Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pasaulio aviacijos naujienos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Flickr

    Comment


      Rusiško keleivinio lėktuvo MS-21 gamyba dėl Jungtinių Valstijų sankcijų buvo atidėta metams, paskelbė konglomerato „Rostech“ vadovas Sergejus Čemezovas.

      Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=80399085

      Comment


        Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
        Read between the lines and lines: trūksta dalių, nes dažnai genda?
        Dažni gedimai nebūtų didelė problema, jeigu juos būtų galima greitai pašalinti. Bet dėl atsarginių dalių nesavalaikio tiekimo lektuvai priversti stovėti oro uostuose, o ne vykdyti savo funkcijas.

        Comment


          Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą

          Read between the lines and lines: trūksta dalių, nes dažnai genda? Genda nuolat turbūt ne patys geriausi gaminiai?
          ​​​​​​
          Komunikacijos pradžiamokslis, gerbiant savo partnerius, niekada niekas nesakys, kad jų produktas...
          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
          Dažni gedimai nebūtų didelė problema, jeigu juos būtų galima greitai pašalinti. Bet dėl atsarginių dalių nesavalaikio tiekimo lektuvai priversti stovėti oro uostuose, o ne vykdyti savo funkcijas.
          Abu jūs esate teisūs. Tik norėčiau pabrėžti kad Aleksio išsireiškimas dėl gedimų nėra visai teisus, dažni gedimai YRA didelė problema. Jeigu ignoruosim vieną svarbiausių faktorių t.y. pinigus, tai dažni remontai kainuoja (daug)laiko dėl kurių pasekoj vėluoja skrydžiai kas atsiliepia oro linijai ir keleiviam. Taigi, tai yra didelė problema, bent jau mano akimis.
          Kiek teko domėtis tai SSJ100 yra aplamai kiek nepatikimi lėktuvai. Tie kas su jais dirbo Dublino oro uoste, nebuvo jais labai sužavėti, apart kelių plane spotterių kuriem patiko šita naujovė. Atsižvelgiant į tai kad atsarginės dalys šiem lėktuvam yra sunkiai gaunamos, mes gaunam ne visai patrauklų produktą, kas mano manymu stipriai prisidėjo prie sprendimo jų atsisakyti.
          Atvirai šnekant, tai čia turbūt yra daugiau faktorių kurie lėmė CityJet atsisakyti SSJ100. Pirma priežastis turbūt buvo ta kad SSJ100 vis dar nėra sertifikuotas nusileisti LCY- London City oro uoste. Kas nežino tai buvo gana svarbi CityJet bazė iki kol jie ją uždarė praeitų metų Spalio 28. Mano supratimu CityJet ateities planuose SSJ100 turėjo pakeisti jų senstančius RJs. Tačiau lyg šiol, 3 metai nuo tada kada jie gavo pirmą SSJ100, jie vis dar nėra sertifikuoti LCY oro uoste, ir kiek teko dometis tai turėtų būti įgyvendinta tik šiais metais, nors kas ten žino. Taip gaunasi kad pats lėktuvas yra praktiškai nepritaikytas nusileisti LCY, ir Sukhoi turėjo daryti nemažai dizaino pakeitimų pradedant su lėktuvo wingtips bei flaps (naujas 30 laipsnių nustatymas vietoj dabartinio 25 laipsniu, žodžiu daug darbo) baigiant su stabdžių systema. Darbo tikrai yra nemažai.
          Antra priežastis kodėl jie greičiausiai jų atsisakė tai nutrauktas kontraktas su Brussels Airlines. Brussels Airlines priežastis - didelis kiekis vėlavimų kurių priežastis buvo ne kas kitas nei techninės problemos su SSJ100... Brussels Airlines atsisakius SSJ100, CityJet praktiškai nebeliko kur jų daugiau panaudoti. SAS kontraktą vykdo su CRJ700, Aer Lingus ir Air France kontraktą vykdo su savo RJs, taip kad vietos, bent jau kolkas, SSJ100 tiesiog nėra. Ir galima argumentuoti kad jos neatsiras žinant lėktuvo reputacija kadangi jokia oro linija nenorės nieko bendro su jais turėt kol nebus išsprestos visos problemos, o kada tos problemos bus išsprestos niekas nežino. Mažiau rizikos tiesiog išsinuomuoti lėktuvą pagaminta vakaruose, ar tai būtų A220, E170/190 ar CRJ700, visi trys bus labiau patikimesni nei SSJ100, bent jau artimoj ateityje.

          PS. Uždarius LCY bazę, jiem iš dalies taip pat sumažėjo poreikis turėti tiek daug lėktuvų. Kaip pavyzdį galima pateikti prieš kelias dienas parduotą RJ85, kuris neužilgo taps 'oro ugniagesiu', ir dirbs kaip water bomber Šiaurės Amerikoje. Dabar kompanija orientuojasi į wet-lease segmentą ir mano žiniomis bilietų į savo skrydžius nebepardavinėja. Vienintelis likęs maršrutas į/iš LCY yra, DUB-LCY kuris dabar vykdomas 'po' (on behalf of) Aer Lingus 'vėliava'.
          Paskutinis taisė tomoxas; 2019.02.18, 21:06.

          Comment


            Sukako penki metai kai visiškai užstrigo Berlyno Brandenburgo statybos.
            Ko gero dabar didžiausias oro uostas vaiduoklis pasaulyje, Vokietijos gėda:

            Comment


              Bet tuo pačiu taku besinaudojantis Šionefeldas klesti.
              Aviate, navigate, communicate

              Comment


                Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
                Bet tuo pačiu taku besinaudojantis Šionefeldas klesti.
                Tai dar gerai, kad jo terminalo nepradėjo griauti, kaip buvo planuota, 2012 metais. Ji dar praplėtė 2015-2016, nes senoji dalis visiškai techniškai ir morališkai pasenusi. Neįsivaizduoju, kuo naujasis BER taip blogas.
                Tegelio oro uostas taip pat dirba ant pajėgumo ribos

                Comment


                  Kaip suprantu BER esminė problema - neatitinka gaisrinės saugos reikalavimų. Pinigus už kažkurią ten su tuo susijusią projekto dalį sėkmingai įsisavino, o projektuoti pasodino eilinį braižytoją be reikiamo išsilavinimo. Tipiška stambiojo Vokietijos verslo afera.
                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                  Comment


                    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                    Kaip suprantu BER esminė problema - neatitinka gaisrinės saugos reikalavimų. Pinigus už kažkurią ten su tuo susijusią projekto dalį sėkmingai įsisavino, o projektuoti pasodino eilinį braižytoją be reikiamo išsilavinimo. Tipiška stambiojo Vokietijos verslo afera.
                    Gal ir buvo problemų projektavime ir vėliau statyboje. Bet ar stipriausia ekonomika pasaulyje nesugeba išspręsti problemos per daugiau nei 5 metus, kokios ten kosminės technologijos?? Antra, ar senas (ir toliau senstantis) sovietinis SXF terminalas atitinka visus šiuolaikinius reikalavimus? Man kažkiek labiau panašu į biurokratinį išprotėjimą.

                    Comment


                      Vokietija nėra stipriausia ekonomika pasaulyje. Šaliai kurioje griūna autobanai, tiltai ir laivybos kanalai, kur kas šeštas žmogus dirba už kelis šimtus € per mėnesį, apsileidimas ir ubagystė kiekviename žingsnyje - BER yra aiškiai per daug ambicingas projektas. O dar pridėk jų korupciją iš vienos pusės ir biurokratinį formalizmą iš kitos - ir yra kaip yra,
                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                      Comment


                        Ten bėda buvo su projektų valdymu, ypač kai pradėjo keistis projektuotojai, kurie ką nors dalipdinėjo gerai nesuprasdami kas jau padaryta. Čia visai įdomus straipsnis apie tai: https://www.bloomberg.com/news/featu...-embarrassment
                        Post in English - fight censorship!

                        Comment


                          Gėdingas „Superjumbo“ eros galas: kaip „skraidantys viešbučiai“ tapo ekonomine tragedija https://www.delfi.lt/verslas/bloomberg/gedingas-superjumbo-eros-galas-kaip-skraidantys-viesbuciai-tapo-ekonomine-tragedija.d?id=80392737
                          2018 m. birželis: „Singapore Airlines“ atsisako kelių pirmųjų A380 modelių. Kiti vežėjai nėra suinteresuoti jų paimti, ir lėktuvai lieka riogsoti Prancūzijos Pirėnų papėdėje pakeliui į sąvartyną – gėdingas galas po vos dešimtmečio eksploatacijos.

                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                          Comment


                            Po Germania užsidarymo atėjo ir FLY BMI eilė - irgi out.

                            https://www.flybmi.com/

                            Beje, vokiečių turistinė spauda rašo, kad po Germania užsidarymo maži oro uostai susiduria su rimtomis problemomis - nėra norinčių iš ten skraidyti. Nieko neprimena? Tarkime Lietuvos?

                            Comment


                              Ne.

                              Comment


                                Neoficialiai pristatytas Boeing 777X.









                                https://livefromalounge.boardingarea...g-777x-n779xw/
                                Flickr

                                Comment


                                  pasitikejimo klausimas...

                                  Comment


                                    Praėjusių metų rudenį oro bendrovės „Ryanair“ ir „Wizz Air“ pakeitė rankinio bagažo taisykles – dabar reikia mokėti net ir už nedidelį lagaminą. Vasario mėnesį Italijos konkurencijos tarnyba abiems bendrovėms už tai skyrė milijonines baudas, tačiau avialinijoms kreipusis į teismą bausmė suspenduota.

                                    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/pasaulis-kisene...1124848?copied

                                    Comment


                                      Baltarusija atsivaro pigias aviakompanijas. Įžeičiančio nieko nebuvo , baltarusiai patys Vilniaus oro uostą vadina Minsk 3. Taigi, klausimas elementarus - o kas laukia Minsk-3 kai dings grubiai 20 proc srauto?

                                      https://www.015.by/news/2361203/grod...BgsleHIjwidODo

                                      Paskutinis taisė udrius; 2019.04.12, 07:05.

                                      Comment


                                        Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                        Baltarusija atsivaro pigias aviakompanijas. Įžeičiančio nieko nebuvo , baltarusiai patys Vilniaus oro uostą vadina Minsk 3. Taigi, klausimas elementarus - o kas laukia Minsk-3 kai dings grubiai 20 proc srauto?

                                        https://www.015.by/news/2361203/grod...BgsleHIjwidODo
                                        Tai kad tame straipsnyje nieko konkretaus nerašoma. Nei kas, nei kada, nei į kur skraidys. Abejoju ar juos labai sudomins Gardino aerodromas. Na pasiūlys gal porą skrydžių į savaitę. Ir šiaip, Minsko oro uostas auga taip pat įspūdingais tempais ir kažkokiam statistiniam baltarusiui yra vis mažiau aktualu skristi iš Vilniaus. O ir Vilnius nuo Minsko yra arčiau nei Gardinas.
                                        You might surprise yourself.

                                        Miestai.net FB

                                        Comment


                                          Jeigu Lukošenka pasakė, kad skraidys, reiškia skraidys.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X