Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos įvaizdis užsienyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Mes visada uzmirstam viena labai svarbu dalyka, lygindami save su latviais ar estais. Tie neturi vienalytes nacijos ir politines diskusijos ten is esmes nevyksta tarp 'kaires' ir 'desines', bet tarp 'savus' ir 'juos' (etninius rusus) atstovaujanciu partiju. Del to nors ir turint nedidele persvara Parlamente, latviu ir estu Vyriausybems reformos einasi lengviau, nes tikros opozicijos arba nera, arba jos siekiai yra totaliai ignoruojami. Lietuvoje vienok, mes turime labiau normalia (panasesne i Vakaru Europos saliu) nacija ir, savo ruoztu, politine sistema, kurioje mes bandom ieskoti jei ne konsensuso, tai bent jau bendro reformos tikslingumo supratimo is visu pagrindiniu politiniu jegu puses, pries imdamiesi bet kokiu ryztingesniu veiksmu. Net opozicijoje esanti partija dideles reformos sprendimo priemimo metu zino, kad po 3 ar 4 metu, jai vel atejus i valdzia, jinai privales ta savo konkurentu priimta reforma testi ... Rezultatas - aisku ilgiau dvejojam. Bet cia gal ir yra musu blessing in disguise, nes nedarome ir labai neatsargiu zingsniu (i.e. latviu problemos su savo 'Siaures Kipro' ideja ir per dideliu tikejimu finansiniu paslaugu sektorium, ar estu per didelis strateginis priklausymas nuo Suomijos ekonomikos, kuris nebepasiteisina pastarajai sustojus ...). Tas pats liecia ir PR - lengva estams ja daryti, kai is pagrindiniu 'estisku' partiju nera jokio skardesnio opozicijos balso, o tikroji opozicija yra marginalizuojama ar visiskai ignoruojama.

    + Neuzmirskim ir charakterio: estai yra kontuzyti (cia ju blessing in disguise) , del to nesiskundzia, net jei ir noretu/reiketu ... Lengva PR tokiame kontekste valstybei daryti.
    Paskutinis taisė nomad; 2013.12.15, 10:10.
    There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

    Comment


      Estijos susisiekimo ministras Juhanas Partsas: Lietuvą valdo kvailių Vyriausybė:
      http://www.15min.lt/naujiena/verslas...7-399536?cf=df

      Comment


        Parašė Karlas Rodyti pranešimą
        Estijos susisiekimo ministras Juhanas Partsas: Lietuvą valdo kvailių Vyriausybė
        [/url]
        Originaliai Juhan Parts pasakė “idiots”
        http://blogs.wsj.com/brussels/2014/0...nian-minister/
        *CLARIFICATION: A previous version of this article quoted Mr. Parts as speaking of “idiots” in the Lithuanian government.

        Comment


          Mažiau reikia kreipti dėmesį į estus. Tegu jie šneka ką nori.

          Norėtųsi,kad tokie video klipai būtų transliuojami per visas televizijas. Mūsų Butkevičius turėtų išmokti PR.

          Comment


            Čia tiktų ir prie temos apie investicijas Lietuvoje, bet norėčiau išskirti būtent teigiamo įvaizdžio niuansą.

            Lithuanian government is looking to attract game developers
            http://drinkandcode.com/lithuanian-g...me-developers/

            I am still digesting this all and just thinking aloud, you know… Government guys promising personally deal with whoever Rej and I reference, inviting us to their open space office and then following up with emails till 10 PM. The other day it was the senior tax inspector who made myself happy and inspired, and folks from the department of migrations were unbelievably friendly and helpful. And this is like the norm here, that public service works for people, not against them.
            Tie "government guys", pasirodo, yra Invest Lithuania. Kaip būtų gerai, jeigu ir visas likęs "government'as" dirbtų tokiais metodais.

            Comment


              Teko nesanai skristi su Finnair ir aptikau mėnesio senumo straipsnį apie Kauną:



              Pateikta informacija ir kaip nusigauti iki Kauno atvykus su Finnair į Vilnių:

              Paskutinis taisė Ciurlionis; 2014.02.03, 19:57.
              Aviate, navigate, communicate

              Comment


                „Apskritai lietuviai turi labai gerą vardą. Kazachstane ypač vertinama lietuvių medicina – čia jos prestižas didesnis nei kitų ES šalių ar JAV medicinos. Kazachstanas labai daug investuoja į sveikatos apsaugos sritį, čia nuolat darbuojasi 20–30 lietuvių medikų. Labai perspektyvus būtų medicinos paslaugų eksportas, tačiau kazachai Lietuvoje nesulaukia tokio aptarnavimo, kokio tikisi, o jie gali daug mokėti“, – Audrius Jozėnas, garbės konsulas Kazachstane.

                Verslo žinios

                Comment


                  Parašė Gator Rodyti pranešimą
                  „Apskritai lietuviai turi labai gerą vardą. Kazachstane ypač vertinama lietuvių medicina – čia jos prestižas didesnis nei kitų ES šalių ar JAV medicinos. Kazachstanas labai daug investuoja į sveikatos apsaugos sritį, čia nuolat darbuojasi 20–30 lietuvių medikų. Labai perspektyvus būtų medicinos paslaugų eksportas, tačiau kazachai Lietuvoje nesulaukia tokio aptarnavimo, kokio tikisi, o jie gali daug mokėti“, – Audrius Jozėnas, garbės konsulas Kazachstane.

                  Verslo žinios
                  Čia pilna ne tik medikų iš LT, bet ir inžinierių, ypač statybų srityje, bei statybos medžiagų gamintojų, nes statybų sektorius KZ nerealiai boomina. Ir net konsultantų
                  There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                  Comment


                    Britų tabloidai strike again



                    Comment


                      Kaliningradas užsipuolė Lietuvą: ką tai reiškia

                      <...>
                      Antra tokios retorikos priežastis, pasako jo, yra ta, kad pati Rusija labai jautriai reaguoja į klausimus, susijusius su Kaliningradu:
                      „Jeigu Ukraina visuomet buvo teritorija, pagrindžiama kaip rusiška istoriškai, lygiai taip pat Kaliningradas gali būti traktuojamas ne kaip Rusijos teritorija. Tos diskutuotinos teritorijos Rusijoje yra visuomet labai jautriai vertinamos“, - kalbėjo L. Kojala.
                      <...>
                      M. Pliuchinas sakė:
                      „Šiandien Lenkijoje, Lietuvoje ir Ukrainoje yra politinių jėgų, kurios savo viešuose pareiškimuose abejoja teisėtu Kaliningrado srities priklausymu Rusijai. Pavyzdžiui, Lietuvos prezidentė viename pastarojo meto pareiškime išreiškė nuomonę, kad Karaliaučius – lietuvių literatūros ir meno lopšys, bet čia, priešais mus, žvangina ginklu.
                      Tuo tarpu prezidentė Dalia Grybauskaitė metiniame pranešime šių metų kovą kalbėjo taip:
                      „Šiandien, kai mūsų literatūros lopšyje, Karaliaučiuje, prieš Lietuvą žvanginami ginklai, atgyja ir Toliminkiemio muziejuje saugomi Kristijono Donelaičio laiškai. Juose – amžinai gyvas priesakas, padėjęs Lietuvai išlikti.“
                      Plačiau

                      Comment


                        /\ realiai kaip atsakas į Krymo okupaciją. Bet reikia ir tuo pačiu paaiškinti kremliui, kad tos nušnerkštos skylės, pilnos praplautom smegenim vietinės faunos - niekam nereikia, net ir jei primokėtų.
                        Paskutinis taisė andyour; 2014.07.03, 23:50.

                        Comment


                          Parašė andyour Rodyti pranešimą
                          /\ realiai kaip atsakas į Krymo okupaciją. Bet reikia ir tuo pačiu paaiškinti kremliui, kad tos nušnerkštos skylės, pilnos praplautom smegenim vietinės faunos - niekam nereikia, net ir jei primokėtų.
                          Man reikia, ir aš manau Europai labai reikės, kad būtent ta skylė būtų Lietuvos arba Lenkijos sudėtyje, kadangi šuo visai pasiūto, gali ir raketas paleisti ir dar kažką pridirbti.
                          Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                          Comment


                            Šiap tai jo, naudingiau būtų, kad Kaliningradas priklausytų kam nors iš ES valstybių, bet ar reikia dar vieno širšių lizdo? Vis dėlto, Sniečkus žinojo ką daro.

                            Comment


                              Estai ir jų prezidentas
                              http://www.tiesos.lt/index.php/tinkl...ju-prezidentas
                              Buvo toks mūsų šalies įvaizdžio kūrimo šūkis: „Lietuva – drąsi šalis“, pagal įvairias strategijas buvome pradėję jį kurti. Užsimota net Holivude filmą apie mūsų galybę ir drąsą pastatyti. Ir ką? Tiek tos drąsos ir tebuvo, kad per kelis metus spėjome išleisti 63 milijonus litų. Estijos prezidentui milijonų nereikėjo – pakako pasidaryti asmenukę arba viešai pasakyti žodį iš š... raidės, o rezultatas jau yra.
                              Politikai ir valstybės tarnautojai mano, kad jei jie turėtų „Nike“ dydžio marketingo biudžetą, jų šalis galėtų susikurti „Nike“ „svorio“ prekės vardą per kelis mėnesius, teigia valstybių įvaizdžio tyrėjas Simonas Antholtas.
                              Jis pabrėžė, kad šalis, norinti sukurti patrauklios konkurencingos šalies įvaizdį, turi žinoti, kaip formuojasi žmonių suvokimas apie bet kurią šalį, nes vieni metodai yra veiksmingi, o kiti – itin brangūs.

                              Comment


                                Going for baroque in Vilnius

                                I ARRIVE just past 10pm in Vilnius, Lithuania to find a spirit-lifting deep blue sky still infused with a velvet light. A 20-minute drive from the airport through green fields and a neat city outskirts brings me to my hotel in the Old Town. Mesmerised by the glowing northern night sky in this eastern European country on the east coast of the Baltic Sea, I drop my bags and grab the camera for a quick reconnaissance walk.
                                http://www.theaustralian.com.au/trav...1227000535633#
                                Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                                Comment


                                  Nors čia kaip ir turistinis gidas, bet reiktų atkreipti dėmesį į potencialų šalies įvaizdžio elementą. Keliautojas iš Singapūro/Kinijos be kitų niuansų papasakoja ir apie savo "Most memorable experience" Vilniuje. Be šito šaltinio, kopija patalpinta ir Straits Times

                                  Charming Vilnius

                                  Managing director of the Easy Taxi Singapore app Jianggan Li likes the capital of Lithuania for its beautiful architecture.
                                  http://sgtravellers.com/travel-artic...vilnius/6277/1

                                  Most memorable experience

                                  I will never forget getting chased by four skinheads. My friends and I encountered some tall and bald youths in military clothing one evening while walking around the city.

                                  One bumped into me and I thought it was accidental. However, we soon realised they were following us and shouting obscenities at us.

                                  They started chasing us and we got away by getting into a taxi. There was some dispute about the fare and the driver drove us back to where we boarded.

                                  Fortunately, the skinheads did not notice us. After the whole saga, we went straight to the liquor shop to get a bottle of vodka.
                                  Įdomu, ar Vilniuje tokie išpuoliai dažni ar čia koks nors freak accident? Lyg ir neteko daug girdėti daug tokių atvejų. Šiaip, tai turbūt vienintelis dalykjas, dėl kurio kartais nesu visiškai tikras, ar turėčiau ypač stipriai rekomenduoti užsieniečiams apsilankyti Lietuvoje. Būtų žiauri gėda, jeigu atsitiktų kas nors panašaus.

                                  Comment


                                    Klaipėdoj kažkada kinietį įmetė į Danę ... Šiaip tai nėra ko bastytis po pasaulį ir platinti ebolas ir paukščių gripus.
                                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą
                                      Įdomu, ar Vilniuje tokie išpuoliai dažni ar čia koks nors freak accident?
                                      Jei taip tikrai buvo, tai freak accident. Bet dėl tikrumo abejočiau -- per daug archetipinis aprašymas: "tall and bald youths in military clothing"... Dar jie turėjo būti išsitatuiravę ar kitokiu būdu ant savęs dėvėti senovės indoeuropiečių/baltų saulės/ugnies ženklus, bet afftarius tamsoje/iš susijaudinimo nepastebėjo, t.y., pamiršo sugalvoti.

                                      Comment


                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Nors čia kaip ir turistinis gidas, bet reiktų atkreipti dėmesį į potencialų šalies įvaizdžio elementą. Keliautojas iš Singapūro/Kinijos be kitų niuansų papasakoja ir apie savo "Most memorable experience" Vilniuje. Be šito šaltinio, kopija patalpinta ir Straits Times


                                        http://sgtravellers.com/travel-artic...vilnius/6277/1



                                        Įdomu, ar Vilniuje tokie išpuoliai dažni ar čia koks nors freak accident? Lyg ir neteko daug girdėti daug tokių atvejų. Šiaip, tai turbūt vienintelis dalykjas, dėl kurio kartais nesu visiškai tikras, ar turėčiau ypač stipriai rekomenduoti užsieniečiams apsilankyti Lietuvoje. Būtų žiauri gėda, jeigu atsitiktų kas nors panašaus.
                                        Neatsimenu apskritai kada paskutinį kartą Vilniaus centre mačiau taip atrodančius ir apsirengusius žmones.
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                          Neatsimenu apskritai kada paskutinį kartą Vilniaus centre mačiau taip atrodančius ir apsirengusius žmones.
                                          Same here. Dėl ko man ir įdomu. Gal jie užsimaskavę ir užsislėpę ir išlenda tik kai reikia atlikti kokį "žygdarbį"?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X