Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto savivaldybė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    O ar jis uzsimine apie tai kaip eilinis Seskines ar Pasilaiciu gyventojas turi bristi kasdien per purvyna kad iliptu i savo masina?
    Kam gali rūpėti tokie "niekai"? Verčiau pažadės sukurti programėlę, kuri reaguodama į oro sąlygas tikruoju laiku praneš, kur yra purvynas ir nurodys maršrutą, kaip jo išvengti . Visos trijulės bendras bruožas yra tas, kad yra gerai žinomi politiniai personažai. Kompetencija nėra svarbu, svarbiausia žinomumas. Ir kaip susitarę visi siūlo visokius modernius/išmanius dalykus, kai reikėtų pradėti nuo elementarių buitinių dalykų. Koks nors Šeškinės/Pašilaičių seniūnas ar šiaip aktyvus gyventojas galbūt turėtų daug geresnį supratimą, kokios didžiausios gyventojų problemos ir ko pirmiausia reikėtų imtis, tačiau nei ta seniūnų nuomonė kam nors įdomi, nei jie kam nors žinomi, nei turi kokių nors šansų tapti meru. Kandidatuoja vien populistai su utopiniais pasiūlymais. Šimašius galėtų labiau pasirūpinti komunikacija ir nusodinti tuos pažadukus pabrėždamas, kad elementarus naujas šaligatvis/dviračių takas, kurį galima pamatyti, pačiupinėti ir išbandyti, yra daug geriau nei koks nors išmanus kliedesys, kurio realizavimo data 20xx metai.

    Comment


      Povilas Poderskis FB
      Šią savaitę suėjo metai, kai einu šitas pareigas, kurių kas savaitinę apžvalgą rašau čia. Vienas kolega sako, švęsim kai bus du metai, haha. Nu ir jis teisus aišku, nes tikrai neaišku kuo čia viskas kitais metais baigsis ir kas iš to išeis, bet kažkaip šią savaitę stipriai įkliuvau į bandymą suprast kas čia per tą akimirksnį įvyko, kur nuėjom, kur nenuėjom, kur dar galima nueiti (tą vieną atsakymą aš irgi žinau, labai juokinga).
      Tradicinės ataskaitos nebus. Sakė reik parašyt kažkokį paaiškinimą, kas čia per darbas.
      Pabandysiu. Vilniaus miesto savivaldybės biudžetas yra maždaug 600 mln. eurų., tai tiek pinigų per mus įvairioms miesto reikmėms yra paskirstoma. Jeigu tai būtų įmonių grupė, tai analogiškos apyvartos yra pvz. MG Baltic įmonių grupė (analogija pasirinkta visiškai atsitiktinai). Na, ir tu esi už visą tą įmonių grupę atsakingas. Ne tik pačios administracijos veiklą, bet ir kaip akcijų valdytojas už visas kitas įmones, jų veiklą, o ekstremalių situacijų atvejų, tai išvis už viską ir bet ką, kas tam mieste dedasi. Kitaip tariant, esi atsakingas, bet nebūtinai įgaliotas, savotiškas atpirkimo ožys - lietus užpylė, šiukšlių primėtė, kamštis, troleibuso laidas nutrūko, who you gonna call. Atsakomybės klausimas pagal teisės aktus irgi yra įdomus, realiai savivaldybėje gali nebūt jokio kito žmogaus, bet jeigu yra direktorius tai viskas gali pilnai veikt, nes visus administracinius sprendimus priimti galiu, o taip pat nunešti visus klausimus vilniečių atstovams - Tarybai, taip pat. Tai išsiverčia į labai įdomias situacijas, kai pvz. nepaisant to, kas iš tikro ką padarė, už viską yra atsakingas yra įstaigos vadovas (kuriam mokama ta stulbinanti 1,6k eurų į rankas alga). Tai būtų logiška, jeigu galėtum pilnai pasirinkti visą savo komandą su kuria dirbi. Tačiau net kai žmogus, būdamas valstybės tarnautoju ir darydamas šiai institucijai baisią gėdą, nemokėdamas lietuviškai rašyti ir absoliučiai atmestinai vykdydamas pareigas, vėliau po 2 metų per teismus grįžta ir toliau užsiima tuo pačiu, tai nėra labai sąžiningą turėti visą atsakomybę už viską ką jis daro. Juolab, kad kai kuriuos veiksmus, kiti žmonės gali priimti autonomiškai, o atsakomybė - vistiek įstaigos vadovui. Pvz. kokie nors su viešaisiais pirkimais susiję dalykai. Tokių atvejų jau buvo, pvz. švietimo departamento direktorius neteisėtai pratęsė maitinimo paslaugų sutartį (nes užtruko naujas pirkimas), o baudą gavo tuomsyk direktorius Valdas. Sena istorija, bet man per šiuos metus kol kas pasisekė neužskristi ant to. Pasisekė, nes tokio masto operacija, kuri kasdien čia vyksta neapsieina be klaidų. Nes apskritai nėra sistemų, kurios veikia tobulai, brokas visada atsiranda, o dar kai prisideda tikslingas sabotažas, tingėjimas, abejingumas ir kitos žmogiškos savybės ir veikimai, tai gero rezultato išeiga sumažėja. Ir kaip sako (W.Buffet), jeigu 500 kilometrų važiuosi paskui automobilį, tai jis tikrai padarys kažkokią klaidą ir pažeis taisykles, arba bent jau bus pamiršęs gesintuvą.
      Tai kartais truputį liūdina šitas pelkės melioravimas, ne dėl to, kad kažko neįmanoma padaryti. Kaip tik, daug ką išspręsti nėra labai sunku, reikia pakankamai daug laiko, įtikinėjimo, na, tiesiog darbo. Labiausiai liūdna gal dėl to, kad neužteks laiko tą viską padaryti. Yra visgi kelios labai svarbios su transportu susijusios ir dar nenusausintos pelkės, kurių imsimės stipriai per ateinančius kelis mėnesius, nematau, kodėl turėtume sustoti. Galop, vertindamas supranti, kad bent jau viskas šiek tiek geriau negu buvo prieš tai ir to užtenka. Ir nuolat verčia stengtis ta tikrai didelė minia profesionalių, sąžiningų ir darbščiai nusiteikusių kolegų, su kuriais stumiamės į rezultatus.
      Turbūt reikia apžvelgt ir kompiliaciją tų “greatest hits”, kuriuos pavyko padaryti per šiuos metus. Nežinau ar čia jie (turbūt ne), bet bent man susidėliojo mintyse trys didelės miesto komunalinės temos, kurių bendra tema - konkurencija:
      # Šiukšlių reforma
      Pradžią atsimenam, bet vat kas gavosi rezultate, tai, kad vežėjai konkuruoja, kaina tikrai maža, paslauga teikiama daugiau ar mažiau pagal lūkesčius ir galima gerint. Nu jo, pastatėm šiokią tokią sistemą, kurią reikia tobulint. Bet išdrįsom galų gale ją pastatyt ir dabar paslauga teikiama tikrai geriau, be abejo, yra vietų kur pasitempt ir yra vietų, kur patys gyventojai prikiaulina, o tada gaunam antraštes, kad nesusitvarkom. Tas šiek tiek juokinga, bet daugiau erzina tik ilgailaikėj bedarbystėj užstrigusius lūzerius.
      # Daugiabučių namų administratoriai
      Čia ta keista tema, kur jau esu kelis sykius aprašęs. Na, tiesiog vykdėm teisės aktus, gaudavom nuo 4 iki keliolikos užsakomųjų straipsnių (neskaitant visokių ten influencerių istorijų ir pan.), bet patys daugiabučių administratoriai, galų gale pradėjo normaliai šnekėtis su klientais, ką čia jie daro, kokias paslaugas teikia, gyventojai kažkuo irgi susidomėjo, kad štai čia jie kažką rinktis gali, paslaugą perka, o ne savivaldybė butų ūkį priskiria, wow, naujienos.
      # Aplinkos tvarkymas
      Apibrėžėme aplinkos tvarkymo sąlygas taip, kad iš aplinkos tvarkytojų reikalaujame ne proceso, o rezultato. Paprastai kalbant, žolė turi būti nupjauta, o ne pjaunama 4 kartus per mėnesį vasarą. Išties matome, kad dažnai negali prognozuot, kiek kartų tau reikės pjaut - kartais nereikia, kartais reikia daug, bet ne mum tai spręst, rizikuot turi verslas. Galbūt tai kažkiek lėmė, kad atėjo į žaidimą naujas tiekėjas. Net jeigu ne tai, bet , ir miestas ne tik sutaupys 15 mln per tris metus, bet dar ir pačioje rinkoje bus sujudimas. Mat nauja žaidėjas linkęs į didesnę mechanizaciją ir sumanesnį darbą (o ne taip, kad kiemsargiai vaikšto po kiemus ir taromatui bonkes dar susirenka). Sumanesnis darbas - didesnės algos ir mažesnis žmogiškųjų išteklių poreikis. Puiku. Aišku, naujas žaidėjas - nauji, saviti iššūkiai ir bus matyt kaip čia viskas klostysis.
      Esu labai dėkingas merui Remigijui Šimašiui, už mestą iššūkį, ir tarybai, kurie prieš metus išreiškė pasitikėjimą. Tikiuosi, bendrai labiau visus labiau nenuvilsiu, negu nuvilsiu. Nes laimingos pabaigos šitam darbe niekada nebūna. Viskas, kuo gali pasidžiaugt, kad šiandien padaryta geriau negu vakar.

      Comment


        Ar matėte? Lavonai atrieda, atidunda:

        Stumia buvusį merą atgal į postą
        https://www.lzinios.lt/lzinios/Gimta...i-posta/276105

        Buvusio parlamentaro Artūro Paulausko judėjimas „Pirmyn, Lietuva“ kandidatu į sostinės vadovus kelia buvusį sostinės merą, buvusį konservatorių verslininką Vilių Navicką.
        Pernai birželį registruotas A. Paulausko judėjimas, taip pat ir šių metų spalį registruotas paties V. Navicko vadovaujamas judėjimas „Vilniečiai gali“ informavo, kad oficialiai kandidatą ketinama pristatyti pirmadienį. Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sekretoriato vadovė Aistė Gedvilienė BNS patvirtino, kad V. Navickas iš partijos išstojo prieš kelias savaites, nuo 2010-ųjų jis nedalyvavo aktyvioje partinėje veikloje.
        Arba jie paskendo savo įsivazduojamoje šlovėje ir durnume ir nesiorientuoja aplinkoje, ar orientuosis išskirtinai į liumpen-rinkėjus.

        Comment


          Gal kas nežino to durnelio. Gera antra nuotrauka:
          http://www.pipedija.com/index.php/Vilius_Navickas
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

          Comment


            O tai Navickas ne konservatorius?

            Comment


              Parašė liutass Rodyti pranešimą
              O tai Navickas ne konservatorius?
              Ar teksto suvokimo problemos pateiktoje pradinio teksto citatoje, kad klausi? Ar tiesiog Udriaus žemietis iš Garliavos?
              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

              Comment


                Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                Ar teksto suvokimo problemos pateiktoje pradinio teksto citatoje, kad klausi? Ar tiesiog Udriaus žemietis iš Garliavos?
                Tai ne teksto suvokimo problemos. Tikslas dar kartą pakartoti, kad visi geriau įsimintų.

                Comment


                  Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                  Ar teksto suvokimo problemos pateiktoje pradinio teksto citatoje, kad klausi? Ar tiesiog Udriaus žemietis iš Garliavos?
                  kazkokiu pipediju neskaitau

                  Comment


                    Parašė liutass Rodyti pranešimą
                    kazkokiu pipediju neskaitau
                    Pakelk akinius aukščiau. Ar per daug raidžių ir stekas persipildo?
                    Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                    Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sekretoriato vadovė Aistė Gedvilienė BNS patvirtino, kad V. Navickas iš partijos išstojo prieš kelias savaites, nuo 2010-ųjų jis nedalyvavo aktyvioje partinėje veikloje..
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                    Comment


                      Parašė liutass Rodyti pranešimą

                      kazkokiu pipediju neskaitau
                      Mielas kolega, ten lzinios.lt, o ne pipedija buvo

                      Comment


                        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                        Gal kas nežino to durnelio. Gera antra nuotrauka:
                        http://www.pipedija.com/index.php/Vilius_Navickas
                        Kad nuoroda i kazkokia pipedyja

                        Comment


                          https://www.miestai.net/forumas/foru...18#post1682918 čia yra nuoroda į lzinios.lt, o ne pipedija.

                          Comment


                            Savivaldybės ir jos įmonių feilai:
                            Naujų baseinų atidarymas Vilniuje tolsta – statytojai kaltina savivaldybę https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...na-savivaldybe
                            P. Poderskis sako, kad į statytojų perspėjimus buvo reaguojama, tačiau su užduotimis nesusitvarkė projektą prižiūrinti Vilniaus vystymo kompanija.
                            „Lūkestis buvo priduoti pirmą pastato aukštą – baseiną (nes baseinų trūksta) ir vėliau, poreikiui esant, užsibaigti sporto salę (sporto salių netrūksta). Tačiau paaiškėjo, kad baseino priduoti negalime be sporto salės. Tai vertiname kaip projekto valdytojo, Vilniaus vystymo kompanijos, klaidą“, – tvirtino p. Poderskis.
                            Jis žada, kad Fabijoniškių baseino vėdinimo įranga bus pradėta montuoti kitą savaitę.
                            „Mes dar pernai metų pabaigoje apie tai buvome užsiminę, kadangi ne pirmus metus dirbame rinkoje, žinome niuansus pridavimo procedūrų, kadangi neįrengus pastato, nelabai įmanoma ir priduoti“, – kalbėjo „Irdaivos“ vadovas.
                            Jis sako, kad apie gresiančias problemas savivaldybė buvo įspėta.
                            Pastatą taip pat statė „Irdaiva“, su bendrove „Statybų kodas“ – įskaitant papildomus darbus, statybos savivaldybei atsiėjo apie 3,2 mln. eurų. Tačiau tai – ne pabaiga. V. Lopinys tvirtina, kad antrojo aukšto įrengimas, taip pat pastato statybų užbaigimo procedūros nebuvo įtrauktos į konkurse numatytų darbų apimtį, tad likusių patalpų įrengimu VVK rūpinsis pati.
                            „Iš mūsų buvo nupirkta didžioji dalis darbų, bet ne viso pastato įrengimas. Savo darbus atlikome laiku, pastato pridavimu rūpinasi savivaldybė. Darbus baigėme vasaros pradžioje, pagrindiniai darbai buvo baigti jau pavasarį. Buvome atkreipę dėmesį į tam tikrus momentus, kad būtų pasiruošta ir kad greitesnis procesas būtų“, – teigė p. Lopinys.
                            Dėl Lazdynų:
                            „Situacija tokia, kad kol kas negalime vykdyti statybų visu pajėgumu. Prieš metus rugsėjį iškilo techninių problemų, kad stogo konstrukcijos pagal projektą, kuriuo remiantis buvo daromas pirkimas, nelaikė apkrovų ir galėjo stogas įgriūti. Klausimą kėlėme pernai rugsėjį ir iki šio rugpjūčio nebuvo padaromi sutarties pakeitimai“, – BNS apie sustojusias Lazdynų baseino statybas kalbėjo p. Lopinys.
                            Anot jo, rugpjūčio viduryje bendrovė gavo pakeistą sutartį – ja savivaldybė įsipareigojo iki vasaros pabaigos pateikti paties projekto techninės dokumentacijos pakeitimą.
                            „Šiandien yra lapkričio vidurys, dokumentacijos neturime“, – BNS patikino jis.
                            „Irdaivos“ vadovas tikina, kad daugiau nei metus užsitęsus procedūroms, bendrovė patiria nuostolių dėl įrangos prastovų. Pradžioje planuota, kad baseinas bus baigtas 2019-ųjų pradžioje, iškilus diskusijoms, vasarą svarstyta, kad pabaigtuvės nusikels į kitų metų rudenį. Jis neatmeta, kad įmonė svarstys galimybę kreiptis dėl nuostolių atlyginimo.
                            Tuo metu Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis tikina, kad pakeitimai dėl stogo konstrukcijų „yra parengti ir atiduoti rangovui“, nors patys statytojai tvirtina priešingai. Jis sako, kad bendrovės perspėjimai dėl galimų konstrukcinių problemų gauti prieš 9 mėnesius, tačiau tai „dar nereiškia, kad jie blogi ir kad juos reikia keisti“.
                            p.s. juokingai skamba Poderskio išvedžiojimai. Atseit statytojo perspėjimai dar nereiškia, kad reikia keisti, tempia metus ir tik tada sutinka keisti projektą, bet nesugeba pateikti dokumentacijos pakeitimo per sutartą sutartyje terminą ir iš viso neaišku ar pateikė.
                            Paskutinis taisė Arunasx; 2018.11.18, 17:39.
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                              Savivaldybės ir jos įmonių feilai:
                              Naujų baseinų atidarymas Vilniuje tolsta – statytojai kaltina savivaldybę https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...na-savivaldybe

                              p.s. juokingai skamba Poderskio išvedžiojimai. Atseit statytojo perspėjimai dar nereiškia, kad reikia keisti, tempia metus ir tik tada sutinka keisti projektą, bet nesugeba pateikti dokumentacijos pakeitimo per sutartą sutartyje terminą ir iš viso neaišku ar pateikė.
                              Paskutiniu metu visi kažkaip pradėjo triesti dėl apskritai visko, lyg čia specialiai visi vilkina ar nedirba. Jei kažkas negaus tuoj pat baseino - šoks nuo tilto į Nerį?

                              Comment


                                Parašė andyour Rodyti pranešimą

                                Paskutiniu metu visi kažkaip pradėjo triesti dėl apskritai visko, lyg čia specialiai visi vilkina ar nedirba.
                                Jei iš lempos sugalvoja, kad baseiną priduos be ventiliavimo įrangos nepaisant statytojo įspėjimų tai kokiu glušu reikia būti taip elgiantis bei nesugebant iš anksto išsiaiškinti kad kliedi savo "vizijose"? Ir tik dabar atseit pradės montuoti? Aš tai pavadinčiau chaosu kaip ir daugelyje kitų atvejų.
                                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                Comment


                                  Parašė andyour Rodyti pranešimą

                                  Paskutiniu metu visi kažkaip pradėjo triesti dėl apskritai visko, lyg čia specialiai visi vilkina ar nedirba. Jei kažkas negaus tuoj pat baseino - šoks nuo tilto į Nerį?
                                  Turbūt netenka dirbti tiesiogiai, todėl tokie straipsniai nestebintu ir situacija būtų tikrai pažįstama. O kad garsiau eskaluojama, tai nieko keisto, juk artėja rinkimai ir oponentai nesnaudžia.

                                  Comment


                                    Gal zuokula bent dalį savo aferų išlaidų norėtų padengti ne teismo tvarka? Aišku jis sakys, kad ne prie ko iš viso, ne jo tai buvo iniciatyva ir visi veiksmai.
                                    Vilniaus savivaldybė ir buvę „Vilnius veža“ vadovai šiai įmonei turės sumokėti 0,5 mln. Eur https://www.vz.lt/transportas-logist...eti-05-mln-eur
                                    Bankroto byla „Vilnius veža“ iškelta 2015 m. rugsėjį, 2016 m. balandį buvo patvirtinti 590.000 Eur kreditorių reikalavimai.
                                    Remigijus Šimašius, Vilniaus meras, komentuodamas Apeliacinio teismo sprendimą bendrovės „Vilniaus veža“ byloje, sako, kad savivaldybė sieks žalos priteisimo iš miestui 2014 m. vadovavusių asmenų ir teiks kasacinį skundą Aukščiausiajam teismui.
                                    „Sieksime žalą išieškoti iš visų tuo metu valdžioje buvusių asmenų, kas tai bebūtų – ar buvęs miesto vadovas Artūras Zuokas, ar tuometis įmonės vadovas p. Baltusis“, – savivaldybės atsiųstame komentare cituojamas p. Šimašius.
                                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                    Comment


                                      Pernai pirko 3 juodus elektromobilius viešosios tvarkos pareigūnams. Šiemet perka vieną baltą. Kas čia toks bus balta varna?

                                      Elektromobilis
                                      Pirkimo vykdytojas: Vilniaus miesto savivaldybės administracija
                                      Skelbimo tipas: Skelbimas apie pirkimą
                                      Pirkimo numeris: 410686

                                      Comment


                                        Šimašiaus FB:

                                        Flickr

                                        Comment


                                          Įdomiai atrodo angliškas "city of Vilnius" logo lietuviškame grafike

                                          Comment

                                          Working...
                                          X