Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Šiaurinė gatvė Vilniuje. Pašilaičiai-Šeškinė-Žirmūnai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    Pastaroji diskusija šioje temoje apie tai, kokia bus Šiaurinė gatvė, gal ir įdomi, bet tai tik proto mankšta, neturinti nieko bendro su liūdna realybe. Deja, tos gatvės - nei B, nei C, nei D kategorijos - artimiausiu metu nebus.

    Atsiverti, kas forume buvo diskutuota apie šią gatvę prieš 5 ar 15 metų, tačiau niekas nepasikeitė.

    Šiaurinės gatvės projektas turėjo realiai pagerinti susisiekimą šiaurinėje ir vakarinėje miesto dalyje
    Žemės paėmimo visuomenės poreikiams bei projektų svarstymo procedūros Lietuvoje yra klampios - šios kliūtys kažkiek įtakojo kitų projektų (Vakarinio aplinkkelio, 1000- mečio gatvės, Pietinio Senamiesčio aplinkkelio) įgyvendinimą ar bent terminus.
    ​​​​​​Tačiau ne dėl išorinių kliūčių, o dėl savivaldybės neveiklumo Šiaurinės gatvė projekto realumas tapo tokio pačio lygio, kaip projektai, kurie aptariami temose "Vilniaus tramvajus" bei "Vilniaus metro'"
    Nors Šiaurinės gatvės projektas kartais ar dešimtimis kartų pigesnis ir paprastesnis nei minėti revoliuciniai projektai, tačiau realumo lygis yra toks pat.
    Disksusija dėl gatvės kategorijos nėra tiesiog proto mankšta, nes visuomenės konsensuo neturėjimas kokia tai turi būti gatvė ir yra viena iš priežasčių dėl ko nėra aiškesnio judėjimo link įgyvendinimo. Nuomonių įvairovė yra nuo norinčių miesto greitkelio, kuriuo be sustojimų prasilėktum nuo Nemenčinės plento iki Vakarinio aplinkelio iki norinčių kad nieko nebūtų daroma ir kad būtų išsaugoma toje vietoje esanti žaluma. Kiekvienas naujas paprojektavimas ar galima vizualizacija yra žingsnis link kažkokio sprendimo, tačiau deja dar neturime visuotinai priimtino varianto. Bent jau man asmeniškai toks nejudėjimas tinka: miesto biudžetas ribotas, yra labai daug kitų reikalingų miestui darbų, ir nors klausimas kas turi būti Šiaurinės gatvės trasoje išlieka aktualus, bet per daug įtakos miestui neturės ar bus išspręstas per artimiausius 3, ar per 10 metų.

    Taip pat nemanau, kad šitoje vietoje reikėtų kaltinti savivaldybę neveiklumu. Jeigu VMSA prioritetai skiriasi nuo tamstos, tai dar nereiškia kad jie nieko nedirba. Jeigu turite konkrečių įrodymų, kurie VMSA departamentai neefektyviai dirba, ar kur neefektyviai yra išnaudojamas miesto biudžetas, tuos įrodymus ir pateikite ir tada ir bus galima teigti, kad savivaldybė neveikli. O šiuo atveju manau teisingiau būtų teigti kad jūsų nuomone, savivaldybės prioritetai turi būti kitokie. Aš nenoriu aiškinti, ką galite ar negalite rašyti, bet tiesiog pastebiu kad savo diskusijų kultūra šitą forumą verčiate Delfi komentarų tipo srutų duobe, o ne vieta aukštesnio lygio civilizuotoms diskusijoms.

    Comment


      Parašė Kristisz Rodyti pranešimą
      Nuomonių įvairovė yra nuo norinčių miesto greitkelio, kuriuo be sustojimų prasilėktum nuo Nemenčinės plento iki Vakarinio aplinkelio iki norinčių kad nieko nebūtų daroma ir kad būtų išsaugoma toje vietoje esanti žaluma.
      Yra nuomonių įvairovė dėl trasos už Stanevičiaus gatvės link Žirmūnų
      Trasai nuo Vakarinio aplinkkelio iki Ukmergės gatvės būtų gerai įvardinti bent preliminarius terminus


      Parašė Kristisz Rodyti pranešimą
      Aš nenoriu aiškinti, ką galite g rašyti, bet tiesiog pastebiu kad savo diskusijų kultūra šitą forumą verčiate Delfi komentarų tipo srutų duobe, o ne vieta aukštesnio lygio civilizuotoms diskusijoms.
      Atsiprašau, jei įskaudino išsakyti argumentai dėl galbūt nepakankamai pagrįsto gatvės kategorijos pakeitimo iš B į C kategoriją ir galbūt perteklinis nerimas dėl nežymaus projekto įgyvendinimo terminų vėlavimo.

      Comment


        Nors Romo postas kai kurių gali būti palaikytas labai emocingu, bet iš esmės jam pilnai pritariu, net nepaisant kad pats toli gražu nesu užkietiejęs automobilistas. Šiaurinė gatvė yra reikalinga bent jau dėl to, kad dabar begalės D kategorijos gatvelių Justiniškėse, Pašilaičiuose ir Šeškinėje yra stipriai apkrautos tranzitinio srauto. Manau, Talino, Rygos ir Medeinos gatvėje gyventojai patys labai norėtų push'int, kad gatvė atsirastų bent kokiame nors pavidale, nes pastačius Vakarinį aplinkkelį, natūraliai atsirado poveikis ir privažiavimui iki jo (induced demand? galbūt, bet Vakarinis aplinkkelis yra europinio lygio jungtis). Be to, absoliučiai nesuprasiu, kodėl A+2+2+A variantas nemažai daliai forumiečių buvo toks nepriimtinas, ypač kodėl A juosta priskaičiuojama į bendrą juostų gatvėje sumą? Ar 2+tramvajus+tramvajus+2 jau būtų priimtina? Kai kurie nori čia antrojo Gedimino prospekto su kavinių staliukais prie gatvės, bet derėtų suprasti, kad to negali būti, nes gatvė būtų vienas pagrindinių įvažiavimų į aplinkkelį.

        Diskutuoti, ar reikia gatvės per draustinį, ar pakaks Ozo gatvės, aišku, galima, gal ir galima be to išsiversti, bet tada kažką reikėtų spręsti su Kareivių gatvės kamščiais.


        Parašė themanual Rodyti pranešimą

        Bet tas bejėgiškumas kol kas tik į naudą matant projektą su estakadomis nepritaikytomis bėginiam transportui, todėl labai gerai kad projektas nejuda, gal bus peržiūrėtas dar kartą protingesnių žmonių.

        Žinoma ateityje potencialų tramvajų paleisti tiesiai galima per estakadą kaip buvo numatyta ankstenėje BRT studijoje per Laisvės pr estakadą, bet maršrutai su posūkiu sankryžoje arba stotelių įrengimas persėdimui prie tokių sankryžų, kurios turėtų tapti VT mazgu, tampa neįmanomi be labai brangių (tuneliai tramvajui šalia estakadų) arba nesaugių/kvailų sprendimų (kažkokio juostų kirtimo bėgiais iš skiriamosios juostos link sankryžos, bet turbūt būtų būtinas dėl saugumo šviesoforas lygioje vietoje).
        Nelabai aišku, kodėl taip pergyvenat, tiek Spaudos rūmų estakadą, tiek Šiaurinės gatvės estakadas tramvajus galėtų apvažiuoti vakariau nuo Laisvės prospekto ašies, vietos ten sočiai. Tiesti tramvajų estakada yra absurdas, nes nebūtų galima įrengti stotelių.

        Comment


          Parašė Pilaitis Rodyti pranešimą
          Nelabai aišku, kodėl taip pergyvenat, tiek Spaudos rūmų estakadą, tiek Šiaurinės gatvės estakadas tramvajus galėtų apvažiuoti vakariau nuo Laisvės prospekto ašies, vietos ten sočiai. Tiesti tramvajų estakada yra absurdas, nes nebūtų galima įrengti stotelių.
          Tai aš ir nesiūlau leisti tramvajaus per estakadą, bet taip tarkim buvo siūlyta ankstesnėje BRT studijoje su stotelėmis toliausiai nuo estakados be galimybės persėsti į bet kokį Pilaitė - Centras maršrutą, kas kaip ir paminėjau būtų nesąmonė. Vietos prie spaudos rūmų šone teoriškai yra, bet praktiškai tai sprendimas būtų labai neskanus du kart suvingiuoti trasą. Tarybiniais laikais kai tiesė gatves ir palikinėjo rezervus tramvajui tikrai neplanavo ten estakados arba bent jau ne tokią.

          Tas pats ir su estakadomis Šiaurinės g. projekte, nors ten jos atrodo ir poromis būtų statomos, bet tarpo tarp jų nepalikta. Garantuoju, jog projektuojant net nebuvo svarstyta, kad po dvidešimties metų ten galėtų važiuoti kas nors kita nei paprasti autobusai.


          P.S. kamščiai mieste (Kareivių ar bet kurioje kitoje gatvėje) turi būti sprendžiami per viešąjį transportą o ne platinant gatves tiesiogiai ar netiesiogiai tokioje formoje kaip norit su Šiaurine g. kuri tiesiog dubliuotų Ozo g., ir būtų dar vienas miesto greitkelis. Juk ir pats sakot, jog niekas ten neitų vaikščioti ir tai būtų tik dar vienas patekimas į aplinkkelį, reiškias jos kol kas nereikia ir pirma reikia užbaigti Ozo g., jog tai būtų pagrindinis patekimas į aplinkkelį, o jau tuomet planuoti Šiaurinę g. taip kad ją nutiesus ji atitiktų savo kategoriją. Galbūt panašiam formate kaip Kernavės g. tik su A juostomis ir rezervu tramvajui ir be tų brangių ir destruktyvių estakadų.

          Comment


            Deja, Romai, bet gatvė bus, nes teritorijos aplink ją labai reikalingos sklypus supirkusiems rykliams. Už vilniečių pinigus iškels aukštos įtampos liniją ir vietoj ten taip reikalingų želdynų įpirdolins plentgatvę, Ir bus kažkas panašaus į 6 juostų D kategorijos gatvelę, kokia tapo Konstitucijos pr.
            Jei abejojate – pasiskaitykite Kareivių gatvės rekonstrukcijos projektą. Ten juodu ant balto parašyta, kad kairiojo posūkio šviesoforinė sankryža link RIMI miestiečiams per metus kainuos papildomas 14000 valandų kamščiuose. Ir, nors A kategorijos gatvėse gali būti tik dviejų lygių sankryžos, ten įpirdolino papildomą šviesoforą, kuris yra arčiau kitų sankryžų net nei leidžia C kategorijos gatvės STR.
            Taigi, tikėtis racionalių sprendimų šiame mieste nelabai verta. Deja.
            Čia galite pasigrožėti ir Eismo saugumo auditu, į kurį nekreiptas dėmesys, ir srautų modeliavimu, kuris buvo nuslėptas PP „svarstymo“ metu. https://pirkimai.eviesiejipirkimai.l...&DVID=12108525

            Comment


              Parašė alga Rodyti pranešimą

              Abejoju, ar tik parkingų paslėpimas ką pakeistų. Dėl greito šešiajuosčio eismo palei ją niekas vaikščiotis, o juo labiau gyvent, nenorės.
              Na eimas ten yra (ir turėtu būti kur nesutvarkta) A+2+2+A, tai realiai keturjuosčio eismo. Na čia apsimetant, kad kas penktas nepavažiuoja per A juostą piko metu. Bet buvo kalbama apie tai kad prie tos juostos yra daug prekybos centrų, komercijos, o ne gyvenamūjų vietų. Kaip komercinė gatvė ji galėtu visai normaliai funkcionuoti jeigu neliktų parkingų ir vietoj jų būtų normali infrastruktūrą. Niekas ir nesiųlė ten statyti daugiabučių. Jų jau ir taip pilna aplinku už tos komercijos.

              Parašė abruo Rodyti pranešimą
              Ar kam jauku eiti palei Laisvės pr.?
              Man jauku eiti palei laisvės prospektą būtent todėl kad ten niekas kitas neina ir todėl nėra minių žmonių.
              Parašė themanual Rodyti pranešimą
              Dabar jūs žiūrit į ją tik kaip į viso miesto susisiekimo problemų sprendimo įrankį, bet tam skirtos aukštesnės kategorijos gatvės kaip tarkim Ozo g., kurią reikia tuomet užbaigti, o ne daryti iš Šiaurinės g. užbaigtos Ozo g. alternatyvą.
              Kad šiaurinė (ir Ozo) gatvės pirmiausia ir yra rytai-vakarai miesto susisiekimo įrankis, o jau po to viskas kitką. Jeigu turėtume šiaurinį aplinkelį tai gal tada galėtume apsieiti be to, bet panašu kad ten vienas ponas per didelis gyvena ir aplinkelio nebus.

              Parašė digital Rodyti pranešimą
              Tai būtent ir keičiamas projektas, kad nedidėtų tie automobilių srautai. Laikai pasikeitė. Jei būtų nutiesta greitojo eismo gatvė, kaip buvo planuota, automobilių srautai dar labiau išaugtų.
              ​​​​
              Tai kam tada rašai ne toje temoje?
              Laikai pasikeitė - kelionių automobiliu poreikis padidėjo. O kadangi VT yra naikinamas ir savivladybė kaip alternatyvą siūlo pencininkams važinėti dviračiais, tai automobilių srautai išaugs nepriklausomai bus ta gatvė ar ne.

              Parašė Pilaitis Rodyti pranešimą
              Diskutuoti, ar reikia gatvės per draustinį, ar pakaks Ozo gatvės, aišku, galima, gal ir galima be to išsiversti, bet tada kažką reikėtų spręsti su Kareivių gatvės kamščiais.
              Gatvės trasa neina per draustinį. Gatvė planuojama šalia draustinio.


              Comment


                Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                Kad šiaurinė (ir Ozo) gatvės pirmiausia ir yra rytai-vakarai miesto susisiekimo įrankis, o jau po to viskas kitką. Jeigu turėtume šiaurinį aplinkelį tai gal tada galėtume apsieiti be to, bet panašu kad ten vienas ponas per didelis gyvena ir aplinkelio nebus.
                Šiaurinio aplinkkelio nebus, ar čia jūs apie Mykolo Lietuvio g. ? Jinai juk nejungia Nemenčinės pl su Vakariniu aplinkkeliu, o bet kuri jungtis rytai-vakarai šiaurinėje miesto dalyje turėtų jungti. Ir pagal dabartinį BP tam suplanuota Ozo g., o ne Šiaurinė g.

                Comment


                  Parašė Sula Rodyti pranešimą

                  Esmė yra sekti einamuosius suplanuotus/pažadėtus, bet kažkodėl nerealizuojamus projektus. Tema apie "numirusius", vos ne praėjusių amžių, projektus gal nelabai tinka?
                  Jeigu yra kažkokios kliūtys ar keičiami planai, tai turi būti aiškiai iškomunikuota, ko labai trūksta (gal tuomet ir temos nereikėtų).
                  Pvz.: dėl tos pačios Šiaurinės P.Poderskis buvo užsiminęs dėl finansavimo problemų. Tai bent jau minimaliai aišku.
                  Kam priklauso visa ta žemė supanti Šiaurinę gatvę? Kodėl nepavyko kaip normaliose šalyse, paruošti detalų planą, suprojektuoti gatvę, parduoti sklypus įvairiems vystytojams, už tuos pinigus pastatyti gatvę kol jie susiprojektuis ir gaus leidimus.

                  Comment


                    Parašė deep'as Rodyti pranešimą

                    Kam priklauso visa ta žemė supanti Šiaurinę gatvę? Kodėl nepavyko kaip normaliose šalyse, paruošti detalų planą, suprojektuoti gatvę, parduoti sklypus įvairiems vystytojams, už tuos pinigus pastatyti gatvę kol jie susiprojektuis ir gaus leidimus.
                    Nes:
                    1. Žemė mieste nepriklauso savivaldybei, o valstybei.
                    2. NŽT neturi jokio planavimo ir kartais net su BP nesiderina formuodama sklypus.

                    Comment


                      Parašė deep'as Rodyti pranešimą

                      Kam priklauso visa ta žemė supanti Šiaurinę gatvę? Kodėl nepavyko kaip normaliose šalyse, paruošti detalų planą, suprojektuoti gatvę, parduoti sklypus įvairiems vystytojams, už tuos pinigus pastatyti gatvę kol jie susiprojektuis ir gaus leidimus.
                      Žemė Lietuvoje priklauso arba valstybei, arba privatininkams.
                      Tai, ko gero, savivaldybė iš to uždirbti neagalėtų.
                      Ir taip, žemėtvarkininkai taip yra kai kur "pripjaustę", kad velnias koją nusilauž (kaip tam mini sklypuke Žvėryne).
                      Paskutinis taisė Sula; 2021.09.20, 13:33.

                      Comment


                        Parašė Sula Rodyti pranešimą

                        Žemė Lietuvoje priklauso arba valstybei, arba privatininkams.
                        Tai, ko gero, savivaldybė iš to uždirbti neagalėtų.
                        Ir taip, žemėtvarkininkai taip yra kai kur "pripjaustę", kad velnias koją nusilauž (kaip tam mini sklypuke Žvėryne).
                        Tiksliau priklauso NŽT, t.y. realiai ką veikti su žeme Vilniaus centre sprendžia ne miesto architektai ir urbanistai, o Žemės ūkio ministerija.
                        Flickr

                        Comment


                          Parašė Creatium Rodyti pranešimą

                          Nes:
                          1. Žemė mieste nepriklauso savivaldybei, o valstybei.
                          2. NŽT neturi jokio planavimo ir kartais net su BP nesiderina formuodama sklypus.
                          Tai savivaldybė norėdama nutiesti gatvę vistiek turi perimti tą žemę. O kodėl negali išplėsti projekto įtraukiant gatvės apstatymą ir perimti didesnį sklypą? Yra tam kokia nors teisinė priežastis?

                          Comment


                            Parašė deep'as Rodyti pranešimą

                            Tai savivaldybė norėdama nutiesti gatvę vistiek turi perimti tą žemę. O kodėl negali išplėsti projekto įtraukiant gatvės apstatymą ir perimti didesnį sklypą? Yra tam kokia nors teisinė priežastis?
                            Nežinau visų teisinių niuansų. Bet yra skirtumas, kai žemę paima visuomenės poreikiams ir, kai žemę paima pardavimui.

                            Comment


                              Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                              Tai savivaldybė norėdama nutiesti gatvę vistiek turi perimti tą žemę.
                              O kodėl negali išplėsti projekto įtraukiant gatvės apstatymą ir perimti didesnį sklypą? Yra tam kokia nors teisinė priežastis?
                              Yra paliktas platus infrastruktūros koridorius tiesti Šiaurinę gatvę.
                              Ten neturėjo atsirasti nusipirktų, atgautų ar atkeltų kitokos paskirties žemės sklypų.
                              Toliau - žemėlapiai iš www.regia.lt

                              Išvis nesuprantama, kokie neišpirkti sklypai yra nuo Vakarinio aplinkkelio iki Fabijoniškių ir net Geležinio Vilko gatvės, kurie stabdytų gatvės tiesimą.


                              Toliau, tarp Geležinio Vilko ir Kalvarijų gatvės reikės išpirkinėti "sodininkų" žemes.


                              Tarp Verkių ir Žirmūnų gatvių vietos šia gatvei palikta nedaug.
                              Yra kažkokie komercine prasme gražūs sklypai abipus Žirmūnų gatvės net prie pat Žirmūnų- Kareivių gatvių sankryžos.


                              Beje, įdomu ar Šiaurinės gatvės trasoje išvis yra teisiškai iki galo suformuotas infrastruktūros paskirties sklypai
                              Kas tuo turėtų rūpintis - Vilniaus m. savivaldybė ar NŽT?

                              Comment


                                Parašė deep'as Rodyti pranešimą

                                Tai savivaldybė norėdama nutiesti gatvę vistiek turi perimti tą žemę. O kodėl negali išplėsti projekto įtraukiant gatvės apstatymą ir perimti didesnį sklypą? Yra tam kokia nors teisinė priežastis?
                                Kiek žinau tai gatvės tiesimui paimti žemę be sutikimo galima. Jos apstatymui - ne (išskyrus darželius ir mokyklas, kuriems irgi galima paimti).

                                Comment


                                  VMS SV plane 2021 metais numatyta 11 t. EUR o 2022 metais 1 mln. EUR.
                                  Gal 2022 metais prasidės tiesimo darbai?

                                  https://vilnius.lt/lt/savivaldybe/nu...mo-ataskaitos/
                                  Paskutinis taisė luknas; 2021.09.22, 17:01.

                                  Comment


                                    Visi, rašydami apie Šiaurinę gatvę, pamiršta, kad Nemenčinės gyventojas ar Antakalnio - norėdamas į Gariūnus pro Vievį nevažiuos. Šiaurinė>Vakarinis spręstų iš esmės.

                                    Comment


                                      Parašė Fulgur Rodyti pranešimą
                                      Visi, rašydami apie Šiaurinę gatvę, pamiršta, kad Nemenčinės gyventojas ar Antakalnio - norėdamas į Gariūnus pro Vievį nevažiuos. Šiaurinė>Vakarinis spręstų iš esmės.
                                      Spręstų ką?

                                      Comment


                                        Parašė rPn Rodyti pranešimą

                                        Spręstų ką?
                                        Spręstų labai paprastą problemą. Atvažiavus iš Nemenčinės, turi važiuoti Ozo gatve, kuri neturi normalios jungties su VA, arba bastytis per centrą per Ozo/GV/Oslo g, kol nusigausi ki Gariūnų, ar Kauno krypties. Aš jau nekalbu, kad Šiaurinė gatvė išspręstų susisiekimo problemas Pašilaičių, Justiniškių, Fabijoniškių, Šeškinės gyventojams.

                                        Comment


                                          Parašė rPn Rodyti pranešimą

                                          Spręstų ką?
                                          Susisiekimo problemas miesto gyventojams.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X