Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Laisvės Alėjos rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Garsiausi Kauno architektai kritikavo idėjos vertinimą pagal kainą, o ne kokybę
    Štai dėl šito tai aš jiems pritariu.
    Įžvalgos.lt - FB - G+

    Comment


      wahaha... 15metu...na as suprantu,kad greit tokie dalykai nesidaro,bet 15metu...mmmm....
      tai ramiai sedes dabar koki 13metuku ir per paskutinius 2 puls kazka gamint

      Comment


        tai va ir paaiškėjo tai, kas buvo jau žinoma praktiškai - laimėjo kiaunių projektas jeigu per 5 dienas nieks neapskųs konkurso (neįsivaizduoju, kas galėtų, kai tik 1 dalyvis??) tai savivaldybė užsakys tada jau realius projektus iš archtektų. rašoma, kad realūs darbai prasidės ne anksčiau 2008

        Comment


          o baigsis 2023
          Mano nuotraukos @Fotki.com

          Auto Show Millennium 2007
          Retromobile 2007
          "Kova 1". Driftingo čempionatas
          "Foje" Gali Skambėti Kitaip
          Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
          BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
          Kauno Marių Regioninis Parkas

          Comment


            Parašė HAMMER Rodyti pranešimą
            o baigsis 2023
            dar vertėtų pripliusuoti porą metelių. Savivaldybės veikėjai vėžlių pusbroliai...
            Te visad šviečia saulė...

            Comment


              http://www.kaunas.lt/page/index/190?sid=852

              Comment


                " Viena iš priežasčių, dėl kurios stringa Laisvės alėjos fasadų atnaujinimo darbai yra įvairių sričių specialistų - architektų, kultūros vertybių paveldo, restauratorių ir pastatų savininkų nuomonių ir požiūrių skirtumai. Yra rengiamos vizijos ir koncepcijos, tačiau nesusitariama dėl esminio dalyko - kuo unikalus Kaunas?",- teigė A.Garbaravičius.

                Nu atsiprasau...tai kas ten sėdi jei nezino kuo Kaunas unikalus...kuom daugiau, jei ne tarpukario architektūra!

                " bet aš, kaip meras, noriu matyti Laisvės alėją su atkurtu autentiškumu - tokią, kokia ji buvo prieškariu.

                Sveikintina idėja

                Comment


                  siendiena eidamas i paskaitas per miesto soda,pamaciau kad supuve laisves alejos stulpai ant kuriu uzmauti lemu laikiklei neatlaike vejo gusiu,atsirado ant zemes...)

                  Comment


                    lemu laikiklei
                    kol iššifravau... o šiaip nėra kuo ir stebėtis, gal tai tik į gerą. pradės žmonės triukšmą kelt, gal tada greičiau pajudės dėl rekonstrukcijos reikalai.

                    Comment


                      ups nepastebejau:0

                      Comment


                        Parašė batista Rodyti pranešimą
                        ir kodėl rinkimai vyksta taip retai?.. 15min yra straipsnis, kuriame rašoma, kad gargaras ruošiasi kitų metų biudžete numatyti lėšų laisvės alėjos pastatų fasadų atnaujinimui. rinksis savivaldybės ir LA pastatų savininkai ir gyventojai ir spręs kaip kuo greičiau tvarkyti ir atnaujinti avarinės būklės pastatus ir jų fasadus. nežinau, kodėl tai negalėjo būti daroma pernai, ar užpernai ar dar anksčiau, bet jau geriau vėliau nei niekada...
                        Rinkiminis pokštas - aišku net darželinokui.
                        www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                        Comment


                          Dirbtinis kvėpavimas Kauno centrui

                          Pirmadienį bus bandoma įkurti Kauno centro atnaujinimo agentūrą - įstaigą, kuri turėtų rūpintis laikinosios sostinės centrinės dalies likimu. Miesto meras Arvydas Garbaravičius tvirtina, kad metų metus vilkinamas Laisvės alėjos ir visos centrinės miesto dalies atnaujinimo klausimas pagaliau pajudėtų iš mirties taško. Tačiau kai kurie politikai, taip pat ir architektai įsitikinę, kad iki realių veiksmų vėl nebus prieita.

                          Į vadovus - mero sūnaus draugas

                          Pagal pačias prasčiausias Kauno tradicijas Laisvės alėjos klausimas imamas gvildenti prieš kiekvienus rinkimus, o po jų visi pažadai tiesiog užmirštami.

                          Iki kitų rinkimų. Nors šį kartą, atrodo, žengiama toliau. Būsimoji įstaiga dar neturi nei finansavimo, nei veiksmų plano, tačiau į viešumą iškilo svarbi detalė - būsimosios agentūros vadovu planuojama paskirti jauną savivaldybės viešųjų ryšių specialistą Konradą Kupstą.

                          Verslo administravimą neseniai baigęs 25 metų vaikinas tokį pasiūlymą vertina kaip iššūkį. Tačiau dauguma miesto tarybos narių teigia esą pasipiktinę, kad į itin atsakingas pareigas bandoma prastumti mero Garbaravičiaus sūnaus draugą, juo labiau kad Kupstui žadamas nemenkas atlyginimas - apie 3500 litų.

                          Bandymai daryti bet kaip

                          Agentūros tikslai būtų atnaujinti, plėtoti ir išsaugoti svarbiausius Kauno miesto centrinės dalies istorinės ir kultūrinės reikšmės objektus, koordinuoti centro atgaivinimo strategiją įgyvendinančių institucijų veiklą, užtikrinti atgaivinimo priemonių viešumą, gerinti gyventojų konsultavimą.

                          Kaskart į bendrą diskusiją susirenkantys miesto architektai, paminklosaugininkai, verslininkai ir Kauno centro gyventojai jau nebe pirmą kartą pripažįsta, kad metų metus laikinosios sostinės pasididžiavimu buvusi Laisvės alėja ne tik merdi, bet ir, atrodo, neturi jokios urbanistinės ateities.

                          Žinomas Kauno architektas Rimvydas Palys LŽ sakė, kad visos tikros ar tariamos pastangos ir toliau bus nieko vertos, kol nebus aiškios krypties ir pagrindinės miesto centro idėjos.

                          "Pagrindinę idėją būtina išmąstyti, aptarti, ištirti, išplėtoti ir tik tada kurti kažkokią agentūrą ar draugiją, kuri galėtų komerciškai idėją įgyvendinti", - sakė Palys. Jo įsitikinimu, bene didžiausia miesto bėda - bandymai daug ką daryti padrikai, pavienėmis grupėmis, nepavykusiais konkursais.

                          Pasak nuolat į diskusijas dėl Laisvės alėjos pertvarkymo kviečiamo akademiko Algimanto Miškinio, reikia žinoti, kokią mes norime matyti Laisvės alėją. Namai joje buvo statomi nuo XIX amžiaus. Čia yra įvairių epochų pastatų, kurių būklė dabar nevienoda. Akademiko nuomone, būtina parengti programą, kurioje būtų kalbama ne tik apie estetiką, bet ir apie finansavimą.

                          Sulaukė nepasitenkinimo

                          Miesto valdininkai 2006 metų pabaigoje sumąstė pagalbos kreiptis į verslininkus ir gyventojus. Kauniečiai paraginti skirti savo lėšų ir bent jau atnaujinti Laisvės alėjos fasadus. Tačiau šis kvietimas, kaip ir reikėjo tikėtis, sukėlė tik nepasitenkinimą.

                          Savivaldybė apkaltinta vangumu ir nenoru spręsti aklavietėje atsidūrusio klausimo. Vietoj lėšų atnaujinti jiems priklausančių pastatų fasadams savivaldybės atstovai išgirdo reikalavimų parengti bent preliminarų Laisvės alėjos atnaujinimo projektą ir atlikti svarbiausių komunikacijų tiesimo darbus.

                          Tuomet bendros kalbos rasti taip ir nepavyko, tačiau šiandien lyg ir bandoma žengti naują žingsnį. Taip ir atsirado siūlymų steigti atskirą viešąją įstaigą Kauno centro atnaujinimo agentūra, kuri esą įgyvendintų visą Laisvės alėjos bei centrinės miesto dalies atnaujinimo projektą. Pasak miesto galvos, tokios įstaigos steigimas - vienintelis būdas panaudoti ir valstybės lėšas. Juolab kad sostinėje panaši įstaiga sėkmingai veikia jau bene dešimtmetį.

                          Prieš metus savivaldybė paskelbė Laisvės alėjos projektų konkursą, kuriame dalyvauti kvietė miesto architektus, o vertinti siūlė miestiečiams, tačiau projekto rezultatai tęsinio nesulaukė. Antrą kartą skelbto konkurso vienintelio dalyvio architekto Šarūno Kiaunės darbas tebelaukia valdininkų sprendimo. Ne vienus metus posėdžiauti renkasi ir savivaldybės įkurtoji Laisvės alėjos atnaujinimo darbo grupė, tačiau ir čia rezultatų nematyti.
                          bamboocha...

                          Comment


                            Griūvančių sostinės senamiesčio pastatų aidas pasiekė Kauną. Miesto širdyje įsikūręs menininkas nerimauja dėl grėsmingai susmukusio namo, o valdininkai tikina, kad pavojaus nėra.

                            Kaune, Laisvės alėjoje, pradėjus savavališką namo rekonstrukciją skilo gretimo pastato pamatai. Galimos jo griūties išsigandę gyventojai kreipėsi į Kauno apskrities ir miesto savivaldybės tarnautojus, kurie sustabdė nerimą keliančius statybos darbus. Tačiau net nesulaukę ekspertų išvadų atsakingi tarnautojai prabilo, kad pavojų žmonės tiesiog išsigalvojo.

                            Reklama

                            Laisvės alėjoje 94B numeriu pažymėto pastato antrame aukšte gyvenantis žinomas grafikas Rolandas Rimkūnas LŽ teigė, kad šiuo metu jaučiasi tarsi užspeistas į kampą. "Gyvenu paklausioje zonoje, kaip koks seteris tarp bulterjerų. Šiame kieme esame bene vieninteliai gyventojai, verslo interesai mums nepalankūs. Nors savininkai keičiasi, jų užmačios lieka tokios pačios", - sakė Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto docentas.

                            Rimkūno turto bendrasavininkai verslininkai prieš kelis mėnesius nutarė plėsti pirmajame namo aukšte esančią kavinę. Negavę leidimo kavinės šeimininkai ėmė įrengti rūsį. Tačiau darbininkams iškasus maždaug 4 metrų gylio duobę skilo namo pamatai, ir XIX amžiaus pastato dalis grėsmingai susmuko. "Sutrūko sienos, namas tiesiog sudribo. Jis tiesiog pakibo ore", - pasakojo Rimkūnas.

                            Norėdamas įsitikinti esąs teisus, vyras išsikvietė statybų specialistą, kuris patvirtino, kad po buvusia kavine kasami pamatai formuojami neteisėtai. Pagalbos kreiptasi ir į savivaldybę, kuri reagavo greitai, tad sudaryta komisija kovo pradžioje nelegalius darbus sustabdė. Tačiau antrą kartą susirinkusi komisija savo nuomonę staiga ėmė keisti ir kalbėti, kad duobė po namu kasama nebuvo. Teigta, esą perdangas atvėrę darbininkai pamatė didžiulius rūsius, tad ir jokio pavojaus veikiausiai nėra.

                            "Išsikviečiau draudikus, kurie pareiškė, kad rūsio kasimas - ne piktavališkas veiksmas, todėl griūties atveju nuostolių man niekas nekompensuotų. Teliko pačiam imtis veiksmų ir savo lėšomis sutvirtinti pastatą. Dabar darbai nevykdomi, bet jie greičiausiai bus atnaujinti. O kas tada?", - retoriškai klausė Rimkūnas. Baimindamasis, kad namas sugrius, jis teigė matantis vienintelę išeitį - kuo greičiau patalpas parduoti.

                            Rimkūno teigimu, liūdna ateitis laukia daugybės pastatų Laisvės alėjoje, mat iš jų gyventojai baigia pasitraukti, o plotus supirkus komercinėms struktūroms kone visos rekonstrukcijos daromos neatlikus išsamių tyrimų.
                            kontraversiškas straipsnelis... argi tikrai iš laisvės išsikelia žmonės taip smarkiai?

                            Comment


                              Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                              kontraversiškas straipsnelis... argi tikrai iš laisvės išsikelia žmonės taip smarkiai?
                              Ko norėti, Vilnietiška propaganda, jau kelinta diena eina straipsniai kaip blogai viskas Kaune. Jaučiasi kad "Komjaunimo tiesa" nupirko "Kauno tiesą". Juokingiausia aišku tai, kad avarinė pastatų būsena Kaune - griūva Vilniuje

                              Comment


                                Parašė sauls Rodyti pranešimą
                                Ko norėti, Vilnietiška propaganda, jau kelinta diena eina straipsniai kaip blogai viskas Kaune. Jaučiasi kad "Komjaunimo tiesa" nupirko "Kauno tiesą". Juokingiausia aišku tai, kad avarinė pastatų būsena Kaune - griūva Vilniuje
                                ar tu nezinai? Vilnius organizuoja didziausia zmonijos istorijoje samoksla pries Kauna. Jis siekia Kauna nusluoti nuo zemes pavirsiaus ir sunaikinti.
                                "Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
                                negalima kontroliuoti."(Konstitucinio Teismo 2000-06-13 nutarimas).

                                Comment


                                  Parašė Andrew Rodyti pranešimą
                                  ar tu nezinai? Vilnius organizuoja didziausia zmonijos istorijoje samoksla pries Kauna. Jis siekia Kauna nusluoti nuo zemes pavirsiaus ir sunaikinti.
                                  Bandei pasakyt nesąmonę, bet pataikei beveik į 10-tuką

                                  Comment


                                    Parašė sauls Rodyti pranešimą
                                    Ko norėti, Vilnietiška propaganda, jau kelinta diena eina straipsniai kaip blogai viskas Kaune. Jaučiasi kad "Komjaunimo tiesa" nupirko "Kauno tiesą". Juokingiausia aišku tai, kad avarinė pastatų būsena Kaune - griūva Vilniuje
                                    tada visai tinka mano pasakyta frazė: "KAUNO DIENA" PAVIRTO Į "VILNIAUS DIENOS KAUNE"... vadinasi ne man vienam taip atrodo

                                    Comment


                                      Aš nesuprantu, kur jus čia matote propoganda? Čia gryniausią tiesą rašo apie dabartinę Kauno padėtį... Net graudu žiūrėt kaip degraduoja ir kitasi žmyn gimtas miestas...

                                      Comment


                                        šita tema vadinas "Laisvės Alėjos rekonstrukcija" jei ką...

                                        Comment


                                          Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                          Bandei pasakyt nesąmonę, bet pataikei beveik į 10-tuką
                                          Net juokinga iš tiesų

                                          Tai tada, kad Vilniuje senamiestis griūna, o Kaune dar tik yra pavojus, kad grius, kaltas Kaunas, nes LR Vyriausybė skiria pinigų ne tik Vilniui, bet ir Kaunui ? Ar tau neatrodo, kad tai yra ne tik nesąmonė, bet gryniausiai absurdas?
                                          Parašas :)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X