Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Draudimai fotografuoti geležinkelius

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• ssnaiperis
    replied
    O aš praeitos savaitės sekmadienį (rugpjūčio 18) turėjau malonų pokalbį su apsauginiu Vilniaus Geležinkelio stotyje, kai fotografavau DR1 muziejinį traukinį. Viskas vyko ramiai, pasakiau kas ir kaip, kad aš ne vandalas (ne taip kad kai kurie ateina ir faktiškai nieko nesakę suvynioja), kur naudosiu nuotraukas ir pan.

Komentuoti:

• Mantukas05
    replied
    Vakar vakare befotografuodamas kauno stotyje sutikau geležinkelio darbutoją su kostiumu (oficialia apranga), ruošiausi fotkinti DR1AM ,o jis kaip tik kalbėjosi su mašinistais, paklausus ar galima - atsakė : Cituoju "Fotogrofuokite kiek norite , niekas jug nedraudžia". Peršasi išvada ,kad Kauno stotyje galima fotogrofuoti ir niekas nepaaiškins - netrugdys. Ai tik va prašė jo į objektyvą neįtraukti.

Komentuoti:

• Vitas
    replied
    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Vagia savi, o ne svetimi.
    ... o dykaduoniai apsauginiai vaidina saugančius...

Komentuoti:

• Al1
    replied
    Vagia savi, o ne svetimi.

Komentuoti:

• Mantukas05
    replied
    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Kas vagia iš vagonų, tas ir taip žino, kas ten yra ir kaip galima pavogti. O iš cisternų pavogti kuro kelis kanistrus per daug didelis vargas. Geriau eiti į aikšteles ir nusiurbinėti iš bako.
    Bet pačioje naftos bazėje tas ir vyksta,kad neša po kanistriuką

Komentuoti:

• Al1
    replied
    Kas vagia iš vagonų, tas ir taip žino, kas ten yra ir kaip galima pavogti. O iš cisternų pavogti kuro kelis kanistrus per daug didelis vargas. Geriau eiti į aikšteles ir nusiurbinėti iš bako.

Komentuoti:

• Mantukas05
    replied
    Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
    Įstatymai fotorafuoti leidžia, ir nereikia kokių savavalių geležinkelininkų klausyti.
    O jei į tą geležinkelį "atstumia" naftos gaminius? Ir valdžia nesuinteresuota,kad tą žaliavą kas "nusiurbtų"? Manau kiekvienas norėtų to pelno ir minimalios rizikos- minuso , bei,kad to nebūtų. Ir apie tą komisariatą tyla... Nes ir taip aišku kodėl.
    Paskutinis taisė Mantukas05; 2013.07.29, 23:14.

Komentuoti:

• Kitas Džiugas
    replied
    Įstatymai fotorafuoti leidžia, ir nereikia kokių savavalių geležinkelininkų klausyti.

Komentuoti:

• Mantukas05
    replied
    Parašė spirit Rodyti pranešimą
    Bet tai koks paradoksas kad lėktuvus gali fotografuot pro terminalo langus nebijodamas, kad kas prikibs, o fotografuojant traukinius perone jau turi bijot, kad kažkas, nežinantis teisės nuostatų, bandys prikibt. Jei kas turit ryšių geležinkeliečių štabe, tai paklauskit jų kur yra tokio draudimo logika, jei betkas ir taip gali gyvai tuos traukinius perone pamatyt? Net ir kažkokie menami teroristai.
    Pritariu. Jau man susidaro įspūdis asmeniškai,kad čia belenkoks strateginis objektas yra. Beja kaip tada fotkinau su leidimu,mes dar truputį kalbėjomės,kad siaučia metalistai,dėl to jie draudžia vaikščioti,bent taip davė suprasti. Aš asmeniškai pilnai tikiu,jug bėgis toks dalykas,kad ten pilno visko,bet pafotkint geriems tikslams drausti,tai kažinau, bet kaip pvž pasakyti,kad neesi metalistas...

Komentuoti:

• spirit
    replied
    Bet tai koks paradoksas kad lėktuvus gali fotografuot pro terminalo langus nebijodamas, kad kas prikibs, o fotografuojant traukinius perone jau turi bijot, kad kažkas, nežinantis teisės nuostatų, bandys prikibt. Jei kas turit ryšių geležinkeliečių štabe, tai paklauskit jų kur yra tokio draudimo logika, jei betkas ir taip gali gyvai tuos traukinius perone pamatyt? Net ir kažkokie menami teroristai.

Komentuoti:

• Mantukas05
    replied
    Manau niekas nenorėtų važiuoti į komisariatą ir ten aiškintis. Tuo labiau ne principais diskutuojama. Beto kiek man yra žinoma , tai GELEŽINKELIS yra padidinto pavojaus zona. Tie žmonės(geležinkeliečiams aktualiau yra) nenori sulaukt papildomų aukų ar nelaimių ir panašiai.

Komentuoti:

• Kitas Džiugas
    replied
    Nei apsauginis, nei geležinkelietis negali liepti nefotografuoti. Štai ką parašęs Combat:
    – Viešosiose vietose (gatvėse, aikštėse, parkuose) bet kas gali fotografuoti bet ką. Toms erdvėms priskiriamos ir bendrosios prekybos centrų erdvės (bet ne individualios parduotuvės);

– Galima fotografuoti iš viešų vietų matomus privačius objektus (namą iš gatvės);

– Privačiose erdvėse reikia laikytis draudimo fotografuoti, jei toks nurodytas;

– Gali būti draudžiama fotografuoti karinius, branduolinius objektus ir pan.;

– Žmones viešosiose vietose galima fotografuoti be jų sutikimo, išskyrus tuos atvejus, kai jie atlieka privatumo reikalaujančius veiksmus (naudojimasis bankomatu);

– Nepaisant abejonių, viešose vietose galima fotografuoti įžymybes, pareigūnus, vaikus, pastatus, tiltus, nusikaltimų vietas, katastrofas, skraidančias lėkštes ir pan.;

– „Saugumo“ reikalavimai nedraudžia fotografuoti viešai matomų objektų;

– Nėra privalu aiškintis, nei kokiu tikslu daromos nuotraukos, nei kas jūs toks. Išimtys galimos tik klausiant policijos pareigūnams.
    Privatūs asmenys (ne policija) negali jūsų sulaikyti (arba turi labai ribotą teisę tai daryti);

– Niekas negali atimti fotoaparato/juostos. Net policija to negali be teismo leidimo;

Pagal viską gaunasi, kad nepaisant to, jog „Lietuvos geležinkeliai“ yra strateginis objektas, fotografuoti galima visus matomus objektus iš bet kur, kur nedraudžiama būti gyventojui – peronas, keleivių laukiamoji salė, o ženklas, jog fotografuoti draudžiama, principe, yra saviveikla, jei taikoma privataus (ne komercinio) naudojimo, atveju.

Jei fotografas yra principingas, o apsaugininkas – susireikšminęs, galima pareikalauti iškviesti policiją, o jei policija nesusigaudo, galima pareikalauti važiuoti į komisariatą.

Komentuoti:

• Mantukas05
    replied
    Beja Elektrėnų gatvės kelyne taip pat,tik ten jau ne apsaugos darbuotojas,o pats geležinkelietis. Skaityti Kauno miesto geležinkeliai tema. O jei kas netikite,tai galite nuvykti ir įsitikinti.

Komentuoti:

• Mantukas05
    replied
    Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
    Čia ne kultūringumas, o asmeninių teisių beraštybė. Viešoje vietoje, kad ir gatvėje, galima fotografuoti kiek nori ir ką nori.
    Klausimas: o kas paprašė nefotografuoti?
    Gerbiamas tamsta atsakau: APSAUGOS DARBUOTOJAS , kuris dirba šalia tos vietos ir būtų patekęs į kadrą. O jei Jums kažkas nepatinka,tai prašome tada pačiam ten nuvyktį , pasimaskatuoti su kamera ar fotoaparatu priešais,tai manau neliks noro ir kabinėtis prie forumiečių.

Komentuoti:

• Kitas Džiugas
    replied
    Parašė Mantukas05 Rodyti pranešimą
    Technikos gatvės pervažos kelyno nefotografavau į kitą pusę,kadangi buvau maloniai paprašytas to nedaryti,esu kultūringas ir nefotkinau
    Čia ne kultūringumas, o asmeninių teisių beraštybė. Viešoje vietoje, kad ir gatvėje, galima fotografuoti kiek nori ir ką nori.
    Klausimas: o kas paprašė nefotografuoti?

Komentuoti:

• Aleksio
    replied
    Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
    Aš pamėginsiu išsiaiškinti, kas ten ir kaip aukštesniuose sluoksniuose, bet nemanau, jog ką nors naujo sužinosiu.
    Praėjo menuo. Kokios naujienos?

Komentuoti:

• copper
    replied
    Tai čia tradicinis pasiteisinimas - neleidžia valdžia, bet kai paklausi, kas ta valdžia, tai atsakymas būna labai nekonkretus

Pasieniečiai irgi pasimetę, kada galima fotografuoti, kada ne.

Komentuoti:

• sknts
    replied
    Man fotografuojant Vilniaus stotyje apsauginis maloniai paaiškino, kad jiems jokio skirtumo asmeniškai, bet LG valdžia jiems liepia gaudyti fotografuojančius. Taip pat paminėjo, kad kartais valdžia peržiūri kamerų įrašus ir "skalpuoja" apsauginius, jei jie "nesudrausmino" fotografuojančių asmenų.

Komentuoti:

• LBP
    replied
    Visiškai palaikau Combat šiuo atveju. Dažniausiai draudimai fotografuoti yra tiesiog absurdiški. Pats visada aiškinu apsauginiams, kas yra kas. Labai malonu diskutuoti su tokiais "apsišvietusiais" saugotojais . Aišku, kitas reikalas, kai draudimai yra suprantami ir logiški (Combat išvardintais atvejais).

Komentuoti:

• Combat
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Nevisai taip. Juk yra draudziamu zonu, pavyzdziui kariniu teritoriju, salia kuriu galima buti laisvai ir vaikscioti, bet nereiskia, kad toje vietoje bunant yra savaime leidziama fotografuoti viskas kas is tos vietos matosi. Gal cia ir ne tas atvejis, tiesiog nevisai absoliuciai teisingas tavo pamastymas is principo.
    Pagal mano turimą informaciją, Lietuvoje galima fotografuoti bet kokius iš viešos vietos matomus objektus, netgi karinius. Panaršęs lrs.lt teisės objektus pagal paieškos žodį „fotografuoti“, radau, kad draudžiama fotografuoti tik toje vietoje, kur yra nustatytas kažkoks režimas, pvz., pasienio kontrolės poste be pareigūno leidimo, teismo posėdyje fotografuoti ir daryti garso įrašus, jei tai (garso įrašą) daro ne proceso dalyvis (ir tas turi pranešti apie tai teisėjui), fotografuoti branduolinio objekto teritorijoje, jei be leidimo. Išnaršiau apie 300 vnt pradedant nuo naujausio – daug yra pasikartojančių arba negaliojančių, bet draudimų fotografuoti geležinkelio objektus iš viešos vietos neradau jokių.

Draudimas fotografuoti „Lietuvos geležinkelių“ teritorijos viduje (ne viešoje vietoje) gali būti susijęs tik tiek, kiek tai gali būti susiję su gamybinių/komercinių paslapčių apsauga ar draudimu darbo vietoje turėti ar naudoti pašalinius, pvz., dėmesį blaškančius, daiktus. Tai galėtų būti kad ir fotoaparatas, t.y. – įsinešti fotoaparatą, bet ne fotografuoti fotografuojančiu telefonu.

Taigi, tie visi draudžiantys fotografuoti ženklai stotyje dabartiniu mano 100% įsitikinimu, yra ne kas kita, kai fasado papuošimas, jei aš geležinkelio teritorijoje fotografuoju iš viešos vietos, kad ir keleivinio pastato viduje, nes jis, skirtingai nuo „Akropolio“, nėra privati teritorija ir jokio leidimo ten fotografuoti man nereikia, nes ten yra vieša vieta. Tik, aišku, reikia paisyti etikos normų, kad fotografavimas nebūtų prilygintas kokiam chuliganizmui.
    Paskutinis taisė Combat; 2012.11.07, 10:08.

Komentuoti:

Working...
X