Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Geopolitika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė balietis Rodyti pranešimą
    Šitas epinis. Aš nieko neprovokuoju ir nepriešinu, tiks sakau, kad lietuviai jaučia priešiškumą žydams, nes anie per daug verkia dėl Holokausto.

    Jei ką, antisemitizmas šiuo metu Lietuvoje tikrai mažesnis nei tarybiniais laikais, kai dar niekas nežinojo tokio žodžio "Holokaustas".
    Nu taip, epinis, nesiginčyju. Kas buvo tarybiniais laikais - nežinau ir dėl to net nežadu komentuot, bet šiais laikais dėl ko, apart pastovaus minėjimo, galima jų nemėgt? Kad Lietuvoje jų mažai? Kad sinagogos gražiau už bažnyčias atrodo? Ar kad šiap reikia ant kažko pastumt?

    Comment


      O man nepatinka, kad ant visos Lietuvos stumia kad buvome žydšaudžiai. Tegul pirma pateikia aiškius įrodymus, o po to rėkia ant viso pasaulio tokie kaip Zurofas, savo kėdę saugo, kad tik rasti bet ką atseit kaltas. Jau buvo skelbta, kad jis buvo sufabrikavęs įrodymus, ne Lietuvos atveju tai buvo.
      Izraelis suteikia įvairių tautų žmonėms pasaulio teisuolio vardą, kurie per WW2 saugojo žydus nuo sunaikinimo. Tai įdomu būtų sužinoti kokių daugiau buvo Lietuvoje - išgamų žydšaudžių ar antrųjų? Antrųjų yra tikrai nemažai, bet aišku Zurofui tai neįsipaišo į bendrą vaizdą.

      Taip pat prie karaliaus Mindaugo tilto kai statė namą atlėkė kažkokie žydai ir bandė statybos teritorijoje primėtyti kaulų, atseit iškasė statybininkai. Ten kapinių nebuvo kelis šimtus metų. O gal visai nebuvo. Dar atsiminiau buvo oficialiai skelbta, kad tą teritoriją žydai patys seniausiai buvo pardavę. Niekas neparduoda kapinių.
      Paskutinis taisė Arunasx; 2014.08.08, 18:39.
      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

      Comment


        Parašė Macas Rodyti pranešimą
        Taip, būtent aš skaitau ir raportuoju. Juokauju!
        Dvi panelės LRT radijo eteryje gali Izraelio politiką išdėti į šuns dienas, pavadinti genocidu, konclageriu, fašizmu etc. ir sau ramiai važiuoti į Izraelį, o mokytoja-savanorė už interviu jau būtų neįleista?
        Nežinau, būtų įleista ar ne, tas visiškai nesvarbu. Tik esu tikras, kad Izraelyje puikiai žinoma, ką parašė koks lietrytis ar Šiaulių kraštas apie žydus

        Comment


          Laikai pasikeitė, bet požiūris lieka toks pat. Tai, ką 1968 m. parašė Eric Hoffer - amerikiečių filosofas nežydas:

          "The Jews are a peculiar people: things permitted to other nations are forbidden to the Jews. Other nations drive out thousands, even millions of people and there is no refugee problem. Russia did it, Poland and Czechoslovakia did it. Turkey threw out a million Greeks and Algeria threw out a million Frenchmen. Indonesia threw out heaven knows how many Chinese and no one says a word about refugees.
          But in the case of Israel , the displaced Arabs have become eternal refugees. Everyone insists that Israel must take back every single one. Arnold Toynbee calls the displacement of the Arabs an atrocity greater than any committed by the Nazis.
          Other nations when victorious on the battlefield dictate peace terms. But when Israel is victorious, it must sue for peace. Everyone expects the Jews to be the only real Christians in this world.
          Other nations, when they are defeated, survive and recover but should Israel be defeated it would be destroyed. Had Nasser triumphed last June [1967], he would have wiped Israel off the map and no one would have lifted a finger to save the Jews.
          No commitment to the Jews by any government, including our own, is worth the paper it is written on. There is a cry of outrage all over the world when people die in Vietnam or when two blacks are executed in Rhodesia.
          But, when Hitler slaughtered Jews no one demonstrated against him. The Swedes, who were ready to break off diplomatic relations with America because of what we did in Vietnam, did not let out a peep when Hitler was slaughtering Jews. They sent Hitler choice iron ore, and ball bearings and serviced his troops in Norway.
          The Jews are alone in the world. If Israel survives, it will be solely because of Jewish efforts. And Jewish resources. Yet at this moment, Israel is our only reliable and unconditional ally. We can rely more on Israel than Israel can rely on us.
          And one has only to imagine what would have happened last summer [1967] had the Arabs and their Russian backers won the war to realize how vital the survival of Israel is to America and the West in general.
          I have a premonition that will not leave me; as it goes with Israel so will it go with all of us. Should Israel perish, the Holocaust will be upon us all."
          Paskutinis taisė Macas; 2014.08.10, 09:02.

          Comment


            Parašė Macas Rodyti pranešimą
            Laikai pasikeitė, bet požiūris lieka toks pat.
            Nereikia ant vienodo kurpalio mauti įvykių, kurie įvyko skirtingu laikmečiu. Ir daug kas pasikeitė per paskutinius 50 metų. Kada tie visi įvykiai buvo? Gan senai manau, nors nežinau nieko apie pvz.: Indoneziją.
            Taip, arti esanti Lenkija prieš ir po WW2 išžudė ar jėga išmetė po šalį ukrainiečių kaimus. Bet ar tai įmanoma dabar? Ne. Iš paminėtų šalių net ir Rusija negali elgtis visai taip kaip elgėsi prieš 70 metų, nors ir norėtų Krymo totorius antrą kartą ištremti kur nors, nes jie tikrai nėra lojalūs Kryme po okupacijos.
            Bet kaip pats manai, ar nesukelia kartais kitoms tautoms nepasitikėjimo žydais tai, kad jie išskirtinai nuo visų kitų tautų per tūkstančius kilometrus laikosi atskirai? Tai ko normaliai nepažįsti visada kelia įtarimą. Ir duoda peno visokioms sąmokslo teorijoms?
            Paskutinis taisė Arunasx; 2014.08.10, 09:33.
            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

            Comment


              /\ analogija būtų, jei mes pvz. užpultume Latviją ir atimtume dalį jos teritorijų. Žinoma, latviai su tuo nesutiktų, nuolat su mumis kariautų, o mes tada toliau periminėtume jos žemes, nes jie bandytai gi, puola ant mūsų. Jie patys kalti, kad kariauja ir griauna savo ekonomiką ir tampa nužmogėjusiais teroristais. Mes tik niekieno žemę pasiėmėme... nes gi latviai tik etninė grupė, jie net niekada nebuvo tauta.(apie latvių kilmę - Dugino žodžiai).

              Suprantu, kad žydai nori savo valstybės, nes visą laiką buvo engiami. Manau dėl jų pačių priežasčių, nes atvykę į svetimas valstybes pasidarydavo įtakingi. Kadangi visi jie laikosi kartu, tai vietiniai buvo kaip atraeiliai ir iš ko išplaukdavo daug interesų konfliktų. Tautų priešiškumas vienai kitai yra normalus dalykas, nes be jo visas pasaulis būtų vienodas, tiesiog nebūtų jų. Žinoma, pasaulis keičiasi ir viduramžių tradicijos gali prarasti reikšmę žmogaus identitetui.
              Bet suėsti kitą valstybę šiuo laikmečiu nėra normalu, kaip bepažiūrėsi.
              Paskutinis taisė andyour; 2014.08.10, 11:25.

              Comment


                Parašė andyour Rodyti pranešimą
                /\
                Suprantu, kad žydai nori savo valstybės, nes visą laiką buvo engiami. Manau dėl jų pačių priežasčių, nes atvykę į svetimas valstybes pasidarydavo įtakingi. Kadangi visi jie laikosi kartu, tai vietiniai buvo kaip atraeiliai ir iš ko išplaukdavo daug interesų konfliktų. Tautų priešiškumas vienai kitai yra normalus dalykas, nes be jo visas pasaulis būtų vienodas, tiesiog nebūtų jų. Žinoma, pasaulis keičiasi ir viduramžių tradicijos gali prarasti reikšmę žmogaus identitetui.
                Bet suėsti kitą valstybę šiuo laikmečiu nėra normalu, kaip bepažiūrėsi.
                Ką reiškia, atvykę į svetimas valstybes pasidarydavo labai įtakingi? Čia kuriam laikotarpiui galioja? Jeigu kalbi apie Lietuvą, tuomet žydai politines teises čia gavo tik nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu po 1918, o iki to laiko neturėjo jokių politinių teisių. Europoje žydų situacija pasikeitė po Didžiosios Prancūzijos revoliucijos, kai dalis nusprendė, jog jau užtenka gyventi getuose ir priėmė pilietines teises.
                Iš tavo kalbos reikia suprasti, kad žydai kalti, nes sugebėjo diskriminacinėmis sąlygomis užsidirbti ir apskritai išlikti? Dėl to juos reikėjo engti ir šiandien taip pat reikia neapkęsti, nes JAV žydai yra labai įtakingi ir turtingi?

                Comment


                  /\ JAV yra imigrantų valstybė, žydai ten tokie pat kaip ir visi likę, tik jie laikosi kartu, teikia prioritetą saviems. Turėti valdžią ir kapitalą, lygu turėti absoliučią valdžią. Dėl to interesų galėtų kilti, jei jie tai panaudotų saviems tikslams. Kaip pvz. JAV valsybę įtraukti į arabų krašto reikalus ir vykdyti karinius veiksmus. Irako puolimą turėjo patvirtinti JAV kongresas, kuriame berods žydų dauguma. Tie interesai gali sutapti su ne žydų interesais, bet ir gali nesutapti, dėl ko atsiranda interesų konfliktai.

                  Comment


                    Parašė Macas Rodyti pranešimą
                    Jeigu kalbi apie Lietuvą, tuomet žydai politines teises čia gavo tik nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu po 1918, o iki to laiko neturėjo jokių politinių teisių.
                    Ką turi bendro Lietuva su žydų teisėmis iki 1918 metų, jei pati buvo okupuota?
                    Jei paeiti iki 14 amžiaus, tai tada kaip tik Vytautas suteikė žydams teises ir jų Lietuvoje kiekis vis didėjo.

                    Ar tavo manymu normalu, kad Efraim Zuroff, Wiesenthal centro direktorius nepraleidžia progos apkaltinti Lietuvą žydšaudžių šalimi. Pvz.: 02/18/2014 JP straipsnyje:
                    http://www.jpost.com/Opinion/Op-Ed-C...locaust-341834
                    Kažkodėl nemini kiek žmonių dalyvavo žudynėse lyginant su 871 (2014.01.01) gavusiais garbingą Righteous Among Nations vardą už žydų gelbėjimą.
                    Ir kodėl bando tiesiogiai susieti Ambrazevičiaus laikinąją vyriausybę su žydų žudymu nepateikiant jokių įrodymų? Gal vertėtų paskaityti Zurofui šį straipsnį:
                    http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/....d?id=58972115

                    Gal išversi ir persiusi?
                    Paskutinis taisė Arunasx; 2014.08.10, 14:02.
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                    Comment


                      Parašė oivej
                      be žydų kongrese, ko verta vien JAV islamofobinės 'krikščioniškos dešinės' parama Izraeliui ir šiaip JAV artimųjų rytų politikai. Kai respublikonų administracija 'vadavo' Iraką nuo Huseino, neokonservatoriai kliedėjo apie naują Armagedoną ir panašias biblijines alegorijas.
                      Kalbant apie Iraką: viena siaubingiausių situacijų ever. Šalis suskaldyta iš esmės į tris, Vakarų fobija ir anti-vakarietiškos nuotaikos klesti (taigi islamo fundamentalizmui pagrindų žymiai daugiau, nei prie Husseino valdymo), korupcija ko gero didžiausia pasaulyje, Iranas šiitų zonoje laimėjo įtaką kurios niekad net per karą su Husseinu nesvajojo gauti, naftos kainos nuo karo pradžios 2003 išaugo trigubai (priešingai tikslams per Irako naftotiekių kontrolę padidinti tiekimą ir kainas stabilizuoti), o JAV mokesčių mokėtojas už visa tai gavo gražią trilijono baksų faktūrą ... Koks vis dėlto siaubingas geopolitinis pravalas buvo ta avantiūra. Čia net nereikalingi aptarimui teisiniai tos intervencijos aspektai. Rusai ir panašūs (ne be pagrindo) tą avantiūrą dar ilgai prikiš kaip diskredituojančią JAV ir Vakarų moralinę teisę postuluoti apie 'rule of law' tarptautinėje arenoje.
                      Paskutinis taisė nomad; 2014.08.10, 14:10.
                      There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                      Comment


                        Man tai patinka, kokias deklaracijas dabar daro US ir kiti politikai:

                        Iraq crisis: France urges 'unity cabinet' to fight IS

                        Aina sau? No shit? Irake reikia vienybės? Good luck with that: suvienyti šiitus, sunitus ir kurdus, net nakalbant apie visokias mažesnes religines/etnines mažumas (jazidžius, krikščionis).

                        Blogai yra tai, kad Vakarų moralės fundamentalais grįsta demokratinio kompromiso idėja ten neturi absoliučiai jokių perspektyvų. Tiesiog apskritą nulį.

                        Irakas turi du pasirinkimus:

                        - skaldymas ir de facto (ar net de jure) atskirų valstybių sukūrimas (šiitų, sunitų ir kurdų)
                        - stipraus kumščio diktatūra, koks buvo Saddamas arba šiek tiek švelnesnė versija Assad'as ar Kaddafis. Pastarojo varianto, kaip suprantu, JAV visiškai nepageidauja.

                        O šnekos apie kompromisinės vyriausybės sudarymą ir bandymą ieškoti bendro visuomenės kompromiso yra visiškai not viable. Tik ne tame regione, kur "kompromisas" yra suvokiamas kaip priešiškos etninės/religinės grupės iššaudymas arba susprogdinimas.

                        Comment


                          Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                          Ką turi bendro Lietuva su žydų teisėmis iki 1918 metų, jei pati buvo okupuota?
                          Jei paeiti iki 14 amžiaus, tai tada kaip tik Vytautas suteikė žydams teises ir jų Lietuvoje kiekis vis didėjo.

                          Ar tavo manymu normalu, kad Efraim Zuroff, Wiesenthal centro direktorius nepraleidžia progos apkaltinti Lietuvą žydšaudžių šalimi. Pvz.: 02/18/2014 JP straipsnyje:
                          http://www.jpost.com/Opinion/Op-Ed-C...locaust-341834
                          Kažkodėl nemini kiek žmonių dalyvavo žudynėse lyginant su 871 (2014.01.01) gavusiais garbingą Righteous Among Nations vardą už žydų gelbėjimą.
                          Ir kodėl bando tiesiogiai susieti Ambrazevičiaus laikinąją vyriausybę su žydų žudymu nepateikiant jokių įrodymų? Gal vertėtų paskaityti Zurofui šį straipsnį:
                          http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/....d?id=58972115

                          Gal išversi ir persiusi?
                          Įdomu, kaip vokiečiai patys vieni be lietuvių pagalbos būtų sunaikinę 212 tūkst. Lietuvos žydų? Ir tu aiškiai neskiri valstybinės pozicijos ir deklaracijų nuo plebso veiklos. Štai tokie pasipiktinimai ir rodo, kad su Holokausto edukacija Lietuvoje yra absoliutus krachas, nes vis dar yra taip mąstančių žmonių. Vietoj kompromiso ieškoma konflikto ir ši tema tampa tabu. Arba, kai minimi lietuvių teisuoliai, tai viskas ok, bet jeigu paminimas bent vienas priešingas atvejis, tai žydų verkšlenimas ir juodinimas.

                          Comment


                            Parašė Macas Rodyti pranešimą
                            Įdomu, kaip vokiečiai patys vieni be lietuvių pagalbos būtų sunaikinę 212 tūkst. Lietuvos žydų? Ir tu aiškiai neskiri valstybinės pozicijos ir deklaracijų nuo plebso veiklos. Štai tokie pasipiktinimai ir rodo, kad su Holokausto edukacija Lietuvoje yra absoliutus krachas, nes vis dar yra taip mąstančių žmonių. Vietoj kompromiso ieškoma konflikto ir ši tema tampa tabu. Arba, kai minimi lietuvių teisuoliai, tai viskas ok, bet jeigu paminimas bent vienas priešingas atvejis, tai žydų verkšlenimas ir juodinimas.
                            Nenori išgirsti kas sakoma. Pagal tavo logiką turbūt vokiečiai ir rusų be lietuvių pagalbos būtų nesugebėję išmušti iš Lietuvos? Nelabai ką vietiniai iš viso galėjo įtakoti. Ir nereikia savęs laikyti absoliučiu teisuoliu kuriam negalioja logiški klausimai. Galiu pakartoti:
                            1. Kokia turima informacija kiek realiai Lietuvos gyventojų prisidėjo prie žudynių?
                            2. Kas nusprendė ir kokiu pagrindu, kad tai skatino ir aktyviai rėmė laikinoji Ambrazevičiaus vyriausybė? Bandymas megzti oficialius santykius nereiškia aktyvios pagalbos. Tiesiog buvo naivi viltis, kad pavyks išsiderėti kažką. Kai neagitavo jaunimo stoti į vokiečių kariuomenę tai ir sukišo profesūrą ir pan į konclagerius.

                            Aš nelaikau, kad privalai atsakyti tiksliai, taip pat nelaikau saves žinančiu viską, bet man nepatinka toks laisvas "varymas ant Lietuvos", su kuriuo kovoti yra nelabai realu, nes nelygiaverčiai politikos įtakos svertai lyginant oficialius Lietuvos asmenis ir žydų atstovus visame pasaulyje.
                            Bet niekas man nedraudžia iškelti klausimus bei pabandyti atkreipti dėmesį.
                            Jei turi kokią konkrečią info - welcome.
                            Negalima kaltinti visų dėl neaiškaus kiekio išgamų. Aš nebandau paneigti faktų.
                            Faktų, o ne "a priori" nuostatų.
                            Paskutinis taisė Arunasx; 2014.08.10, 17:04.
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                              Nenori išgirsti kas sakoma. Pagal tavo logiką turbūt vokiečiai ir rusų be lietuvių pagalbos būtų nesugebėję išmušti iš Lietuvos? Nelabai ką vietiniai iš viso galėjo įtakoti. Ir nereikia savęs laikyti absoliučiu teisuoliu kuriam negalioja logiški klausimai. Galiu pakartoti:
                              1. Kokia turima informacija kiek realiai Lietuvos gyventojų prisidėjo prie žudynių?
                              2. Kas nusprendė ir kokiu pagrindu, kad tai skatino ir aktyviai rėmė laikinoji Ambrazevičiaus vyriausybė? Bandymas megzti oficialius santykius nereiškia aktyvios pagalbos. Tiesiog buvo naivi viltis, kad pavyks išsiderėti kažką. Kai neagitavo jaunimo stoti į vokiečių kariuomenę tai ir sukišo profesūrą ir pan į konclagerius.

                              Aš nelaikau, kad privalai atsakyti tiksliai, taip pat nelaikau saves žinančiu viską, bet man nepatinka toks laisvas "varymas ant Lietuvos", su kuriuo kovoti yra nelabai realu, nes nelygiaverčiai politikos įtakos svertai lyginant oficialius Lietuvos asmenis ir žydų atstovus visame pasaulyje.
                              Bet niekas man nedraudžia iškelti klausimus bei pabandyti atkreipti dėmesį.
                              Jei turi kokią konkrečią info - welcome.
                              Negalima kaltinti visų dėl neaiškaus kiekio išgamų. Aš nebandau paneigti faktų.
                              Faktų, o ne "a priori" nuostatų.
                              Ko čia dabar prie tų skaičių reikia kabinėtis (apie 200 000 tūkst. ne vokiečių dalyvavo žudant žydus Rytų Europoje), kai faktas kad lietuviai žudė žydus. Tai darė ir lenkai, norvegai, olandai, ukrainiečiai. Todėl ne vien lietuviams tenka kaltė.
                              1. Archyvuose iki paraudonavimo gali ieškoti duomenų, kiek lietuvių dalyvavo žudant ar padėjo nužudyti Lietuvos žydus. Ir koks tikslas tai daryti? 95% Lietuvos žydų buvo sunaikinti, o tai yra neįtikėtinai didelis skaičius. Kodėl danai sugebėjo apginti savo žydus ir šiandien Danija yra vadinama vienintele šalimi, kuri sugebėjo pasipriešinti nacių valdžiai?
                              2. Jeigu vyriausybė atvirai nedeklaravo antisemitizmo, o tarp jos narių ar jai pritariančių buvo tokių, kurie ragino ginti žydus, tai dar nereiškia, kad galima nusiplauti rankas motyvuojant tuo, kad norėta tik "megzti oficialius santykius". Normali vyriausybė, matydama, kas daroma su Lietuvos piliečiais, būtų seniai paskelbusi, kad nutraukia savo veiklą ir toliau už visus įvykius yra atsakinga tik vokiečių valdžia. Tačiau ne, buvo pasirinktas flirtas ir pro pirštus žiūrėta į masinį žydų naikinimą.

                              Čia ne Holokausto tema, tad baigiam, nes niekas nekaltina TIK lietuvių bendrininkavimu su naciais. Ir reikia turėti bent jau elementarios savigarbos aiškinti žydui, kurio šeima ir giminaičiai sadistiškai buvo išžudyta, apie neteisybę.

                              Comment


                                Kai visada yra geresnių šalių už Lietuvą ir geresnių tautų už lietuvius, kodėl būtent juos reikia rinktis?

                                Comment


                                  Kodėl danai sugebėjo apginti savo žydus ir šiandien Danija yra vadinama vienintele šalimi, kuri sugebėjo pasipriešinti nacių valdžiai?
                                  Viskas labai paprasta. Danija iki vokiečių antplūdžio nebuvo patyrusi ruskyno antplūdžio. Jaučiate skirtumą tarp Danijos ir Lietuvos to meto situacijos? Pagalvokit gerai.

                                  Comment


                                    MACAS. Tai kad protėviai buvo nužudyti nesuteikia teisės kitų vadinti kaip norima. O ką darė tie 871, o realiai daugiau, nes išmirė ir jie patys, ir liudininkai per 50 metų okupacijos, kai nebuvo leidžiama apie tai šnekėti? Ir kurių buvo daugiau?
                                    Aš nenoriu kad oficialūs asmenys tokie kaip Zuroff kaltintų visą lietuvių tautą ir Ambrazevičių tame tarpe be konkretaus pagrindimo. Ant Lietuvos varo nes ji ne kokia Prancūzija ar kita didelė valstybė, jos politinė vertė Izraeliui artima nuliui.


                                    Beje, čia gan bendra tema GEOPOLITIKA, bet ji pavirto iš esmės Izraelis vs Hamas, panašiai kaip BBC ar CNN rašė vien apie 1 žuvusį Izraelio pilietį per 8 konflikto aktyvios fazės dienas , bet ne apie dešimtis kiekvieną dieną Ukrainoje žūstančių žmonių dėl Rusijos agresijos. Ir taip jau mėnesių mėnesius.
                                    Kas įdomu, tai kad Izraelis išlaiko labai "neutralią" poziciją dėl Krymo okupacijos ar Ukrainos bendrai:

                                    http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=lt
                                    “We have been consulting closely on Ukraine not only with our partners and allies around the world," a senior U.S. official told Haaretz. "Obviously we are looking to the entire international community to condemn Russia’s actions and to support Ukraine, so we were surprised to see that Israel did not join the large majority of countries that voted to support Ukraine’s territorial integrity at the United Nations.”

                                    "We have good and trusting relations with the Americans and the Russians, and our experience has been very positive with both sides. So I don't understand the idea that Israel has to get mired in this," Lieberman told Israel's Channel 9 television when asked about the Ukraine crisis.
                                    Foreign Minister Avigdor Lieberman

                                    When White House and State Department officials read these comments, they nearly went crazy. They were particularly incensed by Lieberman's mentioning Israel's relations with the United States and with Russia in the same breath, giving them equal weight. The United States gives Israel $3 billion a year in military aid, in addition to its constant diplomatic support in the UN and other international forums. Russia, on the other hand, supplies arms to Israel's enemies and votes against it regularly in the UN.


                                    Aišku tu gali pakartoti kaip sakei #3809 poste:
                                    Į nepatogius klausimus atsakymo nesulauksite.
                                    Paskutinis taisė Arunasx; 2014.08.10, 18:50.
                                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                    Comment


                                      Parašė oivej
                                      jau atsibodo šitas trolinimas apie Holokaustą Lietuvoje, tam yra atskira diskusija.
                                      Aš netrolinu, tiesiog pasakiau savo nuomonę kaip reakciją į kai kieno išskirtinį norą būti pasaulio teisuoliu (tai nesurišta su oficialiu suteikiamu titulu) ir laikyti save išskirtiniu, kuriam viskas leidžiama. Baigiu apie tai.
                                      Aišku sunku gyventi kai pašonėje tokie visiški net nežinau kas iš "Islamo valstybės", kurie kaip skelbia šiandien nužudė ir palaidojo gyvais 500 žmonių.
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                      Comment


                                        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                        MACAS. Tai kad protėviai buvo nužudyti nesuteikia teisės kitų vadinti kaip norima. O ką darė tie 871, o realiai daugiau, nes išmirė ir jie patys, ir liudininkai per 50 metų okupacijos, kai nebuvo leidžiama apie tai šnekėti? Ir kurių buvo daugiau?
                                        Aš nenoriu kad oficialūs asmenys tokie kaip Zuroff kaltintų visą lietuvių tautą ir Ambrazevičių tame tarpe be konkretaus pagrindimo. Ant Lietuvos varo nes ji ne kokia Prancūzija ar kita didelė valstybė, jos politinė vertė Izraeliui artima nuliui.


                                        Beje, čia gan bendra tema GEOPOLITIKA, bet ji pavirto iš esmės Izraelis vs Hamas, panašiai kaip BBC ar CNN rašė vien apie 1 žuvusį Izraelio pilietį per 8 konflikto aktyvios fazės dienas , bet ne dešimtis kiekvieną dieną Ukrainoje žūstančių žmonių dėl Rusijos agresijos.
                                        Kas įdomu, tai kad Izraelis išlaiko labai "neutralią" poziciją dėl Krymo okupacijos ar Ukrainos bendrai:

                                        http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=lt
                                        “We have been consulting closely on Ukraine not only with our partners and allies around the world," a senior U.S. official told Haaretz. "Obviously we are looking to the entire international community to condemn Russia’s actions and to support Ukraine, so we were surprised to see that Israel did not join the large majority of countries that voted to support Ukraine’s territorial integrity at the United Nations.”

                                        "We have good and trusting relations with the Americans and the Russians, and our experience has been very positive with both sides. So I don't understand the idea that Israel has to get mired in this," Lieberman told Israel's Channel 9 television when asked about the Ukraine crisis.
                                        Foreign Minister Avigdor Lieberman

                                        When White House and State Department officials read these comments, they nearly went crazy. They were particularly incensed by Lieberman's mentioning Israel's relations with the United States and with Russia in the same breath, giving them equal weight. The United States gives Israel $3 billion a year in military aid, in addition to its constant diplomatic support in the UN and other international forums. Russia, on the other hand, supplies arms to Israel's enemies and votes against it regularly in the UN.


                                        Aišku tu gali pakartoti kaip sakei #3809 poste:
                                        Į nepatogius klausimus atsakymo nesulauksite.
                                        Nemanau, kad netgi toks asmuo, kaip Zuroffas, nejaučia skirtumo tarp šaudė žydus ir "lietuviai žydšaudžių tauta". Tiesą sakant, pats niekada nesu girdėjęs, kad žydas sakytų, jog "lietuviai yra žydšaudžių tauta". Tai girdėjau tik iš pačių lietuvių perpasakojimų.
                                        Problema yra edukacija ir lietuviai nesugeba priimti Šoa tokio, koks jis ir buvo. Tai nebuvo tik žydų naikinimas, ar tik jų gelbėjimas. Todėl šiandien bet koks muziejus, sutvarkytos kapinės ar memorialas lietuvių traktuojamas kaip priekaištas Lietuvai, nors iš tikrųjų tai yra susitaikymas. Nesenas pavyzdys - Šeduvos žydų memorialinio fondo iniciatyva steigiamas miesto muziejus, skirtas Holokausto atminimui:
                                        http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...6-445775?cf=vl

                                        Dėl Ukrainos ir Krymo - Izraelio pozicija yra tokia pati, kaip ir JAV.

                                        Comment


                                          Parašė oivej
                                          dar paprasčiau - Danijos žydus perspėjo vietos nacių įgaliotinis.
                                          O tai trukdė danams išžudyti žydus? Lietuvos žydai irgi bėgo, sužinoję, kas jų laukia, į Rusija, bet nepabėgo, kaip danų atveju į Švediją, nes gavo kulkų nuo lietuvių, kovojančių su "bolševizmu".

                                          Comment

                                          Working...
                                          X