Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ekonomikos naujienos (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė sauls Rodyti pranešimą
    As irgi pastovejau eilej, bet po 20 minuciu, kai liko viena masina pries mane, mano kantrybe jau truko - bachureliai atvare su universalu, kurio salone ir bagazinej buvo keturios (!) 150 ar 200 litru backos.. isvaziavau namo. Juokingiausia buvo tai, kad griztant sausio pirma puse keturiu namo toj pacioj Nestej nebuvo nei vienos masinos, o kainos - vis dar vakarykstes. Tagi laimejo nesupanikavusieji.
    Dyzelinas Nestėje išvakarėse naujų kainavo net keliais centais daugiau nei vakar. Šiandien aišku jau pabrangęs kiek ten ir prognozavo.
    Flickr

    Comment


      Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
      Kol jūs čia ginčijatės apie pasaulio pabaigas ir bankininkų planą užvaldyti pasaulį, gan įdomus skaičius buvo paskelbtas. http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=19836609 Dabar prisiminkim už kiek mūsų valdžia pasiskolino ir, be abejo, skolinsis ir toliau iš "tinkamų" komercinių bankų credit crunch aplinkoje: http://www.alfa.lt/straipsnis/102423...08-12-22_18-40 . Kaip žiniasklaida teigė - už 12 proc. palūkanas. Tai kieno sąlygos geresnės, lankstesnės, o palūkanos mažesnės? Paskaičiuokim, broliai kurmiai, kiek mes permokėsim dėl Kubiliaus užsisipyrimo "tik ne iš TVF".
      Tu analitikai visai kaip mazas vaikas

      As pvz net neabejoju, kad Kubilius susitikes su TVF kaip ismanydamas kaulyjo pinigeliu. Juk nerealiai geras dylas: TVF ne tik duotu pinigeliu, bet ir lieptu daryt viska ta pati ka Kubilius ir taip daro. Tik vat butu ant ko sukarti visus sunis, tipo "taip TVF liepe".

      Bet taip pat ne paslaptis, kad TVF tu pinigeliu pati nelabai turi, todel i kaire ir desine jomis nesidrabsto. Vengram, ukrainieciam, latviam buvo jau visai uzpakalis, todel si bei ta iskaulyjo. Lietuvos laikas matomai paprasciausiai dar neatejo. Linkeciau kad ir neateitu, kas is tu ~4% palukanu kai kluonas dega?

      Comment


        Apie kokį kluoną tu čia kalbi? Kad valstybė vėluoja atsiskaityti su verslu, vėluoja su išmokom ir algom, nebesurenka biudžeto ir reikia dengti deficitą? Tai pas mus lygiai toks pats kluono gaisras, kaip ir pas tuos kitus, kuriuos išvardinai. Gal mažesnis, bet jau rusenantis. O paieškojęs senų straipsnių matytum kaip išdidžiai Kubilius sako "mums nereikia skolintis iš TVF" "tik blogiausiu atveju skolintumėmėms" ir pan. Kas dar įdomiau, kai sakė, kad reik veržt diržus, nes pasiskolinti užsienyje bus neįmanoma, ir tik ne iš TVF, staigai labai lengvai krūvą pinigų pasiskolino, už neskelbiamas palūkanas. Strange, isn't it? Ar čia toks nuotabus vadybininkas Kubilius, kad įyvkdė neįmanomą misiją? Taigi dabar turim degantį kluoną ir brangų mineralinį vandenį kuriuo jį gesinam, o kluonas vis tiek dega toliau.

        TVF neturi pinigų? Kas taip sako? Pinigų gali būti tiek, kiek ant pasaulio yra medžių, nepergyvenkit. Visa ko esmė yra tik technika, kaip spausdinti juos nesukeliant panikos - cykiai cykiai..
        Jūsų,
        Analitikas PlėtRa™

        Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

        Comment


          ^^ Kažkaip paskutiniu metu i vienus vartus varai

          Comment


            Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
            Apie kokį kluoną tu čia kalbi? Kad valstybė vėluoja atsiskaityti su verslu, vėluoja su išmokom ir algom, nebesurenka biudžeto ir reikia dengti deficitą? Tai pas mus lygiai toks pats kluono gaisras, kaip ir pas tuos kitus, kuriuos išvardinai. Gal mažesnis, bet jau rusenantis.
            Cia dar ne gaisras kol deficitas dengiasi, t.y. dar yra kas skolina. Na o tarpusavio atsiskaitymu velavimas apskritai yra sena lietuvos verslo tradicija

            Vengrams su visokiais Latviais akivaizdziai taip gerai nepasiseke.

            O paieškojęs senų straipsnių matytum kaip išdidžiai Kubilius sako "mums nereikia skolintis iš TVF" "tik blogiausiu atveju skolintumėmėms" ir pan. Kas dar įdomiau, kai sakė, kad reik veržt diržus, nes pasiskolinti užsienyje bus neįmanoma, ir tik ne iš TVF, staigai labai lengvai krūvą pinigų pasiskolino, už neskelbiamas palūkanas. Strange, isn't it?
            Niekas cia ne strange. Tu jo vietoj irgi taip sakytum. Kubiliu jau ir taip visi kaltina panikos skleidimu. O ce isivaizduok: pasikvietei TVF kavutes, o anie tau sako - kol kas nia, nedOsim, matom kad vis dar galit pasiskolint patys.

            Tai surengsi konferencija ir pasakysi, kad va, maldavau klupomis, o tie nagai nedOda?
            O zinai koks bus sekantis presos klausimos? Tai tipo viskas taip figova, kad jau tik TVF beliko? Na ir visi prie to priklausantys isvedziojimai apie pridejusi is baimes Kubiliu, per menesi nuvaryta i bankrota sali ir t.t..
            Visokie mudziai su fitcais zinoma irgi paklaus "ce mes kazka praziopsojom?". Po to tai jau tikrai tik TVF ir beliks.

            Na ir zinoma antras presos klausimas: "tai jei TVF parode vidurini pirsta, tai kas dabar bus?"

            Ir gali aiskint ka nori ir kiek nori, kad cia tipo norejai iskaulyt pigiu pinigu kurie seip ant ukies pravers etc, bet kita diena keityklos pritruks euru, o tada jau prasides.

            Todel nepalygint protingiau ta pacia tiesa pasakyt kitais zodziais: TVF mano kad dar ne laikas, blogiausias atvejis dar neatejo, o mes kol kas galim suktis ir patys. Ir TVF pritarianciai palinguos bei patvirtins kad sventa tiesa.

            Ar čia toks nuotabus vadybininkas Kubilius, kad įyvkdė neįmanomą misiją? Taigi dabar turim degantį kluoną ir brangų mineralinį vandenį kuriuo jį gesinam, o kluonas vis tiek dega toliau.
            O ka daryt kad kito vandens niekas neduoda?

            TVF neturi pinigų? Kas taip sako?
            Pats TVF sako. Gelbejimams jie turi apie 200mlrd $, kazkas apie 10% jau isleido visokioms ukrainoms, islandijoms etc.
            O krize dar tik prasideda, jau beldziasi visokie pakistanai ir galbut kitos nevisai mazos salys, pvz kad ir kokia argentina ar tarkim tailandas. Sitam fone tie 200mlrd yra visai nedaug.

            Pinigų gali būti tiek, kiek ant pasaulio yra medžių, nepergyvenkit. Visa ko esmė yra tik technika, kaip spausdinti juos nesukeliant panikos - cykiai cykiai..
            Nera viskas taip paprasta. TVF pats babkiu nespausdina. O salys donores pacios nebaisei kaip laikosi. Tie pinigai vistiek neisvengiamai atsiduria balansuose, o cia jau su "cykiai" darosi nekas.
            TVF bande kaulyt babkiu pas kiniecius ir scheichus, bet pastarieji nebaisei dosniai nusiteike.

            Comment


              Aš irgi manau, kad skolinimasis iš TVF yra paskutinis variantas. Didesnės privataus sektoriaus palūkanos tėra kaina, kurią valstybė moka už savo įvaizdžio išlaikymą. TVF pinigai nėra blogis savaime - blogis yra isterija (spaudoje, mūdžiuose ir fičuose ir tt.), kuri kyla juos pasiskolinus ir kuri galiausiai persimeta į verslą ir visur kitur. Jei būtų Lietuva pasiskolinus iš TVF, neabejotinai tarptautinėje spaudoje Lietuvą būtų lyginę su Latvija ir Vengrija, kas būtų buvę itin blogai šalies įvaizdžiui. Dabar bent jau yra sukuriama iliuzija, kad padėtis yra kontroliuojama
              Paskutinis taisė blitz; 2009.01.04, 00:57.
              You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

              Comment


                Rektu i tai pazvelgti is paprasto naujienu skaitytojo perspektyvos. Isivaizduokim, koki nors salyje X (tarkim, JAV ar Prancuzijoje) sedinti finansu ar kitokios kompanijos managemento zmogu Y, skaitanti finansines naujienas. Jis netycia pamato antraste "Lietuva kriepiasi pagalbos i IMF". Jo pasamoneje iskart uzsifiksuoja ivaizdis - "Lietuvai jau sakes". Ta pati ir mes galvojam apie tuos, kurie kreipiasi i IMF'a. Taip kad tas permokejimas isties gali padeti islaikyti teigiama (ar bent jau maziau neigiama) salies ivaizdi. Aisku, laikas parodys, kas teisus, nes kol kas viskas tik isivaziuoja. Todel smarkiai gincytis gal ir nera prasmes.

                Comment


                  Kaip šita prognozė reikėtų paaiškinti? Vakarykščiame "Respublikos" laikraštyje.

                  W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
                  Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
                  Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

                  Comment


                    Parašė Karolis! Rodyti pranešimą
                    Kaip šita prognozė reikėtų paaiškinti? Vakarykščiame "Respublikos" laikraštyje.

                    Atvaizdas
                    Žurnalistų klaida, vietoj plius turi būti minus ir tiek.
                    Flickr

                    Comment


                      /\Tai gal rugsėjį su gruodžiu sumaišė, nemanau kad Latviai +4 planuoja

                      Comment


                        TVF paskola netrukus ims smaugti Latviją
                        Šaltinis: Delfi.lv, Balsas.lt

                        Mainais už suteiktą paskolą Tarptautinis valiutos fondas (TVF) iš Latvijos reikalauja per artimiausius 3 metus sumažinti valstybės biudžeto deficitą iki 3 proc., įšaldyti pensijų didinimą, įvesti naujus mokesčius ir priversti privatų sektorių mažinti atlyginimus darbuotojams.

                        Pradedant nuo 2010 metų Latvijoje pensijos galės būti didinamos tik tokiu tempu, kokiu augs infliacija. Be to, Latvija bus priversta didinti ir pridėtinės vertės mokestį bei mažinti valstybinio sektoriaus darbuotojų atlyginimus.

                        Latvija taip pat turės laikytis fiksuoto lato kurso, kuris galės svyruoti tik labai siaurose ribose.

                        2009 metais Latvijos biudžeto išlaidos bus sumažintos iki 40 proc. BVP. Dėl to 15 proc. bus mažinamos algos biudžetinių įstaigų tarnautojams, racionalizuotos subsidijos.

                        Savivaldybės nebegalės imti paskolų ir gauti valstybės garantijų. Tai negalios tik Europos Sąjungos remiamiems projektams.
                        Kas pakomentuos?

                        Comment


                          Latvius "smaugia" TVF, o mus smaugi savi.. Skirtumo kaip ir nėra, išskyrus disponuojamų pinigų kiekį.

                          Apie kursą įdomiai, laikytis fiksuoto, bet nepasakyta, kad esamo dabartinio..
                          Jūsų,
                          Analitikas PlėtRa™

                          Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                          Comment


                            Parašė Perfect Rodyti pranešimą
                            TVF paskola netrukus ims smaugti Latviją
                            Šaltinis: Delfi.lv, Balsas.lt



                            Kas pakomentuos?

                            Normalios priemones kaip sustabdyti infliacija. aisku jos nebus populiarios. Gerai,kad bent pas mus to nebutu,nes komunistu buvo toks tikslas :isleisti kuo daugiau lesu viskas kol laikosi kirkilas. dabar ta srebiame. nors nesitiki,kad ekonomikoje viskas bus gerai,kai i seima pririnko valisko klounu.

                            Comment


                              Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                              Apie kursą įdomiai, laikytis fiksuoto, bet nepasakyta, kad esamo dabartinio..
                              Tai jei pakeis, tai kursas nebebus fiksuotas. IMHO perskaitei tai ko neparasyta

                              Comment


                                Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                                Normalios priemones kaip sustabdyti infliacija. aisku jos nebus populiarios. Gerai,kad bent pas mus to nebutu,nes komunistu buvo toks tikslas :isleisti kuo daugiau lesu viskas kol laikosi kirkilas. dabar ta srebiame. nors nesitiki,kad ekonomikoje viskas bus gerai,kai i seima pririnko valisko klounu.
                                Na, gerai butu, kad infliacija reiketu sustabdyti. Infliacija manau jau yra sustabdyta- kainos nebekyla (isskyrus akcizinies prekes, ar koks sildymas, kuris priklauso nuo duju kainos). Infliacija jau yra praeities galvos skausmas, pagrindinis galvos skausmas dabar yra tai, kad drastiskai mazeja vartojimas, o paskolomis jo uzkisti negalima. Taigi del to ir reikia taupyti arba didinti mokescius, kad valstybes finansai nezlugtu.

                                Comment


                                  Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                                  Latvius "smaugia" TVF, o mus smaugi savi.. Skirtumo kaip ir nėra, išskyrus disponuojamų pinigų kiekį.

                                  Apie kursą įdomiai, laikytis fiksuoto, bet nepasakyta, kad esamo dabartinio..
                                  Analitike, pripazink, kad skolintis is TVF yra neprestizas ir tai negerina salies finansinio ivaizdzio. Sunku gincytis, kas geriau - didesnes palukanos is komerciniu baku ar TVF "baubas", bet siuo metu taip varyti ant saviskiu, kad jie nesikreipia i TVF, nereiktu. Ko gero, kas buvo teisesnis, pamatysim po metu dvieju.

                                  Comment


                                    prestižas ar neprestižas čia dar klausimas:

                                    http://www.dailytimes.com.pk/default...11-2008_pg7_36

                                    http://www.businessday.com.au/busine...1117-6894.html

                                    priklauso kaip pateiksi. tik mes kažkodėl pas save piešiam jį kaip baubą. Tuo tarpu, mano nuomone, garantija, kad galėsi gauti finansavimą, tuos taip vadinamus tranšus, turi limitą, jau į pliusą keičia situaciją. Koks skirtumas TVF ar ne TVF skolina? Reikia pinigu? Pinigų yra! O kai pinigų yra, įtampos mažiau, pasitikėjimo daugiau. Ir nevarau aš, tik palyginau, kad situacija iš esmės ta pati, kas "smaugia" ką ir kaip.

                                    a_p, fiksuotą kursą galima keisti, perfiksuoti prie kito skaičiuko, prie kitos valiutos, ką neseniai padarė baltarusiai, kurių rublis pernai pririštas prie dolerio, o šiemet 20 proc. tą fiksą sumažino. tarp fiksuotas ir stabilus (nekintamas) yra skirtumas.
                                    Jūsų,
                                    Analitikas PlėtRa™

                                    Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                                    Comment


                                      Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                                      prestižas ar neprestižas čia dar klausimas:

                                      http://www.dailytimes.com.pk/default...11-2008_pg7_36

                                      http://www.businessday.com.au/busine...1117-6894.html

                                      priklauso kaip pateiksi. tik mes kažkodėl pas save piešiam jį kaip baubą. Tuo tarpu, mano nuomone, garantija, kad galėsi gauti finansavimą, tuos taip vadinamus tranšus, turi limitą, jau į pliusą keičia situaciją. Koks skirtumas TVF ar ne TVF skolina? Reikia pinigu? Pinigų yra! O kai pinigų yra, įtampos mažiau, pasitikėjimo daugiau.
                                      Esme butent tame ir yra, kad jei TVF sutinka paskolinti pinigu tai vienareiksmiskai reiskia, kad "Pinigu nera. Visiskai.". TVF tai ne bankas ir seip sau bet kuriam norinciam neskolina.
                                      TVF funkcija yra uztikrinti pasaulio finansines sistemos stabiluma, pvz paskolinant pinigu tam kad isvengt salies bankroto. Jei ju nuomone saliai X bankrotas dar negresia, tai jokios paskolos ir negausi.

                                      Ir nevarau aš, tik palyginau, kad situacija iš esmės ta pati, kas "smaugia" ką ir kaip.

                                      a_p, fiksuotą kursą galima keisti, perfiksuoti prie kito skaičiuko, prie kitos valiutos, ką neseniai padarė baltarusiai, kurių rublis pernai pririštas prie dolerio, o šiemet 20 proc. tą fiksą sumažino. tarp fiksuotas ir stabilus (nekintamas) yra skirtumas.
                                      Su tokiais savoku tampymo sugebejimais gali eit dirbt advokatu. Jei tiket wiktionary, tai fixed: Not changing, not able to be changed, staying the same.

                                      Taigi, jokio skirtumo tarp "fiksuotas" ir "nekintamas" nera. Jei kursa galima keisti, tai jis jau nebe fiksuotas, o kintamas.

                                      Comment


                                        AP ir a_p (įdomus panašumas), savo tarpusavio diskusijos eiga judu man primenate šiuodu:


                                        Tik dabar pastebėjau, bet nuotraukos kampe apačioje dešinėje matomas ženklas "©AP". Tai mane jau glumina.

                                        Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                                        Apie kursą įdomiai, laikytis fiksuoto, bet nepasakyta, kad esamo dabartinio..
                                        Parašė a_p Rodyti pranešimą
                                        Su tokiais savoku tampymo sugebejimais gali eit dirbt advokatu. Jei tiket wiktionary, tai fixed: Not changing, not able to be changed, staying the same.
                                        Manau, kad šį komentarą dėl frazės "fiksuotas" reikėtų aiškinti taip: bandoma pasakyti, kad ta fiksacija gali būti nustatyta po kurso keitimo. Ir nuo to momento apibrėžimas "fiksuotas" tampa konkretus ir aiškiai apibrėžtas (a_p teisybė), tačiau iki tol, o šis momentas straipsnyje lyg ir nenurodytas, kursas gali būti keičiamas (AP teisybė).

                                        Tiesa, kiek pamenu, Latvija griežtai atsisakė devalvuoti valiutą. Todėl greičiausiai AP nuogąstavimai nepasiteisins.
                                        Paskutinis taisė ; 2009.01.07, 12:08.
                                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                                        Comment


                                          turguje ruošiamasi įmesti kasos aparatus?
                                          http://vz.lt/Default2.aspx?ArticleID...7d&ref=lastadd

                                          Kiek aš mačiau turgų, tai dar tikrai nemažai kur prekybininkams nėra tiekiama elektra. be to, neaišku, kaip elgtis tokiems, kurie augina savo produkciją, ir pardavinėja kitų užaugintą - ar vienoms prekėms mušti čekius,o kitoms - ne?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X