Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Laisvės Alėjos rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    vis tik, aukstingumo islaikymas yra svarbus, nes sunkiai galiu isivaizduoti dangoraizi (100m) kur nors laisvej ar salimai esancioj gatveje. Tai nereiskia, kad turim prisirise laikytis vieno kurpalio - pvz. 2, 3 ar 4 aukstu. Jei naujas pastatas "isipaiso" i aplinka- to pakanka. Manau gerai "isipaise" kauno viesbutis, ukio banko centrine bustine.

    Comment


      Nepatinka man tai. Kvepia rinkimais, o ne kazkokiu noru padaryti kazka. Susigriebta konkursa padaryt per menesi kas yra praktiskai neimanoma. Ankstesnis konkursas patyre fiasko, todel susidaro vaizdas, kad shio konkurso tikslas iteisinti praejusio rezultatus (laiko mazai, todel pirmenybe tures jau dalyvave projektai, favoritas jau puse lupu aiskus - Kiaunes grupe ir t.t.). Nesuprantu, nejaugi negalima butu viena karta paimti ir surengti dideli, gera konkursa, o ne atskirai terliotis is pradziu skelbiant ideju konkursa, o po to kazkokius projektiniu pasiulymu pirkimus...
      Occupation: igra na balalaikach v traktirach

      Comment


        Per plačiai mastote. Erdvės, aukštingumai ...

        Reikia skubėti gelbėti tai kas yra šiuo metu, nes per tą globalų mastymą ir begalinį koncepcijų kūrimą baigia sugriūti pusė miesto. Kalba šiuo metu turėtų eiti tik apie fasadų remontą, grindinį, želdinius, šviestuvus ir suoliukus.

        Kai LA bus šviesi ir švari - atsiras ir daugiau privataus kapitalo "stumiančio" reikalus į priekį. Ir aukštingumai susireguliuos savaime
        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

        Comment


          /\ aleliuja!

          Comment


            ir kodėl rinkimai vyksta taip retai?.. 15min yra straipsnis, kuriame rašoma, kad gargaras ruošiasi kitų metų biudžete numatyti lėšų laisvės alėjos pastatų fasadų atnaujinimui. rinksis savivaldybės ir LA pastatų savininkai ir gyventojai ir spręs kaip kuo greičiau tvarkyti ir atnaujinti avarinės būklės pastatus ir jų fasadus. nežinau, kodėl tai negalėjo būti daroma pernai, ar užpernai ar dar anksčiau, bet jau geriau vėliau nei niekada...

            Comment


              Laisvės Alėjos rekonstrukcija

              http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=11397614

              Jei kas turi 'Laikina sostine', gal visa straipsni imes?

              Vat man patinka, Kauno arenos temoje verda tokios diskusijos apie konkretu darba, kiek daug kritiku yra tarp ekspertu, o Kauno pagrindine arterija sulaukia tik vieno pasiulymo. Kame pointas? Kur musu ekspertai ir ju idealiai aplinka ir gyvenimo kokybe atitinkantys pasiulymai? Per mazos premijos uz darbus? Ekspertai pasinere i komercinius darbus? Ateiti palazdavoti konrecius darbus, vos ne apkaltinti sablonisku darbu ir suabejoti prancuzu yra zymiai naudingiau Kaunui? Juk yra posakis, kad uz zmogu darbas kalba. Musu ekspertai tik kalba...

              Comment


                Iš „Kauno dienos“:

                Tik viena architektų grupė susidomėjo galimybe savo karjeros aprašymą papuošti prestižinės Kauno gatvės rekonstruotojų vardais
                Vakar ryte baigėsi terminas, kai galima buvo užsiregistruoti į Laisvės alėjos pertvarkytojų gretas. Laisvės alėjos sutvarkymo projektinių pasiūlymų konkursui tepateikta tik viena architektų paraiška. “Tikėjomės sulaukti daugiau pasiūlymų ir iš jų išrinkti pačią geriausią idėją, kaip rekonstruoti pagrindinę Kauno gatvę”, - neslėpė Savivaldybės Viešųjų pirkimų komisijos pirmininkas Alfonsas Jarušauskas.
                Iki kitos savaitės pradžios specialios komisijos nariai ir patariamąjį balsą turintys ekspertai turi išnagrinėti, ar vienintelis pateiktas Laisvės alėjos pertvarkymo pasiūlymas, kurio turinys ir autoriai kol kas yra paslaptis, yra geras, o jį pateikusių architektų kvalifikacija - tinkama.
                Jei architektūrinio konkurso ir Viešųjų pirkimų įstatymo hibrido - Laisvės alėjos sutvarkymo projektinių pasiūlymo konkurso - nugalėtoju bus paskelbtas vienintelis dalyvis, jis gaus teisę rengti Laisvės alėjos projektinius pasiūlymus. Už juos Savivaldybė pasirengusi sumokėti iki 80 tūkstančių litų. Projektinių pasiūlymų autoriai paprastai laimi ir techninio projekto konkursus.
                Konkursinį Laisvės alėjos sutvarkymo projektinį pasiūlymą nagrinės ir vertins valdininkai, Savivaldybės skyrių vedėjai: Urbanistikos - Nerijus Valatkevičius, Kultūros paveldo - Rimgaudas Miliukštis, Strateginio planavimo - Saulius Lukošius, Energetikos - Algirdas Vaitiekūnas, taip pat Viešųjų pirkimų komisijos pirmininkas Alfonsas Jarušauskas ir Viešųjų pirkimų ir privatizavimo poskyrio vedėja Daiva Čeponienė.
                Anot A.Jarušausko, komisija verdiktą priims atsižvelgdama į ekspertų - architektų Gintaro Balčyčio, Daliaus Šarakausko, paminklosaugininkės Rymantės Gudienės, dizainerio Jono Venckūno raštu pareikštą nuomonę.
                Dar iki paskelbiant Laisvės alėjos sutvarkymo projektinių pasiūlymų konkursą buvo kalbama, kad jame nugalėti daugiausiai šansų turi kauniečio Šarūno Kiaunės vadovaujama architektų grupė, prieš dvejus metus surengtame idėjiniame pėsčiųjų gatvės rekonstrukcijos konkurse pelniusi antrąją vietą (pirmoji niekam nebuvo skirta).
                Šis architektų kolektyvas tada siūlė Laisvės alėjoje įrengti lietsargius-tentus-šviestuvus ir paaukojo dalį čia augančių liepų požeminėms automobilių stovėjimo aikštelėms bei komercinei erdvei įrengti.
                Š.Kiaunė vakar “Kauno dienai” patvirtino pateikęs paraišką dalyvauti Laisvės alėjos sutvarkymo projektinių pasiūlymų konkurse.
                Pasibaigus prieš dvejus metus surengtam idėjiniam Laisvės alėjos rekonstrukcijos konkursui atsakingi Savivaldybės valdininkai taip ir neatliko geriausių jame pasiūlytų idėjų inventorizacijos. Kai kurie jų net teigė, kad konkurse pasiūlytos, vertinimo komisijos surūšiuotos idėjos yra nežemiškos ir neįgyvendinamos.
                Kol valdininkai dvejus metus svarstė, kokiu būdu dar galima būtų gauti idėjų pagrindinei gatvei atnaujinti, Laisvės alėjos šviestuvai visiškai susidėvėjo, apšvietimo sistemos techninės ribos visiškai išsemtos, o pastatų fasadai dar labiau apšiuro.
                Ir vėl kalti valdininkai. O kad LA atnaujinimo konkursas buvo nelabai vykęs tai nutylima ...
                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                Comment


                  aha as ir nesupratau kodel tik vienas pasiulymas...

                  Comment


                    Parašė Gator Rodyti pranešimą
                    aha as ir nesupratau kodel tik vienas pasiulymas...
                    Laukia kol tas projektas bus įgyvendintas, kad eilinį kartą galėtų išpekti viską ir parodyti kiek daug išmano. Kam kurti ir būti kritikuojamam, jei galima kritikuoti ir nekurti. Juk vardas abiejais atvejais bus garsinamas, tik antruoju iš geresnės bei lengvesnės pusės.

                    Juk miesto centras tokia svarbi miesto dalis, "Akropolis" ir Kauno arena jį ne duok Dieve sugadins, bet kai reik pirštą pajudint tylu ramu... Ech.
                    Paskutinis taisė ; 2006.12.03, 15:31.
                    Įžvalgos.lt - FB - G+

                    Comment


                      na, laisves alejos konkursas jau buvo ir visi zino kaip jis pasibaige....nieko keisto, kad nera daugiau norinciu dalyvauti sitame farse...




                      Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                      Iš „Kauno dienos“:



                      Ir vėl kalti valdininkai. O kad LA atnaujinimo konkursas buvo nelabai vykęs tai nutylima ...
                      s.m.
                      www.a2sm.lt

                      Comment


                        niekas nenori lyst cia... Jau nebe pirmas kartas kai ta pacia Laisve rekonstruot ruosiamasi,o ir kiti pavyzdziai optimizmo nekelia...na,pateiksi pasiulyma...kas is to? Viskas bus kaip ir visada Kaune....vilksis viskas kokius du tris metus...kazkas kazkuo bus nepatenkintas...viskas strigs strigs...kol galiausiai isvis prapuls...laiko gaisimas kazkoks pasiulymo teikimas Kaune.Todel ir pasiulymas tik vienas. Liudna,bet cia jau Kauno valdzia pati prisizaide...

                        Comment


                          Nereikia taip pesimistiškai. Pasiūlymas vistik yra. Įdomu kieno ir koks. Gal labai neblogas. Bet jau konkretus veiksmas yra.

                          Comment


                            na as tai ta tema labai pesimistiskai nusiteikes...Butu bent daugiau pasiulymu galima butu kazka galvot,o dabar tikrai manau,kad bus eilini karta nusodintas.
                            Nors pati Laisves aleja prasyte prasosi rekonstrukcijos...ypac kylant akropoliui ir arenai

                            Comment


                              Parašė liutass Rodyti pranešimą
                              Nereikia taip pesimistiškai. Pasiūlymas vistik yra. Įdomu kieno ir koks. Gal labai neblogas. Bet jau konkretus veiksmas yra.
                              Kiek supratau iš KD straipsnio, tai Š.Kiaunės kolektyvas. Jie laimėjo II vietą anam konkurse, todėl natūralu, kad nori pratęsti darbą.
                              Tuo labiau, kad jų siūlymai buvo bene konkrečiausi iš visų (nes dauguma tik malė "vokrug do okolo", o pačios LA beveik nelietė).
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                Jei tai Kiaunės, tai labai džiugu, nes tai mano labiausiai gerbiami architektai.

                                Comment


                                  Laisvės alėjos atgimimo konkursas - be konkurentų



                                  Šiandien po pietų Savivaldybės fojė miestiečiai jau galės išvysti, kaip pagrindinės Kauno gatvės atgimimą įsivaizduoja Laisvės alėjos sutvarkymo projektinių pasiūlymų viešųjų pirkimų konkurso dalyviai.

                                  Gal kas galės nueiti ir padaryti nuotraukų?

                                  Comment


                                    jeigu nepriims šito siūlymo, tai važiuosiu namo pasiimt šakių

                                    Comment


                                      Labai įdomu būtų pamatyti projektą. Jei tai tikrai Šarūno Kiaunės ir jo žmonos darbas, tai aš visom rankom už. O jei tikrai pagaliau ir padarytų tai, ką planuoja, būtų neeilinis rekonstrukcijos projektas Lietuvoje.

                                      P.S. Kai pasiūlymų tai niekas teikti nenori, bet visi nori tik kritikuoti. Įsivaizduoju aš archtarybos posėdį šituo klausimu....

                                      Comment


                                        Na iš bėdos galiu popiet su savo 2mpx mobiliaku pafotkint, nes fotikui su elementais biškį bėdos bet tikriausiai 99 su rimta aparatūra kaip visad aplankys savivaldybę?
                                        Mano nuotraukos @Fotki.com

                                        Auto Show Millennium 2007
                                        Retromobile 2007
                                        "Kova 1". Driftingo čempionatas
                                        "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                                        Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                                        BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                                        Kauno Marių Regioninis Parkas

                                        Comment


                                          /\ gal vis dėlto nueik, nes gal negalės 99 ar dar kas...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X