Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė geriantis Rodyti pranešimą
    Tai va jo pasakojama istorija ir yra iš fantastikos srities. Nesueina galai. Iš to man kyla įtarimas, kad kažkas jam padėjo žymiai rimčiau nei tik atsikratyti antrankiais. Bėglys, kaip tikras bachūras savo padielnikų neišduos. Dar tas jo pasakymas, kad svarbu išsilaikyti iki ryto irgi sukelia įvairių minčių. Manau kažkas iš ryto jį turėjo kažkur pervežti ar bent jau patarti ką jam daryti toliau.
    Pati kelionės iki Naujininkų istorija nėra taip jau iš fantastikos srities. Po pūsta "Naujininkai style" striuke paslėptas AK-74U - įmanoma, antrankių paslėpimas važiuojant troleibusu susigūžus kamputyje - gana įmanoma, koks nors iš mašinų vagiantis narkomanas prie stoties nuima antrankius - įmanoma.

    "Išlaukti iki ryto" - gali būti kad iš tikro kas nors būtų jį ižsivežę, gali būti, kad tiesiog šizofrenuojančio neadekvato kliedesiai.
    Post in English - fight censorship!

    Comment


      Dar būtų įdomu sužinoti, kiek laiko jis keliavo link namų ir kiek laiko juose praleido, kol buvo surastas. Nes per 5 valandas net ir viešuoju transportu miestą galima pervažiuoti kelis kartus. Vis tik neblogas anekdotas, kaip automatu ginkluotas nusikaltėlis bėga nuo 3000 pareigūnų troleibusu ir "pasislepia" namuose . Jis specialiai net nesistengdamas ir išvis nesuvokdamas ką daro (logikos veiksmuose lygiai nulis) taip pažemino teisėsaugą, kad daugiau vargu ar įmanoma. Tegu džiaugiasi, kad troleibuse jis nesumąstė patikrinti, ar ginklas veikia .
      Paskutinis taisė senasnamas; 2015.11.20, 09:52.

      Comment


        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
        Dar būtų įdomu sužinoti, kiek laiko jis keliavo link namų ir kiek laiko juose praleido, kol buvo surastas. Nes per 5 valandas net ir viešuoju transportu miestą galima pervažiuoti kelis kartus. Vis tik neblogas anekdotas, kaip automatu ginkluotas nusikaltėlis bėga nuo pareigūnų troleibusu ir "pasislepia" namuose .
        lyg ir rašė, kad jo tame name jau ieškojo prieš tai - nes jis ten gyveno, bet jo dar ten nebuvo. Čia irgi mistika kažkokia. Žinant kur jis dažnai lankosi iškarto kaip minimum palikti ekipažą kad stebėtų tą pastatą. Nebent vėl apsižioplino ir nepamatė kaip įeina Skaitant šitą straipsnį tai juokas ima, atrodo, kad tik atsitiktinumo dėka ir surado jį

        Comment


          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
          Dar būtų įdomu sužinoti, kiek laiko jis keliavo link namų ir kiek laiko juose praleido, kol buvo surastas. Nes per 5 valandas net ir viešuoju transportu miestą galima pervažiuoti kelis kartus. Vis tik neblogas anekdotas, kaip automatu ginkluotas nusikaltėlis bėga nuo 3000 pareigūnų troleibusu ir "pasislepia" namuose .
          Panašu, kad tiek, kiek laiko važiuoja 16 troleibusas arba 2G autobusas (tada išvis greitai )

          Jį vežę policininkai, kiek suprantu kažko nuėjo į komisariato patalpas. Greičiausiai dar papliurpė su kolegomis, gal dar kavos atsigėrė, susitvarkė reikalus ir grįžo už kokių 20 minučių.

          "Teroristas" jiems išėjus tikriausiai gana greitai pasiėmė ginklą, susipakavo po drabužiais ir nuėjo į autobusų stotelę Laisvės pr., įsėdo į autobusą ir nuvažiavo.

          Pareina policininkai - nėra Igarioko, nėra ginklo. Susinervina, apžiūri aplinką, pakalba, kad reikia į komisariatą kviestis kolegų (Igariokas jau kažkur prie "Mados"). Papasakoja viską kolegoms, jie ateina prie mašinos ir eina apžiūrinėti apylinkių (kol apžiūri Igariokas jau kur nors Savanorių pr.). Aplink komisariatą jo neranda, eina atgal ir skambina į Vyriausiąjį komisariatą, kad skelbtų paiešką ir organizuotų kitus policininkus (tuo metu Igariokas jau stoties rajone beldžiasi pas draugelį, kad antrankius nuimtų).
          Post in English - fight censorship!

          Comment


            Parašė index Rodyti pranešimą
            ...
            Bene labiausiai tikėtinas scenarijus...
            No one really knows
            Which way the wind blows

            Comment


              Gerai, kad raktelių mašinoje nepaliko, o tai būtų važinėjęs sau po miestą ir klausęs radijo ryšiu policijos pokalbių, kaip jie gaudo ir kur Įdomu kuriuo metu tikrino tą namą Pelesos gatvėje, jeigu tikrino praėjus labai mažai laiko po pabėgimo, tai turėjo gi susiprast, kad dar nespėjo atvykt
              Paskutinis taisė mag; 2015.11.20, 10:21.

              Comment


                Auksinio proto finalo klausimas: kokiu tikslu vakar dienos herojus bėgdamas pasiėmė pareigūnų automatą?

                Comment


                  patrolino

                  Comment


                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                    Auksinio proto finalo klausimas: kokiu tikslu vakar dienos herojus bėgdamas pasiėmė pareigūnų automatą?
                    Manau, kad padarė tam (o policininkai tą ir patys besiteisindami pasakė: "nukreipė ir grasino šauti"), kad jei iškiltų kokių nenumatytų dalykų, būtų lengviau pabėgti. Igariokas nenori būti suimtas, žino, kad jei policininkai pamatys tai ne tik suims, bet ir atspardys už tokius šposus (ką vėliau ir padarė ), tai ir pasiėmė ginklą, kad jei kur gatvėje policininkas pamatytų ir prikibtų, galėtų juo pamojuoti, išgąsdinti ir turėtų šiek tiek laiko pabėgti.

                    + šiaip gal dar norėjo kietą pavaidinti ir dar neadekvatumas suveikė.
                    Post in English - fight censorship!

                    Comment


                      Nemanau, kad jis ketino ten kažkam juo mojuoti ar kitaip gąsdinti. Nepanašus į tokį aršų ar agresyvų nusikaltelį. Manau tiesiog paemė nes gulėjo be priežiūros and sedynės ir akis jam badė. Narkomanas jis juk, tai kažkokio tai logiško paaiškinimo ar kėslu neverta tikėtis. Paemė ir tiek, kodėl nepaimti? Gal šovė į galvą kad parduos kam (juk paslepė kažkur, nesinešė į tą bendriką)

                      Comment


                        Čia man primena krepšinį ir tris milijonus vyr. trenerių...
                        Čia blogai ir žiopla buvo tik faktas, kad smulkų nusikaltėlį, iš kurio net nesitikėjo nieko pavojingo, paliko neužrakintoj mašinoj su ginklu be priežiūros (jei taip ir buvo).
                        O bet tačiau kaip vėliau viskas vyko - man asmeniškai buvo gražu žiūrėti. Per trumpą laiką mobilizuoti šitiek pareigūnų, tikrinami visi keliai, išvažiavimai iš miesto. Tuo metu nemažai Vilniaus apvažiavau, tikrintas buvau penkis kartus. Tikrino tiek policija, tiek kriminalinė policija. Patikrina, palinki gero kelio ar saugios kelionės ir prie sekančios mašinos.
                        Jei jums atrodo, kad lengva mieste su puse milijono gyventojų surasti niekam į akis nekrentantį žmogelį, kuris įsisukęs į skarmalus, striukes - pagalvokite iš naujo.

                        Comment


                          Jei jums atrodo, kad lengva mieste su puse milijono gyventojų surasti niekam į akis nekrentantį žmogelį, kuris įsisukęs į skarmalus, striukes - pagalvokite iš naujo.
                          Niekas ir nekritikuoja paieškos proceso, kritikuoja "pratybų" priežastis: pavojingas nusikaltėlis čiupo automatą, įšoko į troleibusą ir nurūko nežinoma kryptimi . Visa situacija daugiau nei tragikomiška. Jį net griežtai bausti nėra už ką: nieko nenušovė ir nesužeidė, tik pabėgo. O jei pareigūno ginklą galima tiesiog paimti, tai čia jau pareigūnų problema. Ginklas rastas nesugadintas, bus grąžintas pareigūnui, kuris toliau tęs darbą . Nepavydžiu tiem dviem pareigūnam.
                          Paskutinis taisė senasnamas; 2015.11.20, 11:33.

                          Comment


                            Parašė k0fis Rodyti pranešimą
                            Žinant kur jis dažnai lankosi iškarto kaip minimum palikti ekipažą kad stebėtų tą pastatą. Nebent vėl apsižioplino ir nepamatė kaip įeina
                            Tai taip ir rašė, kad jis laisvai įėjo į tą Pelesos 5, jo policija nesustabdė.

                            Comment


                              Parašė digital Rodyti pranešimą
                              Tai taip ir rašė, kad jis laisvai įėjo į tą Pelesos 5, jo policija nesustabdė.
                              Ar jis ten tikrai gyveno? Būtų labai kvaila eiti į savo nors ir ne oficialią, bet pastovią gyvenamą vietą.
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                Ar jis ten tikrai gyveno? Būtų labai kvaila eiti į savo nors ir ne oficialią, bet pastovią gyvenamą vietą.
                                Manau ir iš jo pusės buvo kvaila, ir palikti patruliai nesitikėjo, kad jis ten pasirodys, todėl net labai nežiūrėjo.

                                Comment


                                  Būtų labai kvaila eiti į savo nors ir ne oficialią, bet pastovią gyvenamą vietą.
                                  O ar yra pagrindo iš to veikėjo tikėtis kažkokių protingų veiksmų? Jis elgėsi labai paprastai, be jokių išmonių ir gudrybių: ginklas padėtas, tai paimsiu, troleibuse gali pastebėti, tai jį paslėpsiu, antrankiai trukdo, tai nusiimsiu. Nei jis mėtė pėdas, nei slapstėsi, nei išvis aišku, ar suprato, ką veikia. Bent elementariai mąstantis be rimtų tikslų su policijos automatu nebėgtų, nes yra realus pavojus būti nušautam. Tai tas jo primityvumas policiją išvis nokautavo - vietoj pavojingo ir gudraus susidūrė su kvailu. Paprastai nusikaltėlių elgesio modeliai būna gerokai įmantresni.
                                  Paskutinis taisė senasnamas; 2015.11.20, 12:41.

                                  Comment


                                    15min.lt šaltinių duomenimis, įtariamąjį prašoma leisti laikyti suimtą 3 mėnesius.
                                    Teisme šią informaciją patvirtino ikiteisminį tyrimą kuruojanti prokurorė Edita Ignatavičiūtė.
                                    „Bus stengiamasi šį pilietį kuo greičiau izoliuoti nuo visuomenės, nes jis yra įtariamas padaręs labai sunkų nusikaltimą, už kurį numatyta laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų“, – BNS sakė prokuroras.
                                    http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...ti-59-544493#_
                                    Ką jis padarė, kad toks pavojingas? Dabar policininkai mėgins ant jo "atsigroti" visu griežtumu, nors geriau pasitvarkytų savo kieme.
                                    Iš išvaizdos net nepanašus į tipinį narkotikus vartojantį banditėlį.

                                    Iki šiol nesuprantu, ar jis turi supermeno požymių, ar policija reikalą sprendė ne kokybe, bet kiekybe. Ieškomas nusikaltėlis prasmunka į savo namus nepastebėtas pareigūnų!
                                    Kaip manoma, narkotikus vartojęs vyras net tik žaibiškai rado, kas jam nuims antrankius, ir sugebėjo autobusu grįžti namo, bet ir į daugiabutį prasmuko nepastebėtas prie namo budėjusių pareigūnų.
                                    Buvo užsirakinęs duše. Tada jis pareigūnams sakė, kad nėra ginkluotas ir nori išeiti, pats atsidarė duris, o pareigūnai ėmė jį spardyti ir daužyti, grasinti, kad tuoj padarys taip, kad jis nori bėgti, ir nušaus.
                                    Kas pareigūnams belieka? Tik paspardyti beginklį iš įsiūčio.
                                    Paskutinis taisė senasnamas; 2015.11.20, 13:04.

                                    Comment


                                      Akcija Facebooke. Prisijungiau, sudalyvavau.

                                      https://www.facebook.com/events/930746813674498/

                                      Comment


                                        Juokinga. Piliečių darbas mokėti mokesčius, o ne pirkti pareigūnams įrangą iš savo kišenės. Taškomi pinigai visokiems projektams, o paaiškėja, kad pareigūnai basi. Dar gal vidaus reikalų ministrui reikėtų susimesti ir primokėti, kad nemiegotų, kai vyksta svarbi operacija, o dirbtų? Ne vien piniguose esmė. O automato pavogimas visai nerodo ginklų ar įrangos trūkumo .
                                        Paskutinis taisė senasnamas; 2015.11.20, 13:39.

                                        Comment


                                          Jūsų teisė gardžiai pasijuokti.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X