Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Atliekų rūšiavimas ir tvarkymas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Knope Rodyti pranešimą
    Svarstau vieną. Ar daugiabučių kiemuose neturėtų būti leidžiamos į darbą mažesnių gabaritų mašinos? Dabar traktorius su žoliapjove drapakuoja per takelius, važinėja nuo bortų, spraudžiasi tarp įvairių objektų? Tas pats tinka kalbant apie šaligatvių priežiūrą žiemą. P. S. MANO APLINKOS vairuotojas vairavo atsargiai, bet visgi...
    Kokią techniką turi tokią naudoja. Kas liečia pėsčiųjų takų valymą žiemos metu, tai turėjau tokių pačių minčių, bet pagalvojau, kad tie takai pas mus yra įvairiausių pločių, o kiek vienam po atskirą šepetį juk nepirksi.

    Comment


      Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
      Prie mūsų namų prieš porą mėn. taip pat demontavo požeminį ir pastatę dėžės ant ratukų. Dabar seno požeminio vietoje įrenginėjami tie naujoviški. Taip kad palauk šiek tiek laiko ir viskas bus OK.
      Labai keisti tų pusiau požeminių konteinerių įrengimo planai. J.Rutkausko g. numatyta įrengti nauja konteinerių aikštelė, kuri būtų skirta trims gyvenamiesiems namams ir vienam biurų pastatui. Šalia yra ir daugiau biurų pastatų, bet skirta kažkodėl tik vienam šitam. Prie gyv. namų, bendrijos teritorijoje ir taip yra įrengta kelių metų senumo pusiau požeminių konteinerių aikštelė (pažymėta raudonai), o administracinis pastatas turi savo konteinerius ir stoginę jiems. Tai taip ir neaišku, ar čia įrengus visiškai nereikalingų konteinerių aikštelę, bus atliekos vežamos tik iš jos, o iš bendrijos teritorijoje esančių konteinerių atliekos nebebus vežamos. Eiti papildomų 200 metrų iki neaiškioje vietoje įrengtų konteinerių visiškai nesinori, kai patogesnėje vietoje yra įrengti geri ir tvarkingi konteineriai.

      Comment


        Savivaldybė yra anksčiau sakiusi, kad tai yra tik vienas jų įrengimo etapas. Berods po to planuojama dar plėsti požeminių konteinerių vietų skaičių. Pas mus prie daugiabučių irgi vietoje 2 vietų numatoma įrengti tik 1. Bet nemanau, kad iš kitų neišvežinės.

        Comment


          Manau bus vežamos iš visur.

          Comment


            Saltkalviu gatveje anksciau buvo vienas pozeminis konteineris(nuoroda apacioj). Ji panaikino ir pastate 3 antzeminius. Praejus kuriam laikui, pries pora savaiciu, salia, tik kitoj gatves pusej pastate stai tokius kaip nuotraukoj, tik triju daliu.


            https://www.google.com/maps/@54.6606...7i13312!8i6656

            Comment


              Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
              Saltkalviu gatveje anksciau buvo vienas pozeminis konteineris(nuoroda apacioj). Ji panaikino ir pastate 3 antzeminius. Praejus kuriam laikui, pries pora savaiciu, salia, tik kitoj gatves pusej pastate stai tokius kaip nuotraukoj, tik triju daliu.


              https://www.google.com/maps/@54.6606...7i13312!8i6656
              Kažin kodėl stato skirtingus, o ne visur vienodus?

              Comment


                Click image for larger version  Name:	D647019E-905E-4210-B796-3788B3CEAE7E.png Views:	1 Size:	109,6 kB ID:	1671646
                konkreciai sitie, netoliese irengta analogiska surinkimo vieta, taciau abi dar “neveikiancios”.
                Visgi sitie konteineriai netraukia iki to lygio, kuri buvau pries tai pavaizdaves
                Paskutinis taisė Milwaukee; 2018.09.22, 09:11.

                Comment


                  Karą dėl šiukšlių aikštelės Antakalnyje stabdė policija: vilniečiai stojo prieš buldozerį, vartė tvoras
                  https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ras-56-1034268

                  Vilniaus Antakalnio rajono gyventojus pirmadienio rytą prižadino statybininkų technikos riaumojimas. Vilniečiams teko per lietų bėgti į lauką ir visomis priemonėmis protestuoti po naujos buitinių atliekų konteinerių aikštelės statybas po jų langais. Į susirėmimą įsikišti ir aistras malšinti teko policijai. Šiuo metu statybos bent laikinai sustabdytos.
                  Va taip va, gerbiamieji.

                  Comment


                    Zemynos gatveje Click image for larger version

Name:	A0BC2EB2-4535-4829-BE18-A98F41E3E65F.jpeg
Views:	45
Size:	345,1 kB
ID:	1674525

                    Comment


                      Sostinėje – nepasitenkinimo banga: prižiūrėti aplinką siekia susikompromitavusi bendrovė https://www.lrytas.lt/verslas/rinkos...drove-7763126/
                      Anot šaltinių, kita įdomi detalė – net už akivaizdžius pažeidimus, kuomet „VSA“ visą vasarą sostinės senamiestį ir centrą paliko skendėti šiukšlėse, savivaldybė, kaip kontroliuojanti institucija, nesiėmė jokių apčiuopiamų veiksmų: neskyrė baudų, o tik lengvai pagrūmojo paštu.
                      Beje, mažesnių Lietuvos miestų vadovai, kurių taip pat netenkino bendrovės veikla, skyrė įmonei dešimtis tūkstančių atsieisiančias baudas. „Buvome girdėję neigiamų atsiliepimų ir sutartį pasirašyti buvo neramu. Deja, įstatymas toks, kad turime rinktis mažiausią kainą siūlantį rangovą. Nors vežėjas turėjo laiko pasiruošti, tačiau problemų dėl paslaugų tiekimo turėjome labai daug. Šiukšles išveždavo ne laiku arba visai neišveždavo. Ne vieną kartą rašėme pretenzijas, reikalavome ištaisyti darbo defektus. Iki šiol pasitaiko nesklandumų“, – apie „VSA“ kalbėjo Širvintų rajono administracijos direktorė.
                      Po visų skandalų daugeliui vilniečių, anot šaltinių, darosi keista matyti, kaip Vilniaus miesto savivaldybės administracija buldozerio principu siekia, kad naująjį konkursą laimėtų būtent „VSA“, kuri, jų teigimu, iki šiol vežusi tik šiukšles, dabar siūlo Vilniuje prižiūrėti tvarką, nors tokios patirties net neturi.
                      Be to, tam jai trūksta ir žmogiškųjų resursų. Pagal konkurso sąlygas, teritorijai prižiūrėti įmonė privalo turėti 100-150 darbuotojų (ne administracijos, o kiemsargių), o šiai dienai bendrovė turi vos penktadalį reikalingo kiekio.
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                      Comment


                        Vilniaus savivaldybė kitą savaitę planuoja paskelbti atliekų vežimo paslaugų pirkimo projektą https://www.madeinvilnius.lt/naujien...kimo-projekta/ .
                        Vilniaus miesto savivaldybė ateinančią savaitę ketina paskelbti atliekų vežimo paslaugų pirkimo projektą, po to – ir viešąją konsultaciją. Tikimasi, kad joje dalyvaus ne tik Lietuvos, bet ir užsienio tiekėjai.
                        Tai Eltai patvirtino Vilniaus savivaldybės Atliekų tvarkymo programos įgyvendinimo skyriaus vedėjas Valdas Juodis. „Šiuo metu baigiamas rengti atliekų vežimo paslaugų pirkimo dokumentų projektas. Jam parengti prireikė daugiau laiko, nes buvo gauta nemažai atliekų vežėjų pastabų, jos visos buvo atidžiai išnagrinėtos ir pasvertos“, – atsakymuose Eltai sako V. Juodis. Jo teigimu, tikimasi, kad į viešas konsultacijas pavyks pakviesti ne tik Vilniuje veikiančius, bet ir užsienio tiekėjus.
                        „Taip pat yra numatyta išplėsti pirkimo apimtį, pavyzdžiui, numatant zonoje veikiančiam vežėjui pavesti tvarkyti visas konteinerių aikšteles, išvežti visas jose gyventojų nelegaliai suvežtas ir suverstas atliekas“, – nurodo V. Juodis.
                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                        Comment


                          Ar man vienam šitie nauji kreivi konteineriai niekuo negražesni už senuosius antžeminius?

                          Comment


                            Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
                            Ar man vienam šitie nauji kreivi konteineriai niekuo negražesni už senuosius antžeminius?
                            Tau vienam. Visi kiti kaifuoja nuo tokio grožio. Gi pagal didžiausią pasiūlytą kainą išrinko. Oh, wait...
                            P.S. pas mane kieme vis dar laikini konteineriai. Pasirodo senasis sugedo, gedimą užfiksavo ir laukia šventos apvaizdos. Toks didmiestis pasirodo nėra užsitikrinęs atsarginių dalių tiekimo.
                            Paskutinis taisė Ginthus; 2018.10.12, 14:15.

                            Comment


                              Na, prie savivaldybės ir Senamiestyje numatyti tie pilnai požeminiai ir metaliniai, tai jie tikrai gražesni. Šitie.. na, juodo plastiko gabalas ir tiek. Praktiška, funkcionalu ir pigu.

                              Comment


                                Panašu, kad "šiukšlių reforma" toliau siautėja Vilniuje.

                                Čia tik pora iliustravimui skirtų foto iš Žirmųnų g. ir Minties g., bet beveik identiški vaizdai yra visame Vilniuje. Kitaip tariant, prie šitų konteinerių daug kur atsirado mini-sąvartynai.

                                Klausimas: kas atsakingas už šitų šiukšlių tvarkymą? Vasa, Ecoservis? Kaip ten po visų reformų?



                                Comment


                                  Su reforma čia nieko bendro neturi. Sąvartynai visada buvo, yra ir turbūt bus, nes nu nėra kaip sukontroliuot (nebent visur po kamerą, ką šiaip daro savivaldybė, tik ne visur ir stato slaptas - žr. Poderskio timeline įrašą). Kad juos išvežti turi atvažiuot berods speciali mašina - fotelio šiaip nesukiši bet kur. O tai užtrunka + susimoka visi gyventojai.

                                  Comment


                                    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                                    Su reforma čia nieko bendro neturi. Sąvartynai visada buvo, yra ir turbūt bus, nes nu nėra kaip sukontroliuot (nebent visur po kamerą, ką šiaip daro savivaldybė, tik ne visur ir stato slaptas - žr. Poderskio timeline įrašą). Kad juos išvežti turi atvažiuot berods speciali mašina - fotelio šiaip nesukiši bet kur. O tai užtrunka + susimoka visi gyventojai.
                                    Nekvestionuoju susimokėjimo. Ką jau padarysi, kad esam beždionės ir metam šiukšles bet kur "nū nias vysy tayp daro".

                                    Mano klausimas yra, kas atsakingas užtikrinti, kad random miesto vietose nepūpsotų šiukšlių krūvos ir būtų likviduotos, jeigu atsiranda? Nes, sutikim, Bangladesh-style šiukšlynai visame mieste nėra normalu.

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą

                                      Nekvestionuoju susimokėjimo. Ką jau padarysi, kad esam beždionės ir metam šiukšles bet kur "nū nias vysy tayp daro".

                                      Mano klausimas yra, kas atsakingas užtikrinti, kad random miesto vietose nepūpsotų šiukšlių krūvos ir būtų likviduotos, jeigu atsiranda? Nes, sutikim, Bangladesh-style šiukšlynai visame mieste nėra normalu.
                                      Atsakingi gyventojai, kad jie atsiranda, atsakingi seniūnai, kad jie būtų išvežti, atsakinga savivaldybė, kad seniūnai dirbtų, atsakinga išvežanti bendrovė, kad padarius užsakymą išvežtų ji tą padarytų. Visi atsakingi.

                                      Kokia yra realybė: seniūnijų darbuotojai per savaitę berods 2 dienas turi skirti seniūnijos apėjimui ir problemų užfiksavimui. Rezultatas? Atsiranda toks va sąvartynas dieną po seniūnijos darbuotojo apsilankymo, tai kitą kartą jis į teritoriją ateis po kokių 2-3 dienų. Geriausiu atveju. Tuomet pamatys, užfiksuos, raportuos. Šiukšles vežanti bendrovė atvažiuos po kokių 2 dienų. Savaitgaliais turbūt nevažiuos. Na tai ir gauni va savaitę iki kol bus sutvarkyta.

                                      Viskas paprasčiau jei tokius dalykus pareportina praeivis (wink wink John).

                                      Comment


                                        Parašė Creatium Rodyti pranešimą

                                        Atsakingi gyventojai, kad jie atsiranda, atsakingi seniūnai, kad jie būtų išvežti, atsakinga savivaldybė, kad seniūnai dirbtų, atsakinga išvežanti bendrovė, kad padarius užsakymą išvežtų ji tą padarytų. Visi atsakingi.

                                        Kokia yra realybė: seniūnijų darbuotojai per savaitę berods 2 dienas turi skirti seniūnijos apėjimui ir problemų užfiksavimui. Rezultatas? Atsiranda toks va sąvartynas dieną po seniūnijos darbuotojo apsilankymo, tai kitą kartą jis į teritoriją ateis po kokių 2-3 dienų. Geriausiu atveju. Tuomet pamatys, užfiksuos, raportuos. Šiukšles vežanti bendrovė atvažiuos po kokių 2 dienų. Savaitgaliais turbūt nevažiuos. Na tai ir gauni va savaitę iki kol bus sutvarkyta.

                                        Viskas paprasčiau jei tokius dalykus pareportina praeivis (wink wink John).
                                        John jau tiek visko yra reportinęs, kad jam turėtų būti suteiktas koks nors faking reportinimo medalis už savivaldybės/seniūnijų funkcijų de facto vykdymą

                                        Bet jeigu tai gali realiai padėti, tai aišku tai ir darysiu. Man tik keista, kad savivaldybė neatlieka savo darbo. Jeigu neužtenka etatų, turėtų samdyti daugiau žmonių. Arba bent jau garsiai kviesti ir agituoti žmones tai raportuoti. Bet to nedaro. Kodėl? Šiukšlių laikymas tiesiog gatvėje yra visiškas non-solution.

                                        Comment


                                          Teoriskai atsakingos seniunijos(ta pati savivaldybe), kurios turetu pasiemusios zibintuvelius eit ir ziuret ar ECOSERVIS ar VSA gerai atlieka savo darba. Stambiagabarites atliekos vezamos karta ar du per menesi. Man labiau butu patikusi reforma - mokam kiek mokejom, taciau vezam viska neziurint kas numete, ka numete ar kada numete. Nes zmones dar ilgai metys viska visur ir visada. Situacija dabar tokia, kad vezejai dirba ale i minusa, kas manau pilnai imanoma ir verst juos padaryti kazka dar daugiau - neimanoma fiziskai. Cia kaip toj frazej - mes apsimetam kad dirbam - jus apsimetat, kad mokat.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X