Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą

    Šiaip jau kariniu požiūriu būtų kvaila "reklamuotis" apie numatomą puolimo kryptį.
    Tikiuosi, kad bus sugalvota kažkas netikėto.
    Nemanau, kad bus kažkas rimto. Ko tikėčiausi, tai kad visgi ukrainiečiai smogs amunicijos sandėliams ir rusai nebeturės pajėgumų pulti.

    Konfliktas užšals ir bus vietiniai pasišaudymai. Rusai įsikas ir ukrainiečiai nebegalės irgi užpulti. Tokia situacija tęsis kol amerikiečiai nenuspręs nusiųsti rimtos karinės pagalbos su ~30 - 50 Himars, kelių šimtų tankų ir dar naikintuvų.

    Comment


      Parašė Zygis Rodyti pranešimą
      Taigi jau rusai sake, kad numuse…
      Ir liutass
      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

      Comment


        Prieš kelias dienas buvęs JAV viceprezidentas Mike Pence, netiesiogiai kreipdamasis į Bideną, pasakė lakią frazę (tiesa jis kalbėjo ne apie Rusiją, o apie kitą šalį): Appeasement never works. It never worked in the past. It will never work in the future.
        Ir štai koks įdomus praregėjimas atsitinka. Prieš dvi naktis ukrainiečiai bombardavo amunicijos sandėlius Belgorode, rusai pliekė į visas šalis iš Pancirių ir kelis žmogelius užmušė. Ir staiga Belgorodo metropolitas Joanas praregėjo. Iki tol šlovinęs ir šventinęs orkus, staiga garsiai pasisakė, kad reikia baigti karą ! Na kurgi ne, o jei kitą kartą Pancirius į jo kleboniją ar ten kažką trinktels ? Rusija kunkuliuoja aptarinėdama. Tikrai, appeasement never works. Kai gauna tiesiai per vieną vietą, kitaip mastyti pradeda.

        Белгородский митрополит призвал к миру после обстрела Белгорода
        После обстрела Белгорода со стороны ВС Украины, в результате которого погибли четыре человека, митрополит Иоанн призвал к молитве о прекращении кровопролития

        «Мы призываем к сугубой молитве об упокоении усопших и о выздоровлении пострадавших, о прекращении кровопролития, которое происходит на украинской земле, но сегодня пришло и в наши дома», — говорится в сообщении.


        Подробнее на РБК:
        https://www.rbc.ru/society/04/07/202...794772ccc2fab8

        Comment


          Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
          Link or did not happen

          Comment


            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

            Comment


              Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą



              Nenoriu būti pesimistas, bet jie tą patį sako kokia trečia savaitė kai Donbase rusai okupuoja didžiuosius miestus ir teritorijas.
              Nepastebėjau, kad kažką panašaus sakytų, o jei konkrečiai dėl šito pranešimo tai matysim kiek jis teisingas per artimiausias savaites.

              Comment


                Kadangi buvo verkimų, kaip mažai HIMARS'ų, tai šiek tiek informacijos pamąstymui:

                1. HIMARS'ų iššaunamos raketos yra stipriai tikslesnės nei tai, ką analogišku nuotoliu šaudo maskvos kariuomenė (smerčai). Kai iš HIMARS'o užtenka 1-2 raketų, maskvos analoguose reikia 20-30. Taigi skaičiuojam, viena HIMARS viena salve tris taikinius „sutvarko“, maskvai tam pačiam rezultatui reikia pilnų salvių iš 2-3 mašinų (po 12 raketų kiekviena). Taigi 1vs5.

                2. HIMARS norint pakrauti naują raketų partiją reikia kelių minučių (pavyzdys), smerčiams reikia užtaisyti po vieną, tam naudojama speciali užtaisymo mašina ir pan. - daug vargo.

                Kaip matote, nors daugiau paleidimų įrenginių tikrai nepatrukdytų, bet esmė visgi yra ne paleidėjų skaičius, o raketų blokų skaičius ir savybės. Net turint 4 paleidimo sistemas, bet turint daug raketų galima ojojojoj kiek nuveikti.

                Comment


                  Taip, bet frontas tai labai ilgas...

                  Comment


                    Parašė digital Rodyti pranešimą
                    Taip, bet frontas tai labai ilgas...
                    90km/h. Ne veltui high mobility.

                    Comment


                      Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                      ........ прекращении кровопролития, которое происходит на украинской земле, но сегодня пришло и в наши дома
                      Įdomu, ar duos Dievo tarnui 15 metų. Nekaltą specoperaciją pavadino kraujo liejimu.
                      Snowflakes will attack U <3

                      Comment


                        Parašė digital Rodyti pranešimą
                        Taip, bet frontas tai labai ilgas...
                        Įdomu ar visam fronte jie būtų vienodai vertingi, gal yra dalių, kur pilnai ar daugmaž pilnai užtenka paprastesnių turimų įrengimų.

                        Comment


                          Ukrainai reikia labai daug tankų, naikintuvų, bombonešių, oro gynybos, laivų, kareivių. Vien Himarsais karo nelaimesi...

                          Comment


                            Parašė digital Rodyti pranešimą
                            Taip, bet frontas tai labai ilgas...
                            Naikinti reikia atskirus taikinius, o ne į kiekvieną fronto 0,1 km po raketą. Gali būti frontas ir 10 kartų ilgesnis, orkai susigrūdę tik keliose vietovėse.
                            -

                            Comment


                              Parašė liutass Rodyti pranešimą
                              Ukrainai reikia labai daug tankų, naikintuvų, bombonešių, oro gynybos, laivų, kareivių. Vien Himarsais karo nelaimesi...
                              Kareivių Ukraina po mobilizacijos turi užtektinai, ko dabar trūksta, tai tik technikos ir amunicijos.
                              Flickr

                              Comment


                                Dėl HIMARS'ų. Tai šitame video matosi,kad važinėja po tris. Visur rašo, kad gavo 4. Ukrainiečiai sako,kad gavo 6.


                                The M142 High Mobility Artillery Rocket System, commonly known as HIMARS, is one of four that Ukrainians received last month from the United States as part of a $700 million military aid package. The soldiers assigned to this one already adorned the inside with a picture of a scantily clad woman, an air freshener and rosary beads. The outside has three small black skulls stenciled on it — one for every target successfully hit.

                                “We actually have six,” said this system’s chief, whose call sign is Kuzya. “We just haven’t had a chance to add the other three yet.”
                                https://www.washingtonpost.com/world...launch-system/

                                Comment


                                  Visi tiekia, išskyrus mus“: Vokietijos ministrei – nemalonūs klausimai dėl šarvuočių Ukrainai https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=90653099
                                  Vokietijos leidinys „Bild“ ir vėl aštriai kritikuoja šalies vyriausybę dėl nepakankamos karinės pagalbos Ukrainai. „Visi tiekia, išskyrus mus. Vokietijos tankų gėda Ukrainoje“, – skelbia pirmadienio „Bild“ antraštė. „Ukrainos rytuose padėtis tampa vis dramatiškesnė, visa Luhansko sritis jau kontroliuojama Rusijos. O to priežastis – akivaizdžiai menka Ukrainos kariuomenės ginkluotė. Trūksta ne tik sunkiosios artilerijos, bet ir šarvuočių“, – rašo „Bild“ korespondentas Julianas Röpcke, nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios detaliai informuojantis leidinio skaitytojus apie karo eigą. Kaip pavyzdį Vokietijai autorius nurodo Prancūziją ir cituoja jos gynybos ministro Sebastieno Lecornu žodžuius, pasakytus pereitą savaitę: „Kad galėtų greitai judėti priešo apšaudomose teritorijose, kariuomenei reikalingos šarvuotos transporto priemonės. Todėl Prancūzija tieks didelį kiekį šarvuotų pėstininkų kovos mašinų VAB su ginklais.“ Kaip rodo filmuota medžiaga iš Slovakijos, šios transporto priemonės iš Prancūzijos savaitgalį jau pasiekė į Ukrainą, – pastebi J. Röpcke, čia pat pridurdamas: „Ir Prancūzija nėra vienintelė! Didžioji Britanija, Estija, Nyderlandai, Danija, Kanada ar Australija – visos šalys tiekia Ukrainai vakarietiškus šarvuočius.
                                  Tik Vokietijos vyriausybė ir vėl delsia, nenori pristatyti Ukrainai nė vieno iš daugiau nei 1 000 šarvuočių iš Bundesvero atsargų.“ Tai, pasak autoriaus, neatitinka Vokietijos gynybos ministrės Christine Lambrecht (SPD) pakartotinio patikinimo, kad Vokietija, kalbant apie ginklų eksportą, visada veiks „glaudžiai bendradarbiaudama su savo sąjungininkais“.
                                  Ar tai tik aplaidus, ar jau tyčinis pagalbos nesuteikimas? „Delsimas, laukimas ir neryžtingumas – ne išeitis šio agresyvaus karo akivaizdoje. Epochinis posūkis (Zeitenwende) – reiškia veikti drąsiai ir solidariai, tai reiškia – užpultiesiems tiekti tankus, kaip tai daro mūsų kaimynės Lenkija ir Čekija“, – tviterio paskyroje ragino šviesoforo koalicijoje esančios FDP parlamentaras, politikas gynybos klausimais Markus Faberis. Delsiantiems socialdemokratams jis priminė, jog spendimą tiekti ginklus Rusijos užpultai Ukrainai „vienbalsiai priėmė Federalinis saugumo kabinetas“. Šį sprendimą ir „epochinį pokytį“ stipriai remia FDP ir žalieji. „Deja, nuo kovo pradžios paraiškos guli nepatvirtintos“, – apgailestavo liberalų politikas.
                                  Deja, tuo pat metu iš kitos pusės aidi raginimai neremti užpultos šalies ginklais, esą, tik tokiu būdu bus pereita prie derybų ir pasiektos paliaubos. Ta kryptimi argumentuoja ir būrelis vokiečių intelektualų, pereitą savaitę pasiuntusių „taikos pašto balandį“ su laišku-kreipimusi „Paliaubos – tuoj pat!“ Vekiausiai kad tas balandis, užuot skridęs į Kremlių, nutūpė Vokietijos gynybos ministerijoje ar federalinio kanclerio O. Scholzo biure.
                                  p.s. tie "intelektualai" labai panašūs į naudingus idiotus prieškario Lietuvoje, kurie žiūrėjo į rytų saulę ir kurių nebuvo pokario pasipriešinimo kovose.
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                    Kareivių Ukraina po mobilizacijos turi užtektinai, ko dabar trūksta, tai tik technikos ir amunicijos.
                                    O ka tie kareiviai be ginklų ir amunicijos daro?

                                    Comment


                                      Parašė liutass Rodyti pranešimą

                                      O ka tie kareiviai be ginklų ir amunicijos daro?
                                      Laukia ginklų.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė gerietis Rodyti pranešimą

                                        Gilumo nematavau, bet praėjusią naktį padarė keturis saliutus: be minėto sandėliuko Snizhnoe, dar ir Makeevkoje, Čiastiakove и Charcizske.
                                        UA in.iso dar vienan svarbiam ginklų sandėliui šią naktį iškart po vidurnakčio Кадиевка Луганской области https://charter97.org/ru/news/2022/7/5/505249/
                                        Buvo vienas iš pagrindinių sviedinių tiekimo Попасная – Северодонецк – Лисичанск – Бахмут kryptyse.

                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                        Comment


                                          Pirmą kartą pasaulyje Ukrainoje išbandyti vokiečių įmonės GIWS SMArt sviediniai. Šaltinis: https://charter97.org/ru/news/2022/7/5/505314/ iš:
                                          https://www.facebook.com/butusov.yur...GBXRs4d2a84Cal

                                          https://www.shephardmedia.com/news/l...55-munition-p/
                                          p.s. šiaip labai gera vieta bandyti visokius žaislus "gyvai"
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                          Comment

                                          Working...
                                          X