ne vienu, su pakankamais kvadratiniais metrais, techniniais igyvendinimais ir t.t. Idomiai atrodytu, jei remtumemes 15min apklausos duomenimis ir paskelbtumem laimetoju, kuris uzeme kokia ten 7 vieta

Komentuoti:

• Zygis
    replied
    Ne tame esme. Cia buvo architekturos konkursas, todel turejo laimeti geriausias. O ar jau tas geriausias ir butu statomas - kitas reikalas.

Komentuoti:

• Milwaukee
    replied
    Negalima suteikt zmogui per daug vilties, jis uzsisvajoja, paskesta fantazijose, kaip matys "akmeninius NY" ar "lenktus unitazus". O gaunasi beveik kaip visada. Geriausias VAU efektas, tai kai vietoj "degtuku dezutes" staiga butu parode situos dvynukus. Forumieciams seratonino lygis butu iki lubu uzkiles, cia 100 procentu, vietoj 3 aukstu gavo 35(20+15) Arba tiesiog daryt slaptus konkursus, visvien galutini zodi taria ne koks Pakalnis, o investuotojas, kuriam dar ir pastatyt reikia, sekmingai isnuomot ir kastus atpirkti, ypac zinant koks kiekis verslo centru sqm pasileis per ateinancius metus i rinka, berods 300 000k. Pvz, paleido VILBRA tu paciu AKG grupes darba, - visi laimingi. Butu prisiziureje paveiksliuku, visi vel asarotu Toks gyvenimas
    Pasitaisau. Ne visi. Kai kurie

Komentuoti:

• Aukselis
    replied
    Man tai labiausiai į šį panašus nugalėtojas. P.s autorius tai tas pats. Žodžiu svarbu tikėti savo idėja, vis tiek kas nors įgyvendins

Komentuoti:

• Edis
    replied
    Ibrahimas tai tikrai kaip is kokios Rusijos siaures,....

Komentuoti:

• Sula
    replied
    Man atrodo ten viskas viename. Teko užsiimti vienu projektu, tai vietos architektai tokias intrigas rezgė, kad baisu. Atrodo, kad ten kiekvienas kiek reikšmingesnis objektas - gyvybės ar mirties klausimas.

Komentuoti:

• Zygis
    replied
    Čia kaip renkant metų automobilį išrinkti Lada arba Dacia. Viskas ok, jei užsakovas nori pigiau ir tokį projektą vysto. Bet kam tada konkursas? Dėl pakazūchos? Tiek 2, tiek 3 vietos gerokai įdomesnės. Smagu tik dėl to, kad kažkiek pastatas aukštybinis, bet tai tiek. Net Lvovo 37 geresnes emocijas kelia, kažkuo įdomus. Čia grynai Saltoniškių pastatas, ne ką geriau nei šalia stovintis savivaldybės falas. Tikėjausi tiek čia, tiek Ibrahimo vietoje kažko įdomaus. Deja Teo sklype - pilkas, nuobodus ofisas, Ibrahimo - kažkokia nesąmonė ruskyno glūdūmos stilium.

Architektų sąjunga išvis kažkokia išsigimusi kenkėjiška organizacija. Kaišiojo pagalius į ratus k18b, nurėžė aukštį, dabar išrinko pasityčiojimą iš visų darbų vienoje matomiausių NMC vietų. Arba jos nariai yra nevykėliai, kuriems reikia atimti atestatus arba ten korupcija aukščiausiame lygyje, kai ranka ranką plauna ir turi laimėti tas, kuris turi, o ne iš tiesų geras projektas. Beveik visa komisija buvo surinkta iš jos narių, niekaip sveikas protas neleistų galvoti, kad tai ir būtų tas laimėtojas.

Komentuoti:

• RokasLT
    replied
    Parašė Zygis Rodyti pranešimą
    Bet komisija ant durniaus buvo ar kaip? Kaip toks sudas galejo but nubalsuotas? Ar balsai ju nieko neleme?
    Tikriausiai ant durniaus: kad sutilptų užsakovas ir rangovai į projektui numatytą biudžetą, arba išrinktas dėl draugystės ryšių, arba du viename.

Komentuoti:

• Zygis
    replied
    Bet komisija ant durniaus buvo ar kaip? Kaip toks sudas galejo but nubalsuotas? Ar balsai ju nieko neleme?

Komentuoti:

• Sula
    replied
    Voronež City:

Komentuoti:

• RokasLT
    replied
    Nėr ko verkti, estai panašius stato:
    Attached Files

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Iš vienos pusės - na, atrodo normaliai. Iš kitos pusės - tikra galima geriau šiais laikais. Tas su lenktomis formomis vis tiek buvo žymiai geresnis. Gerai nors, kad aukštingumas ne 3 ar 8 aukštai.

Komentuoti:

Working...
X