Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus infrastruktūros projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Ir gaila tų žmogelių, kurie išvažinės per raudonai pažymėtą sankryžytę. Jau dabar rytais ten neįmanoma išsukt. Gal padarys išvažiavimą per šunkelį į Pliaterytės stadioną...

    Click image for larger version  Name:	Zirmunai.jpg Views:	0 Size:	288,2 kB ID:	1915588

    Click image for larger version  Name:	image_115105.jpg Views:	788 Size:	288,2 kB ID:	1920344​​
    Paskutinis taisė Romas; 2021.10.16, 09:08. Priežastis: Sumažintas dublis

    Comment


      Parašė Kristisz Rodyti pranešimą

      Užbėgsiu už akių forumui:

      Komentaras apie o kas jeigu benzinas baigėsi, mašina sugedo, ar dabar visi pensininkai važiuos su paspirtukais, o kokie nekompetetingi idiotai dirba ir nedirba VMS, dUrnus judumas, ir dar kažkas apie plaunamus pinigus.
      Pėsčiomis kirtau Naugarduko-Vytenio sankryžą, neturėjau laiko dairytis, bet įspūdis geras. Automobiliams liko tiek pat vietos važiavimui ir parkavimui, dviračiaim atsirado daugiau, ir jie atskirti nuo važiuojamosios dalies.
      -

      Comment


        V. Kudirkos g. kapitalinis remontas:

        https://citify.eu/v-kudirkos-g-nuo-j...pamenkalnio-g/





        Comment


          Ar buvo padaryti kažkokie pakeitimai projekte nuo praėjusio aptarimo čia forume?
          Lietuva visiems.

          Comment


            Jeigu vertinti matytą vaizdą tai taip, nes numatytas apželdinimas, t.y. medžiai ir krūmai ten, kur prieš tai matytame vaizde buvo tiesiog pievos pavaizduotos. Daugiau lyg ir nieko esminio.

            Comment


              Yra smulkmenų kurios nesudėtingai pataisomos ateityje, bet negi negalėjo dabar sukrapštyti papildomo pusmetrio dviračių takui? 2.5 m yra minimumas, o čia viena svarbesnių jungčių...
              Jeigu kitaip nesigauna tai siaurinčiau šaligatvį per vieną plytelę, dauguma pėsčiųjų juk vis tiek rinksis eiti per parką o ne palei gatvę, ir dar 12.5 cm nugnybčiau nuo želdinių juostos ir būtų dviračių takas jau 3m.
              Paskutinis taisė themanual; 2021.10.06, 22:13.

              Comment


                Lentvario g. prie Regitros remontas






                Comment


                  3-ioj foto, įdomu kam ten papildomas vejos bortas pievoj.
                  ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                  Comment


                    Parašė dondc Rodyti pranešimą
                    3-ioj foto, įdomu kam ten papildomas vejos bortas pievoj.
                    Taigi ten ta purvinė stovėjimo aikštelė prie Regitros. Dabar bent turi vieną apibrėžtą įvažiavimą. Gal ir dangą tuo pačiu padorią padarys.

                    Comment


                      Antraštėje supainioti rytai ir vakarai. Vilniaus rytuose yra Naujoji Vilnia, o ne Paneriai. Bet tai smulkmena lyginant su tuo kad kažkokie darbai pajudės

                      LRT.lt 2021.10.14
                      Bus atlikta rytinių ir pietinių Vilniaus gatvių rekonstrukcija
                      Pagal pasirašytas su UAB "YIT Lietuva" sutartis yra numatyti Lentvario gatvės 1650 metrų, Vaduvos gatvės 650 metrų ir Gerosios Vilties gatvės 700 metrų ruožų rekonstrukcijos darbai.

                      http://www.lrt.lt/naujienos/eismas/7...rekonstrukcija

                      Comment


                        Parašė Romas Rodyti pranešimą
                        Antraštėje supainioti rytai ir vakarai. Vilniaus rytuose yra Naujoji Vilnia, o ne Paneriai.
                        Žemieji Paneriai – pietrytinė Vilniaus miesto dalis
                        Aukštieji Paneriai – pietrytinė Vilniaus miesto dalis

                        Comment


                          Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą
                          Įdomu, ką į tai atsakytų miesto vyr. architektas:
                          https://www.delfi.lt/bustas/rajonai/....d?id=88428963
                          Kalbant apie Merko projektą Žirmūnų g. 109 nereikėtų užmiršti, kad ten yra vien judriausių miesto sankryžų su nuolatinais kamščiais

                          Delfi.lt 2021.10.15
                          Nepaisant gyventojų priekaištų, Žirmūnuose suplanuotas dar vienas 185 butų daugiabučių kompleksas
                          „Transporto eismo atžvilgiu ši Žirmūnų mikrorajono dalis yra viena labiausiai apkrautų, o Kareivių-Žirmūnų g. sankryža, Verkių g.-Žvalgų g.-Žirmūnų g. atkarpa rytinio ir vakarinio piko metu skendi spūstyse.
                          Siauras privažiavimas, vedantis link Kareivių g. 16 ir 18 daugiabučių, ir kuriuo naudosis naujų Žirmūnų g. 109 daugiabučių gyventojai, yra nepritaikytas išaugusiam transporto eismui, rytinio piko metu išsukti iš šio privažiavimo į pagrindinę Žirmūnų gatvę yra itin sudėtinga, išsukimas neatitinka transporto saugumo reikalavimų.
                          Dėl projektuojamų pastatų privažiavime gerokai padidės transporto srautas, dėl to jis piko metu ne tik taps transporto spūsčių vieta, bet ir gerokai išaugs nelaimių tikimybė ties pavojinga jungtimi su Žirmūnų gatve. Atitinkamai išaugtų papildoma apkrova ir Žirmūnų gatvelei, vedančiai gilyn link Žirmūnų 111, 113, 115, 117, 121 ir kt. daugiabučių namų iki pat E. Pliaterytės progimnazijos.

                          Naujam Žirmūnų g. 109 projektui yra būtinas atskiras patekimas į sklypo teritoriją iš Kareivių gatvės arba rimta esamos sankryžos pertvarka“, – pažymima rašte.

                          Taip pat Žirmūnų gyventojai nerimauja dėl galimai padidėsiančios oro taršos[ ir triukšmo] (...)

                          Žirmūniečiai nepamiršta ir transporto parkavimo problematikos

                          https://www.delfi.lt/bustas/rajonai/....d?id=88428963

                          Comment


                            Parašė Romas Rodyti pranešimą

                            Kalbant apie Merko projektą Žirmūnų g. 109 nereikėtų užmiršti, kad ten yra vien judriausių miesto sankryžų su nuolatinais kamščiais

                            Delfi.lt 2021.10.15
                            Nepaisant gyventojų priekaištų, Žirmūnuose suplanuotas dar vienas 185 butų daugiabučių kompleksas
                            Skundžiasi labaiu dėl išsukimo į Žirmūnų g.. Reiktų įrengti tą žiedelį kurį kažkas numuilino ir tuomet leisti išsukinėti tik į dešinę. Būtų papildomi 200m iki žiedo, apsisukti ir grįžti dar 200m, bet manau eismas vyktų žymiai sklandžiau, nereiktų laukti eilėje ir tiems kurie tiesiog dešinėn nori išsukti.

                            Comment


                              Parašė Robyla Rodyti pranešimą
                              Ir gaila tų žmogelių, kurie išvažinės per raudonai pažymėtą sankryžytę. Jau dabar rytais ten neįmanoma išsukt. Gal padarys išvažiavimą per šunkelį į Pliaterytės stadioną...

                              Click image for larger version Name:	Zirmunai.jpg Views:	0 Size:	288,2 kB ID:	1915588
                              Kalbekime pradiai tie, kurie ten gyvena. Is auksciau paveikslelyje raudonai paymeto isvaziavimo rytinio kamscio metu eileje isvaziuoti is apacios laukia vidutiniskai 13-15 automobiliu eile.
                              Pridekite dar 200 automobiliu parka is kuriu vienu metu isvykines 20 auto maiausiai. Jus toje gatveleje isivaizduojate 35-40 automobiliu eile? Tai 200-250 metru. Jus suvokiate kad automobiiai kol pasieks centrine Zirmunu gatve stoves ten po 40 minuciu?
                              Paskutinis taisė Romas; 2021.10.16, 09:09. Priežastis: Pridėta citata su paveikslu

                              Comment


                                Parašė Edvardas128 Rodyti pranešimą
                                Kalbekime pradiai tie, kurie ten gyvena. Is auksciau paveikslelyje raudonai paymeto isvaziavimo rytinio kamscio metu eileje isvaziuoti is apacios laukia vidutiniskai 13-15 automobiliu eile. Priedekite dar 200 automobiliu parka is kuriu vienu metu isvykines 20 auto maiausiai. Jus toje gatveleje isivaizduojate 35-40 automobiliu eile? Tai 200-250 metru. Jus suvokiate kad automobiiai kol pasieks centrine Zirmunu gatve stoves ten po 40 minuciu?
                                Kaip ir rašiau, eilės nei sankryžoje su Žirmūnų g. nei to kiemo nesusidarytų arba bent jau sklandžiau judėtų, jeigu automobiliai bandatys pasukti iškart link Kareivių - Žirmūnų sankryžos to padaryti negalėtų ir turėti važiuoti iki žiedelio ir jame apsisukti. Tik dabar esantis Verkių g. yra tolokai, už 400 metrų, bet jei įrengtų tą kuris buvo planuotas arčiau (už 200 metrų) tuomet toks eismo organizavimas būtų daug sklandesnis ir įveikti tuos 400 metrų (pirmyn atgal) užtruktų greičiau nei laukti kol keliolika automobilių padarys sudėtingą kairį posūkį į užkimštą (arba su intensyviu judėjimu) gatvę.

                                T.y. situacija negera jau dabar ir tokių vietų kaip ten organizuojamas eismas dabar neturėtų būti nepriklausomai nuo to ar bus ar nebus nauji daugiabučiai.
                                Paskutinis taisė themanual; 2021.10.15, 14:39.

                                Comment


                                  Nepades ten tas ziedelis uz 200 metru. jis tik vienu dvejais procentais kazka palengvins. Is esmes nedaug ka padetu ir jei netu butu padarytas isvaiavimas ir praplatinimas i Kareiviu gatve nuo Valakampiu tilto, bei atskiras isukimas is pakilimo link Zirmunu 111. Ta vieta yra neissprendiama is esmes. Ten nei estakada Kareiviu-Zirmunu sankryoje neissprestu, nei ziedas. Nepamirskite, jog Dar pristatys esamoje Autobusu parko teritorijoje, Kareiviu gatveje, Centrinio banko bustines naujas pastatas Kad ten kaka realiai pakeisti, ta zirmunu dalies infrastruktura reikia perstatineti is esmes. Pravaiavus Valakmapiu tilta padaryti ivaziavima i tuos geltonus Kareiviu gatves namus, Issisakojima nuo jos ir ivaiavima i kalna linka pacios mokyklos, link 117-121 namu. Galimybe apsisukti po tiltu ir pro zirmunu pliaza nuvaiuoti i Zirmunu 81-105. Ir daug daug kitu nusukimu. Tai is ismes rajono perstatymas. Jei vystytojai nori didmescio realiju, reikia priimineti didmescio realiju sprendimus. Bet to niekas nedarys

                                  Comment


                                    Parašė Edvardas128 Rodyti pranešimą
                                    Nepades ten tas ziedelis uz 200 metru. jis tik vienu dvejais procentais kazka palengvins. Is esmes nedaug ka padetu ir jei netu butu padarytas isvaiavimas ir praplatinimas i Kareiviu gatve nuo Valakampiu tilto, bei atskiras isukimas is pakilimo link Zirmunu 111. Ta vieta yra neissprendiama is esmes. Ten nei estakada Kareiviu-Zirmunu sankryoje neissprestu, nei ziedas. Nepamirskite, jog Dar pristatys esamoje Autobusu parko teritorijoje, Kareiviu gatveje, Centrinio banko bustines naujas pastatas Kad ten kaka realiai pakeisti, ta zirmunu dalies infrastruktura reikia perstatineti is esmes. Pravaiavus Valakmapiu tilta padaryti ivaziavima i tuos geltonus Kareiviu gatves namus, Issisakojima nuo jos ir ivaiavima i kalna linka pacios mokyklos, link 117-121 namu. Galimybe apsisukti po tiltu ir pro zirmunu pliaza nuvaiuoti i Zirmunu 81-105. Ir daug daug kitu nusukimu. Tai is ismes rajono perstatymas. Jei vystytojai nori didmescio realiju, reikia priimineti didmescio realiju sprendimus. Bet to niekas nedarys
                                    Akivaizdu jog žiedelis ir uždraudimas sukti į kairę pagerintų jau šiandien, bet jūs iškart nusikeliat į atetitį kai jau bus atlikta visų teritorijų konversija Žirmūnuose ir stovės nauji daugiabučiai, traukos centrai ir kt. Tuomet aš visiškai su jumis sutinku, jog reikės priiminėti didmiesčio realijų sprendimus Pradžiai galėtų pradėti nuo A juostų Žirmūnų gatvėje, praverstų jau ir šiandien, o vėliau reikės metrobuso arba tramvajaus.

                                    Comment


                                      Parašė themanual Rodyti pranešimą

                                      Akivaizdu jog žiedelis ir uždraudimas sukti į kairę pagerintų jau šiandien, bet jūs iškart nusikeliat į atetitį kai jau bus atlikta visų teritorijų konversija Žirmūnuose ir stovės nauji daugiabučiai, traukos centrai ir kt. Tuomet aš visiškai su jumis sutinku, jog reikės priiminėti didmiesčio realijų sprendimus Pradžiai galėtų pradėti nuo A juostų Žirmūnų gatvėje, praverstų jau ir šiandien, o vėliau reikės metrobuso arba tramvajaus.
                                      Tam, kad neturėtume ateityje problemų, jau ŠIANDIEN reikia pradėti darbus.

                                      Comment


                                        Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą

                                        Tam, kad neturėtume ateityje problemų, jau ŠIANDIEN reikia pradėti darbus.

                                        Taip bet iškart metro neprojektuoji. Šiandien reiktų įrengti A juostas, paleisti tankiau VT, reiškias reikia nusamdyti papildomai vairuotojų ir nupirkti papildomų troleibusų. Neskamba kaip kažkas mega dėl ko dabar reikėtų neišdavinėti statybos leidimus.

                                        Kalbant apie mokyklas ir darželius savivaldybė turi skaičius ir matyt mato jog artimiausiu metu net įvertinus plėtrą Žirmūnuose vietų nepritrūks nes jos persiskirstys pastačius mokyklas tuose miesto rajonuose, kur yra dar didesnė paklausa. Dabar dar labiau didinti pasiūlą Žirmūnuose reikštų jog vaikai ir toliau bus vežiojami į jų mokyklas iš kitų rajonų, kur iš tiesų trūksta mokyklų.

                                        Jeigu dėl ko ir reiktų neišduoti statybos leidimo šitam projektui tai dėl architektūros ir užstatymo, kurį galima turbūt tik nesusipratimu pavadinti.

                                        Comment


                                          Aš ne apie metro kalbu. Planuojant tiek naujų objektų Verkių-Kareivių-Žirmūnų rajone reikalinga esminė rajono gatvių rekonstrukcija. Apie ką tik ką rašė edvardas128
                                          Ir prie to turi prisidėti vystytojai. Negalima taip įžūliai krautis babkių kitų sąskaita. Nauji NT objektai užkimš (jau dabar tai vyksta) visiškai aplinkines gatves. Dėl ko padidės a) tarša; b) laikas praleistas kamščiuose; c) kuro sunaudojimas.
                                          Kodėl visi Žirmūnų gyventojai turi dengti patirti šalutinius kaštus, nes Avulis kraunasi eilinį milijoną? O mes su dėkingumo ašara akyje turime jam pritarti.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X