Valdantieji ketina atmesti prezidento veto dėl BK pataisų
Įstatymui grįžus į Seimą, parlamentarai sprendžia, ar atmesti prezidento veto, ar jam pritarti. Tam, kad šalies vadovo veto būtų atmestas, siūlymą paskutinėje balsavimo stadijoje turi palaikyti ne mažiau kaip 71 Seimo narys. Tikėtina, kad taip (atmesime – ELTA)“, – Eltai teigė socialdemokratų frakcijos seniūnė Orinta Leiputė.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
XIV Seimas ir XIX, XX Vyriausybė (po 2024 m. rinkimų)
Collapse
X
-
Galimai su priešiškų šalių žvalgybomis susiję asmenys Lietuvos Respublikos ministerijoje fiziškai išiminėja duomenis.
Keista, kad nei politikai, nei teisėsauga nereaguoja. Gal kitą kartą pas AIG ar gretimoje KAM atliks kratą žmogystos iš Latvių gatvės?
Dėl Ignoto Adomavičiaus „radinių“ Kultūros ministerijoje – aštrūs ginčai ir grūmojimai teisėsauga
Nežinomi vyrai, lydimi paties ministro, vaikščiojo po kabinetus ir iš mūsų darbinių kompiuterių persikėlė norimą informaciją. Mane asmeniškai paprašė atsitraukti nuo kompiuterio ir viską darė patys.
- 4 patinka
Komentuoti:
-
Nesulaukė ne tik kad šviežių bulvių:
Kultūros ministras, aušrietis Ignotas Adomavičius penktadienį pranešė besitraukiantis iš pareigų.
Sakantis etapas - kokį "ledlaužį" dabar deleguos rudamarškiniai?
- 9 patinka
Komentuoti:
-
Su atliktu Veto standartiniai debiutai dabar jau įvyko, o tuoj toliau po jų prasidės... įdomieji klausimai apie variantus kaip čia bus (daroma)
- 2 patinka
Komentuoti:
-
M. Budraitis apie situaciją su Kultūros ministerija: įsilipta į išmatų krūvą ir joje stovima https://www.vz.lt
p.s. manau kalčiausias šioje situacijoje yra AIG, nes įsižeidęs kaip 12 metų berniukas ant buvusios valdžios nėrė be jokių stabdžių po sijonu pas #kurVilija su naivia viltimi, kad turės patogią, valdomą koalicijoją, kurioje turės įtaką ir galės ramiai sulaukti kadencijos galo.Su premjere ir prezidentu susitikę kultūros bendruomenės atstovai teigia nesijaučią išgirsti ir sako neatsitrauksiantys nuo savo reikalavimo, kad Kultūros ministerijoje nebeliktų „Nemuno aušros“ atstovų.
„Mes nematome, kad būtume išgirsti. Mes nematome, kad tos derybos ir susitikimai – nuo susitikimo su premjere iki prezidento – davė kokių nors pokyčių“, – trečiadienį per Seimo Kultūros komiteto posėdį tvirtino Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus direktorius Arūnas Gelūnas.
Lietuvos nacionalinio dramos teatro vadovas Martynas Budraitis susidariusią situaciją apibūdino nupiešdamas alegoriją.
„Kai žmogus netyčia įlipa į išmatas, jis visų pirma pajunta kvapą, paskui stengiasi kuo greičiau nusiplauti. Šiuo atveju buvo įsilipta į didžiulę išmatų krūvą ir joje iki šiol stovima. Kvapas jau sklinda toli“, – sakė M. Budraitis.
„Kviesčiau susitelkti Kultūros komitetui ir padėti mums visiems išlipti iš šitos krūvos“, – pridūrė jis.
Gal net gauti kokį LT "šnobelio" medalį vėliau. Bet deja sėdi didelio šūdo blyne.
- 5 patinka
Komentuoti:
-
Žemaitaitis apie chaosą dėl kultūros ministro: o tai knygų mugė – čia labai jau svarbus renginys?
https://www.15min.lt/naujiena/aktual...nys-56-2534516Kultūrininkams nežadant atsisakyti protesto dėl „aušriečiams“ perleisto kultūros ministro portfelio ir ministru paskirto Ignoto Adomavičiaus, partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis to nesureikšmina: esą dalis boikotą šalies politiniams lyderiams paskelbusių renginių nėra tokie reikšmingi, o jei kultūrininkai išdrįs atsisakyti dalyvavimo Lietuvos sezonuose Italijoje bei Vokietijoje, juos esą mielai pakeis kiti.
Kai galvoji, kad lyderšipai nebegali krist žemiau.
- 4 patinka
Komentuoti:
-
Eilinė klasikinė socbebryno istorija apie Fegdos ant snarglių įrengtą naują skylinėjantį kelią į Rūdininkų poligoną, Fegdos savininko vadovaujamą medžiotojų būrelį, kuriame medžioja vyresnis Sinkevičius, jaunesnio Sinkevičiaus laikiną darbą Fegdoje bei jam ruoštą CEO vietą Via Lietuva ir t.t. Sinkevičius vyresnysis numatomas NSGK pirmininku, o iš komiteto išmesta D.Šakalienė kuri rimtai pasisako prieš Fegdos šūdiną kelią į poligoną. Ankstesni KAM ministrai buvo NSGK nariais.
Keliai, pinigai ir kvaili avinai
Paskutinis taisė Arunasx; 2025.09.28, 09:44.
- 6 patinka
Komentuoti:
-
Kiekvienas sprendžia pagal savo sugedimo laipsnį. Atrodo, savaitgalį kažkieno menami :"triusikai" užgožė ministro nuotykius.
Lauksime, kas tame seriale bus naujo pirmadienį..
Komentuoti:
-
Manau, laikinai ne dėl ironijos, kurios ten nebuvo, o dėl tomizmo triusikų.Parašė Romas Rodyti pranešimąĮvertis Tomizmui buvo duotas už subtilią ironiją ir humoro jausmo neturinčių asmenų patraukimą per dantį.
Komentuoti:
-
Nesakyčiau, kad labai perspaudė, atsimenant tamstos gynimą sovietinių paminklų ir pan.
- 3 patinka
Komentuoti:
-
Įvertis Tomizmui buvo duotas už subtilią ironiją ir humoro jausmo neturinčių asmenų patraukimą per dantį.Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
Su “komunistu” tu čia labai perspaudei.
Juk paties niekas nevadina “Nemuno aušros” aktyvistu, nors tavo chamavotas elgesys labai panašus kaip kokio Žemaitaičio ar jo “chebros”.Paskutinis taisė Romas; 2025.09.27, 11:41.
- 4 patinka
Komentuoti:
-
Viena konservatorių politikė išgėrusi bujojo ne pirtyje, kur niekam nebūtų pakenkusi, o vairavo kelyje keldama pavojų aplinkiniams.Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąJeigu jau girtas šokai ir durniavai, tai jau viskas, tu ne politikas? Juokinga tikrai.
Tačiau tai jai netrukdė būti visai nebloga Finansų ministre (apie XVIII Vyriausybė yra atskira tema).
Tiesa, šiam “ministrui” nebus duota tiek laiko pasireikšti ir kažką įrodyti.
- 4 patinka
Komentuoti:
-
Jeigu tokie tūsai yra nenormalūs poelgiai, tai įdomu, kiek tada žmonių gali eiti į ministrus. Jeigu jau girtas šokai ir durniavai, tai jau viskas, tu ne politikas? Juokinga tikrai.Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimąiš tavo postų buvo galima nuspėti, kad nešioji tokius triusikus ir kitiem žmoniems su birka palei galvą maskatuoji, bet Romas nustebino. Galvojau senas komunistas yra konservatyvesnis.
ne, o jeigu ir būtume buvę, nemanytume, kad tai normalus poelgis ministrui.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Tai aišku, kad netikslinga matuoti vyriausybės kompetenciją pagal du itin objektyvius ir pamatuojamus kriterijus kaip išsilavinimas ir atlyginimas. Savaime aišku, kad geriausias būdas nustatyti vyriausybės kompetenciją yra pagal tai, ką "Lettered mano" ir tam nereikia net jokių skaičių, užtenka tik jam kažkokius blėnius papilstyti ir tiek.Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Kažin, ar labai tikslinga vertinti pagal tiek uždirbo, kai praeitos kadencijos ministai nemaža dalimi buvo parinkti iš viešo sektoriaus be patirties privačiame ir pagal partinę liniją. Tas pats energetikos ministras manau kompetentingesnis už prieš tai buvusį, o tai viena svarbiausių Lietuvai sričių iš visų ministerijų kuruojamų.
- 4 patinka
Komentuoti:
-
iš tavo postų buvo galima nuspėti, kad nešioji tokius triusikus ir kitiem žmoniems su birka palei galvą maskatuoji, bet Romas nustebino. Galvojau senas komunistas yra konservatyvesnis.Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
Nežinau, man tai visai gražu, tik rinkčiausi ryškesnius. Pas mane yra mėlyni su ryškiais burgerių ir kito fastfoodo paveiksliukais. Mano skonis, manau, iš tiesų geresnis, ir baliai tiesą sakant stipresni. Ministras mėgsta ramesnius tūsus, jo teisė.
ne, o jeigu ir būtume buvę, nemanytume, kad tai normalus poelgis ministrui.Lyg nesam nieko panašaus matę ir patys buvę.
- 7 patinka
Komentuoti:
-
Nežinau, man tai visai gražu, tik rinkčiausi ryškesnius. Pas mane yra mėlyni su ryškiais burgerių ir kito fastfoodo paveiksliukais. Mano skonis, manau, iš tiesų geresnis, ir baliai tiesą sakant stipresni. Ministras mėgsta ramesnius tūsus, jo teisė.Parašė Ignalina Rodyti pranešimąVien už trikampinius triusikus turėtų būti banas nuo politikos iki gyvos galvos.
Kaip ten bebūtų, nieko nusikalstamo nematau, dėl ko Tapinas čia turėjo viską išviešinti "pasižiūrėkit". Lyg nesam nieko panašaus matę ir patys buvę.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Vien už trikampinius triusikus turėtų būti banas nuo politikos iki gyvos galvos.Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
Na kas liečia šitą filmuką, tai labai įdomu, kas iš savo tūsų nėra tokių turėję tokios medžiagos. Aš irgi negaliu būti ministru, reiškia, nes kaip baisu - esu ir girtas šokęs, ir kubile ar pirtyse žvygavom, ir seksus imitavom. Viskas, mano politinė karjera baigta, dar net neprasidėjusi! Kaip ir 99% žmonių.
- 4 patinka
Komentuoti:
Komentuoti: