Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Informacijos „nutekėjimas“ iš miestai.net

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė praeivis Rodyti pranešimą
    Paaiskink kas tai yra vagyste/ tu isstatai viesai savo foto visam pasauliui ir jei po to kazkur pamatai dar ja kur nors....tai vagyste ar tavo darbu reklamavimas? gAL KAIP TIK TAI TU JAM LIEKI SKOLINGAS UZ TAI,KAD JIS DAR PLACIAU PAREKLAMAVO TAVO DARBUS IR DABAR TURETUM JAM SUMOKETI UZ TAI?:-)
    Jeigu aš išstatau nuotrauką visam Pasauliui ir nurodau, kad ją gali naudoti ir kiti (pvz. dėdamas foto į Wikimedia Commons), tai aišku nebus jokia vagystė jei ją kas nors ir paims. Jeigu aš to nenurodau nuotraukos be mano sutikimo niekas naudoti negali. Vagystė, sakykim, stiprokas ir juridiškai netikslus žodis, bet tiek to.

    Beje, pasiskaitymui:

    http://www.efoto.lt/fotografija/teis...ausimai?page=1

    Gal nustosi niekus tauzyt. Įstatymų nesupranti, tas matosi, bet ten paprasčiau truputį išdėstyta.
    Got sun in my face, sleeping rough on the road

    Comment


      Parašė Romas Rodyti pranešimą
      Koks skirtumas, vertingas ar nevertingas pasisavintas daiktas.
      Pasisavinimas ir ypač savo vardo uždėjimas ant svetimos nuotraukos yra vagystė.

      Neatsakingas ir apgailėtinas vagysčių teisinimas.
      Nereikia linčiuoti, bet tokias kalbas reikia vadinti savo vardu - kvailais komunistiniais tauškalais ...
      Nu va gražiausia dar komunismu apkaltins Aš nekalbu apie savo vardo uždėjimą ant svetimos nuotraukos! Skaitykit gerbiamasis ką rašiau.
      Romai per daug sureikšmini visą šitą reikalą, kitaip tariant gaišti laiką ten kur nereikia. Aš suprantu, tai tavo darbas, paėmiai telefoną/fotoparatą - padarei su juo fotografija, o dabar jau tai tavo autorinės teisės, taip sutinku.
      Bet nereikia kelti isterijos dėl kažkokių nusmurgusių nuotraukų. Darykit furorą tada kai pavagiamos meninės nuotraukos, o ne kažkoks pykšt pokšt.
      Padarė skandalą, kad kažkokiam forume panaudojo tavo nuotrauką, nu ir kas, ką uždėjo savo vardą ant jos? Ką užrašė "Čia mano nuotrauka ir tikrai ne ROMO, na to iš miestai.net". Dar galima teisinti tokias tavo nesąmones, jeigu ta nuotrauka butu iškreipta kažkaip arba parodyta taip, kad rodytu neigiamu aspektu. O čia paprasta miesto vaizdo nuotrauka be jokios reikšmės ir tu keli skandalą ? Atsipeikėkit gerbiamasis! Don Kichotas Atsirado

      P.s. miestai.net žinau to nedaro, bet ar žinai, kad jei talpini savo nuotraukas pvz flickeryje ar facebooke - autorinės teisės gali ir pradingti t.y. talpindamas ten nuotraukas tu sutinki, kad su tuo kad pasidalini autorines teises su tais portalais.

      P.s.s Autorinių teisių tema rašiau ne vieną darbą, todėl puikiai žinau kas yra copyright, o taip pat ir copyleft. Čia šiaip, kad neprasidėtu kalbos apie autorinių teisių neišmanymą.
      Kairiarankių klubas - Left.lt

      Comment


        Parašė Andrewass Rodyti pranešimą
        Aš suprantu, tai tavo darbas, paėmiai telefoną/fotoparatą - padarei su juo fotografija, o dabar jau tai tavo autorinės teisės, taip sutinku Bet nereikia kelti isterijos dėl kažkokių nusmurgusių nuotraukų. Darykit furorą tada kai pavagiamos meninės nuotraukos, o ne kažkoks pykšt pokšt.
        Dar neteko šiame forume matyti nė vienos Tavo nuotraukos (bent jau nė vienos įsimintinos), tai į paties nuomonę apie pykš pokšt ir nusmurgusias nuotraukas nematau reikalo kreipti dėmesį. Tuo labiau šioje temoje kalbama ne apie kokybę, o apie patį informacijos pasisavinimą.


        Kur kas įdomiau, kaip pats apsaugai savo (ar savo giminių) nuotraukas.
        Šioje vietoje esi stebėtinai nenuoseklus. Jei jau dedi nuotraukas į forumą, tai kažkas turi matytis, o ne tik tavo "vandens ženklai".
        Tuo yra rodoma nepagarba forumo dalyviams.

        O visos anksčiau surašytos Tavo menkai argumentuotos emocijos, kad kažkas drįsta reikšti autorines teises, labai panašios į pigią veidmainystę.
        Parašė Andrewass Rodyti pranešimą
        Visi atvirukai iš mano prosenelio kolekcijos.

        (...)

        Paskutinis taisė Romas; 2011.02.05, 15:02.

        Comment


          Tai kad šių atvirukų autorius visai ne tas, kas patalpino jas čia su vandens ženklais. Ar čia ne vagystė? ant svetimo darbo dėti savo ženklus...
          Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
          Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

          Comment


            Kažkaip ta nuotrauka žinutėje labai panaši į Zorro nuotrauką.

            Raskite tris skirtumus:
            1. Nukąsta apačia su autoriaus inicialais.
            2. Mažesnis formatas
            3. ???

            http://www.trakietis.lt/traku-naujie...eksine-pletra/

            Parašė Zorro Rodyti pranešimą
            Jokių išvadų kol kas nenoriu daryti - juk Zorro galėjo leisti redakcijai naudotis savo nuotrauka.

            Comment


              "Atvirukai" uždėjimas, dar nereiškia, kad kažką savinuosi ar dedu kaip savo. Šiame forume yra mano darytų nuotraukų, bet aš nedarau ir nedarysiu skandalo, jeigu jos būtų kažkur kitur patalpintos, nes nematau reikalo.

              Jau, kuris laikas dirbu su dizaino ir leidybos firmomis, kur fotografijos ir jos autorinių teisių gerbimas yra labai svarbus dalykas, todėl puikiai žinau kaip svarbu yra gerbti autorių ir jo teises. Patys turim daug vaizdinės informacijos, kuri yra vertinga ir yra laimėjusi nevieną Lietuviška ir Tarptautinį konkursą.

              Tokie mane siutina tokie hipersusireikšmine žmonės, kaip tu, kurie daro bereikalingus skandalus ir kažkokių trečiarūšių nuotraukų.

              Jau trečio posto iki galo neperskaitai ir nesupranti prasmės, tad pamėginsiu, tai parašyti paskutiniame sakinyje.
              Aš neginu vagystės ir jokiu būdu nemenkinu tavo, kaip autoriaus teisių į tas nuotraukas, bet man yra nesupranta toks vaikiškas ir kvailas burbulo putimas iš kažkokių eilinių nuotraukų.
              Kairiarankių klubas - Left.lt

              Comment


                OK. Išsiaiškinom požiūrius. Kiekvienas liekam su savo nuomone.

                Dabar Zorro ėjimas.

                Comment


                  Labai nesmagu skaityti tokius pranešimus, kuriuose ginamas svetimo kūrinio pasisavinimas. Kas slypi už to: pavydas darantiems gerus fotoreportažus ar kažkokie kompleksai - nežinau, bet dažniausiai nuotraukų autorystės svarbą menkina tie, kurie patys nefotografuoja arba savo nuotraukų nevertina. Ir neverta tyčiotis fotografijas vadinant "trečiarūšėmis", "pykšt pokšt" ar "nusmurgusiomis", aiškinti, kad jos nieko vertos. Nuotraukos forumui neatsiranda tiesiog sėdint prie kompiuterio: reikia kažkur išvykti, skirti tam laiko, kainuoja kelionė ir t.t. Galiausiai, tai yra asmeninė kūryba (nebūtinai meninė). Tiesa, dar daug kas nesuvokia, kad nuotrauka yra kūrinys ir autoriaus nuosavybė; va, jeigu taburetę sukalsiu ar bulvę išauginsiu, va čia jau kitas reikalas.

                  ---

                  Kažkokiu mistiniu būdu "nusmurgusios" nuotraukos iš miestai.net laaabai patinka žurnalistams. Taigi specialiai paieškojau, ar nėra panaudotų mano nuotraukų. Ir lengvai radau www.valstietis.lt svetainėje, su nurodyta nuoroda į www.miestai.net, bet paimtų be mano sutikimo.

                  Ir dar po mano nuotraukomis užrašė, kad
                  Platinti, skelbti, kopijuoti Krašto spaudos informacijas ir fotoinformacijas be raštiško UAB "Krašto spauda" sutikimo draudžiama. Susitarti dėl turinio galima parašius laišką adresu redakcija@krastospauda.lt
                  Taigi reikia suprasti, kad jie pasisavino "fotoinformacijos" autorines teises. O mano raštiško sutikimo jie neprašė...

                  Miesto parkais rūpinasi savanoriai
                  2010 rugpjūčio 3 d.
                  Dar įdomu, kad fotografija panaudota labai keistai, nes straipsnyje rašoma apie parką Šiauliuose, o nuotraukoje Pienionių dvaras Anykščių rajone. Po nuotrauka rašoma apie apleistą parką ir apie atrakcionus, kuriais rizikinga suptis: tai gal tie liūtai - atrakcionai?


                  Mano originalas temoje Pienionių dvaras, Anykščių r.


                  Antras atvejis straipsnyje Paminklas T. Ševčenkai Vilniuje - kitų metų pavasarį
                  2010 spalio 9 d.


                  Panaudota apkarpyta mano nuotrauka iš temos apie atminimo lentas pranešimo #32

                  Comment


                    Labai svarbu, ką kai kurie supranta kaip "pasisavinimą". Tai gali reikšti labai skirtingus dalykus.

                    Nežinau, kaip į tai reaguoja Romas, bet aš tikrai nepykstu, jei kas nors nekomerciniais tikslais (t.y. pelno nesiekianti organizacija ir pan.) nesiklausęs panaudoja mano nuotrauką, nurodydamas autorystę, ar tikslų šaltinį, iš kur ta nuotrauka paimta. Visos mano nuotraukos Flickr turi tam tikrus "creative commons" atributus, kas reiškia, kad jas galima naudoti specifiškai neatsiklausus nekomerciniais tikslais nurodant autorystę.

                    Kitas variantas, kai kas nors padaro tą patį, bet jau komerciniais tikslais t.y. kokiame nors komerciniame laikraštyje. Mano manymu, tai nėra priimtina ir tokiu atveju reiktų kontaktuoti tokius žmones ir pareikalauti nuotrauką pašalinti.

                    Blogiausias variantas, kai nuotrauka panaudojama komerciniais tikslais nenurodant autorystės. Už tokius dalykus galima ir reiktų nedelsiant imtis kad ir teisinių priemonių, jei taip pasielgę veikėjai be jokių ginčų neprisiima kaltės ir nepasiūlo susitarti dėl atlyginimo už neteisėtą nuotraukos panaudojimą.
                    Paskutinis taisė John; 2011.02.06, 01:14.

                    Comment


                      Parašė Romas Rodyti pranešimą
                      Jokių išvadų kol kas nenoriu daryti - juk Zorro galėjo leisti redakcijai naudotis savo nuotrauka.
                      Aišku, kad aš nežinojau apie šios informacijos nutekėjimą.
                      Ir aš ne prieš, kad kiti naudotųsi mano nuotraukomis.
                      Bet... Bet taip vagiliauti žinoma negražu. Galima gi buvo duoti nuorodą ir nekirpti inicialų.

                      Comment


                        Užmačiau Vytauc fotonuotrauką iš temos apie Žemuosius Šančius:

                        „O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas

                        Comment


                          Bjauriausia, kai kažkas ant svetimos nuotraukos uždeda savo logotipą.
                          Kas tas ketbilietai.lt?

                          Comment


                            Parašė Zorro Rodyti pranešimą
                            Aišku, kad aš nežinojau apie šios informacijos nutekėjimą.
                            Ir aš ne prieš, kad kiti naudotųsi mano nuotraukomis.
                            Bet... Bet taip vagiliauti žinoma negražu. Galima gi buvo duoti nuorodą ir nekirpti inicialų.
                            Manau, iš principo turėtum jiems parašyti ir pareikalauti pasiaiškinimo. Suprasčiau, jei nurodytų bent šaltinį (tarkim, miestai.net), bet TYČIA nukirpti autoriaus inicialus ir nenurodyti šaltinio rodo labai nevykėlišką ir tiesiog žemą požiūrį į visą šį reikalą.

                            Comment


                              Parašė Romas Rodyti pranešimą
                              Bjauriausia, kai kažkas ant svetimos nuotraukos uždeda savo logotipą.
                              Kas tas ketbilietai.lt?
                              Kelių eismo taisyklių teorijos mokymo tinklapis.
                              „O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas

                              Comment


                                Kas ten žino, galbūt tas tinklapis priklauso pačiam Vytauc, bet deja jis pats kažkur dingęs iš aktyvaus dalyvavimo forume.
                                „O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas

                                Comment




                                  http://trakietis.lt/tvarkarasciai/

                                  Paimta užklausa "trakų autobusai" per Google ir pirmasis paveikslėlis rezultatuose - net autoriaus, forumo nario Zorro, inicialų neiškirpo. Nemanau, kad autorius buvo leidęs čia naudoti ją...
                                  Viešojo transporto temų rodyklė >>

                                  Comment


                                    Kazkoks asilas panaudojo ir sudarke Johno nuotraukas. Johno vietoje duociau ji i teisma. Nuoroda:
                                    http://travelogie.com/blog/post/2011...elogiecom.aspx

                                    Comment


                                      Parašė Edd Rodyti pranešimą
                                      Kazkoks asilas panaudojo ir sudarke Johno nuotraukas. Johno vietoje duociau ji i teisma. Nuoroda:
                                      http://travelogie.com/blog/post/2011...elogiecom.aspx
                                      Reiks išsiaiškinti to niekšelio koordinates ir pasikonsultuoti su savo pažįstamais žmonėmis Kaune, kurie specializuojasi intelektualinės nuosavybės ir visų kitų problemų sprendimuose.

                                      Comment


                                        http://www.fotofabrikas.lt/nuotrauko...d-3453743.html
                                        Nežinau, ar tai galima pavadinti tiesioginiu nutekėjimu, bet informacijos šaltiniai, iš kur paimtos nuotraukos, nenurodyti.
                                        www.kaunotvirtove.lt

                                        Comment


                                          Pastebejau vieno nario nuotrauka, nebent jisai pats patalpino

                                          http://www.millionreasonswhylithuani...d.com/lt/7133/
                                          Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛

                                          Comment

                                          Working...
                                          X