Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė daktaras Rodyti pranešimą
    nu jomajo, kam čia dabar tos absurdiškos sapalionės, jonai?
    Atsiprašau už tokį kabinėjimąsi, bet "Jonai" bei pirmoji sakinio raidė rašomi iš didžiosios raidės, daktare.

    O parašiau tai kaip pašmaikštavimą, adresuodamas jį tiems, kurie "viską jau žino", kuriems "viskas juk akivaizdu" bei tiems, kas tampo kryžius upių pakrantėmis ir mldžia Dievą užuot vykdę įstatymus bei teismų sprendimus. Sakykim, John taip parodo savo susirūpinimą šiek tiek negaluojančia mūsų visuomene.
    Paskutinis taisė John; 2010.06.16, 00:32.

    Comment


      Baudžiamiesiems nusižengimams Seimas nustatė ilgesnį senaties terminą
      http://www.ve.lt/naujienos/kriminala...aties-termina/
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        Apie nusikalstamumą ir necivilizuotą elgesį Lietuvoje. Hm. Pasitaiko.
        Tarkim prieina kas gatvėje ir ima pasakoti, kad yra išėjęs iš zonos, o darbo neturi ir pasiūlo susimokėti, nes kitaip anas eisiąs vogti ar daryti nusikaltimų. Pinigų, žinoma, negauna, tai kaip čia dabar jaustis kriminalų suvestines žiūrint?
        http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

        Comment


          Prokuratūra izoliuoja žmones nuo išorinio pasaulio, vykdo įtariamojo apklausas be advokato?
          Bijo visuomenės reakcijos ir eilinio vadovybės "valymo"?

          Generalinė prokuratūra patvirtino LŽ prieš kelias dienas skelbtą informaciją, kad apklausiant terorizmu įtariamą Eglę Kusaitę dalyvavo ir Rusijos pareigūnai.

          Per vakar Seime surengtą spaudos konferenciją susitiko E.Kusaitės artimieji, jos likimu besirūpinantys parlamentaras Saulius Stoma, kunigas Robertas Grigas ir ikiteisminį tyrimą dėl jos veiksmų atliekančios Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka.

          Prokuroras atskleidė kai kurias ikiteisminio tyrimo detales. Tačiau pateikta informacija įtikino ne visus. E.Kusaitės mama ir teta prisipažino besibaiminančios dėl merginos gyvybės. Moterims jau kurį laiką neleidžiama su ja pasimatyti. Prieš kelias dienas neigiamą atsakymą gavo ir kalinių globa besirūpinantis kunigas R.Grigas. Ikiteisminį tyrimą atliekantis prokuroras Justas Laucius dvasininko prašymo nepatenkino, mat, jo nuomone, tokio vizito teigiamas poveikis islamą išpažįstančiai klaipėdietei būtų abejotinas.

          Kusaitės prisipažinimas

          A.Kliunkos teigimu, E.Kusaitei pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę bendrininkų grupę būrusiems asmenims teroro aktams vykdyti. Anot prokuroro, mergina įtariama praėjusių metų birželio-spalio mėnesiais užmezgusi kontaktus su Rusijoje veikiančiomis islamistinėmis teroristinėmis grupuotėmis, jų nariais. „Iš pradžių internetu, paskui telefoniniais ryšiais E.Kusaitė bendravo su moterimi, vėliau - su dviem vyrais. Iš jų gavo kvietimą atvykti į Rusiją, 500 JAV dolerių kelionei, išsiėmė Lietuvos pasą ir gavo vizą“, - aiškino jis.

          A.Kliunka tvirtino, kad E.Kusaitė teisėsaugininkams prisipažino ketinusi vykti į Rusiją, paskui į Čečėniją ir ten viešoje vietoje susisprogdinti. Esą tai užfiksuota ne tik apklausų metu, bet ir atliekant slaptuosius tyrimo veiksmus, darant garso įrašus. Šią informaciją teisėsaugininkai pateikė ir Rusijos pareigūnams. Anot A.Kliunkos, kaimynėje valstybėje buvo iškelta baudžiamoji byla ir suimti trys asmenys, esą priklausantys organizuotoms grupuotėms, kurios teroro aktams vykdyti naudoja savižudes mirtininkes. „Jie prisipažino, kad E.Kusaitę siekė pristatyti į karinę teroristų rengimo stovyklą. Apklausoje dalyvavo ir mūsų prokuroras“, - tikino A.Kliunka.

          Provokacijos neįžvelgė

          A.Kliunkos teigimu, iš pradžių Lietuvos teisėsaugininkams kilo įtarimų, kad E.Kusaitę galėjo išprovokuoti Rusijos specialiosios tarnybos, tačiau jie esą nepasitvirtino. Prokuroras aiškino, kad Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnai ir prokurorai mėgino užkirsti kelią E.Kusaitės ketinimams. Esą su prašymu neišduoti vizos raštu buvo kreiptasi į Rusijos ambasadą Vilniuje. „VSD pareigūnai darė įtaką, kad mergina atsisakytų ketinimų vykti į Rusiją, bet tai jos nesustabdė. Mums nebuvo kitos išeities, tik užkirsti kelią jai išvykti: pradėjome ikiteisminį tyrimą, ji buvo sulaikyta, vėliau suimta“, - teigė A.Kliunka.

          Sufalsifikuota byla

          E.Kusaitės mama Virginija Kusienė tvirtino, kad merginos parodymus teisėsaugininkai išgavo smurtu ir grasinimais. Kartą atėjusi į pasimatymą ji esą matė randą ant dukros veido, mergina jai skundėsi, kad kliba dantys, vėmė krauju.

          Teta Irena Jeleniauskaitė aiškino, kad E.Kusaitė tardyta be advokato. Esą iš pradžių reikalauta prisipažinti, kad ji važiavo sprogdinti civilių gyventojų, vėliau - ir karinių objektų. Anot jos, E.Kusaitės byla nuo pradžios iki galo sufalsifikuota VSD. Merginos teta tvirtino, kad Rusijos pareigūnų vykdytoje apklausoje nedalyvavo nei advokatas, nei Lietuvos pareigūnai. „Eglė buvo daužoma iš nugaros pusės inkstų srityje, mušama žemiau pakaušio srities per kaklą, sugriebus už plaukų galva trankoma į sieną. Kai kurių momentų dėl streso ir skausmo ji neatsimena“, - tikino I.Jeleniauskaitė.

          Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas įsitikinęs, kad pareigūnams mesti kaltinimai dėl galimų kankinimų turi būti ištirti.

          Siekia izoliuoti

          Įkalinimo įstaigose nuteistuosius lankančiam humanitarinės pagalbos organizacijos „Lietuvos Caritas“ generaliniam direktoriui kunigui R.Grigui nepavyko gauti leidimo susitikti su E.Kusaite. Toks prokuroro J.Lauciaus sprendimas jį nustebino. Kunigo neįtikino prokuroro argumentai, esą islamą išpažįstančiai merginai nereikia bendrauti su krikščionimis. „Šiuolaikiniame pasaulyje normaliai bendrauja visų didžiųjų monoteistinių religijų: krikščionybės, islamo ir judaizmo, atstovai. Juolab kad E.Kusaitė advokatei išsakė prašymą su manimi susitikti“, - pažymėjo R.Grigas.

          Dėl tokio sprendimo jis įžvelgė norą izoliuoti merginą nuo išorinio pasaulio. Anot kunigo, atribotas nuo pasaulio žmogus tampa fiziškai ir dvasiškai liguistas.
          "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

          Comment


            Pas mus psichiatrinės ligoninės (tokios kaip Žiegždrių) neužsiiminėje jaunų vaikinų pardavimais ant organų?

            Našy deti idut na organy
            "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

            Comment


              Parašė zajcik Rodyti pranešimą
              Prokuratūra izoliuoja žmones nuo išorinio pasaulio, vykdo įtariamojo apklausas be advokato?
              Bijo visuomenės reakcijos ir eilinio vadovybės "valymo"?
              Nėra logikos artimųjų kaltinimuose. Kokio velnio prokuratūrai tempti už ausų ir kažką kurpti, juo labiau kompromituotis, ir taip ta byla su neigiamu atspalviu Lietuvos įvaizdžiui.

              P.S. tą oro balioną numušti iš kokios "berdankės" reikia.
              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

              Comment


                Dar šūsnis versijų:
                2010-06-16
                Andrius Ūsas tapo pedofilų klano auka?
                http://klaipeda.diena.lt/naujienos/k...no-auka-284340
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  Parašė EUcitizenLT
                  Nesuprantu kas čia parašyta.
                  Gal galima sukonkretinti?
                  Ko cia nesuprast. Pasisakei del statistikos. Bet statistika nera visiskai joks atsakymas. O dar ypac tokioj situacijoj. Ka ji gali padaryt - tai iziebt nereikalingus pletkus ir pilstymus is tuscio kiauran.
                  Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                  Comment


                    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                    Dar šūsnis versijų:
                    2010-06-16
                    Andrius Ūsas tapo pedofilų klano auka?
                    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/k...no-auka-284340
                    Kam išvis tos prokuratūros, teismai ir visa teisingumo bei teisėsaugos sistemos? Yra TV3 žurnalistai, jie viską žino (o iš jų ir visi kiti), viską pirmi išsiaiškina ir viską įrodo bei visus nuteisia.

                    Comment


                      Kam išvis tos prokuratūros, teismai ir visa teisingumo bei teisėsaugos sistemos?
                      Vis dar pasitiki Lietuvos teisėsauga ir teismais? Greitai tokius reikės įtraukti į raudonąją knygą, nes jų skaičius nykstamai mažas. Gal gali nurodyti bent kokį to motyvą ar pagrindą, nes man tai būtų lengviau patikėti, kad ateiviai Lietuvoje turi įsirengę bazę nei kad teisėsauga šitoj byloj normaliai dirba. Norėčiau pasitikėti aš ta teisėsauga, bet niekaip neišeina. Gal skaitai tik populiariausią Lietuvos dienraštį? Tada suprantu. Bet yra įvairios spaudos ir įvairių žurnalistų. Galų gale yra pakankamai faktų, kurie akis bado. Krūva nelogiškumų ir tariamų atsitiktinumų. Be to, šį tą sufleruoja ir elementari žmogiška nuojauta. Kiek pareigūnų dėl šitos bylos jau neteko kėdžių. Ar tie "teisiantys" žurnalistai tokie galingi, kad po jų straipsnių prokurorai krenta kaip lapai? Nekyla klausimas, kodėl toje byloje yra tiek pažeidimų, vilkinimo ir abejotinių sprendimų? Ar teisėjai su prokurorais Lietuvoje yra tokios žemos kvalifikacijos, kad sugeba dirbti tik taip, ar čia tokia byla, kur kvalifikacija nepageidaujama?
                      Nežinau, gal šitoj temoj jau ir kalbėta (lankausi nenuosekliai), bet nejaugi sunku suprasti į kampą įvarytų aukštų pareigūnų padėtį, kai gresia pavojus būti apkaltintam ne kokiu nors balsavimu svetima kortele, vairavimu išgėrus ar kokių lėšų iššvaistymu, o pedofilija. Tiems, kurie prie to prisidėję, yra gyvybės ir mirties klausimas viską užtušuoti. Priemonės ir kaina nesvarbi. Ar gal manai, kad Lietuvoje pedofilų būti negali? Ar vis dar neakivaizdus scenarijus užčiaupti visus, kurie kažką žino? Pagal visą įvykių logiką, toliau turi būti siekiama grąžinti mergaitę motinai ir išvežti abi į "šiltuosius kraštus". Tada viskas, byla baigta, nėra įtariamųjų, nėra nukentėjusiųjų, tegyvuoja įstatymai ir teisingumas.

                      Comment


                        Tai nejaugi teisėsaugoje yra kritinė masė pedofilų? Juk keli argi galėtų šokdinti visą sistemą ir daryti nusikaltimus.
                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                        Comment


                          Tikrai nemanau, kad dauguma, bet pakanka grupelės vieningų bei įtakingų. O jei dar dirba VSD, tada jie nebaudžiami, neteisiami ir visagaliai. Užtenka vien pastarųjų metų skandalų, susijusių su šita institucija, kurie baigiasi niekuo. Kam ji atskaitinga, ar kas nors žino, kuo ji užsiima? Prisidengdami veiklos specifika ir slaptumu jie gali daryti, ką tik nori. CŽV kalėjimų reikalas tai atskleidė. Ar yra už tai nubaustų? Parlamentinės kontrolės tyrimas prieš kelis metus atskleidė pažeidimų, vyksta kalba apie kažkokias svarbias pažymas, kurių Seimas jau ne pirmus metus neišsireikalauja. Valstybė valstybėje ir tiek.
                          Paskutinis taisė senasnamas; 2010.06.17, 23:14.

                          Comment


                            Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                            Tai nejaugi teisėsaugoje yra kritinė masė pedofilų? Juk keli argi galėtų šokdinti visą sistemą ir daryti nusikaltimus.
                            Nebūtinai pedofilų. Tiesiog teisėsaugoje gali būti kritinė masė vieni kitus už virvutės tampančių ir tampomų kitų (stambaus kapitalo, politikų ir pan.) asmenų. Tos virvutės - tai informacija, kad kažkas yra pedofilas, kažkas kitoks iškrypėlis, kažkas nužudė per neatsargumą žmogų, byla nebuvo iškelta, o jo nusikaltimas paslėptas... Kažkas vagis, kažkas kyšius ima...

                            Comment


                              /\ būtent

                              Comment


                                Ir siaip pedofilai ir kiti iskrypeliai yra labai naudinga tai paciai VSD. Tie iskrypeliai, atskaitingi, gali juo kontroliuoti, santazuoti, vienaip kitaip spausti, rinkti informacija ir t.t. Kontroliuoji visa sistema.
                                Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                                Comment


                                  Straipsnelis apie valdžios piramidę. Nėra kokių nors faktų ar įrodymų, bet parašyta logiškai ir įtikinamai, ypač turint galvoje paskutiniuosius įvykius:
                                  http://www.hotcommentary.com/index.php?id=1899

                                  Comment


                                    Užsienio spauda: per Ūkio banką išplauta 1,7 mlrd. eurų

                                    Ate ŪB, ate Žalgiri, ate arena... Nebent gudročius išsikapstys.

                                    Comment


                                      Na ir kas, Šveicarijos bankuose kai kuriais vertinimais beveik pusė pinigų nelegalūs, apie 2 trln. Šveicarijos frankų.

                                      Comment


                                        Tai gal ir Barclay'uj nelegalūs, bet ar juos tiria Interpolai?

                                        Comment


                                          Tiesiog neabejoju, kad kai kurie sandėriai buvo tiriami - tai įpastinė praktika. Dažniausiai bankas, bent jau oficialiai, yra pasyvus šių sandėrių dalyvis, t.y. pasinaudojama jo sąskaitomis.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X