Berods, patys LTG paminėjo, kad šitas produktas labiau skirtas Vilniaus svečiams, t.y., kas tiesiog kartais atvyksta į Vilnių, neturi m.ticket, Vilniečio kortelės ir pan. Iš esmės, kad jie tiesiog galėtų nusipirkti patogiau, bet NE pigiau tokį bilietą. Galbūt, ateityje labiau išvystys šitą produktą ir pasiūlys kitokią kainodarą.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Keleivių vežimas Lietuvos geležinkeliais
Collapse
X
-
Tam reikia naujų NFC terminalų autobusuose. O kas sakė, kad Vilnius ir Kaunas pirks vienodus? Negi yra kažkoks standartas, kurio privalės laikytis?Parašė felar Rodyti pranešimąAčiū už patikslinimus. Mano klaida, išties ne visi IC/ICE bilietai turi įskaičiuotą miesto bilietą. Nevertheless esu šiek tiek nusivylęs šia integracija, tikėjausi kiek geresnio pasiūlymo.
Kas liečia vieningo bilieto ateitį Lietuvoje, kiek esu kalbėjęs su žmonėmis dirbančiais šioje srityje, sentimentas yra jog viską išspręs bekontakčiai tap-to-pay VT bilietai ir atseit nebus poreikio vienodinti bilietų sistemas, nes visi tiesiog prilies savo bekontaktes banko korteles ar telefonus.
Comment
-
Bet gal ir pogiau? Lyg 1 eur esu mokėjęs autobuse. Ir mepamenu ar tai buvo tas su kažkiek minučių ką lg siūlo, ar netgi prastesnis - vienkartinis.Parašė voyage Rodyti pranešimąBerods, patys LTG paminėjo, kad šitas produktas labiau skirtas Vilniaus svečiams, t.y., kas tiesiog kartais atvyksta į Vilnių, neturi m.ticket, Vilniečio kortelės ir pan. Iš esmės, kad jie tiesiog galėtų nusipirkti patogiau, bet NE pigiau tokį bilietą. Galbūt, ateityje labiau išvystys šitą produktą ir pasiūlys kitokią kainodarą.
Comment
-
Autobuse pirkai vienkartinį be teisės važiuoti kitu autobusu.Parašė Gator Rodyti pranešimąLyg 1 eur esu mokėjęs autobuse. Ir mepamenu ar tai buvo tas su kažkiek minučių ką lg siūlo, ar netgi prastesnis - vienkartinis.
Comment
-
NFC ir yra standartas.Parašė ifl Rodyti pranešimą
Tam reikia naujų NFC terminalų autobusuose. O kas sakė, kad Vilnius ir Kaunas pirks vienodus? Negi yra kažkoks standartas, kurio privalės laikytis?
Kas daroma su nuskaitytais duomenimis - jau integracijos klausimas.
Comment
-
Jei pakaktų tik NFC standarto, tai vilniečio kortelę jau dabar galima būtų emuliuoti su išmaniuoju, bet garantuotai yra proprietary pakeitimų tam, kad Mifare kortelės veiktų tik su Mifare suderintais skaitytuvais, t.y. vien tik komunikacijos protokolo kortelių suderinamumui nepakanka.Parašė ejs-ejs Rodyti pranešimą
NFC ir yra standartas.
Kas daroma su nuskaitytais duomenimis - jau integracijos klausimas.
Comment
-
Londone teko važinėtis šį rudenį. Anksčiau turėjai iš kažkur išsirūpinti Oyster card, į ją įdėt pinigų, kad nemokėtum plėšikiškų tarifų. Dabar prikiši telefoną ir tave įleidžia, po kelių dienų ateina tranzakcija, kur nuskaičiuota viena suma už visus poros dienų važiavimus tuo pačiu palankiu tarifu kaip su ta Oyster card.
- 1 patinka
Comment
-
Šiaip tai jau kokius 15 metų Londone veikia tokia tvarka, kai ne tik ant Oysterio, bet ir banko kortelių veikia visi automatiniai dienos cap'ai ir automatiniai tinkamiausio "bilieto" parinkimai ir t.t. Visa tai pradėjo veikti praktiškai iškart, kai tik UK ėmė rastis bekontaktės banko kortelės. Atsimenu aš dar ardžiausi, kodėl ~2010 metus Vilniuje buvo daromi kažkokie idiotizmai su taip vadinamu "e.bilietu", kai Londone jau tada veikė sistema, kai buvo galima naudoti tiesiog banko kortelę tiek autobuse, tiek traukinyje, tiek Tube ir nesivarginti aiškintis, kokio bilieto reikia ir kaip tai apskaičiuoti. Mes iki šito dar nepriėjom, nors lyg kažkokie maži žingsniukai ir daromi. Gal iki kokių 2035 pasieksim Londono 2007 lygįParašė alga Rodyti pranešimąLondone teko važinėtis šį rudenį. Anksčiau turėjai iš kažkur išsirūpinti Oyster card, į ją įdėt pinigų, kad nemokėtum plėšikiškų tarifų. Dabar prikiši telefoną ir tave įleidžia, po kelių dienų ateina tranzakcija, kur nuskaičiuota viena suma už visus poros dienų važiavimus tuo pačiu palankiu tarifu kaip su ta Oyster card.
- 3 patinka
Comment
-
Bet transakcija atliekama per Google Pay/Apple Pay ir Oyster nieko bendro su tuo nebeturi, ar klystu?Parašė alga Rodyti pranešimąLondone teko važinėtis šį rudenį. Anksčiau turėjai iš kažkur išsirūpinti Oyster card, į ją įdėt pinigų, kad nemokėtum plėšikiškų tarifų. Dabar prikiši telefoną ir tave įleidžia, po kelių dienų ateina tranzakcija, kur nuskaičiuota viena suma už visus poros dienų važiavimus tuo pačiu palankiu tarifu kaip su ta Oyster card.
Comment
-
Na, taip, mano atveju per Swedbank programėlę ir NFC. Esmė ta, kad tų kustominių NFC kortelių su e-piniginėm nebereikia, kai visos banko kortelės palaiko bekontakčius atsiskaitymus.Parašė ifl Rodyti pranešimąBet transakcija atliekama per Google Pay/Apple Pay ir Oyster nieko bendro su tuo nebeturi, ar klystu?
- 1 patinka
Comment
-
Wikipedija rašo, kad TfL pradėjo priimt bekontakčius atskskaitymus 2014 metais.Parašė John Rodyti pranešimąŠiaip tai jau kokius 15 metų Londone veikia tokia tvarka
- 1 patinka
Comment
-
Jep, my bad 2014. T.y. vos prieš 8 metusParašė alga Rodyti pranešimą
Wikipedija rašo, kad TfL pradėjo priimt bekontakčius atskskaitymus 2014 metais.
Comment
-
Kaip suprasti išpjauto iešmo? Kokiu būdu ir kas jį išpjovė?Parašė statyba Rodyti pranešimąŠventinis traukinys 17:15h. Vilnius-Kaunas sėkmingai "džiugina" sėdinčius tarp Kaišiadorių ir Pravieniškių su neapibrėžtu laiko tarpu. Kol kas prognozuoja pusvalandį dėl išpjauto iešmo prie Pravieniškių
Comment
-
Gal priminti, kad vyksta karas?Parašė John Rodyti pranešimą
Kaip suprasti išpjauto iešmo? Kokiu būdu ir kas jį išpjovė?
- 1 patinka
Comment
Comment