Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Laisvės Alėjos rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    "Naujoji Kauno valdžia kibs gaivinti centrą"
    "Artimiausiu metu ketiname susitikti su Laisvės alėjos atnaujinimo idėjos konkurso nugalėtojais - architektu Šarūnu Kiaune ir jo kolegomis. Reikia galutinai nutarti, ką darome, ir pradėti ieškoti finansavimo - miesto pečiams šis projektas per brangus", - tikino A.Kupčinskas.
    <...> bus domimasi ir Laisvės alėjos apšvietimo sistemos atnaujinimu. "Laikas keisti šviestuvus, o ne apie jų dizainą kalbėtis", - įsitikinęs naujasis miesto vadovas.
    <...>
    Naujasis miesto meras turi planų ir apsnūdusiam Senamiesčiui.
    http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=12992563

    Ar tik nereikės liūtui savo nuomonės apie konservatorius šiek tiek sušvelninti (nors dar per anksti džiaugtis, na, nebent mero entuziazmu)

    Noras gaivinti miesto centrą - tai tik dar vienas argumentas "UŽ" "Krepšinio parko" Nemuno saloje idėjai
    Paskutinis taisė ; 2007.04.25, 23:35.
    Įžvalgos.lt - FB - G+

    Comment


      Parašė Rodyti pranešimą
      [BAr tik nereikės liūtui savo nuomonės apie konservatorius šiek tiek sušvelninti
      Labai tikiuosi

      Comment


        Iš "Kauno dienos" straipsnio apie buvusį Elfo Šėlsmo restorano pastatą
        http://www.kaunodiena.lt/lt/?id=6&aid=46875

        <....>
        Kitą penktadienį jis pažadėjo pateikti pastato vizualizaciją. “Po rekonstrukcijos jis galėtų atrodyti, kaip netoli esantis “Kauno viešbutis”. Kitą savaitę turėtų paaiškėti, kiek po rekonstrukcijos bus galima išspausti kvadratų”, - tikino buvusio klubo “Elfų šėlsmas” pastato savininkų atstovas.
        <.....>
        Laisvės alėjoje bręsta ir daugiau permainų

        “Gerai, kai verslininkai bando rekonstruoti ne vieną aukštą, o visą pastatą. Tuomet parengiamas detalusis planas, sutvarkomi ir namo fasadai. Nebijočiau didinti ir aukštingumą. Laisvės alėja - ne kaimo teritorija, kur dominuoja dviejų aukštų statiniai su mansarda. Žinoma, reikia atsižvelgti į paveldo reikalavimus”, - teigė Urbanistikos skyriaus vedėjas.

        Jo teigimu, pastaruoju metu vis daugiau Laisvės alėjoje pastatus turinčių savininkų ryžtasi kardinaliems pasikeitimams. Jau rengiamas ir buvusio “Kelprojekto” ir kitų pastatų planai.

        “Pastačius “Akropolį” verslininkai sujudo. Daugelis suprato, kad be investicijų į Laisvės alėjoje esančius statinius nieko gero nebus. Dabar gauname vis daugiau prašymų rengti detaliuosius planus”, - sakė N.Valatkevičius.
        www.donatas-mazeika.lt

        Comment


          Džiugu girdėt, kad kruta verslininkai O beje kuris tas "Elfų Šėlsmo" pastatas?
          Mano nuotraukos @Fotki.com

          Auto Show Millennium 2007
          Retromobile 2007
          "Kova 1". Driftingo čempionatas
          "Foje" Gali Skambėti Kitaip
          Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
          BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
          Kauno Marių Regioninis Parkas

          Comment


            Parašė HAMMER Rodyti pranešimą
            Džiugu girdėt, kad kruta verslininkai O beje kuris tas "Elfų Šėlsmo" pastatas?
            Buvusios "Elfų šėlsmo" kavinės vietoje šiuo metu yra kažkokia "Kauno grūdų" koncerno įmonė įsikūrusi. O šiaip tai gretimas pastatas šalia Centrinio knygyno (į dešinę pusę).
            Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
            Dordrechtas/Haarlemas
            Nesebaras/Plovdivas
            Kiolnas

            Comment


              Parašė tivoli Rodyti pranešimą
              Buvusios "Elfų šėlsmo" kavinės vietoje šiuo metu yra kažkokia "Kauno grūdų" koncerno įmonė įsikūrusi. O šiaip tai gretimas pastatas šalia Centrinio knygyno (į dešinę pusę).
              A, taip, prisiminiau Ačiū
              Mano nuotraukos @Fotki.com

              Auto Show Millennium 2007
              Retromobile 2007
              "Kova 1". Driftingo čempionatas
              "Foje" Gali Skambėti Kitaip
              Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
              BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
              Kauno Marių Regioninis Parkas

              Comment


                Laisvės alėjai pažadėta ryški šviesa



                Kauno miesto tarybos kolegija vakar nusprendė skirti daugiau kaip pusantro milijono litų naujiems žibintams įrengti, suoleliams, klomboms ir grindinio plytelėms sutvarkyti. Liepos viduryje architektas Šarūnas Kiaunė pateiks visos gatvės atnaujinimo viziją, už kurią savivaldybė sumokės 80 tūkst. litų. Tačiau kompleksinė Laisvės alėjos pertvarka prasidės dar negreitai, nes reikia baigti rengti gatvės ir jos prieigų detalųjį planą, keisti inžinerinius tinklus, gauti lėšų iš Vyriausybės.
                http://www.kaunodiena.lt/lt/?id=6&aid=48402

                Comment


                  /\ atrodo tikrai geriau už tuos griozdus senuosius, tik gal juoda spalva kiek per ryški... ir ar užteks viskam 1,5mln litų?.. ir kas tos klombos? ir ką reiškia plytelių sutvarkymas? vieną kitą tik tvarkys, ar keis jų daug?

                  Comment


                    ...tai pala,čia tik šviestuvius keist nori? O nebus taip,kad tuo viskas ir baigsis? man tai kažkaip labiausiai norėtųsi, kad pakeistų grindinį. O jei pakeis šviestuvus,tai norint keist grindinį vėl reiks šviestuvus nuimt....nelogiška kažkaip. Nebent tikrai tas "plytelių sutvarkymas" reiškia, kad pakeis kelias plyteles, palygins ir viskas... Kas būtų tikrai liūdna...
                    cheh...paskaičiau straipsnį tai dar keisčiau atrodo. Keis šviestuvus ir suoliukus išvis be jokio projekto. Tipo kaip laikinai bet gali būt kad viskas po kurio laiko vėl gali keistis. Aš jau tikrai pradedu bijot, kad čia pakeis dabar, tipo laikinai, šviestuvus ir suoliukus....ir tuo viskas baigsis!...o ką jau ne taip baisiai atrodo ir gerai

                    Comment


                      Parašė boo Rodyti pranešimą
                      [Keis šviestuvus ir suoliukus išvis be jokio projekto. Tipo kaip laikinai bet gali būt kad viskas po kurio laiko vėl gali keistis.
                      Tai,kad suoliuku man atrodo nekeis nes parasyta,kad tvarkys suoliukus,tai kiek supratau bandys atnaujint senuosius.Del sviestuvu tai man ju dizainas nelabai,pirmiausiai labai krenta ta juoda spalva,man bent jau kazkodel Laisves aleja asocijuojasi su vasara,o vasara juodos spalvos norisi kuo maziau,nebent jie derina prie rudens ar ziemos tada juoda spalva stulpams tikrai tiktu ir is viso sviesi,zaismingesne spalva pakeltu nuotaika bet kokiu metu laiku.O ir patys sviestuvai man atrodo labai jau paprasti,nieko neisskirtiniai,kokie turetu buti pagrindineje miesto gatveje bet jei cia juos norima pakeist del avarines dabartiniu sviestuvu bukles tai tada gerai,bet su ta salyga,kad kaip jau kalbejo,kad jei ka juos veliau bus galima iskelti kitur.Bet,kad miesto valdzia juda i prieki su Laisves alejos atnaujinimu sveikintinas dalykas O tie nauji sviestuvai ir galbut suoliukai vaizdo per daug nepagerintu,netgi keistai atrodytu nauji sviestuvai,o grindinys ir kita sena.Bet as tikrai bent jau uz toki dalyka,veliau ateis laikas tikiuosi ir grindinio atnaujinimui
                      Paskutinis taisė udra; 2007.06.29, 21:58.

                      Comment


                        /\ tiek daug klausimų, nors viskas parašyta labai aiškiai (skirta visiems trims pirmiems aukščiau esantiems pranešimams).

                        Kas bus daroma:
                        Iki spalio savivaldybė tikisi pakeisti 234 žibintus. Gatvėje žadama atnaujinti ir 135 suolelius.
                        Kodėl dabar, nelaukiant, kol bus atliekama Laisvės alėjos renovacija iš pagrindų:
                        “Negalime laukti, kol šviestuvai nukris kauniečiams ant galvų. Kelių jų būklė dėl erozijos yra kritinė” <...>
                        Parašė boo Rodyti pranešimą
                        Keis šviestuvus ir suoliukus išvis be jokio projekto. Tipo kaip laikinai
                        Kas bus daroma siekiant išvengti naujųjų šviestuvų netikimo naujajam Laisvės alėjos veidui ateityje (kodėl jie keičiami nieko nelaukiant, jau parašiau):
                        <...> nuspręsta jų dizainą rinkti pasitarus su alėjos vizija sukūrusiu Š.Kiaune.

                        R.Rabačiaus teigimu, blogiausiu atveju naujuosius žibintus po alėjos rekonstrukcijos bus galima perkelti į kitas miesto vietas, jei jų išvaizda nederės prie pasikeitusio gatvės veido.
                        Dėl grindinio darbų nieko neminima ir jis nebus dabar tvarkomas:
                        “Pakeisti Laisvės alėjos plyteles būtų ne taip jau sunku, - sakė S.Lukošius.

                        - Daugiausia problemų kelia itin prastos būklės požeminiai tinklai, kurie įrengti įvairiu laikotarpiu.” Valdininko teigimu, gali prireikti net ketverių metų, kol Laisvės alėja pakeis savo veidą.
                        Perskaitę šią citatos dalį ir pasirėmę logika suprasit, kad grindinys tikrai nebus tvarkomas prieš tvarkant požeminius tinklus. Taigi, grindinio sutvarkymo gali tekti laukti dar apie 4-is metus. Tad jei atsakymai nėra parašyti tiesiogiai, juos galima surasti naudojantis savo Dievo dovana - galva. Tik žiūrėkit, nesupainiokit kuria (merginoms negalioja).
                        Paskutinis taisė ; 2007.06.29, 22:06.
                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                        Comment


                          Del grindinio as viska suprantu,kad nebus keiciamas Del sviestuvu irgi viskas aisku,bet va del suoliuku jau ne taip aisku.Parasyta,kad atnaujins. o tada bent jau man pasidaro neaisku ar juos pakesi naujais ar tik padarys seniesiams kosmetini remonta.nes abejoju ar pakaktu 130 tukst. pakeisti visus suoliukus... jei kas galit atsakykit man durnam

                          Comment


                            /\ kaip tu įsivaizduoji suoliukų keitimą naujais? Suoliukai Laisvės alėjoje yra betoniniu (ar kokiu tai masyviu, įtvirtintu) pagrindu (O gal klystu?). Tas pagrindas nebus kažkaip tai išlupamas, tad ir suoliukų atnaujinimas pasireikš tuo, kad tas pagrindas ir pati medinė sėdimoji suoliukų dalis, ten, kur reikės, bus sutvarkyti.

                            Galutiniame rezultate - suoliukai kaip nauji.

                            Mano supratimu, pats suoliukų dizainas nesikeis. Tiesiog jie bus sutvarkyti. Įsivaizduok, kad bus įrengti nauji suoliukai, tačiau visiškai to paties dizaino. Tikiuosi, dabar aiškiau
                            Paskutinis taisė ; 2007.06.29, 22:20.
                            Įžvalgos.lt - FB - G+

                            Comment


                              Parašė udra Rodyti pranešimą
                              Del grindinio as viska suprantu,kad nebus keiciamas Del sviestuvu irgi viskas aisku,bet va del suoliuku jau ne taip aisku.Parasyta,kad atnaujins. o tada bent jau man pasidaro neaisku ar juos pakesi naujais ar tik padarys seniesiams kosmetini remonta.nes abejoju ar pakaktu 130 tukst. pakeisti visus suoliukus... jei kas galit atsakykit man durnam
                              Pakeis medines dalis, padažys, gal laku padengs ir tiek. Bet šiaip geriau būtų, jei pakeistų suoliukus, kad jų dizainas labiau atitiktų šviestuvų dizainą.

                              Comment


                                Parašė molotov_47 Rodyti pranešimą
                                Pakeis medines dalis, padažys, gal laku padengs ir tiek. Bet šiaip geriau būtų, jei pakeistų suoliukus, kad jų dizainas labiau atitiktų šviestuvų dizainą.
                                Greičiausiai tai bus sutvarkyta, kai bus keičiamas grindinys. Visi suoliukai, su įtvirtinimais, bus nuimti kartu su plytelėm. O vietoj jų pastatyti nauji, labiau derantys prie aplinkos. Dabar juos keisti netikslinga. Kaip matau ir investuos į juos, pakankamai nedaug, kas irgi galėtų reikšti jų laikinumą.

                                O šiaip sutinku:

                                Kai kurie kolegijos nariai abejojo, ar verta keisti šviestuvus neatnaujinus visos gatvės. Galiausiai nuspręsta jų dizainą rinkti pasitarus su alėjos vizija sukūrusiu Š.Kiaune.
                                Taip pat nesuprantu, kam pinigai investuojami Į "gal":

                                R.Rabačiaus teigimu, blogiausiu atveju naujuosius žibintus po alėjos rekonstrukcijos bus galima perkelti į kitas miesto vietas, jei jų išvaizda nederės prie pasikeitusio gatvės veido.
                                Kodėl nepradedama nuo požeminių tinklų, ko pasekoje ateitų eilė grindiniui, šviestuvams, suoliukams, gretimų pastatų fasadams atnaujinti (seniai buvau,gal jau atnaujino? ) ir t.t.
                                Ar nebus taip, kad pagerinę Laisvės alėjos išvaizdą, taip kad ji "nesugriūtų", darbai sustos, ar užsitęs iki begalybės? Tada atsiras visokių trukdžių, kaip lėšų trūkumas ar kt, kas dažnai pas mus ir nutinka? ( čia šiaip pamąstymai )

                                Tačiau kompleksinė Laisvės alėjos pertvarka prasidės dar negreitai, nes reikia baigti rengti gatvės ir jos prieigų detalųjį planą, keisti inžinerinius tinklus, gauti lėšų iš Vyriausybės.
                                Prašytume greitesnių "apsisukimų"
                                Paskutinis taisė Irma; 2007.06.30, 19:20.
                                *******
                                Miestai.net Fb

                                Comment


                                  Parašė Irmux Rodyti pranešimą
                                  Taip pat nesuprantu, kam pinigai investuojami Į "gal":

                                  Kodėl nepradedama nuo požeminių tinklų, ko pasekoje ateitų eilė grindiniui, šviestuvams, suoliukams, gretimų pastatų fasadams atnaujinti (seniai buvau,gal jau atnaujino? ) ir t.t.
                                  Na, jūs man visvien keisti. Dar kartą cituoju:
                                  Negalime laukti, kol šviestuvai nukris kauniečiams ant galvų. Kelių jų būklė dėl erozijos yra kritinė” <...>
                                  Parašė molotov_47 Rodyti pranešimą
                                  Pakeis medines dalis, padažys, gal laku padengs ir tiek. Bet šiaip geriau būtų, jei pakeistų suoliukus, kad jų dizainas labiau atitiktų šviestuvų dizainą.
                                  Naujųjų šviestuvų dizainą, kiek įmanoma, bus mėginama taikyti būsimajam Laisvės alėjos veidui. Taigi, nauji šviestuvai su dabartiniu jos veidu nederės. Todėl suoliukus taikant naujiesiems šviestuvams, jie ir tiktų tik jiems, tačiau nebetiktų visai Laisvės alėjai. Kadangi šviestuvai atnaujinami esant būtinybei, neturint kito pasirinkimo, o suoliukams tai negalioja ir tai tėra atnaujinimas iki kapitalinės Laisvės alėjos renovacijos ir ją vykdant suoliukų dizainas bus pritaikytas visai Laisvės alėjai, o ne jos elementui, tai dabar tą daryti būtų netikslinga, net gi žalinga.
                                  Paskutinis taisė ; 2007.06.30, 11:52.
                                  Įžvalgos.lt - FB - G+

                                  Comment


                                    Parašė Rodyti pranešimą
                                    Na, jūs man visvien keisti. Dar kartą cituoju:
                                    Citata:
                                    Negalime laukti, kol šviestuvai nukris kauniečiams ant galvų. Kelių jų būklė dėl erozijos yra kritinė” <...>
                                    Šitai aš suprantu, bet šis pasisakymas mane, švelniai tariant, nustebino ->

                                    R.Rabačiaus teigimu, blogiausiu atveju naujuosius žibintus po alėjos rekonstrukcijos bus galima perkelti į kitas miesto vietas, jei jų išvaizda nederės prie pasikeitusio gatvės veido
                                    Tai, kaip suprantu, jie patys nelabai įsivaizduoja kaip atrodys galutinis variantas, juk:
                                    Šarūnas Kiaunė pateiks visos gatvės atnaujinimo viziją, už kurią savivaldybė sumokės 80 tūkst. litų
                                    kažkaip čia viskas labai ne konkretu
                                    Jei skubama stulpus keisti, pirmoje vietoje tam, kad nenukristų ant galvų, tai gerai, tegul keičia, nors yra ir kitokių būdų juos stabilizuoti, nei keisti visus 234. Na, bet finansų užteks ir "eksperimentams"...
                                    *******
                                    Miestai.net Fb

                                    Comment


                                      Parašė Irmux Rodyti pranešimą
                                      kažkaip čia viskas labai ne konkretu
                                      Jei skubama stulpus keisti, pirmoje vietoje tam, kad nenukristų ant galvų, tai gerai, tegul keičia, nors yra ir kitokių būdų juos stabilizuoti, nei keisti visus 234. Na, bet finansų užteks ir "eksperimentams"...
                                      Be abejo, galima peržiūrėti visus šviestuvus, atrenkant tuos, kuriuos būtina keisti. Tada gaminti pagal užsakymą naujus, nes tokių, kokie yra Laisvės alėjoje, manau, jau nebegamina. Manau, kad jei jie yra keičiami, tai tikrai ne vienas ir ne du to prašosi. Neaišku, kiek tokiu aveju visa tai kainuotų, o mums dar tektų bent 4-is metus gyventi su tais pasenusio dizaino šviestuvais, kurių apšvietimais yra nepakankamas (naujųjų bus kur kas geresnis, straipsnyje tai minima). Todėl tegul tik keičia tuos šviestuvus

                                      Jei vis dėl to šviestuvai netiktų naujam Laisvės alėjos veidui, nors ir bus bandoma derinti su tą veidą kursiančiu architektu, tai visvien pinigai nebus išmesti į balą. Bus atlikta papildoma nebūtina, tačiau ir nekenksminga, investicija, t.y., nauji šviestuvai keliaus į kitą Kauno parką/skverą. Iš dalies net gi norėčiau, kad jie netiktų (dar priklauso, kas bus tas kitas parkas/skveras ir kaip šviestuvai tiks jame)

                                      Beje, buvau ne visiškai teisus, sakydamas tai:
                                      Dėl grindinio darbų nieko neminima ir jis nebus dabar tvarkomas.
                                      Straipsnyje rašoma:
                                      Kauno miesto tarybos kolegija vakar nusprendė skirti daugiau kaip pusantro milijono litų naujiems žibintams įrengti, suoleliams, klomboms ir grindinio plytelėms sutvarkyti.
                                      Sprendžiant iš skirtos sumos, plytelės ir klombos (nelabai žinau, kas tai yra) bus tvarkomos tik ten, kur reikia. Tai nebus visos Laisvės alėjos dangos sutvarkymas (kažkas dėl to anksčiau klausinėjo).
                                      Paskutinis taisė ; 2007.07.02, 21:33.
                                      Įžvalgos.lt - FB - G+

                                      Comment


                                        Aciu visiems uz atsakymus,dabar supratau Beje klombos Aš kiek suprantu yra tie betoniniai aptvarai,kuriuose auga medziai ir yra sodinamos geles

                                        Comment


                                          Pikčiausia, kad pas mus visiškai nesilaikoma tęstinumo. Viskas daroma taip, lyg būtų statomas naujas miestas dykumoje

                                          Aš labai griežtai rekonstruočiau alėją. Plyteles, jei keisti, tai tik į analogiško dydžio, dėlioti tokiu pačiu raštu ir jokių naujų išsidirbinėjimų! Klombų architektūrą irgi išlaikyti tą pačią, tik nebent medžiagas kitokias naudoti.

                                          Šviestuvai irgi turėtų būt panašūs, t.y. su išsikišimais į 4 puses. Tik aišku medžiagos geresnės, nes dabartiniai tai kaip kooperatyvo saviveikla atrodo.


                                          Bet realybėje bus padaryta, kaip bilekokiam užsienio mieste, kokie nors standartiniai itališki šviestuvai, kurių pilna italijos miestukuose ir mokysimės kaip naujas Kaunas atrodo. Taip kaip mokomės kaip "nauja" Palanga atrodo.
                                          Paskutinis taisė Rimas_OK; 2007.07.03, 16:34.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X