Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Geriausia buto vieta Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė TrippleA Rodyti pranešimą

    Iš esmės pateisina. Pačios Šnipiškės yra NMC arba kitaip, Vilniaus centrinio verslo rajono dalis. Todėl, jį renkasi žmonės kurie dirba šalia ir jaučia poreiki gyventi arčiau savo darbo vietos, taip taupydami laika, pinigus ir t.t. Kadangi NMC ofisų jau yra nemažai ir vis daugėja, paklausa gyvent irgi didėja, todėl pasiūla, t.y. didesni daugiabučiai irgi atsiranda. Tas pats vyksta Saltoniškėse, Šiauriniam Žvėryne ir Tuskulėnuose, kur dar be ko tai skatina ir senų daugiabučių renovaciją. Pridedant, gyvenimo kokybė Šnipiškių daugiabučiuose neturi pagrindo krist, nes juose beveik visais atvėjais gyvena aukštesnes negu vidutines pajamas turintys gyventojai, o taip pat, aukšta konkurencija, bei potencialių nuomininkų ar pirkėjų poreikiai diktuoja savininkams investuoti į NT amortizacija, bei aplinkos išlaikymą arba gerinimą.
    jo ir Perkunkiemyje, ir Peterburgo priemiesciuose tokie patys baisunai buvo pristatyti, nes "tokia gyventoju paklausa", o ne korumpuota valdzia leidzia tenkinti verslininkumo goduma. O centrinese Kopenhagos ar Amsterdamo dalyse nera paklausos, del to statomi 3-4, max 6-7 aukstu pastatai, tikrai ne del to, kad galvojama apie ateities gyventoju gyvenimo kokybe ir stengiamasi nedaryti praeities klaidu

    Comment


      Parašė ttttt Rodyti pranešimą

      Visų pirma tai nėra "tokios pat dėžutės" ir jūs pats tai pukiai matot iš visų vizualizacijų, bet pasirinkot vieną, kuri labiausiai tinka pagrįsti jūsų klaidingą teiginį. Antra, tai nėra brangiau, nei Šnipiškėse, atidarykit aruodą ir palyginkit, pvz Aurea home kainos prasideda nuo 3500, Baltam lape nuo 3000 iki 3800. Trečia, tai yra vienareikšmiškai geresnė architektūra (ir medžiagiškumu, ir detalėmis, ir kvartaliniu perimetriniu užstatymu), nei Kintų dažyto tinko dėžė:
      Kaip visada lygini nepalyginamus dalykus, iki galo nezinodamas viso konteksto, nevertindamas terminu, neturedamas pilnos kainodaros, o naudodamasis patikimiausiu aruodo saltiniu, kuriame matai 3-5 butus, is to darai isvadas ir nuolat "vemi" negatyva i diskusija.
      Kintai isparduoti 2020 metu pabaigoje uz kokiu 2200 EUR/kv. m vidurki, nors statyba tik dbr turbut 80% pasieke, t. y. statyba vyko pikiniu statybu brangimo periodu, nors butai isparduoti uz kaina, kuri buvo pries statybu brangima. Todel turbut net reikia pasidziaugti, kad ziurint vizuala ir realybe, vaizdas panasu yra toks, koks buvo nupiestas, t. y. ka buvo suplanave, ta ir padarys nieko neatpigine.
      Stepono baltas lapas startavo su 2500-2700 kaina, taciau dabar vidurkis siekia ~3500, statybos tik dbr prasideda, todel vertinti koks bus galutinis produktas dar labai anksti. Vizuale matomas klinkerio fasadas gali buti pakeistas lanksciu klinkeriu (jeigu is pat pradziu toks nebuvo numatytas) ir atrodys tas projektas kaip Norvegijos kontaktu statomi daugiabuciai Kaune...
      Aurea projektas beveik isparduotas - like ~12-13% neparduotu butu. Pagal Lithome strategija, pastacius nama turi likti 10% neparduotu butu i kuriuos pirkejai gali ateiti ir fiziskai apsiziureti, todel jie ir naudoja agresyvia kainu politika, kad tie 10% po namo pridavimo ir liktu. Dabar pirkejai linke sumoketi premija uz buta cia ir dabar, o ne po 12 men.

      Ir kadangi salia gyveni, siulau eiti pasigrozeti nuostabiaja Paupio architektura uz 3500-4000 EUR/kv. m .
      Click image for larger version

Name:	ACFC73B7-56DC-4185-9CAA-DB1FC8496609.jpeg
Views:	1386
Size:	319,9 kB
ID:	1943218
      Paskutinis taisė feex12; 2022.01.13, 08:44.

      Comment


        Parašė ttttt Rodyti pranešimą
        Kalbu ne apie kainas, naturalu, kad dabartinėje situacijoje jos kyla, godumo festivalis yra tame, kad Šnipiškėse visais būdais bandoma statyt pigiau ir prasčiau nei kažkur miesto pakrašty. Jau net yra praktiškai identiški to pačio vystytojo projektai Šnipiškėse ir laukuose prie Perkūnkiemio ir Vakarinio aplinkelio, o VMS juos sėkmingai tvirtina, nepaisant visų savo viešai skelbtų principų, reikalavimų ir kokybės standartų.
        Jei turite omenyje Anreką, tai K17 butų kainos ženkliai mažesnės nei kitų projektų šnipiškėse ir tuo labiau mažesnės nei to pačio Balto lapo.
        Flickr

        Comment


          Ar tik nebuvo anreka pradžioje lygiai tiek brangi kiek ir aplinkuniai projektai? Ar tai reiškia kad rinka ne tokia ir durna tai kažkiek dave suprast anrekai kad logiška būt pigesniais pastačius tokį šlamštą.

          Comment


            Parašė TIME Rodyti pranešimą

            yra logikos ka sakote, bet tai vis tiek nepasiteisina uzstatymo 10auksciais monstrais - 3-4 aukstu pastatas net jei architekturiskai nepavyksta, jame gyvenimo kokybe buna puse velnio net ir praejus 30 ar 40 metu, o tuo tarpu 10 auksciai novastroikiu monstrai tures tragiska gyvenimo kokybe jau praejus kad ir tik 10 metu
            Čia paminėtam Amsterdame nebuvau, bet kiek tenka keliauti Europoje, tai centrinėje dalyje visi pastatai sakyčiau vid.7 aukštų. Šnipiškėse naujų gyvenamosios paskirties pastatų vidurkis kokie 5-6 aukštai.
            Beje gyvenu 12 metų senumo 10 aukštų pastate. Nejaučiu jokio diskomforto. Ir net nekeisčiau į 3-4 aukštų, kur prasilenkti su kaimyne (-u) tektų bent dvigubai rečiau.

            Comment


              Iš Šnipiškių temos perkelta 15 pranešimų, kur lyginami Naujamiesčio, Žvėryno ir Paupiio projektai.

              Comment


                Aplink stotį architektūra yra pastebimai geresnė nei Šnipiškėse. Taip yra dėl to, kad stoties rajonas - senoji miesto dalis ir nominalus centras, kur standartai visada buvo aukštesni (net ir būdami kraupiai žemi). Tačiau Šnipiškės yra labiau centras, nei stoties rajonas. Būtent Šnipiškėse (ir aplink) formuojasi pagrindiniai darbo vietų rajonai, o visi rimti komercijos centrai yra į šiaurę nuo upės. Viso to priežastis, aišku, yra tai, kad Šnipiškės yra miesto populiacijos centre, jos yra, praktiškai, pasiekiamiausioje vietoje vidutiniam vilniečiui. Stoties rajonas, tuo tarpu, yra miesto populiacijos pietuose, kur dar ir yra likę gerokai mažiau vietos plėtrai. Dėl to stoties rajonas visada pralaimės kovą dėl investicijų Šnipiškėms ir to nepakeis architektūra ar hipsteriškas 'vaibas'.

                Tarpukariu, centras buvo pradėjęs formuotis būtent stoties rajone - ten buvo statomi ir aukščiausi pastatai ir kuriamas didžiausias tankis. Jei ne sovietų nesąmonės, ten būtų susiformavusi rimta centrinė dalis. Bet dabar jau - šaukštai po pietų. Ar stoties rajonas su savo tradicine urbanistika, geresne architektūra, daugiau kavinių ir barų, geležinkeliu ir kt. privalumais yra potencialiai geresnis rajonas gyvenimui nei Šnipiškės? Be abejonės taip. Ar jis yra labiau centras? Tikrai ne.

                Comment


                  I will just drop it here! BAM!
                  Click image for larger version  Name:	Screenshot_20220205-144404_Facebook.jpg Views:	0 Size:	262,6 kB ID:	1947453
                  Click image for larger version  Name:	image_119313.jpg Views:	1879 Size:	262,6 kB ID:	1948980
                  Paskutinis taisė Romas; 2022.02.13, 17:55. Priežastis: Sumažintas dublis

                  Comment


                    Idomumo delei uzejau i K17 puslapi. Dauguma butu parduoti, like kainuoja 4-5k uz kvadrata ))) Labai patraukli investicija

                    Comment


                      Ojej, baisu su tuo Kernavės g. 17 ar tai kažkuriuo iš tų naujų namų. Bent keletą kartų į mėnesį tenka girdėti kaukiančią priešgaisrinę signalizaciją, kurios nieks neskuba atvažiuoti išjungti kokią valandą ar dvi. Kaip jaustis, kaip užmigti ten ar šalia jau gyvenantiems žmonėms? Priešgairsinės pačios neišsijungia, tą turi padaryti žmogus rankiniu būdu. O jei namas dar nepriduotas jokiai bendrovei, ką daryti tada, kas atsakingas?

                      Comment


                        Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                        Ojej, baisu su tuo Kernavės g. 17 ar tai kažkuriuo iš tų naujų namų. Bent keletą kartų į mėnesį tenka girdėti kaukiančią priešgaisrinę signalizaciją, kurios nieks neskuba atvažiuoti išjungti kokią valandą ar dvi. Kaip jaustis, kaip užmigti ten ar šalia jau gyvenantiems žmonėms? Priešgairsinės pačios neišsijungia, tą turi padaryti žmogus rankiniu būdu. O jei namas dar nepriduotas jokiai bendrovei, ką daryti tada, kas atsakingas?
                        Tai skambinkit į policiją ir viskas vyks 'triukšmaujančių kaimynų tvarka". Tegul Anreka moka baudas. Juokingiausia, kad sprendžiant pagal totalaus nusipiginimo lygį, jiems tie 90 eurų baudos tikrai rūpėtų.

                        Comment


                          Tai čia pats banaliausias patarimas - skambinkit 112. Kiek teko susidurti su policija, kuomet kaukia kokia nors signalizacija, tai pareigūnai vos ne retoriškai klausia "O jums trukdo, jūs čia gyvenat?" Juk patys jie jos neišjungs, rakto nuo el. skydinės neturi, geriausia ką gali padaryti, tai surasti atsakingą asmenį. Tačiau kaip nakties metu policijos pareigūnai prisiskambins į laidinį telefoną, įmonės nedarbo metu??? Tiesiog pragaištis ir tiek. Gerai, kai įmonės rekvizituose yra nurodytas mobilus telefonas - tai leidžia prisiskambint į įmonę bet kuriuo paros metu. Tiesa, kas tau ten kelsis iš lovos 3 val. nakties, kad atvažiuoti išjungti tą triukšmadarę. Va kai 2020 m. pradžioje buvo baigti daugiabučiai "Miesto ritmu" tai ta signalizacija periodiškai larlėdavo įvairiu paros metu, tiesa, kai namas buvo pilnai priduotas, už sireną atsakingais tapo "Mano būstas" bei su jais susijusi įmonė "Mano sauga". Dabar kuriam laikui lyg ir aprimę. Tačiau va tie kątik užbaigti statyti namai... nekažką tikrai...

                          Comment


                            Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                            Ojej, baisu su tuo Kernavės g. 17 ar tai kažkuriuo iš tų naujų namų. Bent keletą kartų į mėnesį tenka girdėti kaukiančią priešgaisrinę signalizaciją, kurios nieks neskuba atvažiuoti išjungti kokią valandą ar dvi. Kaip jaustis, kaip užmigti ten ar šalia jau gyvenantiems žmonėms? Priešgairsinės pačios neišsijungia, tą turi padaryti žmogus rankiniu būdu. O jei namas dar nepriduotas jokiai bendrovei, ką daryti tada, kas atsakingas?
                            Jeigu kaukia priešgaisrinė - skambini priešgaisrinei. Atvažiuoja, jeigu klaidingas išvietimas tai tada bauda to buto kur suveikė signalizacija savininkui. Jeigu namas "nepriduotas" tada bauda bus statytojui. Po keletos tokių baudų eitminų gatvėje greitai suprato kad pigiau yra perprogramuoti priešgaisrinės pultą kad neįsijunginėtų be reikalo. Net surado kuriame bute laidas trumpina.

                            Nežinau kaip dabar, bet ankščiau tai Anreka darydavo sutartį su "prižiūrinčia" bendrove kuri suveikus sugnalizacijai turėdavo atvažiuoti, įvertinti situaciją ir nuspręsti ar kviesti priešgaisrinę (nes taip pigiau negu visada kviesti dėl dažnai blogai suveikiančio). Kiek teko girdėti tai vienam name kur suveikdavo vos ne kas savaitę bendrovė buvo atvažiavusi tik vieną kartą, po 2 val nuo "gaisro" pradžios.

                            Comment


                              Parašė VLR Rodyti pranešimą
                              Ar stoties rajonas su savo tradicine urbanistika, geresne architektūra, daugiau kavinių ir barų, geležinkeliu ir kt. privalumais yra potencialiai geresnis rajonas gyvenimui nei Šnipiškės? Be abejonės taip. Ar jis yra labiau centras? Tikrai ne.
                              Geležinkelis ir barai kažin, ar rodiklis kokybiško gyvenimo. Stoties rajone pilna baisios faunos, nėra jokių žaliųjų erdvių, prastas susisiekimas (gatvėmis), vien dėl to pralaimi šnipiškėms.
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                                Jeigu kaukia priešgaisrinė - skambini priešgaisrinei. Atvažiuoja, jeigu klaidingas išvietimas tai tada bauda to buto kur suveikė signalizacija savininkui.
                                Niekas baudų už klaidingą signalizacijos suveikimą nedalina, o vat už skambutį "dega", kai nėra nei dūmų, nei ugnies, visai įmanoma baudą užsidirbt.

                                Comment


                                  Parašė Nitro Rodyti pranešimą

                                  Niekas baudų už klaidingą signalizacijos suveikimą nedalina, o vat už skambutį "dega", kai nėra nei dūmų, nei ugnies, visai įmanoma baudą užsidirbt.
                                  Tikrai dalina.

                                  O skambutis būtų ne "dega", o "kaukia priešgaisrinė, nežinau ar dega, atvažiuokit patikrint"

                                  Comment


                                    Kai signaliazija neprijungta prie kokio nors pulto - ji tiesiog yra įspėjamasis garso šaltinis. Galima gal pavyzdžių, kuomet suveikus priešgaisrinei singalizacijai kas nors buvo nubaustas už melagingą "išvietimą"?


                                    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                                    Tikrai dalina.

                                    O skambutis būtų ne "dega", o "kaukia priešgaisrinė, nežinau ar dega, atvažiuokit patikrint"

                                    Comment


                                      Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

                                      Siaip jeigu nekopijuoti vakaru aklai darant prielaida, kad ten viskas idealu (...)
                                      VA! Dabar beliko tą paaiškinti Laisvės partijai, valdančiai Susisiekimo ministeriją ir VMS bei kai kuriems forumo nariams. Kartais tai iš tiesų primena buką ''nuvažiavau, pamačiau, išbandžiau, noriu pas save''. Bet čia jau ne šios temos ribos.

                                      , tai man toks perimetrinis uzstaymas koks 90s padarytas Pilaiteje yra labai net geras. Nes standartiniai vakaru miestu kiemai yra permazi, jie gal uztikrina kakzokia minimalia insoliacija ir tiek. Realiai kiemuose veikti absoliuciai nera ka, tuo tarpu Pilaites daugiabuciu kiemai yra tikros uzdaros erdves pasibuvimui lauke su vaikais ar ta vieta kur vaikus galima isleisti zaisti vienus (aisku jei kiemus tinkamai irengti, ne vien pievom).
                                      Iš esmės tai labai didelėje dalyje Vilniaus mikrorajonų yra kažkas panašaus į uždarus kiemus ir pėsčiųjų alėjas, tik kad dėl planinės ekonomikos neplanuota jokia komercija pirmuose aukštuose. Gal ne visame rajone, bet tarkime tokių uždarų kiemų yra nemažai Justiniškėse, visi kiemai pietinėje Fabijoniškių dalyje ir sovietinė Pilaitė, o Lazdynuose ir Pašilaičiuose yra pėsčiųjų alėjos. Dėl to, labai norint, ten galima įrengti tikrai gana padorias rekreacines erdves su žaidimo aikštelėmis, lauko treniruokliais ir kitokiais traukos taškais (pvz. fontanas Justiniškėse kitapus Biržiškos gimnazijos), gal net pavyktų ten įrengti kokias nors lauko kavinukes. Esminės problemos, ar patys gyventojai to nori (t.y. ar tos kavinės išsilaikytų) ir ar savivaldybė turi bent mažiausią norą kažką daryti. Labai labai norint, kokiuose nors Lazdynuose pėsčiųjų alėjoje tarp bažnyčios ir Rimi būtų galima įrengti pėsčiųjų bulvarą su komercija pirmuose daugiabučių aukštuose, ir pasibaigtų inkštimas apie tai, kaip blogai ten gyventi, bet esminė problema, kad kažkas mano, jog sovietiniai mikrorajonai yra pasmerkti ir maksimumas, ką galima padaryti, tai pakeisti sovietinius šaligatvius ir kartoti visas sovietmečio klaidas kur nors Šnipiškėse.

                                      Comment


                                        Parašė Pilaitis Rodyti pranešimą
                                        Iš esmės tai labai didelėje dalyje Vilniaus mikrorajonų yra kažkas panašaus į uždarus kiemus ir pėsčiųjų alėjas, tik kad dėl planinės ekonomikos neplanuota jokia komercija pirmuose aukštuose. Gal ne visame rajone, bet tarkime tokių uždarų kiemų yra nemažai Justiniškėse, visi kiemai pietinėje Fabijoniškių dalyje ir sovietinė Pilaitė, o Lazdynuose ir Pašilaičiuose yra pėsčiųjų alėjos. Dėl to, labai norint, ten galima įrengti tikrai gana padorias rekreacines erdves su žaidimo aikštelėmis, lauko treniruokliais ir kitokiais traukos taškais (pvz. fontanas Justiniškėse kitapus Biržiškos gimnazijos), gal net pavyktų ten įrengti kokias nors lauko kavinukes. Esminės problemos, ar patys gyventojai to nori (t.y. ar tos kavinės išsilaikytų) ir ar savivaldybė turi bent mažiausią norą kažką daryti. Labai labai norint, kokiuose nors Lazdynuose pėsčiųjų alėjoje tarp bažnyčios ir Rimi būtų galima įrengti pėsčiųjų bulvarą su komercija pirmuose daugiabučių aukštuose, ir pasibaigtų inkštimas apie tai, kaip blogai ten gyventi, bet esminė problema, kad kažkas mano, jog sovietiniai mikrorajonai yra pasmerkti ir maksimumas, ką galima padaryti, tai pakeisti sovietinius šaligatvius ir kartoti visas sovietmečio klaidas kur nors Šnipiškėse.
                                        Iš tikrųju tas sovietinių rajonų nurašymas išryškėjo "prie Šimašiaus", nes tiek jis, tiek Pakalnis nuolat įvairuose intervių ar fb postuose kartoja kokie blogi yra tie rajonai, ir kaip gerai yra gyventi Paupy ir panašiai. Vietoje to galėtų daugiau dėmesio skirti, kaip tų rajonų erdves pakeisti. Girdėjom pernai apie programą Miestas+, kuri lyg ir turėtų būti tam skirta, bet po pristatymo daugiau apie tai bent jau aš neišgirdau nė žodžio. O nurašyti didžiają dalį miesto ir susikoncentruoti į kelių industrinių rajonų konversijas? Nežinau ar čia geras miesto planavimas, greičiau getizacija.

                                        Comment


                                          Parašė Skid Row Rodyti pranešimą

                                          Iš tikrųju tas sovietinių rajonų nurašymas išryškėjo "prie Šimašiaus", nes tiek jis, tiek Pakalnis nuolat įvairuose intervių ar fb postuose kartoja kokie blogi yra tie rajonai, ir kaip gerai yra gyventi Paupy ir panašiai. Vietoje to galėtų daugiau dėmesio skirti, kaip tų rajonų erdves pakeisti. Girdėjom pernai apie programą Miestas+, kuri lyg ir turėtų būti tam skirta, bet po pristatymo daugiau apie tai bent jau aš neišgirdau nė žodžio. O nurašyti didžiają dalį miesto ir susikoncentruoti į kelių industrinių rajonų konversijas? Nežinau ar čia geras miesto planavimas, greičiau getizacija.
                                          Na kai taip atrašo gyventojams, tai nieko keisto, kaip atrodo sovietiniai mikrorajonai:
                                          Internete dėmesio sulaukė R. Šimašiaus atsakymas feisbuko komentatoriui, priekaištavusiam dėl sprendimo minint Dieną be automobilio savivaldybės darbuotojams uždaryti garažą.
                                          „Aš realiame gyvenime pasirinkau negyventi priemiestyje ir neleisti savo laiko priemiestiniams rūpesčiams. Ir labai džiaugiuosi tuo“, – socialiniame tinkle komentarą parašiusiam žmogui atsakė meras.

                                          http://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoj...-viesaja-erdve


                                          Comment

                                          Working...
                                          X