Ar tik man taip pasirodė, ar paskutiniu metu Vilniuje vėl pradėjo masiškai naudoti tas medinas/plastikines/popierines maršrutų lenteles vietoj elektroninių švieslenčių?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Vilniaus viešasis transportas
Collapse
X
-
Parašė John Rodyti pranešimąAr tik man taip pasirodė, ar paskutiniu metu Vilniuje vėl pradėjo masiškai naudoti tas medinas/plastikines/popierines maršrutų lenteles vietoj elektroninių švieslenčių?
42xx serijos autobusai ilgai turėjo bėdų su švieslentėmis, dabar tvarkyti pradejo
Castrosua sistema ten gan sudėtinga sakyčiau, todėl irgi jeigu pakeistas maršrutas tai dažniausiai su trafaretu (dabar stengiasi neleisti jų į tuos)
Seni Solaris/Man irgi pasitaiko, bet retai.
Bendrai tai situacija neatrodo nevaldoma, darbai pajudėjo, viską taiso.
Comment
-
Parašė Vinecko Rodyti pranešimą
Iš dalies jo, bet laikinai.
42xx serijos autobusai ilgai turėjo bėdų su švieslentėmis, dabar tvarkyti pradejo
Castrosua sistema ten gan sudėtinga sakyčiau, todėl irgi jeigu pakeistas maršrutas tai dažniausiai su trafaretu (dabar stengiasi neleisti jų į tuos)
Seni Solaris/Man irgi pasitaiko, bet retai.
Bendrai tai situacija neatrodo nevaldoma, darbai pajudėjo, viską taiso.Paskutinis taisė John; 2025.09.12, 23:43.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Vinecko Rodyti pranešimą
Pas 4208 neveikė net bortinis, na bent jau rugsėjo 1d. taip buvo. Kaip dabar nežinau, gal pavyks pagauti pažiūrėti.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Ok, tikėkimės. Visgi kažkaip peršasi prasta prielaida, kad čia yra platesnė problema, nei "sudėtinga" Castrosua problema. Mačiau tikrai ne ant Castrosua, o ant praktiškai visų modelių troleibusų/autobusų (nepamenu tik dėl naujausių Solaris ir SORų). Identiška situacija LTG, kur ant traukinių, įskaitant specialiai su LED švieslentėmis retrofitintus senus atnaujintus vagonus, galų gale visvien pereinama prie sovietmečio laikus menančių trafaretų. Ar čia gali būti labiau mentaliteto problema?
Kita problemos pusė - parke atsiranda elektronikos žvėrynas. Kai kurie gamintojai dar gyvi, kiti - nelabai. Vieni geranoriški, kiti - nelabai. Valdymo blokai dirba nusenusiomis priemonėmis ir protokolais. Taip, viską galima integruoti, perdaryti ir pan, bet tam reikalingi tinkami žmonės, resursai ir pinigai.
Naujuose troleibusuose jau yra mirgančių ekranų. Gal gamintojas kada ir sutvarkys. Nes garantija.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė sindiktas Rodyti pranešimąDabar didesnę 30 maršruto reisų dalį aptarnauja autobusų parkas. Tai tenka dažniau šiam maršrute dujinius autobusus matyt.
Comment
Comment