Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Griaunami ir nugriauti pastatai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Ten ne namelis, o bažnyčia

    Comment


      Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
      Ten ne namelis, o bažnyčia
      Kalbu apie pastatą po dešine, čia tikrai bažnyčia, nes kiek žinau, ten pareigūnų kalėjimas ar kažkas panašaus.

      Paskutinis taisė Ciurlionis; 2023.02.05, 15:36.
      Aviate, navigate, communicate

      Comment


        Nebeliko visų mylimo Huawejaus puošmenos
        Attached Files

        Comment


          Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą

          Tai, kad likę tik du korpusai ir tas pareigūnų korpusas - mažasis namelis su kolonomis. Viskas.

          Tą namelį išsaugant viską galima šluoti.
          Taip, tą namelį galima / verta išsaugoti. Jis berods net saugomas paveldo.

          O yra kažkokių žinių, kad visas likęs šlamštas bus, arba bent planuojama, griauti? Pataisos namai su savo ,,pribumbasais'' planuojami iškelti? Būtu labai geros naujienos. Iš anksto dėkoju.

          Comment


            Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
            Kalbu apie pastatą po dešine, čia tikrai bažnyčia, nes kiek žinau, twn pareigūnų kalėjimas ar kažkas panašaus.
            Nežinau, kam tas pastatas naudojamas dabar, bet atrodo, kad jis statytas XIX a. pirmame dešimtmetyje - toje vietoje T formos dvarelis su portiku į Rasų g. pusę pavaizduotas 1808 m. plane, nors 1801 m. plane jo dar nėra, bet sklypas su dviem mažesniais pastatais ir dideliu sodu įvardintas kaip priklausantis teisėjui Pomarnackiui. Vėliau, ~1840 m., dvarelis su sodu priklausė Tomui Korveliui (Tomasz Korwel), ~1860 m. - grafui Čapskiui. Matyt kažkada tarp 1860 ir 1928 m. pastatas rekonstruotas pristatant simetrišką portiką priešingoje pastato pusėje. Galbūt ta rekonstrukcija susijusi su tuo, kad didelę dalį sodo 1898 m. išpirko J. Montvila ir ten pastatė Rasų kolonijos namus.

            Comment


              Parašė spekas Rodyti pranešimą
              Išgriauta dalis Rasų pataisos namų. Tai gal visgi susiprotės pašalinti šį objektą iš šios vietos? Aš nesuprantu kaip apskritai nėra (bent aš nežinau) iniciatyvos kuo greičiau pašalinti šiuos monstrus iš tokios puikios teritorijos ir užstatyti, atnaujinti šalia esančią bažnyčią ir ją kaip nors įveiklinti (pvz švietimui)...
              Kaip tik buvo planuojama įrengti papildomų įkalinimo vietų, tačiau dabar Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos puslapyje apie šios teritorijos vystymą pateikiama tokia informacija:
              Vilniaus pataisos namuose, esančiuose Drujos g. / Rasų g., numatoma vietoje planuoto 200 vietų kamerų tipo pastato įrengti infrastruktūrą nuteistųjų užimtumo veikloms plėtoti. Įrengtos patalpos bus skiriamos nuteistųjų užimtumui, nevyriausybinio sektoriaus veiklų įtraukimui, profesiniam ir bendrajam mokymui, sporto salėms ir pareigūnų veikloms.

              Pažymėtina, kad Vilniaus pataisos namai neturi tinkamo pasivaikščiojimo kiemo, trūksta užimtumo patalpų. 200 kamerų patalpos buvo projektuotos su pasivaikščiojimo erdve ant stogo, o tai neatitinka projekto dinaminės priežiūros reikalavimų. Esamas bendrabučio tipo pastatas bus rekonstruotas iš Vyriausybės Plėtros programos pažangos priemonių plane numatytų lėšų.
              Kalėjimų departamento Mokymo centras bus keliamas iš Vilniaus centro

              Comment


                Tai dar blogiau, nes jie plėtos / vystys kalinimo įstaigos paskirtį, o tai didina tikimybę, kad jie ne kraustytis ruošiasi, o įsikurti ilgesniam laikui... Kaip taip galima nemąstyti, neplanuoti, neskaičiuoti, nematyti galimybių...

                Aš neseniai rašiau Teisingumo ministerijai su pasiūlymais. Jiems atsakius standartinį ,,nežinau'', paklausiau ar galėtų perduoti klausimą / pasiūlymą tiems kas atsakingas už iškraustymo sprendimų priėmimą. Gavau atsakymą, kad reikia dokumento su elektroniniu parašu, tuomet kaip suprantu perduotų. Neparašiau, nes neprisiruošiau.

                mano laiškas:

                ,,Laba diena,

                Tikiuosi ten kreipiuosi.

                Ar yra planų iškelti kalinimo įstaigą (tikiuosi teisingai įvardinu paskirtį) esančia Rasų g. 8 Vilnius?

                Iškėlimas būtų labai naudingas šiais aspektais:
                1. Atlaisvinama labai vertinga teritorija nekilnojamo turto vystymui senamiestyje
                2. Pajamos iš turto pardavimo galimos panaudoti šiuolaikinėms kalinimo patalpoms įrengti
                3. Nebebus kalinimo paskirties įstaigos šalia bažnyčių ir gyvenamųjų namų bei švietimo įstaigų
                4. Galima bus kompleksiškai vystyti ir aplinkinę teritoriją - yra laisvas sklypas šalia, o kitas šalia esantis sklypas su nuostabiu bažnyčios ir vienuolyno kompleksu galėtų būti irgi atnaujinamas ir pritaikomas pvz švietimui.

                Jei nėra planų iškelti - labai prašau imtis veiksmų, kad būtų iškelta tokios paskirties įstaiga iš miesto centro. Buvo padarytas labai sveikintinas veiksmas dėl šalia esančio sklypo - nebebus įrengiamas pareigūnų rengimo centras. Nesustokite su puikia iniciatyva ir prisidėkite dar siekiant įgyvendinti mieste šio gražaus kampo atnaujinimo.

                Jei neplanuojama - ar galėtumėte pasakyti kodėl? Ar galėtumėte perduoti pasiūlymą iškelti su argumentais kodėl verta iškelti atsakingiems asmenims? Būčiau labai dėkingas.

                Dėkoju už atsakymus.''


                paskutinis atsakymas:

                ,,
                Laba diena,

                Dėkojame už Jūsų laišką kuriame išsakote nuomonę įvairiais aktualiais Jums klausimais, džiaugiamės, kad esate pilietiškas.

                Norime informuoti, kad Kalėjimų sistemos pertvarką ir Lukiškių kalėjimo iškėlimą iniciavo Teisingumo ministerija.

                Pažymime, kad planų iškelti Vilniaus kalėjimą, esantį adresu Rasų g. 8, Vilnius, Teisingumo ministerija neturi.

                Pažymime, kad vadovaujantis Prašymų ir skundų nagrinėjimo ir asmenų aptarnavimo viešojo administravimo subjektuose taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2007 m. rugpjūčio 22 d. nutarimu Nr. 875 „Dėl Prašymų ir skundų nagrinėjimo ir asmenų aptarnavimo viešojo administravimo subjektuose taisyklių patvirtinimo“, 24.5 papunkčiu prašymas ar skundas turi būti pasirašytas prašymą pateikusio asmens arba jo atstovo. Kai teikiant prašymą naudojamos elektroninių ryšių priemonės, turi būti pateikta pasirašyto prašymo skaitmeninė kopija arba prašymas turi būti pasirašytas kvalifikuotu elektroniniu parašu, atitinkančiu Reglamente (ES) 910/2014 nustatytus reikalavimus, arba suformuotas tokiu būdu, kuris leidžia prašymą ar skundą teikiantį asmenį identifikuoti arba patikrinti prašymo ar skundo autentiškumą. Apgailestaujame, tačiau atsižvelgdami į tai, kas išdėstyta pirmiau, turime informuoti, kad kreipimasis, neatitinkantis nustatytų reikalavimų, nebus registruojamas. Savo prašymą, skundą ar pranešimą galite pateikti raštu (adresu Gedimino pr. 30, LT-01104 Vilnius) arba elektroninėmis priemonėmis (el.paštu tminfo@tm.lt), pasirašytą elektroniniu parašu, nuskenuotą ar nufotografuotą.
                Vadovaujantis Lietuvos Respublikos viešojo administravimo įstatymo 14 straipsniu šis Teisingumo ministerijos veiksmas per vieną mėnesį nuo jo gavimo, pasirinktinai gali būti skundžiamas Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijai arba Lietuvos administracinių ginčų komisijai (Vilniaus g. 27, Vilnius) ar Vilniaus apygardos administraciniam teismui (Žygimantų g. 2, Vilnius) Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

                ''

                Comment


                  Šalia Kauno ir Švitrigailos gatvių sankryžos, priešais beveik užbaigtą „Cyber City“ miestelį, pradėtos ardyti medinės trobos. Šioje vietoje turėtų prasidėti naujojo verslo centro statybos. Projektinius siūlymus ruošė UAB „Architektūros kūrybinė grupė“.


                  https://madeinvilnius.lt/verslas/nek...ailos-gatveje/

                  Comment


                    Tai kas bus kai lauko tualetą nugriaus?...

                    Comment


                      Parašė spekas Rodyti pranešimą
                      Tai kas bus kai lauko tualetą nugriaus?...
                      Man skauda širdį dėl šio wc, nematys japonų turistai, važiuojantys nuo oro uosto pusės Vilniaus autento, jo širdies ir kūno.

                      Comment


                        Man antram plane esantis daugiabutis ir jo balkonai .....
                        "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                        - George W. Bush President of the USA

                        Comment


                          Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                          Man skauda širdį dėl šio wc, nematys japonų turistai, važiuojantys nuo oro uosto pusės Vilniaus autento, jo širdies ir kūno.
                          Svarbiausia kvapo... Naujamiestis praranda savo autentiškumą.

                          Comment


                            Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                            Man skauda širdį dėl šio wc, nematys japonų turistai, važiuojantys nuo oro uosto pusės Vilniaus autento, jo širdies ir kūno.
                            Na nėra man suprantamas jūsų šis kandus sarkazmas ir pasibjaurėjimas tokiais istoriniais pastatais. Gal vieniems tai ir džiugi žinia, bet daliai tikrai patinka tokie namai ir gaila, jog jie yra griaunami, ypač kai jų ir taip beveik nelikę. Atrodo jau net Lietuvoje kelis dešimtmečius kalbama, kad seni mediniai pastatai gali turėti vertės ir vis tiek nelabai kas keičiasi jų apsaugos klausimu.

                            Komentaras dėl turistų tai atitrūkimas nuo realybės jei nesuvokiama, kad neskaitant labai mažos lūšnynų turizmo dalies, juo domina ne pūvančios lūšnos ir smirdantis nuotraukos pirmame plane lauko tualetas, o miesto istorija ir išskirtiniai pastatai kurie yra tvarkomi ar bent prižiūrimi. Ir tai svarbiausia dalis, kurią praleidžiame.
                            Manau derėtų jums pateikti pavyzdžių kad tvarkomi ir prižiūrimi pastatai yra įdomūs ir lankomi, tai štai, vos keli šimtai metrų nuo ten stovintis restoranas "senoji trobelė" kur būtent turistai eina ne tik dėl maisto bet ir aplinkos. Didžioji Vandens g. 2, Daržų g. 10 Klaipėdoje domina savo medžio/mūro daržinėmis. Galima ir taip pat vėl įterpti šabloninį Norvegijos medinių senamiesčių paminėjimą kur irgi turistai lenda žiūrėti. Aišku atsiranda vis aiškinančių kad ten mediniai namukai kitokie ir negalima lygintis, bet kaip kitokie tai niekas nepatikslina.
                            Paskutinis taisė Antaninis; 2023.02.24, 19:55.

                            Comment


                              O, googleLT sugrįžo!
                              Lietuva visiems.

                              Comment


                                Parašė abruo Rodyti pranešimą
                                O, googleLT sugrįžo!
                                net žaktelėjau perskaitęs

                                Comment


                                  Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                                  Man skauda širdį dėl šio wc, nematys japonų turistai, važiuojantys nuo oro uosto pusės Vilniaus autento, jo širdies ir kūno.
                                  Japonų turistai atvažiuos ir išvažiuos, bet namo gyventojams liks aktualus klausimas, kur reiks šikti?

                                  Comment


                                    Visiškai menkavertis, jokios istorinės reikšmės neturintis pastatas, o jeigu ir būtų sutvarkytas, tai prie tokio intensyvumo gatvės jis greitai vėl būtų apdergtas.

                                    Comment


                                      Parašė _rB_ Rodyti pranešimą
                                      Visiškai menkavertis, jokios istorinės reikšmės neturintis pastatas, o jeigu ir būtų sutvarkytas, tai prie tokio intensyvumo gatvės jis greitai vėl būtų apdergtas.
                                      Visiškai pritariu. Sutinku, kad Lietuvoje, tiek ir pačiam Vilniuje yra medinių trobų, kurios tikrai atrodo įdomiai, turi kažkokią estetinę arba istorinę vertę, bet ne kiekviena asbestinė š***trobė prie pagrindinės miesto sankryžos yra verta dėmesio, nebent gal imponuojanti tiems patiems ten reguliariai besilankantiems tipažams.

                                      Comment


                                        It's happening!

                                        Click image for larger version

Name:	amatu2.jpg
Views:	573
Size:	314,6 kB
ID:	2032894
                                        Click image for larger version

Name:	amatu1.jpg
Views:	552
Size:	288,4 kB
ID:	2032895

                                        Comment


                                          Parašė Dwarran Rodyti pranešimą

                                          Visiškai pritariu. Sutinku, kad Lietuvoje, tiek ir pačiam Vilniuje yra medinių trobų, kurios tikrai atrodo įdomiai, turi kažkokią estetinę arba istorinę vertę, bet ne kiekviena asbestinė š***trobė prie pagrindinės miesto sankryžos yra verta dėmesio, nebent gal imponuojanti tiems patiems ten reguliariai besilankantiems tipažams.
                                          Aš mačiau, jog FB paviešinus čia statomo naujo pastato naujieną pasipylė belekokie komentarai apie išsaugojimą. Ten dar keli bandė diskutuoti, bet bergždžias reikalas, kaip arkliai su uždengtom akim, vis tiek savo peza.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X