Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Gelžk. Vilnius - Turmantas - Daugpilis (>Utena)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Estijos ir Latvijos atveju yra gerai, nes vietiniai traukiniai atvažiuoja į tą pačia stotį. Vilniaus - Rygos maršrutui tai netinka. Daugpilio - tik LG pratęsimas iki Daugpilio.
    Visgi manau, kad maršrutas numirs. LG padarė didelę klaidą, kad užraukė maršrutus į Masvką ir Peterburgą. Reikėjo juos leisti per Latviją, ten prikabinant prie Latvijos sąstato, o tarifą iš Lietuvos iki Latvijos stočių padaryti normaliu, bet ne plėšikišku.
    Alternatyva - autobusas - į Daugpilį yra, tik ne ryte.
    Paskutinis taisė Al1; 2017.11.02, 18:53.

    Comment


      Ką reiškia vietiniai traukiniai atvažiuoja į tą pačią stotį. Tai ir Daugpilyje traukiniai į tą pačią stotį gi atvažiuos. Ar iš Vilniaus važiuos ne į centrinę Daugpilio stotį?

      Comment


        Valgoje traukiniai atvažiuoja į vieną stotį. Nors stotis Estijos, bet iš Latvijos reikia važiuoti tik apie 1,5 km. Taigi, už naudojimąsi infrastruktūra mokestis mažas. Be to tai trumpiausias kelias geležinkeliu iš Rygos į Taliną, o taip pat paraleliai panašiai kaip geležinkelis, eina ir kai kurie autobusų maršrutai Ryga - Talinas, tie, kurie per Tartu, o ne per Pernu. Gi Vilnius - Daugpilis - Ryga kelias ilgesnis apie 70 km lyginant su autobusų keliu. Be to Daugpilis - Ryga maršrute kursuoja tik 3 traukiniai kasdien ir papildomas penktadieniais - sekmadieniais. Du rytiniai ir vienas vakarinis.
        Iš Daugpilio papildomas važiuoja 12.55, o rytiniai 6.15 ir 7.16. Iš Vilniaus traukinys gi atvyks apie 10-12 val. Priešinga kryptimi irgi persėdimo laikas gausis ilgas. Kas važiuos? Latviai tikrai nekeis taip radikaliai tvarkaraščio, kad prisiderintų prie Lietuvos traukinio.

        Comment


          Vienintelį pliusą tame maršrute matau jei jis bus "parištas" su Peterburgo ir Maskvos traukiniu. Kitaip - realus pinigų švaistymas - lietuviui miestas neįdomus (būtų įdomus - būtų krūva autobusų), daugpiliečiui - Vilnius - neįkandamas. O ir pats Daugpilis - beveik miręs miestas.

          Comment


            Deja, to nebus, nes dabar traukiniai iš Rygos į Rusiją nevažiuoja per Daugpilį, o iki Rezeknės LG nevažiuos. Be to persėdimas nepatogus. Jei dar į Rusiją patogus - ~ 20 val.m tai rytinis nepatogus - ~5 val. ryto. Taip, prieš tai maždaug apie 4 val būna pasienio patikra, bet po jos keleiviai dar gali miegoti.

            Comment


              Gal būt Visaginas, Ignalina, Švenčionėliai važinės, kas turistiniais tikslais, kas pigesnio alkoholio, Latvijoj akcizų nekėlė, ir nuo 18 galima nusipirkt bus..

              Comment


                Parašė lietus Rodyti pranešimą
                Estai iš Talino pro Tartu ir Valką/Valgą juk važiuoja. O ar pas mus visada pagal poreikį autobusus paleidžia?
                Nemanau, kad yra daug važiuojančių iš Talino į Rygą, per Valgą, nebent ekstremalai ir geležinkelių mėgėjai. Ir jei kryptimi Ryga-Talinas traukiniai dar kasdien suderinti (laukimo laikas Valgoje 10 min., bendra kelionės trukmė 6h 41min.), tai Talinas-Ryga bent jau darbo dienomis, atvykus iš Talino, reikia Valgoje laukti apie 3 val., o bendra kelionės trukmė išauga iki 9h 32 min. Tik savaitgaliais yra papildomas priderintas traukinys iš Valgos į Rygą, tuomet galima iki Rygos nuvažiuoti per 6h 33 min.). Autobusai gi nuveža per 4h 30 min., jie išvyksta kas valandą, o dar yra ir lėktuvai.

                Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                Valgoje traukiniai atvažiuoja į vieną stotį. Nors stotis Estijos, bet iš Latvijos reikia važiuoti tik apie 1,5 km. Taigi, už naudojimąsi infrastruktūra mokestis mažas. Be to tai trumpiausias kelias geležinkeliu iš Rygos į Taliną, o taip pat paraleliai panašiai kaip geležinkelis, eina ir kai kurie autobusų maršrutai Ryga - Talinas, tie, kurie per Tartu, o ne per Pernu.
                Nėra autobusų Ryga-Talinas per Tartu, visi per Pernu http://www.autoosta.lv/

                O tas išankstinis pesizimas dėl Daugplio maršruto man nesuprantamas. Visada reikia nuo kažko pradėti, traukinio paleidimas gali padėti populiarinti Daugpilį kaip savaitgalio kryptį vilniečiams, švenčioniškiams, visaginiečiams. Gal net konkuruos su autobusu Visaginas-Daugpilis, jei bus suderintas privežimas prie stoties. O daugpliečiai į Vilnių tikrai važinėja apsipirkti, nes arčiau nei Ryga, gi yra net tiesioginis autobusas į Gariūnus. Ecolines daugpiliečiams vargiai tinka, nes su juo, atvykę į Vilnių, jie turi tik 5 valandas iki atgalinio autobuso. Vilniečiams tuo labiau netinka.
                Paskutinis taisė Vilnietizz; 2017.11.03, 11:28.
                Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                Marsrutai.lt tinklaraštis!
                SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                Comment


                  Neseniai dar buvo. Matyt Luxexpress ir Ecolines pertvarkė savo tinklą. Esmė tame, kad traukiniai Latvijoje ir Estijoje ir taip važinėja iki Valgos. Aišku, kad jie neskirti važiavimui Ryga - Talinas maršrutu, bet jais pasinaudoti galima. Tuo tarpu Daugpilio atveju nieko neišeis. Latviai tvarkaraščių nekeis.

                  Ne pesimizmas, o realybė. Pats mačiau, kiek žmonių važiuoja iš Visagino į Daugpilį tuo mikrobu. Pustuštis jis važiuoja, neskaitant to, kad važiuoja per Zarasus ir juo galima važiuoti ruože Visaginas - Zarasai. Vadinasi, nėra poreikio. Be to automobilizacija tokia, kad dauguma važiuoja automobiliu. Dabar, rudenį - pavasarį net į Varšuvą autobusai ne visada pilni, kai vasarą jie beveik visada pilni.

                  Comment


                    Daupilyje esu buvęs ne kartą, ir turbūt nenustebinsiu, kad tai šiuo metu nėra turistiškai patrauklus miestas Bet žvelgiu į šį LG žingsnį optimistiškai:
                    - Įvykus sėkmingam subendradarbiavimui su Latvijos geležinkeliais, gali atsiverti platesnių bendradarbiavimo galimybių. Na bent teoriškai: Šiauliai-Ryga, Šiauliai-Jelgava, Vilnius-Ryga.
                    - Apkskritai, pozityvus kontaktas su LV geležinkeliais LG tikrai nepamaišys ir Rengės reikalų kontekste.
                    - Daugpilis visai nemažas miestas. Matau net daugiau šansų atvykstamojo turizmo į Vilnių šiuo metu.
                    - Alko užsipirkimai iš Visagino, Ignalinos: priklausys nuo bilietų kainų ir kol LV akcizų nepadidins, bet šiuo metu neatmesčiau.
                    - Neatmeskim dar to, kad Daugpilio ir apylinkių verslai kažką įdomesnio sugalvos lietuviams: 2,5 val. kelio traukiniu ir dar visai gražiu miškingu maršrutu yra tikrai svarstytinas variantas į kažką įdomaus ir vertingo Geras pavyzdys yra Zarasų wake parkas, tik aišku jis ne prie traukinių.

                    Comment


                      Traukiniai į Daugpilį važiuos šeštadieniais ir sekmadieniais, po 2 kartus į dieną.

                      Comment


                        Iš kur tokia informacija?

                        Comment


                          2 kartai jau gerai. Galima bus konkuruoti oro uostui dėl keleivių.
                          Taip pat apsipirkimui. Latvijoje daug kas, išskyrus alkoholį, brangiau. Ryga apskritai brangus miestas. Vilnius čia gerai iššoka.

                          Dabar esmė kelionės trukmė.

                          Comment


                            Ar bent pasidomėjai, kiek iš Daugpilio į Rygą traukinių ir autobusų? Ir kiek krypčių iš Rygos ir Iš Vilniaus? Niekas čia į tą Vilnių nevažiuos, kad skristi.

                            Comment


                              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                              Ar bent pasidomėjai, kiek iš Daugpilio į Rygą traukinių ir autobusų? Ir kiek krypčių iš Rygos ir Iš Vilniaus? Niekas čia į tą Vilnių nevažiuos, kad skristi.
                              Nuolat pilna latvių vln oro uoste skrendančių atostoginėm kryptim. Matyt, kitokia pasiūla, galbūt ir geresnės kainos.

                              Comment


                                Jei būtų poreikis, autobusai seniai važinėtų iš Daugpilio. Autobusų firmos daug lankstesnės ir jei jau jos neveža, vadinasi poreikis labai menkas.

                                Comment


                                  Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                  Ar bent pasidomėjai, kiek iš Daugpilio į Rygą traukinių ir autobusų? Ir kiek krypčių iš Rygos ir Iš Vilniaus? Niekas čia į tą Vilnių nevažiuos, kad skristi.
                                  Iš Rygos daugiausia skraido ne toks ir pigus airBaltic, o Wizzair ir Ryanair iš Vilniaus siūlo dvigubai daugiau maršrutų nei iš Rygos. Tad bent jau dėl pigių skrydžių latviai tikrai renkasi Vilniaus ir Kauno oro uostus. Dautrans jau pabandė važiuoti autobusų maršrutu iš Daugpilio į VNO, bet maršrutas žlugo dėl nepatogaus tvarkaraščio, nesuderinto su pagrindine skrydžių iš Vilniaus banga.
                                  Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                  Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                  SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                  Comment


                                    O ar stos traukinys Kurcumse ir Grivoj?

                                    Comment


                                      Parašė kotofeich1 Rodyti pranešimą
                                      O ar stos traukinys Kurcumse ir Grivoj?
                                      http://www.grani.lv/daugavpils/88081...na-poezde.html Čia parašyta kad galbūt, bet manau kad čia tik spėjimas.

                                      Comment


                                        Jei neklystu, Vilnius-Daugpilis bus tik trečiuoju maršrutu Daugpilio stotyje?
                                        Pagal esamą tvarkaraštį, matau tik maršrutą Daugpilis-Ryga (3 reisai per dieną darbo dienomis + ketvirtas reisas savaitgalį) ir naktinį traukinį Ryga-Minskas (kas antrą dieną). Daugiau nieko nėra?
                                        Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                        Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                        SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                        Comment


                                          Ne. Traukiniai į Maskvą ir Peterburgą važiuoja per Rezekne.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X