Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sankcijos Rusijai pradėjus karą Ukrainoje (nuo 2022.02)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Deja, su sankcijomis daug nesąmonių yra pridaryta.
    Pvz.: padangų eksportas yra sankcionuojamas. Bet neseniai sužinojau, pasirodo, jų pusgaminiams nėra jokių apribojimų.
    Kai kurių elektroninių daviklių eksportas iš ES yra neribojamas, o iš US, JP ir UK - sankcionuotas.
    Jau nekalbu apie tai, kad sankcijos į BY daug švelnesnės.
    Tai ko norėti iš kokių kirgizų?

    Comment


      Rusijos dūma priėmė kitų metų biudžetą. 36.66 trilijonų rublių (€379 mlrd.), skaičiuojama, kad karui eina 39% biudžeto, arba ~€150 mlrd. Biudžeto pajamos didėja 22%, o išlaidos 25% - ir tada kyla natūralus klausimas iš kur Rusijoje planuojama surinkti net 22% daugiau pajamų kai ekonomika kaip minimum stagnuoja. Atsakymai gali būti du - arba bus sparčiau deginami rezervo pinigai, arba bus nuvertintas rublis. Per metus rublis nuvertėjo 50%, jei panašiu greičiu nuvertės ir toliau, tai gale metų tie 37 trilijonai rublių jau skaičiuosis ne kaip 379, o kaip €250 mlrd. Atitinkamai centrinis bankas neseniai pakėlė palūkanų normą nuo 13% iki 15%, aukščiausio lygio nuo to momento, kai Rusijai pradėjus karą pora mėnesių palūkanų norma buvo 20%. Visa tai reiškia, kad bandoma stabdyti infliacijos augimą, kuris tiesiogiai susijęs su rublio nuvertėjimu.

      Comment


        Pažiūrėjus rezervų dydis paskutiniu metu yra stabilus, ir nedaug pasikeitęs per paskutinius 2 metus.
        https://www.cbr.ru/hd_base/mrrf/mrrf...ery.To=11.2023

        Comment


          Parašė Globalus Rodyti pranešimą
          Pažiūrėjus rezervų dydis paskutiniu metu yra stabilus, ir nedaug pasikeitęs per paskutinius 2 metus.
          https://www.cbr.ru/hd_base/mrrf/mrrf...ery.To=11.2023
          Įšaldytas sumas irgi tebeskaičiuoja?

          Comment


            Parašė Sula Rodyti pranešimą

            Įšaldytas sumas irgi tebeskaičiuoja?
            taip

            Comment


              Jei Kinija klastoja savo statistiką, tai tikėti oficialia Rusijos pateikiama statistika vargu ar yra daug prasmės. Įdomu tai, kad dauguma tos statistikos po karo pradžios Rusijoje buvo užslaptinta, nors didžioji dalis jos su karu kažkokių tiesioginių sąsajų neturėjo. Natūralus klausimas kodėl tada neužslaptino statistikos apie rezervus, kurie su Rusijos galimybėmis kariauti turi tiesioginį ir patį stipriausią ryšį. Nežinau, bent jau man tie oficialūs jų duomenys daug pasitikėjimo nekelia.

              Comment


                Valatka nesutinka, kad kacapams reikia pardavinėti prabangias mašinas, kaip siūlo čia kai kurie - Rimvydas Valatka. Haliucinacijos Amerikoj, Lietuvoj ir kitur
                Ateina trečia karo žiema. Neva sankcionuoti rusai skraido į Šamoni ir kt. Alpių kurortus per Stambulą. Kas reiche gali išmesti 27 000 eurų už bilietą verslo klase? Tik tie, kurie remia fuhrerį. Tai jie perka poršus, kuriuos jiems per ES malonę leidžia gauti Lietuva. Ne karo miražas. ES su savo sankcijų politika be jų įgyvendinimo politikos – ilgai trunkanti haliucinacija.
                Anot John ir Lettered - vis tiek kažkas parduos, kodėl tai negalim būti mes? Tai vat dėl tokių veikėjų mes (Vakarai) ir pralaimėsim tą didelį karą, kuris mūsų laukia. Vis dar tikiuosi, kad galim to išvengti (bet tikrai ne pardavinėdami porshus kacapams).

                Comment


                  Neaišku, kam be jokio preteksto varyti ant John ir Lettered.
                  Beje, nuoroda į Valatkos straisnį labiau tiktų Sankccijų Rusijai temoje.

                  Comment


                    Parašė Romas Rodyti pranešimą
                    Neaišku, kam be jokio preteksto varyti ant John ir Lettered.
                    O tai kas čia?
                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Anyway, apecifiškai dėl luxury mašinų ir kitų luxury blizgučių, tai yra puikus būdas nusiurbinėti valiutą iš Rusijos ir to nedaryti būtų gana kvaila.
                    Ir atsiprašau, dar pamiršau paminėti Gator, kuris irgi priklauso šiai garbingai kompanijai.

                    Comment


                      chuilostano naftos eksportas per jūrą nukrito iki 2,7 mln barelių/day, pajamos iki $ 68 mln/week. https://www.kommersant.ru/doc/6351025
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                      Comment


                        Poršų eksportą į ruZZiją reiktų skatinti, išsiurbiant jų valiutines atsargas, didinant socialinę atskirtį, atitraukiant resursus gatvėms ir keliams. Poršais daug nepakariaus jie.
                        -

                        Comment


                          Aš irgi prie tų 'nedorėlių' kompanijos, kuri mano, kad yra gerai, kai valiuta yra išsiurbiama iš Rusijos, nes jei nusiurbiama valiuta - tai reiškia didesnes problemas Rusijos ekonomikai, o jei jinai ten lieka, tai reiškia stipresnę Rusijos ekonomiką. Reikia apsispręsti koks yra mūsų prioritetas - ar nuskausminti Rusiją ekonomiškai, ar nubausti kažkokius oligarchus neparduodant jiems Porche. Jeigu tas oligarchas nenusipirks Porche ir tie pinigai liks Rusijoje - tai yra nemaža tikimybė, kad anksčiau ar vėliau tie pinigai bus panaudoti karui prieš Ukrainą, o jei jis juos išleis įsigijant Porche - tai tam tikra dalis jų, nors ir nedidelė, nukeliaus Ukrainos paramai.

                          Comment


                            Aš visada taip kartojau jau kone du metus kai kalba apie ne strategines prekes, kad išsiurbti pinigus iš Rusijos yra naudinga mums ir nenaudinga Rusujai.

                            Na galiu supasti argumentą, kad tipo rusas jaustųsi nubaustas, kad negali porsche nusipirkti ir turi tenkintis lada (realiai gal naudotu porsche ar nauju kažkuo daug geriau už ladą vis tiek).
                            Bet kai nueinama iki tokių prekių kaip alus, tai jau argumento nelieka, kad tipo kažkaip nusibaus rusas jei neberas lentynoje volfo ir reikės pirkti rusišką lagerį, kuris skonio tokio pat kaip volfas ir visi kiti masiniai lageriai. Tik už tą rusišką lagerį pinigai jau eis vietinei gamyklai, darbuotojams ir ekonomikai, o už volfą - išeitų iš Rusijos pas mus.
                            Prašau parduoti kuo daugiau alaus rusams!
                            Paskutinis taisė Gator; 2023.11.21, 20:42.

                            Comment


                              Begaliniai yra tik du dalykai: Visata ir lietuvių durnum...hmmm...naivumas - rusijoje nestrateginėmis prekėmis prekiaujantis ir lobizmu užsiimantis Lietuvos verslininkas

                              Comment


                                Parašė gerietis Rodyti pranešimą
                                Poršų eksportą į ruZZiją reiktų skatinti, išsiurbiant jų valiutines atsargas, didinant socialinę atskirtį, atitraukiant resursus gatvėms ir keliams. Poršais daug nepakariaus jie.
                                Taip pigiai ir lengvai neišsiurbsi pinigų, nes iš naftos ir dujų jie gauna tokiais kiekiais, kad tau sunku įsivaizduoti. O kodėl nereikia skatinti jau rašiau https://www.miestai.net/forumas/foru...4#post2088214:
                                Kuo mažiau su jais reikalų, tuo geriau. Jei bus vežamos kažkokios luxury mašinos, kažkas su jais bendraus, megsis pažintys, įtakos ir t.t. Tai vat tą ir duoda - mažiau jų įtakos mums.

                                Comment


                                  Parašė digital Rodyti pranešimą
                                  Taip pigiai ir lengvai neišsiurbsi pinigų, nes iš naftos ir dujų jie gauna tokiais kiekiais, kad tau sunku įsivaizduoti. O kodėl nereikia skatinti jau rašiau https://www.miestai.net/forumas/foru...4#post2088214:
                                  Jep, turiu pritarti. Kuo daugiau bus išimčių ir visokių taisyklių, kad Porsche prekiauti galima, o Dacia ar skalbimo mašinomis negalima tuo daugiau bus pas mus susipriešinimo ir tuo daugiau pjausimės tarpusavyje. Taip pat visi prekiautojai Porsche Rusijoje ne tik megs ryšius, bet ir taps eiliniais Putin versteheriais t.y. atstovaus jų interesus ir per rusų pinigus didins russki mir įtaką.

                                  Žodžiu mums svarbu uždėti barjerus, o turtingi rusai manau ir taip nusipirks tą Porsche per Gruziją, Turkiją ar Kazachstaną. Svarbu, kad nebūtų tiesioginių ryšių ir kuo labiau mažinti rusų įtaką.

                                  Comment


                                    Taip vadinamas valiutos išsiurbimas iš Rusijos turi tam tikrų pliusų, bet mano nuomone minusų daugiau. Kam rusams reikalinga valiuta ir kodėl mes suinteresuoti valiutinių įplaukų mažinimu ? Reikalinga dėl dviejų priežasčių:
                                    1) kad nusipirkti to ko labai reikia, ypač karo tęsimui (to užkardymu mes ypač suinteresuoti);
                                    2) kad palaikyti pragyvenimo lygį ir ekonominio stabilumo iliuziją, ypač tai daliai visuomenės, kurią galima priskirti rich ir upper middle class kategorijoms ir kurie pripratę prie visos eilės gėrybių kurios prieinamos už valiutą.

                                    Būdai tam suvaldyti yra keli. Pirmas būtų sustabdyti valiutinių įplaukų patekimą. Bet strategams manau buvo aišku, kad šiuolaikiniame pasaulyje tai padaryti beveik neįmanoma. Visų pirma dėl Rusijos ekonomikos ypatybių: tai viena didžiausių žaliavų tiekėjų pasaulyje ir tame pasaulyje kuris yra už Vakarų pasaulio ribų ir kuris turi ypač sparčiai augantį vartotojų ratą ir alkį žaliavoms tikrai atsiras norinčių tų žaliavų gauti, ypač su diskontu (kaip sakė karo pradžioje Indijos UR ministras: we are poor country and for us good deal is much more important than principles). Belieka sunkinti ir mažinti pajamų srautus kas ir daroma sakyčiau galimybių ribose. Bet įplaukos vis tiek išlieka pakankamai didelės.
                                    Antras būdas kaip sakoma išsiurbti valiutą. Ar tai realu ? Tam pirmam uždaviniui pasiekti - t.y. kad rusai neturėtų pakankamai valiutos įsigyti tam, ko būtinai reikia tęsti karui - manau tikrai nerealu. Negi galvojat, kad Kremlius leis ramiai valiutai išplaukti iš šalies ir Kremlius liks be būtino kiekio valiutos kurios reikia karui tęsti ? Jie patys pirmi esant reiklaui uždraus įvežti ir pirkti Porschus ir bet ką kitą, kad tik jiems liktų tas reikalingas valiutos kiekis karui tęsti.
                                    Lieka pragyvenimo lygio smukdymas ir nepasitenkinimo bent dalyje visuomenės skatinimas. Jeigu negalime sustabdyti valiutinių įplaukų, belieka stabdyti tų dalies visuomenės geidžiamų gėrybių patekimą. Tik taip, nes kitaip ir ta dalis visuomenės galvos: viskas čia ore, gyvenom kaip gyvenam, perkam Porschus ir bemwus, atostogaujam Maljorkose ir Kurševeliuose, restoranuose geriam Dom Perignon, kame problemos, nieko juk neįvyko, ko čia būt nepatenkintiems ?

                                    Comment


                                      Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                                      tai viena didžiausių žaliavų tiekėjų pasaulyje ir tame pasaulyje kuris yra už Vakarų pasaulio ribų ir kuris turi ypač sparčiai augantį vartotojų ratą ir alkį žaliavoms tikrai atsiras norinčių tų žaliavų gauti
                                      Ir būtent dėl šios priežasties, įsivaizdavimas kad "sankcijos užsmaugs rusijos ekonomiką ir destabilizuos valstybę" buvo labai naivus. Nes Vakarai šiuolaikiniame pasaulyje yra mažuma, ir už lango ne 1990 metai, kai žodžiai "Vakarų sankcijos" ir "visuotinės sankcijos" mažai kuo skyrėsi. Aišku, Vakarams atsiriboti nuo rusijos reikia. Bet dėl šito jie nežlugs... Visada lieka BRICS (į kurią nuo sausio 1 įstoja nemažai naujų narių).

                                      Kaimynystėje turėsim agresyvią ir sąlyginai stiprią valstybę neribotą laiką.
                                      Snowflakes will attack U <3

                                      Comment


                                        Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                                        Negi galvojat, kad Kremlius leis ramiai valiutai išplaukti iš šalies ir Kremlius liks be būtino kiekio valiutos kurios reikia karui tęsti ? Jie patys pirmi esant reiklaui uždraus įvežti ir pirkti Porschus ir bet ką kitą, kad tik jiems liktų tas reikalingas valiutos kiekis karui tęsti.
                                        Būtent. Kai 2014 vakarai įvedė Rusijai sankcijas už Krymo okupaciją, Putinas kaip atsaką uždraudė į Rusiją įvežti visą eilę vakarų produkcijos, tame tarpe ir lietuviškus pieno produktus. Ir čia kyla natūralus klausimas - jeigu vakarų produkcijos eksportas į Rusiją ir valiutos ištraukimas labiau kenkia vakarams, o ne Rusijai, tai kodėl tada pirmas dalykas ką Putinas padarė 2014 m. buvo visą eilę vakarų produkcijos importo į Rusiją uždraudimas?

                                        Comment

                                        Working...
                                        X