Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[BY] Baltarusijos atominė elektrinė Astravo rajone

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Ignalina
    replied
    net anologov v mire!

    Komentuoti:


  • luknas
    replied
    Astravo AE klausymus prieš išduodant licenciją eksploatavimui.

    Astravo AE specialistai uždaros konferencijos metu paskelbė, kad jų AE - vienintelė tokia bus pasaulyje, kuri net inertinių dujų neišleis į aplinką.

    https://www.youtube.com/watch?v=uYCj9oNgvJ4
    Paskutinis taisė luknas; 2021.05.03, 15:33.

    Komentuoti:


  • SoulMulticast
    replied
    Astravo elektrinės puslapyje buvo paskelbta baugi žinutė, Baltarusija pareiškė, kad puslapį nulaužė programišiai

    „Darbas AAE pavojingas! Tragedija gali atsitikti kiekvieną akimirką“, – tokio pavadinimo žinutė rusų ir anglų kalbomis atsirado oficialiame Baltarusijos atominės elektrinės puslapyje. Joje teigiama, kad žinutę neva parašė elektrinės darbuotojai, kurie labai rizikuoja platindami šią informaciją.
    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...ka-664-1492438

    Visas pranesimas cia:
    Click image for larger version

Name:	efe4303d52643649c88e0bfa275eac57.jpg
Views:	1052
Size:	87,4 kB
ID:	1880709

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Į Astravo AE atgabentas branduolinis kuras antrajam jėgainės reaktoriui https://www.lrt.lt/naujienos/verslas...nes-reaktoriui
    Į Astravo atomonę elektrinę (AE) atgabentas branduolinis kuras antrajam jėgainės reaktoriui. Tokia žinia pasidalijo Baltarusijos energetikos ministerija ir naujienų agentūra „Belta“. Pranešime rašoma, kad balandžio 19 dieną į Astravo AE atvyko traukinio sąstatas su branduoliniu kuru, kuris skirtas antrajam jėgainės reaktoriui.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    D. Kreivys: Baltarusija nebegauna pajamų iš Baltijos šalių už Astravo elektrą https://www.vz.lt/pramone/energetika...stravo-elektra
    Pasak D, Kreivio, šiuo metu iširusi energijos srautų mainų sistema, kurioje dalyvavo ir Ukraina – pastaroji vasario pabaigoje dėl įvairių priežasčių nustojo pirkti elektrą iš Baltarusijos. „Schema yra tokia, kad Ukrainos elektros įsigijimas iš Rusijos yra tiesiogiai surištas su elektros eksportu į Lietuvą, nes tie du srautai yra sukeičiami, swap'inami – užskaitomi. Ukrainai nustojus pirkti baltarusišką elektrą, – komerciškai, pabrėžiu, nes fizinio srauto (iš Baltarusijos į Ukrainą – BNS) nebuvo, – rusiškas srautas ėjo visą laiką į Ukrainą, – automatiškai sustojo srautas iš Baltarusijos į Lietuvą“, – BNS teigė D. Kreivys. Vis dėlto ministras pripažįsta, kad tokia Lietuvai palanki situacija yra laikina, todėl būtina tęsti derybas su Latvija ir Estija dėl trišalės prekybos elektra su Rusija metodikos. Ši ankstesnė prekybos schema reikštų, kad buvo sukeičiami srautai: Ukraina pirkdavo baltarusišką, o realiai rusišką elektrą, ir mokėjo Baltarusijai, o Baltijos šalys per Latviją pirko rusišką, tačiau realiai baltarusišką elektrą ir mokėjo Rusijai. Tačiau vasarį, ministro teigimu, situacija pasikeitė – Baltarusija dabar suvartoja visą pasigamintą elektrą. Patikimi šaltiniai BNS teigė, kad Ukraina mokėjimus Baltarusijai nutraukė ne be Lietuvos pastangų. Negaudamas pinigų už eksportuojamą elektrą, Minskas esą sustabdė jos eksportą.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Rusijos paskola Astravo atominės elektrinės statybai bus įtraukta į mokesčių tarifą ir elektros kaina taps Baltarusijos ekonomikos stabdžiu, prognozuoja Rusijos ekspertas. Pajamų iš eksporto neplanuoja ir Baltarusijos energetikos ministerija.
    https://www.vz.lt/pramone/2021/03/30...uz-astravo-ae-

    Komentuoti:


  • DeSadas
    replied
    rusai irgi turi laiko pasiruost pvz kad sutriktu kruonio veikl arba kokia kita kiber ataka ant tinklu.. naivuoliai jus.

    Komentuoti:


  • Aleksio
    replied
    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
    20 dienu pasiruost.. tokiam reikalui.. idomu
    20 dienų yra labai ilgas laikas pasiruošimui.

    Komentuoti:


  • DeSadas
    replied
    20 dienu pasiruost.. tokiam reikalui.. idomu .. trolina

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Baltarusija informuoja apie planuojamus šalies energetinės sistemos bandymus

    Baltarusijos operatoriaus laiške yra prašoma dėl vyksiančių bandymų suderinti visų keturių Lietuvos ir Baltarusijos elektros sistemas jungiančių 330 kV linijų atjungimą ir prijungimą balandžio 5–11 d. Prašoma, kad „Litgrid“ ir kitų Baltijos šalių perdavimo sistemų operatoriai siūlomo plano įvertinimą pateiktų iki kovo 26 d.

    Laiške nurodoma, kad Baltarusijos energetinės sistemos bandymai bus vykdomi siekiant įvertinti Baltarusijos elektros sistemos darbo patikimumą „atsižvelgiant į planuojamą Baltijos šalių energetikos sistemų išėjimą“ iš IPS/UPS sistemos (BRELL žiedo) ir „numatomą Baltarusijos AE eksploatacijos pradžią“.

    Įprastai BRELL žiede veikiančios šalys kitus operatorius apie planuojamus tokio pobūdžio bandymus informuoja iš anksto, likus pusmečiui arba daugiau.

    „Tai tik dar kartą parodo visiškos energetinės nepriklausomybės būtinybę: turime spartinti mūsų elektros tinklų sinchronizaciją su Vakarų Europos tinklais. Baltarusijos pusės sprendimas yra netikėtas, tačiau šiuo metu ramiai ruošiamės šiam įvykiui. Deja, tokie netikėtumai yra galimi kol vis dar esam BRELL žiede“, – sako energetikos ministras Dainius Kreivys.

    Ministras šiuo metu yra Varšuvoje, kur su Lenkijos klimato ir aplinkos ministru Michał Kurtyka aptarė elektros sistemos stabilumo užtikrinimą per Lietuvos-Lenkijos jungtį „LitPol Link“.

    „Esame pasirengę užtikrinti elektros sistemos patikimumą tiek vidiniais resursais, tiek pasinaudodami Baltijos šalių turimomis jungtimis su Lenkija ir Skandinavija. Šiuo metu jau pradėjome sistemos srautų analizę, kuri padės ramiai pasitikti planuojamus bandymus“, – sako Rokas Masiulis, „Litgrid“ generalinis direktorius.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Astravo AE – galimas incidentas, radiacinis fonas Lietuvoje išlieka nepakitęs. Baltarusijos atsakingos žinybos tyli https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=86640881
    Radiacinės saugos centras praneša, kad Baltarusijos informacinėje erdvėje pasirodė informacija apie galimą incidentą Baltarusijos atominėje elektrinėje. Teigiama, kad šis incidentas galimai susijęs su reaktoriaus aušinimo sistemos gedimu.
    «На БелАЭС случилось что-то серьезное»: белорусы сообщили о повышении уровня радиации под Ошмянами и Сморгонью https://charter97.org/ru/news/2021/3/7/413959/
    Белорусы в соцсетях и телеграм-каналах пишут о значительном повышении уровня радиации в Ошмянском и Сморгонском районе. «На АЭС случилось что-то серьезное. Норма должна быть до 30, но обычно она 10 микрорентген», - сообщает подписчик телеграм-канала «Баста!».

    Komentuoti:


  • index
    replied
    Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą

    O tuo metu Vilniuje butai vis brangsta....
    Na, aš manau, kad visai įmanoma, jog normaliai tos nesąmonės niekada ir nepaleis. Paaiškės, kad (pagal geriausias sovietines tradicijas) ten apskritai vos ne viskas brokuota, broko ištaisymui reiks dar kelių milijardų, o kol jų prašinės iš Rusijos ir pats Lukašenkos režimas žlugs.

    Komentuoti:


  • Obi-Wan Kenobi
    replied
    Parašė index Rodyti pranešimą
    Panašu, kad šitas laužas vėl sugedo (šįkart, kais baisiau, kalba apie vėsinimo sistemą). Gerai, kad bent jau vėjas iš vakarų dabar.
    O tuo metu Vilniuje butai vis brangsta....

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Lietuva ir Ukraina kurs darbo grupę dėl Astravo AE
    Lietuvos ir Ukrainos energetikos ministrai sutarė įkurti darbo grupę, kuri keistųsi informacija apie saugumo padėtį Astravo atominėje elektrinėje (AE), elektros importą iš Rusijos, stebėtų ir analizuotų energijos tiekimo bei prekybos srautus. Tai sutarta per energetikos ministro Dainiaus Kreivio susitikimą Ukrainoje su šios šalies ministru Jurijumi Vitrenka, pranešė Energetikos ministerija.

    Komentuoti:


  • index
    replied
    Panašu, kad šitas laužas vėl sugedo (šįkart, kais baisiau, kalba apie vėsinimo sistemą). Gerai, kad bent jau vėjas iš vakarų dabar.

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    „Litgrid“ vadovas Masiulis: sutarti su latviais ir estais dėl Astravo bus sudėtinga
    https://www.delfi.lt/verslas/energet....d?id=86589993

    „Litgrid“ generalinis direktorius teigė, kad baltarusiškos elektros importo problema išnyks tik tuomet, kai Lietuva ir kitos Baltijos šalys sinchronizuos tinklus su žemynine Europa ir atsijungs nuo posovietinio BRELL žiedo, kuriame yra ir Baltarusija.

    „Situacija susidaro dėl to, kad mes turime jungtis su Baltarusija. O jeigu kažkas kitose rinkose perka šią elektrą, tai per tas jungtis ji teka (...) Kol sinchronizacija neįvyko, tol ta elektra vienaip ar kitaip tekės“, – aiškino R. Masiulis.

    „Bet problema yra, kad nebūtų už ją (elektrą – BNS) mokama ir kad nebūtų finansuojama atominės elektrinės veikla. Tai šitą galima sutarti ir čia yra tikrai didelė užduotis, dirbant kartu su latviais ir estais, įtikinti keisti metodikas, kad ta elektra nepatektų. Bet tai yra labai sudėtingas tiek techninis, tiek ir politinis klausimas“, – LRT radijui pirmadienį sakė R. Masiulis.

    Rokas Masiulis pradėjo vadovauti „Litgrid“ praėjusį pirmadienį. BNS jis yra sakęs, kad pagrindiniai jo darbai yra sinchronizavimas, su Astravo AE susijusios problemos ir pasiruošimas prijungti prie tinklų daugiau iš vėjo ir saulės pagamintos energijos pajėgumų.
    Paskutinis taisė bato_usai; 2021.03.01, 11:38.

    Komentuoti:


  • DeSadas
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

    Kaminas yra šilumai pašalinti. Per jį radiacijos nėra išmetama.
    netiesa elementari

    Komentuoti:


  • luknas
    replied
    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

    pridesiu taip vykdand branduoline skaldymo reakcija issiskiria ir dujines radioktyvios medziagos, paprastai radioktyvumas trumpalaikis ir labai greit issisklado.. todel ir kaminai aukstesni
    Gal žinote per kiek laiko suskyla šie radionuklidai ir kokiu atstumu nuo AE kamino jie pasklinda?
    Paskutinis taisė luknas; 2021.02.17, 14:42.

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

    o tai kodel ignalinos atomineje kaminas buvo ))
    Kaminas yra šilumai pašalinti. Per jį radiacijos nėra išmetama.

    Komentuoti:


  • DeSadas
    replied
    Parašė luknas

    Visos veikiančios AE turi kaminus ir išmeta radiaciją tam tikrose ribose. Didesni išmetimai būna paleidžiant ir stabdant reaktorius, o taip pat kai sugenda dujų valymo nuo radiacijos sistemos. Sausio 26 d. vėjo kryptis buvo nuo Baltarusijos į Lietuvos, Latvijos pusę. Šis radiacijos nedidelis padidėjimas buvo fiksuotas tik pietrytinėje Lietuvoje ir Latvijoje prie sienos su Lietuva ir Baltarusija.
    pridesiu taip vykdand branduoline skaldymo reakcija issiskiria ir dujines radioktyvios medziagos, paprastai radioktyvumas trumpalaikis ir labai greit issisklado.. todel ir kaminai aukstesni

    Komentuoti:

Working...
X