Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilnius - ne visa Lietuva

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Savivaldybe yra visai kitas reikalas, nei kasininke ar koks pardavejas. Bet vistiek, kam konfliktuot su jais? Nenaudok rusu kalbos ir viskas, kam nusileist iki bambaliniu lygio? Kalbos nemokejimas tik parodo ju lygi, tai jei jau matai su kuo tenka bendraut, tai kam nusileist iki jo lygio ir leist jam panaudot kakaryne rekiant, koks jis ruskyj mir rases puikus pavyzdys?

    Comment


      Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
      Neseniai man teko stebėti pasaulio futbolo varžybų rungtynes viename Klaipėdos barų. Eilėje prie tualetų buvo gana daug žmonių, tačiau viena rusakalbė mergina atkreipė daugumos dėmesį - išgirdusi, jog šalia jos buvę jaunuoliai kalbėjo lietuvių kalba, ėmė moralizuoti ir piktoku tonu tildyti juos dėl to, kad jie nekalbėjo rusų kalba. Jos teiginiai buvo pagražinti keliais "riebesniais" žodeliais. [Ji kalbėjo tik rusų kalba] Kaip supratau, nė vienas iš jaunesnės kartos atstovų nemokėjo rusų kalbos, tad kultūringai atsakė oponentei lietuviškai, bet tai tik dar labiau supykdė rusaitę. Iš tiesų, buvo nemalonu stebėti tokį "ginčą". Anksčiau nesu pastebėjęs tokių situacijų. Atrodo, jog dabartinė padėtis, kuri yra tikrai ne rusų tautos pusėje, skatina rusus [nežinau, ar tai taikytina ir rusakalbiams] nepriimtinais būdais išaukštinti savo tautą.
      ji greičiausiai tiesiog idiotė. Taip pat gali ir kitos tautos šnekėti ir aukštinti save, viso pasaulio kalbomis nekalbėsi, o ir kam to reikia. Pavienių atvejų nereiktų priimti kaip visuotinu ir padėti delfiams kelti reitingus. Gaištate savo brangų laiką, geriau naudingiau ką nuveikti, kad ir prie ežero pailsėti

      Comment


        Komentaras iš FB:
        Karolis Žukauskas
        pagooglinau Delfį, tokiais keistais sutapimais netikiu, štai kokia graži straipsnių eilutė kasdien po vieną:
        07 15 - "Vilniuje kalbėti lietuviškai – pavojinga"
        07 16 - "Kirtis pardavėjai: „Ne Kaune ir ne Panevėžyje gyveni, kad lietuviškai kalbėtum“
        07 17 - "Apsilankiusi Vilniuje per dieną išgirdo tik penkis lietuviškai kalbančius gyventojus"
        07 18 - "Rusakalbį pamokyti norėjęs lietuvis išgirdo keiksmų laviną"
        07 19 - "Rusiškai nemokėjusiam vaikui Visagine nepasisekė apsipirkti"
        07 20 - "Rusakalbė moteris negalėjo padėti kieme verkiančiam vaikui"
        07 21 - (sužinosim jau ryt)

        Kas čia per nesąmonė vyksta? Netikiu, kad iki tiek būtų nusirista tik dėl clickų. Kad didžioji dalis istorijų išgalvotos - akivaizdu, nes anksčiau to nebūdavo, o staiga per vieną savaitę pasipylė skaitytojų laiškai į tą pačią temą? Kam tai naudinga?

        Kontekste įdomiai atrodo 07 01 straipsnis "Iš V. Putino – pažadas rusakalbiams užsienyje".

        Comment


          /\
          Bet kuris Vilniuje gyventis pasakys, kad čia yra visiški kliedesiai. Prieš porą dešimtmečių gal ir į temą tos antraštės būtų buvusios, bet dabar tai tik mitas, bent jau tos kurios liečia Vilnių. Dėl Visagino tai visko gali būti .

          Comment

          Working...
          X