Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto savivaldybė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą

    Kodėl gi ne, jeigu projektų rizika tokia gigantiška?
    Svajot galima. Kiek realiai rangovų galėtų už vieną projektą statyti tokius įnašus (ar pinigine išraiška, ar turtu)? Dabar savivaldybės skundžiasi, kad nėra norinčių dalyvauti konkursuose, nes apskritai politinė rizika yra gana didelė Lietuvoje. Tai čia būtų reikalaujama dar didinti riziką savo turtu.

    Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą

    Na, jei rangovui kyla problemos vystant 3 mln. vertės objektą, didelė tikimybė, kad kils dar didesnės problemos vystant 23 mln projektą, ar ne?
    Ne, nebūtinai. Mitnija buvo konsorciume su Irdaiva, bet nesutiko tęsti darbų. Ar dėl to jie tampa nepatikimais?

    Comment


      Dėl Irdaivos tai reikėtų priekaištus skirti ne savivaldybei, o teisėsaugai. Įmonė nuolat laimi stambius valstybinius užsakymus ir sugalvoja bankruotuoti. Komedija, o ne bankrotas. Baigėsi valstybiniai užsakymai? Juk nesibaigė.

      Tiesa, jei „Irdaivos“ nelieka, jos savininkas I.Kubilius su kitomis įmonėmis toliau lieka versle. Kaip jau minėta, kai kuriuos projektus perims „Statybų kodas“, kurio savininkas yra tas pats I.Kubilius. „Juridinis asmuo pasitraukia, bet lieka kitos tų pačių akcininkų įsteigtos ir užaugintos įmonės, kurios gali dalyvauti viešųjų pirkimų konkursuose ir galimai užims bankrutuojančios įmonės vietą rinkoje.
      „Irdaiva“ ne kartą buvo patikusi į teisėsaugos nemalonę, o jos akcininkui ir buvusiam vadovui Irmantui Kubiliui kurį laiką teko praleisti už grotų.
      Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...1214516?copied

      Comment


        Laisvės partijai truputį nesiseka

        FNTT tyrime dėl greitųjų testų pirkimo – įtarimai Vilniaus tarybos nariui Laukiui

        https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...zFflKmRg65YfOk

        Comment


          Vilniečių dumblą už 5 milijonus eurų tvarkys niekam nežinoma konkurso išvakarėse įsteigta įmonė https://www.15min.lt/verslas/naujien...ne-663-1359250
          Įsteigta išvakarėse, vos vienas darbuotojas, jokios įrangos, patirties ar leidimų – tokia įmonė laimėjo pusšešto milijono eurų vertės „Vilniaus vandenų“ tarptautinį pirkimą, nugalėjusi rinkos senbuves. „Vilniaus vandenys“ ir „Bioineksas“ sutartį pasirašė šių metų vasarį. Maksimali sutarties vertė – 5,5 milijono eurų, ji galios trejus metus. Visgi sutarties reali vertė gali būti ir mažesnė, tai priklausys nuo „Vilniaus vandenų“ dumblo kiekio.
          „Vilniaus vandenų“ atstovas teigė rizikų dėl šios sutarties nematantis, mat iš bendrovės buvo paimtas 50 tūkstančių eurų garantas, be to, ne visi pinigai įmonei yra išmokami iš karto.
          Pasak „Vilniaus vandenų“, dabar sumažėjo ir dumblo tvarkymo kaina: anksčiau už dumblo kompostavimo toną jie mokėjo 36 eurus, o dabar „Bioinekso“ pasiūlyta kaina buvo 33,9 euro.
          p.s. apart straipsnyje išvardintų įdomių sutarties sudarymo niuansų, man iškyla pora klausimų:
          1. Sutarties vykdymo garantas 50'000 atitinka mažiau nei 1 mėn. vertę 5,5 mln / 36 mėnesiai = 150'000. VV atstovo teigimu 5.5 mln yra max vertė, realiai bus ženkliai mažesnė. Garantas nedengs bet kuriuo atveju net 1 mėnesio.
          2. VV turi įrengę dumblo džiovinimo įrangą su deklaruota paskirtimi paruošti dumblą deginimui kogeneracinėje jėgainėje. Ji turi pradėti veikti šiais metais, bet tai niekaip neminima. Klaipėdoje susitarė deginti po €33/toną, tai kodėl čia tas net nebuvo nagrinėta? VKJ yra šalia ir nereikia kažkur toli vežti.
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

          Comment


            Prrrrfffff ... Galvojau juokais žmogus bando, o čia iš tikrųjų. Tai kaip bus su politika ?

            „Vilniaus atliekų sistemos administratoriaus“ vadovo konkursą laimėjo A. Zuokas

            https://www.vz.lt/paslaugos/2020/08/...#ixzz6W8ZD87Xa

            Comment


              Tai kad jau seniai jis miręs kaip politikas

              Comment


                Zuokas trolino, o patrolino jį patį.

                Comment


                  Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                  Zuokas trolino, o patrolino jį patį.
                  Kažin, ar patrolino, Šimašius kaip suprantu nebuvo patenkintas tuom, kas laimėjo konkursą ir ypač planais likviduoti VASA.
                  Flickr

                  Comment


                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                    Kažin, ar patrolino, Šimašius kaip suprantu nebuvo patenkintas tuom, kas laimėjo konkursą ir ypač planais likviduoti VASA.
                    Čia iš pradžių Zuokas patrolino, poto Šimašius jį, poto vėl Zuokas... Laukiame tęsinio. Beje minima, kad Zuokas turės atsisakyti tarybos nario mandato, o ZUokas sako, kad nereikia.

                    Comment


                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                      Kažin, ar patrolino, Šimašius kaip suprantu nebuvo patenkintas tuom, kas laimėjo konkursą ir ypač planais likviduoti VASA.
                      Esminis klausimas – ar VASA direktorius gali priimti sprendimą dėl likvidavimo? Mano supratimu, negali. Taigi Zuokas blefuoja, ir tiek.
                      Paskutinis taisė Kecal; 2020.08.26, 09:30.

                      Comment


                        Parašė Kecal Rodyti pranešimą

                        Esminis klausimas – ar VASA direktorius gali priimti sprendimą dėl likvidavimo? Mano supratimu, neturi. Taigi Zuokas blefuoja, ir tiek.
                        Aišku, kad negali. Yra dar turbūt įmonės valdyba, kuri priima visus pagrindinius klausimus, o ir steigėjas yra - savivaldybė.

                        Comment


                          Dabar kdar liko surasti ryšį tarp dumblo valymo konkurso ir šio direktoriaus posto ir turėsim puikią konspiracijos teoriją.

                          Comment


                            Flickr

                            Comment


                              Vėl nekokios naujienos iš skaidriausios Lietuvos istorijoje VMS, tiksliau, mums gerai žinomo ir dažnai linksniuojamo vyr. architekto skyriaus:



                              Vilniaus savivaldybėje STT atliko kratą, valdininkė įtariama kyšininkavimu


                              Savivaldybės administracijos direktoriaus Povilo Poderskio teigimu, šią savaitę sužinojus apie įtarimus kelerius metus savivaldybėje dirbantis specialistas iškart buvo nušalintas nuo pareigų. „Jis yra nušalintas nuo pareigų. Jeigu įtarimai pareikšti, valstybės tarnautoją reikia nušalinti nuo pareigų, tokia yra tvarka“, – BNS teigė P. Poderskis. P. Poderskis LRT.lt patvirtino, kad įtarimai pareikšti savivaldybės Detaliojo planavimo ir architektūros poskyrio specialistei.

                              Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=85102761






                              Comment


                                Naujienos tai puikios. Vienas dalykas, kad STT atlieka savo darbą. Kitas dalykas, kad savivaldybė nedangsto ir iš karto reaguoja. Tai tik parodo koks yra savivaldybės požiūris į tai. Kitos šalies savivaldybės, deja, tuo pasigirt nelabai gali.

                                Comment


                                  Juk savivaldybė ne pati "apsivalė", o sureagavo tik kai jau nebuvo kitos išeities, t.y. darbuotoją atleido tik kai STT pateikė įrodymus /surinktą medžiagą dėl kurių kilo kaltinimai. Be STT minėta poniutė tikriausiai toliau sėkmingai dirbtų VMS ir laimintų žemės paskirčių keitimus pagal šildančiųjų pageidavimus, tai kur čia VMS nuopelnas?

                                  Comment


                                    Aišku, kad nebūtų apsivaliusi, jeigu neturėtų įrodymų. Jūsų mėgstami metodai "nuspręsk - užmėtyk akmenimis" nėra naudojami demokratinėse šalyse. STT ištyrė, surinko įrodymus ir toliau tyrimas tęsiamas. O kaip prevencija galimiems kitiems pažeidimams darbuotoja nušalinta. Toliau turbūt tęsis kitos procedūros, t.y. teismai ir pan.

                                    Comment


                                      Na va, aiškėja, kad tyrimas yra platesnio mąsto ir susijęs su korupcijos byla Šiaulių teisme:

                                      Tarnybos teigimu, duomenų apie asmenų galimai padarytas korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas, susijusias su žemės paskirties keitimo klausimais buvo gauta atliekant ikiteisminį tyrimą, susijusį su korupcija įtariamu Šiaulių apygardos teismo teisėju Raimundu Jurgaičiu.
                                      Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1368154?copied

                                      Comment


                                        Kolegos, Jums istornis šansas:
                                        Vilnius ieško vyriausiojo inžinieriaus – darnios infrastruktūros plėtros koordinatoriaus https://vilnius.lt/lt/2020/09/04/vil...ordinatoriaus/
                                        Vyriausiasis miesto inžinierius – pareigybė, kuri numatyta nuo sausio įsigaliosiančiame Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatyme, ir specialistas, kurio Vilnius ieško jau šiandien, paskelbęs konkursą. „Kalbant neformaliai, ieškome žmogaus, kuris norėtų prisidėti prie Vilniaus kūrimo, nuolat žvelgtų į ateitį, spręstų miesto plėtros iššūkius ne tada, kai jie iškyla, o dar prieš jiems atsirandant. Tai nauja pareigybė ir unikali proga palikti savo pėdsaką Vilniuje, padaryti jį dar geresniu miestu gyventi“, – sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.
                                        Vyriausiasis miesto inžinierius turėtų dirbti nedalomu tandemu su miesto vyriausiuoju architektu – miesto merui diktuojant kryptį, miesto architektas prižiūrės miesto augimą, o miesto inžinierius bus atsakingas už tai, kad judumo (gatvės, pėsčiųjų ir dviračių takai), aplinkos (parkai, alėjos, viešojo transporto paviljonai ir t.t.), inžinerinė (vandens, nuotekų ir t.t.) ir socialinė (mokyklos, vaikų darželiai, poliklinikos, bibliotekos) infrastruktūra augtų nuosekliai, papildydamos viena kitą.
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                        Comment


                                          Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                          Kolegos, Jums istornis šansas:
                                          Vilnius ieško vyriausiojo inžinieriaus – darnios infrastruktūros plėtros koordinatoriaus https://vilnius.lt/lt/2020/09/04/vil...ordinatoriaus/
                                          ttttt


                                          Bet atlyginimas gėdingas už tokias pareigas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X