Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Suskystintų gamtinių dujų terminalas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
    Rusų humoro tinklapis pasigavo Independence spalvas - Rusijos vėliava Nors komentaruose kažkaip jie dar supranta, kad tokiom spalvom daugelis laivų dažoma Šiaip ar taip turint laiko galima paskaitinėt liaudies prozą taip sakant: http://fishki.net/1322002-kovarnye-russkie.html
    Šiaip komentarai pas rusus neigiami, etc. Bet jei įsiskaityti giliai į toną ir komentarų argumentus, tai atrodo, kad mes čia pataikėm teisingai. Ypač iš paikų komentarų matosi, kad jiems šitas reiklas labai dirgina subinę. Loja kaip šuva kuriam koją užmynė.

    Comment


      A. Butkevičius: SGD laivo išpirkimo kainos atskleidimas trukdytų „Hoegh LNG“

      Suskystintų gamtinių dujų (SGD) laivo-saugyklos išpirkimo kainos atskleidimas apsunkintų Norvegijos kompanijos "Hoegh LNG" derybas dėl kitų laivų pardavimo, aiškina premjeras Algirdas Butkevičius. Anot jo, visuomenei galutinė suma neatskleidžiama, nes tai yra komercinė paslaptis.

      "Kiek aš turiu informacijos, kiek mes turėjome uždarų posėdžių apie laivo nuomą, išpirkimo kainą, tai buvo pasakyta, kad ta informacija, kuri bus paskleista iš Lietuvos, tai savaime suprantama, apsunkina jiems kitas derybas. Nei vienoje šalyje, aš kiek žinau, tokia informacija viešai skleidžiama, bet ji yra prieinama žmonėms, kurie jeigu turi įtarimų, kad kažkas negerai padaryta valstybės tarnautojų, ekspertų, tai mes visada ją pateiksime", - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

      Anot jo, yra susitarta, kad kaina nebus atskleista, tačiau ministras pirmininkas teigia, jog pasitiki tokį sprendimą priėmusiais žmonėmis.

      "Niekas nėra po užraktais, tai yra komerciniai susitarimai ir aš manau, kad čia aišku jūs turėtumėt kitiems užduoti šitą klausimą, nes tai yra buvusios Vyriausybės susitarimas, bet aš galiu pasakyti, kiek aš turiu informacijos, pasitikiu tais žmonėmis, kad jie atliko viską atsakingai", - tikino premjeras.

      Energetikos ministras Rokas Masiulis trečiadienį pareiškė, kad SGD laivo-saugyklos "Independence" išpirkimo kaina yra komercinė paslaptis, tačiau nusprendus po 10metų nuomos jį išpirkti, terminalo išlaikymo sąnaudos sumažėtų apie 50 procentų.

      Comment


        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
        Pastačius planuojamas Vilniaus ir Kauno elektrines, biokuro potencialas Lietuvoje jau bus išnaudotas. Baziniai elektros gamintojai gali būti tik atominė arba dujinės elektrinės. Ir atomo elektra yra kur kas pigesnė ir perspektyvesnė, nei dujų. Tačiau pastaruoju metu aš pats pakeičiau dėl to nuomonę, nes galvoju, kad gal apsimoka rizikuoti ir tikėtis, kad per 20 metų mokslas atras pigesnę alternatyvą atominėms elektrinėms.
        Apie išnaudotą potencialą skaitei kur nors rimtesnį straipsnį ar šiaip parašei?
        Kažkur skaičiau, kad dabar išnaudoja kažkokius niekingus procentus. Todėl manau, kad maksimaliai reikia statyti kogeneracines šilumos/elektros katilines (nepretenduoju į technologinių niuansų žinojimą), visi pinigai lieka Lietuvoje, na nebent atsivežtų iš Baltarusijos ar Latvijos kokios. Keista, kad VIAP'ą skiria ženkliai skiria Elektrėnams, nejaugi negalima duoti didesnes kvotas biokuro katilinėms?
        Toliau yra rezervinis šilumos/elektros gaminimas naudojant dujas. Elektrą plius importuoti iš Švedijos, kur pigesnė.
        Ir tik pilnai išnaudojus įvairius šilumos/elektros kelius svajoti apie atomą.
        Reikia efekto kelių metų perspektyvoje, o ne statant 15 metų. Ką gali žinoti kas ten bus. Gali gautis su dabartine atomine technologija kaip Ekrano gamyklai su kineskopų gamyba.
        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

        Comment



          Tai kad jau beveik visuose miestuose tų biokuro katilinių pristatyta. Pagrinde liko Vilnius ir Kaunas ir tie projektai jau ruošiami. Galės pagaminti iki 10% Lietuvoj suvartojamos elektros. Daugiau biokuro potencialas pagrinde bus išsemtas, nes elektrą biokuru apsimoka gaminti tik tada, kai kartu yra gaminama šiluma.

          Bet dėl AE sutinku, kad neverta rizikuoti, nes kažkaip galvoju, kad gal vokiečiai nebūtų tokie durni ir neatsisakytų atominių elektrinių (pigiausio elektros gamybos šaltinio) tuo metu, kai iškastinio kuro atsargos vis labiau senka. Manau jie turi planą B, kuris galbūt yra apskaičiavimas, kad neapsimoka investuoti į stambų projektą, kuris atsiperka po 30 metų, nes 30 metų šiais laikais yra nežmoniškai daug. Akmens amžius truko 3 mln. metų, geležies 3000 metų, industrinis 300 metų, kompiuterinis jau 10 metų eina ir toks įtarimas, kad kito nereikės ilgai laukti. O vienas iš tokių perversmų galėtų būti pigesnio energijos šaltinio atradimas. Dėl to galima lengvai apsišauti, jeigu pabaigus atominę po 10 metų paaiškėtų, kad neapsimoka jos užkurti. Iš kitos pusės jeigu neatras to pigesnio elekrtros šaltinio - tai Lietuva turės bėdos. Švedijos atominės sensta, jie naujų taip pat nebestatys, o jei statys - mes už tai sumokėsim. Lenkijoj anglys vis brangiau kainuoja. Rusija - viskas aišku. Šiaurėj tos elektros irgi ne kažką. Iškastinis kuras pasaulyje seks, t.y. brangs. Biokuro opciją būsim išnaudoję, kaip ir vėjo, ir tai net ne baziniai elektros gamybos šaltiniai. O jeigu dar atsižvelgsim į tai, kad norim tapti skandinavija, t.y. norim suvartoti kelis kart daugiau elektros - tai galim į tokią dviprasmišką situaciją pakliūti.

          Comment


            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
            Bet dėl AE sutinku, kad neverta rizikuoti, nes kažkaip galvoju, kad gal vokiečiai nebūtų tokie durni ir neatsisakytų atominių elektrinių (pigiausio elektros gamybos šaltinio) tuo metu, kai iškastinio kuro atsargos vis labiau senka.
            O aš manau, kad durni, arba kokie nors koalicijoje esantys žalieji privertė.

            Comment


              Dujas į "Independence" pumpuos 2-3 dienas

              Šią savaitę į Klaipėdą atplaukus suskystintų gamtinių dujų (SGD) laivui-saugyklai „Independence“ ir dujas atgabenusiam dujovežiui, ketvirtadienį dujos pradėtos pumpuoti į laivą-saugyklą. Visas dujų kiekis - 107 tūkst. kubų SGD - bus perpumpuotas per dvi-tris dienas, teigia SGD terminalo operatorės „Klaipėdos nafta“ vadovas.

              „Įkurta bendra komisija, dalyvaujant ir ekspertams, kurie nustatė tikslų suskystintų gamtinių dujų kiekį ir pradėtas pirmas etapas - būtent SGD laivo-terminalo atšaldymas. Jis buvo sėkmingai baigtas šią naktį - šiuo metu jau yra atšaldytos visos talpyklos, visi įrenginiai, ir ryte pradėtas pačių suskystintų gamtinių dujų perpylimas, kuris, numatoma, bus vykdomas dar dvi-tris dienas“, - LRT radijui ketvirtadienį sakė Mantas Bartuška.

              Anot jo, procesas vyko pagal grafiką - prisišvartavus dujovežiui, buvo apjungtos visos komunikacijos, surengtas įgulų susitikimas bendram veiksmų planui aptarti.

              Pasak M.Bartuškos, pirmiausiai reikėjo atšaldyti SGD laivą-saugyklą, kad būtų galima jame talpinti dujas.

              „Pats SGD terminalas, talpyklos buvo šiltos, ir pirmas etapas buvo pačių įrenginių atšaldymas. Buvo purškiamos suskystintos gamtinės dujos, kurios yra minus 160 laipsnių šalčio ir jos savo šalčiu atšaldo pačias talpyklas. (...) Vėliau pradedamas pačių suskystintų gamtinių dujų perpumpavimas“, - aiškino „Klaipėdos naftos“ vadovas.

              Comment


                Parašė digital Rodyti pranešimą
                O aš manau, kad durni, arba kokie nors koalicijoje esantys žalieji privertė.
                Su atomine yra dvi didžiulės bėdos, kurios šiuo metu stabdo šios energijos naudojimą bei plėtrą : visuomenė ir pinigai. Visuomenė labai labai bijo, todėl yra labai griežtinami saugumo reikalavimai (iš tiesų, diskutuotina, ar ar tie sugriežtinimai priimti racionaliai: labai panašu, kad yra peržengiama riba, t.y. siekiama atominę statyti saugesnę, negu reikia (taip sakau dėl to, jog pažiūrėkime į visas pasaulyje veikusias atomines elektrines, kurios statytos tik atsiradus šiai technologijai, ir įvykių skaičių: didžiausia avarija- Černobylis taip pat sąlygotas žmogaus, ne technologijos, Fukushima- poveikis žmonėms, aplinkai yra minimalus)). O dėl užkeltų saugumo reikalavimų kyla pačios elektrinės kaina.

                Truputį pozityviai nuteikia japonai, kurie sustabdę visas atomines, dabar, žingsnelis po žingsnelio, tikrina jas ir artėja prie to, kad keletas blokų bus paleisti iš naujo. Normalu, kad po jų turėtų būti ir daugiau.

                Comment


                  Man tai keista, kad vieno žmogaus žūtis gali įtakoti tokių šalių kaip Japonija ar Vokietija apsisprendimą dėl atominių elektrinių. Berods tiek žmonių žuvo Fukušimos tragedijoj.

                  Comment


                    Jūs gal pasidomėkit ta Fukušima prieš rašydami. Pora metų po nelaimės radioaktyvus vanduo dar tebetekėjo į vandenyną. Radiacijos lygis padidėjęs keliasdešimties km spinduliu aplink elektrinę, pagal Stanfordo studiją įvykis lėmė 1,3 tūkst. vėžinių susirgimų. Palyginus su Černobyliu gal ir nedaug, tačiau įvykių eiga rodo, kad tokias nelaimes sunku suvaldyti net ir išsivysčiusioms šalims. 30 km plotas aplink Fukušimą bus draudžiama zona ilgiems dešimtmečiams. Nebent galvojat, kad vandenynas didelis ir viskas atsiskies kiek beišpiltum. Amerikiečiai ir po trijų metų vertina poveikį savo Vakarinėje pakrantėje:
                    http://www.usatoday.com/story/news/n...ation/6213849/
                    O Lietuva, tiek investavusi į alternatyvų dujų šaltinį, turi stengtis jį išnaudoti, kad Lietuvos elektrinėje, į kurią taip pat daug priinvestuota, apsimokėtų gaminti el. energiją. O trūkstamą kiekį galima susigraibyti iš importo, atsinaujinančių išteklių ir t. t. Lietuvos poreikiai nėra dideli.
                    Paskutinis taisė senasnamas; 2014.10.31, 08:47.

                    Comment


                      Tiesą sakant, Fukušimos avarija elektrinių dizainui pas mus didelės įtakos daryti neturėtų. Mes aušinimo sistemos valdymo blokų ant jūros kranto, kur būna cunamiai, ir taip nestatytume.
                      Post in English - fight censorship!

                      Comment


                        Parašė index Rodyti pranešimą
                        Tiesą sakant, Fukušimos avarija elektrinių dizainui pas mus didelės įtakos daryti neturėtų. Mes aušinimo sistemos valdymo blokų ant jūros kranto, kur būna cunamiai, ir taip nestatytume.
                        Vokietijoje irgi tas pats, bet nusprendė uždaryti, čia sudėtingesnis reikalas, visko numatyti neįmanoma, tik skirtumas nuo avarijų kitose elektrinėje, kad čia padariniai labai skaudūs. Kokia Rusija ar JAV gali sau leisti "prarasti" kelis šimtus kv. kilometrų teritorijos ir užteršti aplinką, bet mažos arba tankiai gyvenamos šalys taip rizikuoti sau negali leisti. Tokios nelaimės labai sugadina atomonių įvaizdį ir pasitikėjimą.
                        Flickr

                        Comment


                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                          Vokietijoje irgi tas pats, bet nusprendė uždaryti, čia sudėtingesnis reikalas, visko numatyti neįmanoma, tik skirtumas nuo avarijų kitose elektrinėje, kad čia padariniai labai skaudūs. Kokia Rusija ar JAV gali sau leisti "prarasti" kelis šimtus kv. kilometrų teritorijos ir užteršti aplinką, bet mažos arba tankiai gyvenamos šalys taip rizikuoti sau negali leisti. Tokios nelaimės labai sugadina atomonių įvaizdį ir pasitikėjimą.
                          Vokietija nusprendė uždaryti ne dėl realios grėsmės, o dėl visuomenės nuomonės ir todėl kad kiekvienai vyriausybei reikalinga žaliųjų partijos parama. Taip, kad ten viena politika.
                          Post in English - fight censorship!

                          Comment


                            Parašė index Rodyti pranešimą
                            Tiesą sakant, Fukušimos avarija elektrinių dizainui pas mus didelės įtakos daryti neturėtų. Mes aušinimo sistemos valdymo blokų ant jūros kranto, kur būna cunamiai, ir taip nestatytume.
                            Senamnamui turbūt pay day parėjo, tai reikia parašinėti, kaip atominė (ar bet kas kitas, kam nepritaria Kremlius) yra labai blogai.

                            Comment


                              Parašė John Rodyti pranešimą
                              Senamnamui turbūt pay day parėjo, tai reikia parašinėti, kaip atominė (ar bet kas kitas, kam nepritaria Kremlius) yra labai blogai.
                              Ar Kremlius nepritaria atominėms? Stato jų pas save nemažai, taip pat užsienyje (netgi ES šalyse).
                              Flickr

                              Comment


                                Aišku nepritaria, jei jos ne jų pačių.

                                Comment


                                  Ar Kremlius prieš atomines? Stato jų pas save nemažai, taip pat užsienyje (netgi ES šalyse).
                                  Kremliaus šešėlis Johno nepaleidžia net nukeliavus į kitą pasaulio kraštą. Jei Putinas pasakytų, kad Lietuvos dujų terminalas Rusijai gali būti kažkuo naudingas, tai Johnas sakytų, kad tą terminalą reikia uždaryti, parduoti, supjaustyti. Kiti argumentai nesvarbūs, išlaidos ir nuostoliai nesvarbu, svarbiausia daryti priešingai nei norėtų Rusija. Čia toks amžinos kovos sindromas .
                                  Paskutinis taisė senasnamas; 2014.10.31, 10:10.

                                  Comment


                                    O, senasnamas prisiminė jau kurį laiką buvusį primirštą "rusofobijos" "argumentą"

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Jūs gal pasidomėkit ta Fukušima prieš rašydami. Pora metų po nelaimės radioaktyvus vanduo dar tebetekėjo į vandenyną. Radiacijos lygis padidėjęs keliasdešimties km spinduliu aplink elektrinę, pagal Stanfordo studiją įvykis lėmė 1,3 tūkst. vėžinių susirgimų. Palyginus su Černobyliu gal ir nedaug, tačiau įvykių eiga rodo, kad tokias nelaimes sunku suvaldyti net ir išsivysčiusioms šalims.
                                      Svarbu, kad nedaug ne palyginus su Černobyliu, o palyginus su tuo, kiek teršalų išmeta ir kaip žmones nuodija šiluminės elektrinės. Bet kadangi atominės visos pasekmės pasimato ant avarijos kartą per 30 metų, tai geriau jos atsisakyt ir visiems kolektyviai nuodytis deginant anglis ar naftos produktus.

                                      O kalbant apie VAE tai žiūrint iš valstybės pozicijų visai kitaip reiktų į projektą žiūrėt nei mąstant kaip privačiam investuotojui. Net jei tiesiogiai elektrinė ir neatsipirktų, impulsas visai to regiono ekonomikai labai didelis būtų.
                                      Got sun in my face, sleeping rough on the road

                                      Comment


                                        Parašė Petrozilijus Cvakelmanas Rodyti pranešimą
                                        Svarbu, kad nedaug ne palyginus su Černobyliu, o palyginus su tuo, kiek teršalų išmeta ir kaip žmones nuodija šiluminės elektrinės. Bet kadangi atominės visos pasekmės pasimato ant avarijos kartą per 30 metų, tai geriau jos atsisakyt ir visiems kolektyviai nuodytis deginant anglis ar naftos produktus.

                                        O kalbant apie VAE tai žiūrint iš valstybės pozicijų visai kitaip reiktų į projektą žiūrėt nei mąstant kaip privačiam investuotojui. Net jei tiesiogiai elektrinė ir neatsipirktų, impulsas visai to regiono ekonomikai labai didelis būtų.
                                        Naftą ir dujas juk Rusija parduoda ir gauna daugiau pelno, nei už kuro tiekimą atominėms. Tai ir Kremliaus propagandą forumuose postinantys troliai neturi pasirinkimo, kaip tik skalyti apie tai, kaip atomas yra blogai ir pavojinga

                                        Comment


                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Kremliaus šešėlis Johno nepaleidžia net nukeliavus į kitą pasaulio kraštą. Jei Putinas pasakytų, kad Lietuvos dujų terminalas Rusijai gali būti kažkuo naudingas, tai Johnas sakytų, kad tą terminalą reikia uždaryti, parduoti, supjaustyti. Kiti argumentai nesvarbūs, išlaidos ir nuostoliai nesvarbu, svarbiausia daryti priešingai nei norėtų Rusija. Čia toks amžinos kovos sindromas .
                                          Šešėlis nepaleidžia ne Johno, bet tų, kurie diena iš dienos, nuosekliai ir be nukrypimų pila neatskiestą Kremliaus propagandą ir gula kryžium prieš bet ką, kas neatitinka politinės Kremliaus linijos. Nori nenori, tai ima atrodyti įtartinai.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X