Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektas „Jūros Vartai“

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Butent, labai geras galvosukis

    Comment


      Paaiškės miesto širdies vizija


      Baigėsi AB „Klaipėdos laivų remontas“ (KLR) ir Lietuvos architektų sąjungos skelbtas atviras daugiafunkcinio komplekso „Danės galerija“ architektūrinis konkursas. „Danės galerija“ yra tai naujas šalia miesto piliavietės KLR įgyvendinamo projekto „Jūros vartai“ etapas.

      Architektai konkursui iš viso pateikė 6 darbus. Nugalėtoją išrinks speciali komisija, sudaryta iš architektų sąjungos, investuotojų, uostamiesčio savivaldybės ir įvairių organizacijų atstovų.

      Konkursui pateiktų darbų svarstymas vyks gegužės 29 d., ketvirtadienį. Tą pačią dieną numatoma pasklebti ir nugalėtoją.

      "Vakarų ekspreso" informacija

      Comment


        Parašė toshas Rodyti pranešimą
        citata, daug sakantis komentaras:
        "Juokingiausia, kad sąlygas konkursui ruošia kelis mėnesius, o konkurso atlikimui skiria pusantro mėn. Tai sulaukiam ir atitnkamo rezultato. Manau visa problema yra sąlygose, kuriose prašoma išplanavimo, o įdėjai paskui nelieka laiko..."

        ir apskritai, manau vien iš samoningumo nelabai verta buvo dalyvauti, esant tokioms sąlygoms. kad ir dėl parkingo elinge - man bjauru tiesa sakant.
        taigi ta milžiniška bomba ar "submarinas" - tsakant kogero kontekstualiausias ir marinistiškiausias darbas, mano nuomone.
        gal reikėtų teisingiau sakyti ruošia ir projektuoja
        Architektas - ne žmogus

        Comment


          Parašė biesatis Rodyti pranešimą
          gal reikėtų teisingiau sakyti ruošia ir projektuoja
          kaip suprast projektuoja?
          "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

          Comment


            Na ką, netekom dar vieno cecho ar sandėlio:



            Tęsiami krantinių rekonstrukcijos darbai:

            Tikrai graži skulptūra (mano nuomone).


            Comment


              Patiko ir man skulptūra.
              MIX diskusijų forumas

              Comment


                O jis sitoje vietoje visalaika ir stoves?

                Comment


                  Dar neaišku, kaip Klaipėdoje atrodys „Jūros vartai“
                  http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=17225192
                  www.DELFI.lt
                  2008 gegužės mėn. 30 d. 11:25


                  Nors ketvirtadienį vykusiame „Jūros vartų“ – teritorijos pietinėje Danės krantinėje tarp Kruizinių laivų terminalo ir jachtų uostelio, šalia Klaipėdos piliavietės, architektūriniame konkurse nugalėtojai išrinkti, vis tik iki galo neaišku, kaip atrodys ši svarbi Klaipėdai vieta.

                  Konkursui architektai pateikė šešis projektinius pasiūlymus. Tačiau, pasak komisijos nario architekto Raimondo Bako, pagrindinė komisijos išvada – užsakovo lūkesčiai išsirinkti tokį projektą, kurio pagrindu būtų galima tęsti darbą, nepasiteisino.

                  Su pirmųjų vietų laimėtojais bus tariamasi dėl tolesnio darbo kartu bei deramasi, kad kai kuriuos jų projektų elementus būtų galima perkelti į naujas programas.

                  Pirmoji vieta komisija įvertino Snieguolės Stripinienės ir Algirdo Stripinio (UAB „Uostamiesčio projektas“, Klaipėda) architektūrinių urbanistinių sprendinių visumos koncepciją. Antroji konkurso vieta atiteko architektų Aistės Burkė ir Ansio Burkė (projektavimo firma „Pilis“, Klaipėda) architektūriniams pasiūlymams.

                  Trečiąją vietą komisija skyrė architekės Gražinos Janulytės – Bernotienės studijos (Kaunas) pateiktiems pasiūlymams.

                  Investuos 170 mln. Lt

                  Architektai turėjo pasiūlyti unikalų, įsimintiną, netrukdantį apžvelgti saugojamas nekilnojamas kultūros vertybes, technologišką, patogų, aukšto meninio ir architektūrinio lygio pastato – arba jų grupės - projektinį pasiūlymą.

                  Pagal konkurso sąlygas, arčiausiai piliavietės projektuojami pastatai turėjo būti ne aukštesni kaip 6 metrai, arčiau marių didžiausias leistinas aukštis – 20 metrų. Bendras pastatų plotas turėjo būti apie 40 tūkst. kv. metrų.

                  Privalu išsaugoti esamus kultūros paveldo objektus – P.Lindenau gamyklos slipą ir elingą, liejyklos barą. Ir – kas itin svarbu,- projektuoti naujus statinius taip, kad jie kiek įmanoma mažiau užstotų piliavietę tiek nuo Danės, tiek nuo marių pusės.

                  Į šį „Jūros vartų“ projekto etapo įgyvendinimą užsakovai planuoja investuoti 170 mln. Lt, o statybas vylėsi pradėti kitų metų rudenį.

                  Comment


                    Parašė Vidma Rodyti pranešimą
                    <...> Pirmoji vieta komisija įvertino Snieguolės Stripinienės ir Algirdo Stripinio (UAB „Uostamiesčio projektas“, Klaipėda) architektūrinių urbanistinių sprendinių visumos koncepciją. <...>
                    Oho, kaip netikėta...

                    Comment


                      Kas labiau domisi jau senai zinojo kas laimes...
                      "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                      Comment


                        Ryžių malūnas - jau užbaigtas

                        Uostamiesčio centre esančioje AB "Klaipėdos laivų remontas" teritorijoje baigti istorinio pastato - Ryžių malūno - statymo darbai. Tai trečiasis bendrovės įgyvendinamo projekto "Jūros vartai" objektas, atveriantis duris visuomenei.

                        Beveik 1 100 kv. metrų ploto 6 aukštų Ryžių malūne įsikūrė trijų žvaigždučių viešbutis "Old port" ("Senasis uostas"). Čia įrengtas 31 kambarys ir restoranas "Ryžių malūnas".

                        Ryžių malūnas buvo pastatytas XVIII amžiuje. Jis ne kartą keitė savo išvaizdą. Pradžioje tai buvo 4-5 aukštų fachverkinės konstrukcijos sandėlis su trimis dvišlaičiais stogais. Vėlesniais laikais jis paaukštintas laiptuotu vienšlaičiu stogu, įrengtas malūnas, skirtas iš Kinijos atgabentiems ryžiams apdirbti.

                        "Po II pasaulinio karo pastatas buvo sugriautas ir iki mūsų dienų išliko tik vienaaukštė mūrinė jo dalis. Todėl siekėme, jog Ryžių malūnas, kadaise buvęs vienas įspūdingiausių uosto statinių, atgimtų ir taptų nauju Klaipėdos simboliu", - teigia "Klaipėdos laivų remonto" generalinis direktorius Alvydas Butkus.

                        Pasak atstatymo projektą rengusios architektės Snieguolės Stripinienės, Ryžių malūnui grąžinta forma, užfiksuota praėjusio amžiaus pradžios fotografijose. Dvigubas pastato fasadas iš stiklo ir medinių sijų konstrukcijų asocijuojasi su anksčiau buvusiu statiniu.

                        Be Ryžių malūno, istoriniame uostamiesčio centre, kurį siekiama paversti nauja laisvalaikio ir pramogų erdve, 2007 m. vasarą buvo baigta XVIII a. statyto Karališkojo sandėlio pastato rekonstrukcija, kur įrengtas jachtklubas su jachtų aptarnavimo centru, laivybos reikmenų parduotuve, kreiserinio buriavimo mokykla, picerija. Pernai žiemą duris atvėrė ir rekonstruotas Keltininko namelis, istoriniuose šaltiniuose minimas nuo XVII a. Čia įrengtas viešbutis su restoranu ir konferencijų sale. Bendra visų trijų pastatų rekonstrukcijos vertė - apie 17 mln. litų.

                        www.ve.lt

                        Comment


                          Eilinį kartą įvyko Klaipėdos "švogerių" klubo konkursėlis, neįpūtęs jokių naujų architektūrinių vėjų ar urbanistinių idėjų į miesto gyvenimą.

                          Stripinienės įspūdingo mastelio tradicinės trobelės motyvas tikrai labai gerai apildys uosto išklotinę ir kurs modernas ir besivystančio miesto įvaizdį - kabutėse... Gaila, bet atrodo, kaip "nuleista iš dangaus" pastatų krūvelė neturinti nei pradžios, nei pabaigos nei savotiškos įtampos, kuri turėtų būti kelyje nuo marių iki miesto širdies piliavietės. Bet tikriausiai gerai nubraižė šaligatvių dangos planus ir todėl laimėjo konkursą.
                          O apie elingo panaudojima tai matosi išvis jokių idėjų nepateikta ... ir atsakykit man, kaip toks darbas išvis gali laimėti konkursą ?

                          Beje pažiūrėjus į darbus, tai visuose matosi, kad architektai visiškai nesugebėjo pateikti jokių idėjų apie elingo virsmą išskirtiniu architektūriniu objektu. Tie kičiniai laiveliai ar bombos įmestos į vidų eina teigiama linkme, bet mintis visai neišvystyta. O tie kas įmontavo perdangas ir taip paliko viską, tai net neturiu komentarų ...

                          Pačią galeriją palei upę tiegiamai vertinu 310503 projekte. Aišku sunku ką spręsti nematant planų, bet kiek galima pastebėti, tai bent mastelis ir kontekstas suvaldytas. Tačiau tas baltas pastatas viską sugadina ir nesiderina prie projekto ... irgi visai neapmastytas.

                          Bendra išvada - nekas. +Nagrinėjama per maža teritorija. Iš tikro reikėjo apimti viską kas arčiau marių nuo pliliavietės.


                          Parašė uzstatymas Rodyti pranešimą
                          Visiskai su jumis sutinku.Aišku nereiketų pamiršti kad požeminis parkavimas Klaipedos senamiesty bevei neimanomas - aukstas pozeminio vandens lygis.Kur jį statyti šiuo atveju - labai geras galvosūkis.
                          Aikštelėms pakankamai vietos ir įdėjų kaip jas patalpinti tose erdvėse, nekišant po žeme. Vieną jau ankčiau pateikiau, kad jas būtų galima įkurti atkuriamuose pilies pylimuose.

                          Kita idėja, šovusi į galvą:

                          Tikrai talpintų daug mašinų ir net kokiais 4 aukštais.

                          Bet gaila, kad jau išpaukusi.

                          Trečioji, kad galima panaudoti jau esančius sandėlius, esančius į dešinę nuo elingo, kurie įtrauti į kultūros verybių registą ir tikrai nebus griaunami. Bet šita prasčiausia idėja, nes visgi tos erdvės irgi nenusipelno tokio žiauraus likimo.

                          Ir šiaip pilna vietos teritorije, tik va eilinį kartą paireiškia tas noras kone įvažiuoti į pastatą .. jei ką tam ir duotos kojos, kad jomis vaikščioti.
                          Propoganda ir penas mintims >>>

                          Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                          www.ted.com

                          Comment


                            tricky kidai turi tiek minčių, tai ko nedalyvavai konkurse?
                            "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                            Comment


                              ir čia XXIa. konkursiniai darbai? Vietos, kur stovintys pastatai bus geriausiai matomi atplaukiantiems į Klaipėdos uostą. Suprantu, kad klaipėdiečiai puikiai moka projektuoti kontekstinius "dvišlaičius"; bet konkursui siulyti kaimo sodybos užstatymą ir tokią pat architektūrą?

                              Comment


                                Tai kazi kas kaltas? Visur tik ir mirga vienos klaipedieciu grupes pareiskimai apie butinybe statyt naujus- ale senus pastatus ir nieko daugiau, tai ir buvo pasiekta, kad KPD, nenoredama su visuomenininkai gincytis, apribojimais panaikina bet kokia galimybe projektuoti modernu, siuolaikiska uzstatyma. Galu gale isvis nebeliks architektu del proceduru sudetingumo ir daugybes apribojimu norinciu kelti koja i senamiesti, todel nereikia stebetis, kad tiek mazai buvo pateikta siam konkursui darbu.
                                Parkingu ekspertui siulyciau vietoj tusciu kalbu paimt ir pasipaisyt pagal visus normatyvus kiek masinu tilptu piliavietes bastionuose, kiek sandeliuose, tai butu tik maza dalis reikiamu parkavimo vietu isdestytu itin nekompaktiskai ir neekonomiskai (nors tai nereiskia, kad as palaikau ideja elinge statyti sesiaauksti parkinga)

                                Comment


                                  Vakar


                                  Jau deda medį
                                  eFoto | YouTube

                                  Comment


                                    Pasukamasis tiltelis - nebeįgalus

                                    Pasukamasis tiltelis prie Pilies jachtų uostelio dar nerekonstruojamas, nors jo techninė būklė kasdien vis labiau blogėja, vis sunkiau jį sukinėti. Penktadienio rytą jo jau apskritai nebebuvo galima pasukti.

                                    AB "Klaipėdos laivų remontas" (KLR) generalinio direktoriaus Alvydo Butkaus teigimu, penktadienį iki darbo dienos pabaigos pasukamasis tiltelis turėtų būti suremontuotas ir juo dar kurį laiką bus galima naudotis.

                                    Pasak A. Butkaus, tiltelis jau pradėjo nuolatos "byrėti". Baiminamasi, kad kartais nenutiktų kokia nors nelaimė ir pageidaujama, kad jis kuo greičiau būtų pradėtas rekonstruoti. Antraip, besaugant tiltelį kaip kultūros paveldą, gali nebelikti ko rekonstruoti.

                                    Anot generalinio direktoriaus, nors KLR ir nepriklauso remontuoti tiltelį, tačiau kadangi ji yra suinteresuota, tad savo jėgomis baldo šiek tiek jį patvarkyti.

                                    Vienas dalykas, prie kruizinių lavų krantinės kitą trečiadienį, rugsėjo 24-ąją, dar turi atplaukti paskutinis šį sezoną kruizinis laivas "Astor". Jo turistams būtų patogiau patekti į miesto centrą per tiltelį nei eiti per įmonės nuomojamą teritoriją.

                                    Kitas dalykas, KLR turi du vienas su kitu sujungtus viešbučius, jų gyventojams tiltelis taip pat reikalingas.

                                    "Vakarų ekspresas" jau rašė, kad, rugsėjį UAB "Hidrostatyba", atliekanti Danės upės krantinių ir Pilies uostelio rekonstrukcijos darbus, turėtų gauti Kultūros vertybių apsaugos departamento leidimą tiltelį nukelti, parengs projektą ir iki kitų metų pavasario jis turėtų būti grąžintas į vietą jau rekonstruotas. Taigi artėja momentas, kai be tiltelio teks išsiversti gana ilgą laikotarpį.

                                    http://www.ve.lt/?data=2008-09-19&ru...rub=1190113119

                                    Comment


                                      Pritarta „Jūros vartams“

                                      Šiandien Lietuvos vyriausybės Strateginio planavimo komitetas pritarė Ūkio ministerijos ir Klaipėdos miesto savivaldybės pateiktai projektų grupei „Jūros vartai“ dėl pripažinimo valstybinės svarbos ekonominiu projektu.

                                      Pasak mero pavaduotojos Juditos Simonavičiūtės, dalyvavusios Komiteto posėdyje, galima tikėtis, kad po 2-3 savaičių klausimas dėl „Jūros vartų“ – senosios piliavietės teritorijos išvystymo - projekto pripažinimo valstybinės svarbos ekonominiu projektu bus svarstomas Vyriausybės posėdyje ir galima tikėtis teigiamo sprendimo.

                                      http://www.ve.lt/?data=2008-09-24&ru...rub=1190113119

                                      Comment


                                        Klaipėdos piliavietė - nacionalinės svarbos

                                        [/IMG]

                                        Artimiausiu metu Vyriausybė Klaipėdos piliavietės teritorijos plėtros projektą "Jūros vartai" turėtų pripažinti nacionalinės svarbos objektu.

                                        Tam žalią šviesą uždegė Vyriausybės Strateginio planavimo komitetas.

                                        Kol kas Klaipėdoje nėra nė vieno objekto, kuriam būtų suteiktas toks statusas. Jis yra reikšmingas tuo, kad bandant gauti lėšų tokiam projektui suteikiama pirmenybė. Taip pat atsiranda daugiau nišų teikiant paraiškas įvairioms institucijoms.

                                        "Jūros vartai" - tai projektų grupė, kurios pagrindinis prioritetas - ekonominė nauda.Klaipėdos miesto mero Rimanto Taraškevičiaus teigimu, bendra projektų vertė - per 183 mln. litų.

                                        Pagal planus, išvystant turizmo, rekreacijos paslaugas turėtų būti sutvarkyta piliavietė. Kalbama ir apie Klaipėdos pilies fosų atstatymą, konferencijų salės, savotiškos rotušės statybą, bastionų atkūrimą, amatų, prekybos, viešojo maitinimo įstaigas. Naujoms funkcijoms turėtų būti pritaikytas Pauliaus Lindenau laivų statyklos elingas.

                                        Kaip bus panaudoti visi Klaipėdos pilies komplekso ir kiti aplinkiniai statiniai, yra dar diskusijų objektas, nes pirmiausiai būtina gauti finansavimą.

                                        Politikų teigimu, dar vienu nacionalinės svarbos objektu Klaipėdoje turėtų būti paskelbta ir būsimoji universali sporto arena.

                                        http://www.ve.lt/?data=2008-09-27&ru...&id=1222449729
                                        Paskutinis taisė Fanas; 2008.09.28, 08:25.

                                        Comment


                                          "Jūros vartų" projektas prašo 120 mln. litų ES paramos, vertinamas beveik 1 mlrd. litų

                                          Klaipėdos piliavietę atgaivinsiantį "Jūros vartų" projektą, kuriam jo savininkės bendrovės "Eika" ir "Achema" prašo apie 120 mln. litų Europos Sąjungos (ES) paramos, valdžios institucijos vertina beveik 1 mlrd. litų. "Jūros vartų" projektų grupės generuojama grynoji ekonominė vertė, paskaičiuota penkiolikos metų laikotarpiui, yra 956,34 mln. litų, nurodė Ūkio ministerija, siūlanti Vyriausybei šią savaitę suteikti projektui valstybei svarbaus ekonominio projekto statusą.

                                          Skaičiuojama, kad projekto ekonominė vidinė grąžos norma - 33,5 procento.

                                          "Jūros vartai" yra labai aukšto rentabilumo viešo sektoriaus projektas, nes jo grynoji esamoji vertė penkis kartus viršija subsidijos ir dotacijos dydį", - teigiama Ūkio ministerijos rašte.

                                          "Eikos" ir "Achemos" investicijos į "Jūros vartų" projektą vertinamos 291,46 mln. litų su pridėtinės vertės mokesčiu (PVM).

                                          Prognozuojama, jog įgyvendinant "Jūros vartų" projektą, paraleliai bus pritraukta dar apie 280 mln. litų investicijų, bus sukurta daugiau darbo vietų bei sumokėta daugiau mokesčių.

                                          Maždaug 5 hektarų ploto Klaipėdos įmonės "Klaipėdos laivų remontas" teritorijoje konsorciumas "Jūros vartai" planuojama pastatyti daugiaaukščių pastatų su biurų patalpomis ir brangiais butais, įkurdinti čia žinomus viešbučių tinklus bei išsaugoti kultūros paveldo objektus.

                                          http://www.ve.lt/?data=2008-10-06&ru...&id=1223311178

                                          Comment

                                          Working...
                                          X