Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[SQQ] Šiaulių oro uostas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    "Šiauliai šovė į oro krovinių rinkos aukštumas"
    http://etaplius.lt/siauliai-sove-i-o...kos-aukstumas/

    Comment


      Rašo, kad iš Izraelio į Šiaulius skrenda tuščias lėktuvas. Bet juk gali nusileisti Stambule ir pasikrauti prekėmis.

      Comment


        Bet neblogai, viena ar du lektuvukus suderini ir jau pelnas jiems ten simtai tukstanciu litu per menesi. Isivaizduoju kiek uzdirba rimciausi pasaulio krovininiai uostai kur per diena po kelis lektuvus leidziasi. Kroviniai - aukso gysla oro uostams.

        Comment


          Tokių oro uostų kaip SQQ (neturinčių savo aerodromo), palyginus nedaug pasaulyje. Bapkes kala tik iš pakrovimo/iškrovimo... jokių rimtų išlaidų jie neturi...
          Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
          Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

          Comment


            Parašė Gator Rodyti pranešimą
            Bet neblogai, viena ar du lektuvukus suderini ir jau pelnas jiems ten simtai tukstanciu litu per menesi. Isivaizduoju kiek uzdirba rimciausi pasaulio krovininiai uostai kur per diena po kelis lektuvus leidziasi. Kroviniai - aukso gysla oro uostams.
            Neteisybė. Šiaulių oro uostas neturi aerodromo išlaikymo išlaidų, kurios tokio dydžio infrastruktūrai galėtų siekti 8-10 mln. litų per metus. Aerodromo infrastruktūrą išlaiko kariškiai. Taip, didžiausieji uždirba iš krovinių, tačiau regioninių oro uostų, gyvenančių iš krovinių nėra pavyzdžių.

            Comment


              Comment


                Gal kvailas klausimas, bet ar Šiaulių oro uoste galėtų leistis Antonov AN-225? Ta prasme, ar takas atitinka reikalavimus šiam lėktuvui?

                Comment


                  Atitinka! žmogelis vienas išmanantis pasakė: kad "ACN" atitinka "PCN" ką reiškia asmeniškai nežinau Ir sakė kad 1 kartą buvo užklausa šiam lėktuvui, leidimas buvo duotas, tačiau skrydis buvo atšauktas dėl kažkokiu priežasčių.
                  Paskutinis taisė LinS; 2014.01.03, 11:09.

                  Comment


                    Šiaulių oro uostas krovinius skraidins ir į Kiniją

                    Pelningai dirbantis ir investicijų į infrastruktūrą planuojantis Šiaulių oro uostas netrukus turės tvirtą pagrindą po sparnais. Šiemet kariškiai civiliniam oro uostui perduos dalį savo valdomos teritorijos – iš viso 30 hektarų.Savivaldybės įmonė Šiaulių oro uostas pernai dirbo pelningai. Negalutiniais duomenimis, 2013 metais įmonės pelnas sudaro daugiau negu 200 tūkstančių litų. Darbo rezultatus „Šiaulių kraštui“ komentavęs oro uosto direktorius Romas Mikšys džiaugėsi išaugusiu įmonės gabenamų krovinių srautu.
                    „Krovinių srautas pernai, lyginant su 2012 metais, išaugo 7 procentais...
                    Aviate, navigate, communicate

                    Comment


                      Nu va prasau, kur buves, kur nebuves isnyra Siauliu oro uostas
                      Iš Šiaulių oro uosto – į Turkijos kurortus

                      <..> Anot jo, Turkijos kurortuose yra du „barchatiniai“ turizmo sezonai – pavasaris ir ruduo. Kadangi tokio projekto parengimas ir įgyvendinimas ilgokai užtrunka, suplanuota, kad 8 užsakomieji skrydžiai iš Šiaulių oro uosto į Turkijos kurortus Antaliją ir Dalamaną vyks rugsėjo – spalio mėnesiais. <...>
                      Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                      Comment


                        Parašė Recoiler Rodyti pranešimą
                        Nu va prasau, kur buves, kur nebuves isnyra Siauliu oro uostas
                        Barchatineiple...

                        Comment


                          Unikalu, straipsnyje nera nei vieno sakinio apie Kinijos reisus

                          Comment


                            Parašė Gator Rodyti pranešimą
                            Unikalu, straipsnyje nera nei vieno sakinio apie Kinijos reisus
                            Reikia juk prisiregistruoti prie Šiaulių Krašto portalo ir bus visas straipsnis. Šiaulių Kraštas tokį labai didelio svarbumo laikraštį vaidina, kaip koks The Economist.

                            Pilnas pranešimas matosi defyje:

                            http://www.delfi.lt/verslas/transpor....d?id=63754294

                            Comment


                              tai dabar ir Lrytas skelbia, tipo bus skrydžiai į Bodrumą. Tik neina suprasti ar čia kelionių organizatorių fintas ar vis tik pačios avialinijos siūlys bilietus...

                              Comment


                                Abejoju ar kazkas gero iseis is sito "projektelio" Rudenį į Turkijos kurortus bus galima skristi iš Šiaulių http://www.15min.lt/naujiena/verslas...7-417821?cf=df

                                Comment


                                  Manau, kad agentūra siūlys skrydis+viešbutis. Šiaip ar taip Šiaulių iniciatyva sveikintina, neturėdami keleiviniam oro uostui būdingos infrasktruktūros, pradeda organizuoti čarterinius reisus.

                                  Skirtingai, nei Kaunas ar Palanga, kurie net turi galimybę pasinaudoti fondais, skirtais maršrutų plėtrai, nekalbant apie visą infrastruktūrą, būdingą regioniniams oro uostams.

                                  Maža to Šiauliai, jau kurį laiką dirba bandydami prisivilioti, kuo daugiau krovininių reisų. Visumoje oro uostas išnaudoja, kiekvieną įmanomą galimybę.
                                  Aviate, navigate, communicate

                                  Comment


                                    Šiauliu oro uostas neturi savo aerodromo... ir su tuo susijusiu problemu...

                                    Comment


                                      /\

                                      Būtų prastas pasiteisinimas, kitiems oro uostams, nesugebant pritraukti naujų skrydžių: tiek keleivinių tiek krovininių.
                                      Aviate, navigate, communicate

                                      Comment


                                        Ten nera net maziausius standartus atitinkancio terminalo ir beje jo net nerikia nes lietuvoje jau ir taip yra 3 oro uostai ir kai kurie is ju zlungantys. Siaip terminalai tai maziausia problema. Kaip sakiau, ira pora oro uostu is kuriu siuo metu nederetu vogti skrydziu.

                                        Comment


                                          Kaip tai nėra terminalo? Per Euro čempionatą daug rinktinių užsakomaisiais reisais skrido į SQQ ir visiems to terminalo užteko. Sirgaliams irgi.

                                          Cituojam:

                                          Lėk­tu­vais ir au­to­bu­sais
                                          Pir­mie­ji į Šiau­lius at­vy­ko Pran­cū­zi­jos krep­ši­nin­kai. Už­sa­ky­tas lėk­tu­vas, skrai­di­nęs bel­gus, pran­cū­zus ir Bos­ni­jos ir Her­ce­go­vi­nos krep­ši­nin­kus, pir­miau­sia lei­do­si Pa­lan­go­je. Iš­lei­dę Klai­pė­do­je čem­pio­na­tą pra­dė­ju­sius bel­gus, li­kę krep­ši­nin­kai at­skri­do į Šiau­lius. Pran­cū­zų lau­kė au­to­bu­sas, ku­ris nu­ve­žė juos į vieš­bu­tį, o Bos­ni­jos ir Her­ce­go­vi­nos rink­ti­nės lau­kė ke­lio­nė į Aly­tų. Sek­ma­die­nį į Šiau­lius at­vy­ko ir ita­lai, ku­rie at­skri­do į Ry­gos oro uos­tą, o Šiau­lius pa­sie­kė au­to­bu­su.
                                          Sek­ma­die­nį Šiau­lių pa­dan­gę rai­žė dar du už­sa­ky­ti lėk­tu­vai. Ser­bai „Boin­gu“ at­skri­do pir­ma­die­nio po­pie­tę. Tik nu­si­lei­dę, net ne­nu­vy­kę į vieš­bu­tį, jie pa­trau­kė į are­ną, kur jų lau­kė pir­mo­ji tre­ni­ruo­tė. Už ke­lių va­lan­dų Šiau­lių oro uos­te nu­si­lei­do Vo­kie­ti­jos krep­ši­nin­kai. Jie į Lie­tu­vą skri­do kar­tu su ma­ke­do­nais, ku­rie iš­li­po Vil­niu­je. Pas­ku­ti­nės dvi B gru­pė­je Šiau­liuo­se da­ly­vau­jan­čios Lat­vi­jos ir Iz­rae­lio rink­ti­nės iš Ry­gos at­vy­ko au­to­bu­sais.
                                          Šiau­lių oro uos­to at­sto­vai sa­ko, kad te­ko pa­tiems ieš­ko­ti kon­tak­tų su krep­ši­nio fe­de­ra­ci­jų va­do­vais ir siū­ly­ti pa­slau­gas už­sa­ky­tais rei­sais at­vyk­ti į Šiau­lius.
                                          Prieš ke­lias sa­vai­tes Šiau­liuo­se lan­kę­sis Vo­kie­ti­jos rink­ti­nės at­sto­vas pyk­te­lė­jo ant čem­pio­na­to or­ga­ni­za­to­rių su­ži­no­jęs, jog iki tol jam ne­bu­vo pra­neš­ta, kad Šiau­liuo­se yra oro uos­tas, to­dėl vo­kie­čių skry­dis bu­vo su­pla­nuo­tas į Vil­nių, o po to iki „Sau­lės mies­to“ au­to­bu­su.
                                          Vie­ni pir­mų­jų apie už­sa­ky­tą skry­dį pra­bi­lę Iz­rae­lio krep­ši­nin­kai pa­si­rin­ko ki­tą ke­lią, kaip pa­siek­ti mū­sų mies­tą. Prieš ke­lis mė­ne­sius Iz­rae­lio krep­ši­nio fe­de­ra­ci­jos at­sto­vas juo­ka­vo, kad skry­dis į Šiau­lius ne­bus di­de­lė pro­ble­ma, ka­dan­gi iš Šiau­lių ver­še­lius nuo­la­tos į Iz­rae­lį ga­be­na vers­li­nin­kai. Pri­si­tai­kę krep­ši­nin­kai pla­na­vo at­skris­ti ku­riuo nors rei­su, ta­čiau dėl bran­gu­mo, sau­gu­mo ar ki­tų prie­žas­čių jie skri­do į Lat­vi­ją ir dar­dė­jo au­to­bu­su.
                                          Šian­dien į Šiau­lius tu­rė­tų nu­si­leis­ti dar vie­nas už­sa­ky­tas lėk­tu­vas, ku­riuo at­vyks krep­ši­nio sir­ga­liai iš Vo­kie­ti­jos.
                                          Šiau­lių oro uos­to at­sto­vai pa­si­džiau­gė, kad lė­šos, in­ves­tuo­tos į ter­mi­na­lo re­no­va­ci­ją, kad oro uos­tas ati­tik­tų Šen­ge­no rei­ka­la­vi­mus, at­si­per­ka. Jei ne­bū­tų at­lik­ti dar­bai, krep­ši­nin­kai iš Eu­ro­pos Są­jun­gos ir tre­čių­jų ša­lių ne­ga­lė­tų at­vyk­ti tie­sio­giai į Šiau­lius.
                                          Paskutinis taisė ZXS; 2014.04.10, 08:59.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X