Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Dviračių takai Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Kaid Rodyti pranešimą

    Matyt nevažinėjate dviračiu. Tokiu atveju gausis, kad turi slalomą važiuoti aplink žmonės, kas tikrai nėra saugu. Takai ir gatvės daromi atskiri, nes skiriasi greičiai, tam tikrų eismo dalyvių.
    Važinėju. Ar tikrai tai vieta kur masės žmonių eina ir apie slalomus kalbam? Ką turėjau omenyje, greičiai skiriasi, bet tai nesudaro preteksto lakstyti visur. Aš irgi mėgstu važiuoti greitai, bet tarp žmonių visuomet sulėtinu.

    Comment


      Parašė dondc Rodyti pranešimą
      Avarija Vilniaus pakraštyje: nuskriejęs nuo kelio prabangus „Mercedes-Benz“ rėžėsi į medžius
      https://www.lrt.lt/naujienos/eismas/...zesi-i-medzius

      Yra pilna foto galerija. Veiksmas prieš perėją, o VMS už posūkio ten prie Antavilių mašinų atitvarus pratęsė pėsčiųjų tvorelėmis, kurios smūgio atveju tik kurtų pavojingas skeveldras.
      Tai kad čia visai ne prie Antavilių, čia avarija prieš pirmą perėją ties sankryža su Turniškių gatve, kur baigiasi atkarpa su leidžiamu greičiu 80 berods. Ten nėra jokių atitvarų apskritai

      Comment


        Parašė Kaid Rodyti pranešimą

        Matyt nevažinėjate dviračiu. Tokiu atveju gausis, kad turi slalomą važiuoti aplink žmonės, kas tikrai nėra saugu. Takai ir gatvės daromi atskiri, nes skiriasi greičiai, tam tikrų eismo dalyvių.
        Kokį slalomą? Bendrame take privalai sulėtinti tiek, kad nekeltum grėsmės pėsčiajam, jeigu reikia, važiuoti iš paskos. Nors mūsų dviratininkai dar to neišmoko, net ant šaligatvių signalizuoja lyg pėstysis turėtu jiems trauktis iš kelio.

        Comment


          Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
          Kokį slalomą? Bendrame take privalai sulėtinti tiek, kad nekeltum grėsmės pėsčiajam, jeigu reikia, važiuoti iš paskos. Nors mūsų dviratininkai dar to neišmoko, net ant šaligatvių signalizuoja lyg pėstysis turėtu jiems trauktis iš kelio.
          Jei yra vietos, signalizuoja "žė, aš čia tuoj lenksiu, nesugalvok mestis į šoną", o jei nėra "žė, gal galėtum truputį į šoną pasitraukt". Čia į temą senas geras filmukas iš internetų: https://youtu.be/k7oGk-ozhKI

          Comment


            Nėra gerai taip daryt, o bet tačiau, aš eisme dalyvaujantis daugiausiai kaip pėstysis, esu labai nepatenkintas kitų pėsčiųjų gebėjimu eiti grupėmis per visą šaligatvio plotį ir nesitraukt net jei iš priekio kas nors pareina, jau nekalbant, kad nepraleidžia kas už jų.
            Paskutinis taisė rmss; 2022.11.11, 16:56.

            Comment


              A. Goštauto g. jau per visą ilgį nuo Balto iki Žvėyno tilto paklotas raudonas asfaltas. Nuotraukų nepasidariau tamsoj, bet panašu, kad situacija ta, kur kažkam teks suinventorizuot ir siųst į tvarkau miestą, o tai dar priims tokį. Labai daug nudaužytų skersinių bortų, taip pat pasirodė gan nemažai nelygumų. Bet tik praėjau šalia esančiu taku, tai gal tik efektas toks po lietaus gavosi.

              Comment


                Vietomis tikrai matosi, kad "raudonas" takas (kalbu apie jau įrengtus) nėra kokybiškas. Po poros metų gumbais nusėtas, suskilinėjęs. Nesitikėčiau šiuo atveju nieko geresnio.

                Comment


                  Parašė alga Rodyti pranešimą

                  Jei yra vietos, signalizuoja "žė, aš čia tuoj lenksiu, nesugalvok mestis į šoną", o jei nėra "žė, gal galėtum truputį į šoną pasitraukt". Čia į temą senas geras filmukas iš internetų: https://youtu.be/k7oGk-ozhKI
                  Video puikiai iliustruoja problemą, kai šaligatvyje pėstysis jaučiasi antraeiliu.

                  Comment


                    Parašė dondc Rodyti pranešimą
                    Svajonių mikrorajonas Karoliniškės. Šimulionio g.

                    „Ar iškasit ir apgenėsit krūmus, kad liktų bent 0,5 m laisvas plotas iš dviračių tako šono? Geriau didesniu atstumu sutvarkyt, nes augalai augdami plečiasi iki genėjimo.“
                    Judu: „Taip, apgenėsim“
                    (2019-10-26) https://www.facebook.com/vilnius.lt/posts/pfbid02uqDyDRLn3NGSfty8mBXmFEhcXRMjQS9kdf3PC3dUq76 LBQuvsumWaMoMiRkWs7ecl?comment_id=2939785329383110 &reply_comment_id=2939824512712525
                    Click image for larger version Name:	IMG_20220831_153348.jpg Views:	0 Size:	1,15 MB ID:	1989138

                    Jr. miesto inžinierius: „Kas dėl genėjimo - informacija buvo perduota, ir krūmai turėjo būti apgenėti (netikrinome, ar buvo, tiesą sakant). Pakartotinai kreipėmės.“
                    (2020-09-02) https://www.facebook.com/groups/7379...23704504319897
                    Click image for larger version Name:	IMG_20220831_153411.jpg Views:	0 Size:	1,21 MB ID:	1989139

                    „188. Krūmai, aukštesni kaip 0,5 m, ir medžiai negali būti sodinami arčiau kaip 10 m eismo kryptimi nuo pėsčiųjų perėjų ir viešojo transporto stotelių.“
                    https://e-seimas.lrs.lt/portal/legal...AIS.413395/asr

                    https://tvarkaumiesta.lt/problem/263494
                    Click image for larger version Name:	IMG_20220831_153624.jpg Views:	0 Size:	980,1 kB ID:	1989140

                    Click image for larger version Name:	IMG_20220831_153712.jpg Views:	0 Size:	1,15 MB ID:	1989141
                    Tvarkau miesto atsakymas: „Gerb. pareiškėjau, ačiū už Jūsų pranešimą. Atsakydami informuojame, kad 2022-08-31 su užsakymu Nr. 65 krūmų genėjimas perduotas rangovui darbams atlikti.“

                    Buvo prašoma iškasti krūmus per 1 m nuo tako ir iškasti prieš perėją. STR prievolės. Kaip suprantu, čia jau po atliktų darbų:

                    Click image for larger version

Name:	IMG_20221111_123619.jpg
Views:	586
Size:	1,21 MB
ID:	2004899

                    Nufotkinau ir atgal, kad nebūtų sakančių, jog nėra dviratininkų. Jis nukreipimo salelėje:

                    Click image for larger version

Name:	IMG_20221111_123633.jpg
Views:	584
Size:	1,00 MB
ID:	2004900

                    Click image for larger version

Name:	IMG_20221111_123832.jpg
Views:	583
Size:	1,20 MB
ID:	2004901


                    ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                    Comment


                      P. Vileišio g. stato pirmąją infrastruktūriškai tikrą dviračių gatvę. Buvo ir antras projektas Šilo tilto prieigose. Projektavo Vilniaus planas. Teikiau pastabas raštu, prisijungiau nuotoliu į svarstymą. Buvo ir aktyvistas Eduardas prisijungęs, tai sakykim, liudininkas, kad nemeluoju.

                      Prašiau projektuojant naujo tako atkarpėlę nepalikti seno borto, ties dabartine dviračių tako pabaiga. Pasakė, kad viskas ten gerai, jokių bortų nebus, nors brėžinys rodė priešingai. Prisijungęs be mikrofono buvau, tai ne'flood'inau to paties į chat'ą. Rezultatas foto, ne tik, kad liko senas buvęs bortas, bet pasirodo nuardė seną taką numatant asfalto dangą, bet bortą perstatė naujai. Dviračių takas, kur dabar senas stulpas (šone nusklembtų bortų eilė):
                      Click image for larger version

Name:	IMG_20221111_111715.jpg
Views:	590
Size:	1,36 MB
ID:	2004904

                      Siūlymuose paryškinau. Kitame punkte rašiau, kad nebūtų stulpų per arti tako, pristatymo metu išsivartė, kad aš vėl nusišneku, ne taip suprantu ir viskas ten labai gerai. Na žiūrėsim:

                      1) Numatėte skersinius įleistus gatvės bortus skersai dviračių tako. Prašau neprojektuoti beprasmių bortų, kurie neatlieka jokios naudingos funkcijos, su laiku išsikraipo, todėl kelia pavojų eismo saugumui, gali prakirsti dviračio kamerą, tarp įdubimų atsiranda vanduo, kuris žiema užšąlą ir didina riziką paslysti ir žūti po automobilio ratais [žr. pav. 1]. Ne gana to, bortus papildomai kainuoja įrengti. Jų yra atsisakoma ir be jų net jungiamas raudonas asfaltas su gatvės pilkuoju asfaltu, pvz. Laisvės pr. [žr. pav. 2].

                      Prašau neprojektuoti skersinių, net įleistų bortų, įskaitant ir ties darbų vykdymo riba šiaurinėje dalyje. Taip pat aiškčiau pažymėkite, jog pietinėje dalyje ties darbų vykdymo riba nėra jokio borto, nes atspausdinus projektą žymėjimas gali susilieti ir statybininkai pagalvos, jog ten du skirtingus projketus turi jungti įleistas bortas (tokių pavyzdžių jau yra Vilniuje).

                      2) Šoninėje skiriamojoje gatvės juostoje – vieno metro techniniame šaligatvyje numatėte įrengti apšvietimo stulpus. Iš skersinio brėžinio pjūvio akivaizdu, jog stulpas numatomas neišlaikant 0,50 m atstumo nuo dviračių tako. Net jeigu tech. šaligatvyje stulpas būtų numatytas per vidurį tarp dviračių tako ir gatvės – vistiek nebūtų išlaikomas minimalus pagal STR reikalaujamas atstumas tarp stulpo ir dviračių tako. Apsaugos zonos apibrėžtos STR [žr. pav. 3].

                      Prašau apšvietimo stulpus įrengti taip, kad tarp dviračių tako ir stulpų būtų nemažesnis nei 0,5 m atstumas – slinkite stulpą link gatvės, o jeigu tas yra draudžiama, tai platinkit tech. šaligatvį, o jeigu tam nėra vietos, tai keiskit sprendinius, pvz. pratęsdami dviračių gatvę ar taikykit kitus sprendinius. Projekte taip pat prašau aiškiai nurodyti atstumą tarp dviračių tako ir stulpų, kad statybininkai nesugalvotų savavališkai pritraukti stulpų arčiau tako, kaip dažniausiai mėgsta daryti.

                      3) Nenumatytas keio ženklnimas punktyrais dviračių take. Prašau būti disciplinuotais ir pasitemti rengiant projektinius pasiūlymus ir brėžinius pateikti tvarkingesnius.

                      Prašau numatyti punktyrinį ir kt. reikalingą kelio ženklinimą dviračių take.

                      P. S. Gal kitą kartą, Arūnai Visockai, sprendiniams nepritarkite. STR'us galite susižiūrėti ir patys.
                      Labai ilga laiką stengiaus blogybių nefotografuot, kad karma išlaikyti švarią, bet dabar jau tikrai tikrai pasistengsiu. VMS tokie atsilikėliai, kad neįmanoma pasiekti aukštesnio dviračių infrasturkūros lygio. Tiesiog, basta.



                      ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                      Comment


                        dondc O kuri čia tiksliai vieta? Nesuprantu.

                        Comment


                          Prie Šilo tilto: https://www.google.com/maps/@54.7049...7i13312!8i6656
                          Click image for larger version  Name:	Screenshot.png Views:	0 Size:	2,22 MB ID:	2004913

                          Street view nėra užfiksuoti dvirtakio kelio ženklai. Neatmestina, kad kažkam pasiskundus jie buvo nuimti, bet juridiškai ten tikrai buvo dvirtakis, nes kitame projekto gale matosi išplatinamas šaligatvio plotis ties naujai atsiradusia trinkelių danga, tad tos didžiosios plytelės tikrai neprojektuotos kaip tech. šaligatvsis, bet pėsčiųjų takas.

                          https://www.google.com/maps/@54.7067...7i13312!8i6656
                          Click image for larger version  Name:	Screenshot (1).png Views:	0 Size:	2,39 MB ID:	2004914

                          Vėliau tą įdorė esamo P. Vileišio g. dvirtakio prijungimas prie tų trinkelių ir teisiškai, galioja raudono asfalto dvirtakio kelio ženklai:

                          https://erdvinis.vilnius.lt/?d=0&l=-...489,0.5778&k=W
                          Click image for larger version  Name:	Screenshot (2).png Views:	0 Size:	1,66 MB ID:	2004915

                          Reziumuoju: esmė, kad tarp dviejų skirtingų, naujų raudonų takų projektų suprojektavo bortą. Paprašius neprojektuoti, atsakė, jog aš klystu ir ten jokio borto brežynyje nėra. Tvirtino, kad ir stulpai ne per arti tako, nors akivaizdu, kad irgi tiesmukai melavo.
                          ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                          Comment


                            Bet čia šitame tarpe dar turėjo būti kitas projektas, būtent takams toje sankryžoje. Ankstesnis krantinių takas neturėjo jungtis į dabar statomą taką tiesiogiai. Ar jie abu projektus kartu įgyvendina?

                            Iš tavo foto panašu, kad raudono asfalto takas baigsis čia už stulpo, kur ir yra bortai sustatyti.

                            Comment


                              Dangos tikrai neperraustos per visą senų takų ilgį, maks. iki tilto, bet dar niekur neteko matyti, kad statant naujus takus būtų liečiamasi prie senųjų, todėl spėju, jog stato iškart abu projektus. Gi visada daro kuo pigiau, tik tiek kiek reikia. Įprastai, tokiais atvejais net skersinių senų bortų neišima nors jungiamasi prie kito asfalto, nes išsiplės darbų apimtys ir reiks nors ir mažai, bet daugiau medžiagų, dangų nelygumai, sunkiau padaryt. Pvz. Kareivių/Eurovelo 11 paliko super pavojingoj vietoj bortus, nes posūkis:

                              Click image for larger version  Name:	2.png Views:	0 Size:	5,66 MB ID:	2004918

                              ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                              Comment


                                Narbuto g. dviračių takas

                                Vakarinėje dalyje iki stotelės panašu jau paruošta asfaltavimui

                                Click image for larger version

Name:	20221112_114147.jpg
Views:	536
Size:	405,3 kB
ID:	2004930

                                Už stotelės į rytus jau yra išoriniai bortai, vandens latakas.

                                Click image for larger version

Name:	20221112_114206.jpg
Views:	530
Size:	666,0 kB
ID:	2004931
                                Vilniaus dviračių takų plėtros istorija

                                Comment


                                  Pilaitės pr. dviračių takas

                                  Ties Senuoju Pilaitės keliu pilnai sutvarkė dangas. Kalva gavosi nemaža, tai bus pagunda įsibėgėti į akląją zoną, bet aišku visi požymiai apie pirmumą yra: šalutinio ženklas, raudona danga pervažoje - bus matyt. Nenoriu kibint VMS, nes dar sugalvos linksmųjų kalniukų

                                  Sankryžos vaizdas iš visų pusių:

                                  Click image for larger version  Name:	20221112_113007.jpg Views:	0 Size:	292,9 kB ID:	2004936

                                  Click image for larger version  Name:	20221112_113104.jpg Views:	0 Size:	416,4 kB ID:	2004938

                                  Click image for larger version

Name:	20221112_113145.jpg
Views:	521
Size:	326,0 kB
ID:	2004942

                                  Įkalnės vaizdas:

                                  Click image for larger version  Name:	20221112_113305.jpg Views:	0 Size:	373,6 kB ID:	2004941

                                  Click image for larger version  Name:	20221112_113224.jpg Views:	0 Size:	363,6 kB ID:	2004940

                                  Paskutinis taisė Riedis; 2022.11.12, 14:39.
                                  Vilniaus dviračių takų plėtros istorija

                                  Comment


                                    Smalinės g. dviračių takas

                                    Įrengtos atraminės sienos

                                    Click image for larger version

Name:	20221112_112513.jpg
Views:	525
Size:	531,5 kB
ID:	2004947
                                    Vilniaus dviračių takų plėtros istorija

                                    Comment


                                      Pilaitės pr. bent beržai labai geru atstumu susodinti. Stulpai irgi normaliai išskyrus perėjos stulpą. Krypčių kelio ženklas dar į dvirtakio apsaugos zonos oro erdvę įsitenka neaišku ar išlaikant reglamentuotą aukščio gabaritą. Trūksta papild. lentelės apie dviračius, trikampiukų ir didžiojo trikampio iki pilnos laimės. Ten D kat.? Turėjo būti tada ir pakelta pervaža.

                                      Deja T. Narbuto g. stulpai panašu tikrai per arti nuo stotelės link Spaudos rūmų. Dar įdomu, kaip taip niekur nesuveda tų šulinių / įrengimų prie paslenkamų šaligatvių? Ten kur suvingiuoja, gi visiška nesąmonė, jei moka EU:

                                      Parašė Riedis Rodyti pranešimą
                                      Click image for larger version

Name:	20221112_114147.jpg
Views:	536
Size:	405,3 kB
ID:	2004930
                                      Ar kas ten per įrenginys?
                                      Click image for larger version

Name:	Screenshot (2).png
Views:	501
Size:	1,30 MB
ID:	2004952


                                      Pvz. iš 2018 m.:
                                      Click image for larger version

Name:	Screenshot.png
Views:	524
Size:	2,20 MB
ID:	2004951

                                      Šuliniai iš cilindrų. Viršutinį nuimi, nupjauni su bulgarke ir statai lygiai atgal. Ne?
                                      ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                                      Comment


                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Jau virš mėnesio nejudinama dviračių pervaža, jungianti abiejų pusių Ozo g. dviračių taką. Maždaug pusvalandžio darbas

                                        Šitoje vietoje jau paklojo juodą asfaltą. Už kelių mėnesių gal paklos ir raudoną. Beje, pastebėjimas: sutvarkytoje pėsčiųjų perėjoje (matosi foto dešinėje) toje pačioje vietoje netelpa pėstieji. Žinoma trubūt nepagalvojo, kad vienoje intensyviausių miesto pėsčiųjų perėjoje, ypač šalia mokyklos, didelio prekybos centro ir daugiabučių neužteks standartinio pločio pėsčiųjų perėjos. Dabar pėsčiųjų srautas išsilieja tiek ant dviračių pervažos, tiek ir į kitą pusę.

                                        Comment


                                          Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                                          Video puikiai iliustruoja problemą, kai šaligatvyje pėstysis jaučiasi antraeiliu.
                                          Net ant laiptų ar parduotuvėj? Aš tai matau mandagių žmonių beveik nesąmoningus refleksus nemaišyti kitiems judėti. Pirmaeiliškumas nereiškia, kad kiti gali užsikrušti, nes aš turiu teisę.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X