Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Bent vienas branduolinis pykštelėjimas sukels ww3 net neabejoju. Tai žino beprotis putinas, tai žino ir nato, tai žino ukraina.
    Neišmeskite spalvų

    Comment


      Parašė digital Rodyti pranešimą
      „Gynybai mes naudosime visas turimas priemones, ir tai ne blefas“ reiškia: aš tai jau kartojau daug kartų, ir tai yra blefas. Branduolinio ginklo nenaudosiu, nes pats noriu gyventi, o po pirmojo panaudojimo nebus nieko net teoriškai.
      Užkalnis
      Manęs neįtikina tas pasakymas, kad jei Putinas panaudotų branduolinį ginklą, tai reikštų jo paskutines dienas. Jis 2 metus bunkeryje vien dėl covido prasėdėjo, tai nemanau, kad turėtų didelių problemų jame vėl pasėdėti. Kitas niuansas, kad labai jau abejotina ar kokia JAV smogtų Rusijai branduoliniu ginklu atgal, visgi greičiausiai būtų prisibijoma, kad Rusija į kokį Niujorką branduolinės nepaleistų. JAv savi gyventojai rūpi tūkstančius kartus labiau, nei Putinui kokia Maskva. UK irgi nėra davusi Ukrainai jokių garantijų, Liz Truss tik kažką bendrai yra pasakius, kad reikalui esant, jai nesudrebėtų ranka paspausti raudoną mygtuką, bet neaišku kas yra tas 'reikalui esant' ir ar į jį įeina Ukraina, veikiausiai ne.
      Reikia bandyti suprasti ir Putino psichologiją. Jis jau amžiuje, 70-metų, visiškai nukvako ir pradėjo save įsivaizduoti kaip didįjį Rusijos carą, netgi lygintis pradėjo su Petru didžiuoju ar kokiu ten Rusijos caru. Sugalvojo apvainikuoti savo valdymą atkurdamas Rusijos imperiją su Ukraina ir Baltarusija joje. Tai turėjo būti jo valdymo kulminacija, o gavosi visiškas feilas. Taip susimovė, kaip niekada dar nebuvo susimovęs ir visi jo pasiekimai, kuriais gal net pats jis tiki (ale prikėlė Rusiją iš 90-ųjų krizės), viskas, ką jis per duos dešimtmečius dare pasidarė nebesvarbu, nes jis į istoriją įsirašys kaip tas, kuris pralaimėjo karą, o Rusijos istorijoje ir mentalitete tai yra pats didžiausias caro pažeminimas. Dėl to, kai sako, kad 'Putinas nenori mirti', man kartais atrodo, kad karo pralaimėjimas jam yra tam tikra mirtis ir kad nenorėdamas tokios mirties jis gali net branduolinį ginklą panaudoti.
      Kitas aspektas, kad atominio ginklo panaudojimas gali jo neišgelbėti ir netgi atvirkščiai - dar labiau sunaikinti. Jeigu bus panaudotas atominis ginklas, tai jau sekančią dieną daugybė pasaulio šalių, supratusiu, kad jos gali būti okupuotos didesnės šalies su branduolinėmis bombomis, pradės kurti savo branduolinius ginklus. Tiesą sakant ir Lietuvoje išgirstumėm labai daug diskusijų apie tai, kad reikia spausti ES, jog būtų sukurta bendra branduolinio ginklo programa, kuriuo, reikalui esant, galėtu pasinaudoti bet kuri ES šalis. Tas pats būtų ir Azijoje, ypač kokio Taivano atveju. Kinija ir Indija tą puikiai supranta ir padarys viską, kad Rusija to branduolinio ginklo panaudojimo neligitimizuotų. O tai reiškia, kad norint, kad branduolinis ginklas turėtų efektą, Rusijai neužteks numesti vieną atominę, jų turės būti mėtoma masiškai ir tai reikš Kinijos, Indijos ir apskritai viso pasaulio ekonominę Rusijos blokadą, po ko Rusijoje prasidėtų nauji 90'ieji. Be Kinijos ir Indijos, vakarai ir JAV turbūt irgi turi kažkokį planą. Gali būti, kad vakarai duotų Ukrainai taktinį branduolinį ginklą, kurį leistų naudoti savo teritorijoje, įskaitant Krymą, t.y. Ukraina galėtų masiškai naikinti Rusijos armiją, atsirastų paritetas, kas reikštų, kad Rusijai nebetektų galimybės branduolinio ginklo pagalba okupuoti visos Ukrainos, nes ir jos pačios armija būtų sunaikinta, įsivyrautų užšalęs konflitkas, kas Rusijai nėra gerai, nes viso pasaulio ekonominė Rusijos blokada su vis kiekviena diena vis smarkiau ją spaustų.
      Jei Putinas panaudos atominį ginklą - jam bus labai blogai, bet jeigu Putinas pralaimės karą - jam irgi bus labai blogai, dėl to aš nebūčiau tikras, kad jis atominio ginklo nepanaudos ir labai norisi tikėti, kad vakarai, galbūt kartu su Kinija ir Indija, yra atradę priešnuodžių tam. Bet kol kas bent jau man tai atrodo kaip 50:50 šansai.

      Comment


        Aš irgi nebuvau nieko girdėjęs apie UK garantijas Ukrainai branduolinio smūgio atveju, bet galvojau ok, gal kažką praleidau.

        Man labai panašu į tai, kad daug kas šią temą stengiasi praignoruoti ir net kažkokį susierzinimą sukelia paminėjimas rizikos, kad chuilo tikrai gali po savo tų "referendumų" pradėti branduolinį šantažą, teritorijų atsiėmimą padarant realiai neįmanomu. Taip, faktas nemalonus ir nepageidautinas, bet tokią blogiausio įvykių eigos vystymosi tikimybę numatyti turime, ir kas būtų daroma tokiu atveju. Nes realiai žiūrint, įvykiai krypsta tą linkme, ir raminti save "jie to nedarys" jau nesigauna. Prieš vasario 24 irgi daug kam atrodė, kad nedarys.

        Gudkovas (opozicionierius) neseniai minėjo, kad po dabartinių chuilo pareiškimų smūgio Ukrainai tikimybę vertintų 10%, ir tas 10% yra didelė tikimybė, nes labai neseniai gyvenome pasaulyje, kur ji buvo artima nuliui.
        Snowflakes will attack U <3

        Comment


          Pas juos kalba yra "karo partija", "karinis flangas". Tai jaučiu ten vyksta visokios fantazijos, bet taip pat įdomu ką kiti flangai veikia, ten gali būti ir kitokios nuotaikos, gal nenorima visiškai sugriauti santykių su užsieniu.

          Aišku linkstu sutikt su MedinisStrazdas kad ir kinų branduolinės programos vystymas rodo ženklus, kad dar neaišku kas čia vyksta, rimtesnės eskalacijos įvyksta po Putino vizito su Xi. Gal ta pusė tikrai siekia legimitizuoti branduolinio ginklo naudojimą, tai kinai kartu su rusų karo partija paskatina eskaluoti su mobilizacijom, referendumais ir neaišku kuo.

          Man pačiam labiau įdomu ar yra nors koks kelias out iš šito branduolinio ginklavimosi ir masinio branduolinio karo galimybės.
          50:50 kad galbūt neišvengiamai artėjam link branduolinio karo (tik įtariu JAV:Kinija+Rusija), arba bus palankesnė įvykių seka tik įslaptinta.
          Tas ginklas gali būti panaudotas, tik pvz. variantas, kad vėliau jo nenaudos, nes bus kažkoks mechanizmas.
          Aišku, gali būti ir wishful thinking.
          Paskutinis taisė PoDV; 2022.09.24, 08:14.

          Comment


            Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
            Gudkovas (opozicionierius) neseniai minėjo, kad po dabartinių chuilo pareiškimų smūgio Ukrainai tikimybę vertintų 10%, ir tas 10% yra didelė tikimybė, nes labai neseniai gyvenome pasaulyje, kur ji buvo artima nuliui.
            Buvo tų nerimaujančių balsų daug mėnesių prieš tai, kad va jei pradės ukrainiečiai kontrpuolimą, rusai gali panaudoti atominį ginklą.

            Kažkaip nepabūgta buvo tą kontrpuolimą pradėti. Sunku tik pasakyti ar čia va bank žingsnis, pakelt ukrainiečių moralei, bet turint didelę riziką, kad "grius pasaulis", arba vis dėlto yra įsitikinimas, kad "baikit juokus su tais rusais, kad jie baisūs". Ten irgi nėra vienos nuomonės ką daryti, ir nėra tas caras toks visagalis.

            Comment


              Netikėčiau tuo "masiniu karu", nes visos pusės žino, kad bus sunaikintos. Per 45 metus šaltojo karo, kai įtampa pasaulyje buvo gerokai didesnė nei dabar, niekas iki to nepriėjo.

              Bet šantažu prieš Ukrainą - nebranduolinę, nepriklausančią NATO, ir panašu kad deja, vis dėlto neturinčia garantijų eskalacijos atveju - tikėčiau. Tiesą sakant, ir įspėjamuoju smūgiu kur nors į jūrą šalia tikėčiau. Realiu smūgiu į kurį nors miestą tikėčiau mažiau, bet po vasario 24 beprotybės ir mogilizacijos beprotybės, tai nėra visai neįmanoma.

              O dėl karo partijos taip, rf įsidominavo ultradešiniosios jėgos. Neseniai buvo įdomus straipsnis Delfyje:

              „Bellingcat“ vadovas Grozevas: žinojome, kad dėl šito sprendimo Putiną spaudė kelias savaites, kol neprigrasino

              Ypač suintrigavo šita vieta:

              paskutines keletą savaičių kraštutinių dešiniųjų nacionalistų sparnas smarkiai spaudė V. Putiną tai paskelbti, arba „mes išsirinksime savo Putiną“
              Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.09.24, 08:24.
              Snowflakes will attack U <3

              Comment


                Jei tikėt Grozevu, tai praktiškai net ne grynai dėl Putino fantazijos tas karas, o valdžioj įsivyraujančių ultradešiniųjų. Netiks esamas Putinas, pakeis "savu Putinu"

                Tiek, kad nelabai tikiu, kad ir tie ultradešinieji kažką gebės pasiekti, ypač jei pradės daryti bileką, net jei jiems tai nieko neatneš. Tiesiog uždaryt gali juos nuo likusio pasaulio, nebent jų viltis, kad ten pas save viską pasidarys ir gyvens kaip 1960-1970 SSRS. Tik downside, kad nieks taip greitai vaikų neprigimdys. Ten irgi demografinė katastrofa.

                Nėra aišku ar ten visiem pakeliui su tom ultradešiniom mintim (kalbu apie aukštesnes struktūras), ar čia taip gerai sektųsi kaip bolševikams 1917-1922 m. Karas nesutrukdė (nes jis tik per teliką ir tik daugiausia "nusibodę" Vakarai rimčiau smerkia). Kaip reaguos į itin smarkiai smukusią ekonomiką, neaišku.

                Nors irgi neaišku kiek ilgai ištvers. Ne Š. Korėja, kuri yra daugiau pati kaip laiko kapsulė, o Rusijai būtų laiko mašina atgal.

                Btw, gali būti, kad pavyks Š. Korėją padaryt iš Rusijos, bet čia jau vienas iš n scenarijų.
                Paskutinis taisė PoDV; 2022.09.24, 08:36.

                Comment


                  Yra ir gerų žinių. Kaip teigia NT vystytojo Not Real atstovas Salvinijus Ivankovas, po branduolinio smūgio tikėtina Lietuvos NT kainų korekcija.

                  Comment


                    Bet va parodo ant kiek naudinga yra turėti branduolinį ginklą. Gali turėti visai prastą kariuomenę (Rusijos atvejis), bet tavęs niekada niekas nepuls tavo šalyje net jei pradėsi genocidą kaimyninėje valstybėje. Reiktų ir Lietuvai pagalvoti, ar nėra protingiau ir pigiau vietoj visų haubicų, sraigtasparnių ir kitų moernizavimų tiesiog turėt šiek tiek branduolinių raketų, kurios galėtų pasiekti Sankt Peterburgą, Minską ir beabejo Kaliningradą.

                    Absoliučiai suprantamas ir Irano noras tokiem ginklam, ypač po Izraelio atakų, Irako karo, etc.

                    Comment


                      pagal propagandos skleidziama zinias, del branduolinio smugio jau nuspresta. Dabar liko tik klausimas kada.

                      Comment


                        Parašė Zygis Rodyti pranešimą
                        Bet va parodo ant kiek naudinga yra turėti branduolinį ginklą. Gali turėti visai prastą kariuomenę (Rusijos atvejis), bet tavęs niekada niekas nepuls tavo šalyje net jei pradėsi genocidą kaimyninėje valstybėje. Reiktų ir Lietuvai pagalvoti, ar nėra protingiau ir pigiau vietoj visų haubicų, sraigtasparnių ir kitų moernizavimų tiesiog turėt šiek tiek branduolinių raketų, kurios galėtų pasiekti Sankt Peterburgą, Minską ir beabejo Kaliningradą.

                        Absoliučiai suprantamas ir Irano noras tokiem ginklam, ypač po Izraelio atakų, Irako karo, etc.
                        Labai teisingai, išskyrus paskutinį sumažintą sakinį, bet kažin ar čia ta tema, kur verta plėstis.

                        Taip, rf niekas realiai nebijotų (o po jų tragikomiško "kariavimo" Ukrainoje - nuo žodžio VISAI), jeigu ne jų branduolinis statusas, ir Europa NATO rėmuose turi savo apsiginklavimą didinti. NATO rytinio pakraščio šalyse (įskaitant Lietuvą) branduolinė infrastruktūra turi būti sukurta visam laikui, kad dingtų bet kokia fantazija.

                        Ir labai reikia pagalvoti, kokias garantijas suteikti Ukrainai. Ar neokupuotai daliai, ar visai teritorijai jeigu atsiims (kas būtų visai valio), yra būtinas arba NATO narystės statusas, arba netgi branduolinės valstybės. Nes 100% kad čia ne paskutinis kartas, ir nieko Ukrainai nesuteikus, po kažkurio laiko bus šalis plėšoma gabalais vėl.

                        Dabartiniu teritorijų aneksavimu putka (arba tos nacistinės jėgos, kurios už jo stovi ir tampo kaip lėlę) akivaizdžiai nori "gražiai" išeiti iš konflikto su bent kažkokia "pabieda" (na, visos Ukrainos su prorusiška marionetine valdžia juk negavo). Bet čia tik šiam kartui, nes provakarietiška Ukraina lieka ir naciams labai "mazolins akis". Pagal naujausias tendencijas labai panašu, kad rasiejoje net po putkos nėra ko tikėtis - tvarką darys ultradešinieji. O tai reiškia, kad pavojus Ukrainai (ir deja, ne tik) bus pastovus.

                        Ir beje, mūsų situacija tiesiog nuostabiai pagerėtų, kokiu nors būdu atėmus iš rašistinės chuntos Baltarusiją... Ir rytinė siena saugesnė, ir Suvalkų koridoriaus + Kaliningrado problema išspręsta. Nes dabar, mūsų padėtis kaip Armėnijos - suspausti tarp nedraugų. Nukirtai siaurą bambagyslę su Lenkija, ir 3 valstybės apsuptos. Ir nematau priežasčių būti garantuotam, kad kažkam rf nenuraus stogo iki tiek, kad pabandytų, "ar NATO tikrai gins tuos šprotus".
                        Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.09.24, 10:48.
                        Snowflakes will attack U <3

                        Comment


                          Mitingas Maskvoje "reCHERendumų" okupuotose teritorijose ir "čiastičnos" (dalinės) mobilizacijos palaikymui
                          В Москве проходит митинг "Своих не бросаем" в поддержку "референдумов"

                          https://strana.today/news/408792-mit...mov-video.html

                          Eilė Rusijos - Suomijos pasienyje
                          На границе России с Грузией, Финляндией и Казахстаном возникли многокилометровые очереди

                          https://meduza.io/feature/2022/09/22...luzhbe-v-armii


                          http://www.technologijos.lt/n/techno...tis-Foto-Video

                          Eilė Rusijos - Mongolijos pasienyje

                          http://www.technologijos.lt/n/techno...ongolija-Video

                          Eilė Rusijos - Gruzijos pasienyje
                          На границе России и Грузии возникла огромная пробка



                          https://www.autonews.ru/news/632c74d...?from=column_8

                          Comment


                            Labai gaila, kad diskusija krypsta į mūsų šaliai mažareikšmę Irano problemą, o ne į tame pačiame poste buvusius gerus mums aktualaus agresoriaus branduolinio atbaidymo pasiūlymus.

                            O kas liečia tas eiles - net keista, kad taip leidžia išvykti ir neuždaro sienų potencialiems šaukiamiesiems. Iš kur tiek mielaširdingumo? ​​​​​
                            Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.09.24, 10:55.
                            Snowflakes will attack U <3

                            Comment


                              Parašė Romas Rodyti pranešimą
                              Mitingas Maskvoje "reCHERendumų" okupuotose teritorijose ir "čiastičnos" (dalinės) mobilizacijos palaikymui
                              Tam jau yra naujas terminas - "putingas".

                              Comment


                                Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                                O kas liečia tas eiles - net keista, kad taip leidžia išvykti ir neuždaro sienų potencialiems šaukiamiesiems. Iš kur tiek mielaširdingumo? ​​​​​
                                Isvyksta protingesni, o besmegeniai nekels neramumu rezimui.

                                Comment


                                  Defyje kaip tik yra gana įdomus straipsnis, paliečiantis 2 aptarinėjamus dalykus - žmonių bėgimo nestabdymą, ir ultradešiniuosius putkos aplinkoje.

                                  Keista, kad rf nebandoma enforcinti žmonių stabdymo, tuo labiau kad panorėję, įstatyminę bazę tam paruoštų labai staigiai. Bet net politikai tuo klausimu kalba aptakiai, tipo "konsultuosimės" ir panašiai. Išvada iš to kyla tik tokia - rf valdžia suinteresuota nepatenkintų piliečių pabėgimu. Galimai tam, kad viduje nekiltų neramumų ir padidėtų procentas gyventojų, kurie yra "tikri patriotai" Aišku, kad rf kiltų neramumai, tikimybė yra menka (kaip jau matėme), na bet maža ką... Chuntai matyt reikia apsidrausti.

                                  Ir jau ne pirmas straipsnis, kur kalbama apie nacionalustus putkos aplinkoje ir apie tai, kad jį spaudė. Aišku, nemanau kad reikia klaidingai suprasti, tipo čia putką nori išbalinti, kad jis nekaltas, aplinka kalta - ne. Esmė tame, kad šalis užvaldyta ultradešiniųjų (praktiškai fašistinių) šešėlinių jėgų, savęs labai nedemonstruojančių, o ar putka jiems prijaučia, ar pats yra jų vos ne įkaitas, mums tai yra penkioliktos svarbos klausimas. Pas juos "virtuvėje" vyksta daug įdomių dalykų, apie kuriuos gal pilnai niekad ir nesužinosim, bet esmė kad veiklos rezultatas yra baisus - karas.

                                  Ir tai nežada nieko gero, nes putka ar bus, ar nebus, nacionalistai šešėlyje liks.
                                  Snowflakes will attack U <3

                                  Comment


                                    Iš Aurimas Navys FB (nežinau, kaip nukopijuot linką)

                                    RUSIJOS IR BALTARUSIJOS INVAZIJA. SITUACIJOS APŽVALGA 2022 09 24 / 11:30

                                    ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????? ????????????????????????

                                    Maskva švelnina toną dėl grasinimų branduoliniu karu. Vakar Rusijos užsienio teroro reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas pareiškė, kad Maskva neketina panaudoti branduolinio ginklo, ir kad bet kokia konfrontacija su NATO ir Jungtinėmis Valstijomis neatitinka Kremliaus interesų.

                                    "Mes niekam negrasiname branduoliniais ginklais", - teigia Riabkovas. "Jų panaudojimo kriterijai išdėstyti Rusijos karinėje doktrinoje".

                                    Užsienio žiniasklaida cituoja buvusių Rusijos generolų teiginius, kad Maskva greičiausiai nenaudos branduolinių ginklų. Taip esą nuspręsta, nes branduolinių ginklų panaudojimas sunaikintų abi konflikto puses. Rusija esą panaudotų branduolinį ginklą tik tokiu atveju, jei kolektyviniai vakarai (suprask, Aljansas) užpultų Rusiją.

                                    Kuo paremtas toks Kremliaus blaškymasis, kai vieną dieną grasina branduoliniu karu, o kitą dieną tai neigia? Kremlius išsigando Vakarų valstybių vadovų retorikos ir atvirų žinučių apie galimą tiesioginį NATO įsitraukimą į Rusijos - Ukrainos konfliktą. Ženkliai išaugusi to tikimybė pakeitė Maskvos skaičiavimus ir privertė įjungti stabdį.

                                    Remiantis Amerikos mokslininkų federacijos skaičiavimais, Rusija turi didžiausią pasaulyje branduolinį arsenalą - beveik 6 000 kovinių galvučių.

                                    Pagal 2020 m. priimtą branduolinę doktriną Rusija yra pasirengusi panaudoti branduolinius ginklus, jei gautų informacijos apie artėjantį balistinės raketos smūgį, patirtų ataką, susijusią su branduoliniais ginklais ar kitais masinio naikinimo ginklais, jei priešininkas pažeistų kritinę infrastruktūrą, kuri kontroliuoja jos branduolinį arsenalą, arba jei susidurtų su įprastine karine grėsme, keliančia pavojų "pačiam valstybės (Rusijos) egzistavimui".

                                    Šiandien atvirai kalbama, kad Maskva blefuoja, gąsdindama taktinio branduolinio ginklo panaudojimu. Pirma, tai techniškai sudėtinga ir ilga procedūra, o antra, tą iškart pastebės NATO ir sureaguos greičiau, nei branduolinis užtaisas bus paleistas ar aktyvuotas.

                                    Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio padėjėjas M. Podoliakas paragino branduolines valstybes įsipareigoti "nedelsiant suduoti atsakomuosius branduolinius smūgius" Rusijai, jei Maskva bandytų panaudoti savo ginklus Ukrainoje.

                                    Apie ryžtą smogti Rusijai užsiminė JAV prezidentas Joe Bidenas, pagrasinęs Rusijai "lemiamu" atsaku, jei Maskva Ukrainoje panaudotų cheminį ar taktinį branduolinį ginklą. NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad Aljansas "užtikrins, kad Maskvoje nekiltų nesusipratimų dėl branduolinių ginklų panaudojimo rimtumo".

                                    Comment


                                      Comment


                                        Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                                        Iš Aurimas Navys FB (nežinau, kaip nukopijuot linką)
                                        Dešinį pelės mygtuką ant posto datos (laiko) - copy.

                                        Comment


                                          Pabandom ramiai pažiųrėti į situacijos vystymasi. Akivaizdu, kad šią savaitę fiureris akivaizdžiai paaštrino situaciją. Ar tai apgalvotas veiksmas ir kodėl dabar ? Dar rugsėjo 13 ir 15 dienomis aukščiausiam Kremliaus ratui priklausantys asmenys aiškino, kad mobilizacijos nebus. Ir ko gero jie tuo metu buvo nuoširdūs, t.y. planų skelbti mobilizaciją nebuvo. Kas įvyko per tą laiką ? Vienas dalykas ko gero tapo galutinai aiškus žlugimo prie Charkivo mastas, nors dėl to nebūčiau toks tikras, nes tas mastas jau buvo žinomas anksčiau. Kita vertus buvo fiurerio kelionė pas uzbekus, kur iš jo buvo atvirai tyčiojamasi (vakariečiai politikai taip nemokėtų, iš jo buvo tyčiojamasi grynai rytietišku stiliumi, o pagal viską putleris yra ypač jautrus tokiems dalykams tipas). Ir kas dar svarbiau buvo pagal viską labai nemalonūs pokalbiai su Kinijos ir Indijos vadovais. Čia jam galėjo būti pasakyta (ypač iš kinų pusės), kad mūsų kantrybė baigiasi. Ir pvz. kad turi greitai išspręsti problemą. Tokius pokalbius Kremlius galėjo suprasti kaip reikalą pasinaudoti paskutiniu šansu - dabar arba niekada. Todėl šios savaitės veiksmai yra impulso poveikis, o toks poveikis pasižymi savybe - padarei ir toliau nebežinai ką daryti. Dabar rusai ko gero bandys pasinaudoti sukelta įtampą tam, kad priversti pradėti derybas jiems nors kiek palankiomis sąlygomis. O viskas priklausys nuo likusio pasaulio ir visų pirma Ukrainos, Europos ir JAV veiksmų. Po kokių dvejų savaičių rusams dašils, kad padarė eilinę nesamonę (mobikus reikės maitingti, rengti, o naudos iš jų apvalus nulis) ir kad jų padėtis dar labiau pablogėjo.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X