Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Migracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė oranger Rodyti pranešimą
    Iš tokių reikėtų licencijas atiminėti ir diplomus.
    Nespėjo, ji pati atsistatydino. Mokytoją vadindavoma Vokietijos patriote.

    Comment


      Dauguma užsienio kalbų mokytojų tokie yra, atsimenu, ir mano Prancūzų k. mokytoja pasakodavo, koks Paryžius puikus miestas
      Flickr

      Comment


        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
        Dauguma užsienio kalbų mokytojų tokie yra, atsimenu, ir mano Prancūzų k. mokytoja pasakodavo, koks Paryžius puikus miestas
        Ko gero, taip buvo stengiamasi sudominti mokinius.

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
          Dauguma užsienio kalbų mokytojų tokie yra, atsimenu, ir mano Prancūzų k. mokytoja pasakodavo, koks Paryžius puikus miestas
          Vienas dalykas kalbėti su meile apie Paryžių, visai kas kita - skatinti vaikus po mokyklos emigruoti iš Lietuvos. Aš už tokius "bajerius" mesčiau iš darbo direktoriaus vietoje. Kokią prasmę tada turi kitų mokytojų siekiai skatinti vaiku patriotizmą, jei atsiranda mokykloje tokių, kurios visą tą darbą griauna?

          Comment



            Siunčia į Rusiją, gauna iš Jungtinės Karalystės

            „Swedbank“ duomenimis, pernai penktadaliu išaugo grynųjų pinigų perlaidų skaičius tarp Lietuvos ir užsienio šalių naudojantis „Western Union“ paslaugomis. Kaip ir 2009 m., daugiausia grynųjų pinigų perlaidų Lietuvos gyventojai atliko į Rusiją, o daugiausia perlaidų sulaukė iš Jungtinės Karalystės. <...>

            Norvegija, Švedija, Ispanija – emigracijos kryptys

            Pinigų perlaidos, pasirodo, yra vienas iš rodiklių, atskleidžiančių, kokiomis kryptimis juda emigrantai iš Lietuvos. Didesnius atlyginimus užsienyje gaunantys tautiečiai taip finansiškai padeda Lietuvoje likusioms savo šeimoms.

            Lietuvos bankininkai jau kelerius metus pastebi tokią tendenciją: Jungtinė Karalystė ir toliau išlieka viena populiariausių perlaidų kilmės šalių. Atkeliaujantys pinigų srautai rodo, kad nemažai emigrantų iš Lietuvos gyvena ir dirba JAV, Airijoje, Vokietijoje. Šias gretas papildo kitos populiarėjančios emigracijos kryptys – Norvegija, Švedija, Ispanija. <...>

            Namiškių parama

            Iš Lietuvos į užsienį siunčiamų grynųjų pinigų perlaidų analizė rodo, kad vis daugiau perlaidų daroma į Jungtinę Karalystę. O štai iš Lietuvos į Airiją išsiųsta ketvirtadaliu mažesnė pinigų suma nei užpernai. <...>
            www.delfi.lt

            Comment


              Labai įdomus straipsnis, net ir tiems, kas nesidomi D.Ibelhauptaite ir "boheminiais" projektais

              "Lietuvos rytas" 2011 m. vasario 5 d., šeštadienis
              Klasika tiesia tiltą į šiandieninių emigrantų sielos gelmes

              Režisierė Dalia Ibelhauptaitė su „bohemiečiais” savo naujausiame darbe – Piotro Čaikovskio operoje „Eugenijus Oneginas” pagal Aleksandrą Puškiną – sumanė atsigręžti į šiandien aktualią emigracijos temą.(...)
              Apie kitokią emigraciją – ir režisierės pokalbis su „Lietuvos ryto” korespondente Londone Kristina Sabaliauskaite.


              Kristina Sabaliauskaitė: Jau bene dešimt metų Londone dirbu žurnaliste ir galiu patvirtinti, kad tame yra daug tiesos. Per tuos metus žmonių, apie kuriuos kalbi, – tų aukšto socialinio statuso emigrantų, – teko sutikti ne vieną, tačiau visus juos dažniausiai siejo bendras bruožas: jie atsisakydavo duoti interviu, sakydavo „ne” viešumai gimtinėje.

              Nesvarbu, ar tai būtų moteris, savo rafinuotumu, vidine kultūra, geru būdu sužavėjusi aristokratą ir nutekėjusi į senąjį britų elitą, ar puikų išsilavinimą Vakaruose įgijusi mergina, tapusi pasaulinės bankininkų dinastijos atstovo žmona. Ar vyriškis, užimantis tikrai atsakingą postą vienoje garsiausių kompanijų, ar svarbus meno rinkos asmuo.

              Dalia Ibelhauptaitė: Kaip manai, kodėl?
              K.S.: Galbūt todėl, kad svetur jie tarsi iš naujo sukūrė save. Kaip minėjai, visi mes esame išėję iš tos pačios „komunalkės”, bet jie tą „komunalkę” pasistengė be pėdsakų išnaikinti, ištrinti iš savo atminties.
              Daugelis tokių žmonių pasikeičia vardus – pasirenka neutralius, kurie tiktų bet kuriam europiečiui. Kai kurie jų netgi nukerta viešus ryšius su savo šeima – dažniausiai remia gimtinėje likusius artimuosius finansiškai, bendrauja su jais privačiai, tačiau jie naujajame emigrantų gyvenime nedalyvauja.

              Tarkime, jiems švenčiant savo jubiliejų su Londono ar Niujorko elitu, mama, pusę gyvenimo virusi savo atžalai cepelinus, nesėdi garbingiausioje vietoje – ji apskritai ten nekviečiama. Kai kurie šių laimės kūdikių susikuria naujas savo gyvenimo „legendas”, o praeitį naujajai aplinkai pateikia aptakiai, vien palankia šviesa.
              Dažnai jie pabrėžtinai paiso socialinio statuso dalykų ir labai jautriai į juos reaguoja. Bet visa tai veikia – toje aplinkoje jie skina svaiginamos sėkmės vaisius.
              Tik kartais visa tai matant kyla klausimas: ar taip blefuodamas nepraloši savo sielos?
              (...)


              D.I.: Tai ištisas socialinio statuso niuansų raizginys, kuris galiausiai atveda prie tavo klausimo apie sielą. Kur iš tiesų gyvena tokių žmonių sielos?
              Kokios save perkūrusių, aukštą socialinį laiptelį pasiekusių emigrantų istorijos tau labiausiai įsiminė?

              K.S.: Negaliu pamiršti dviejų juokingų, bet labai spalvingų istorijų.
              Vienas vyriškis sumanė palepinti savo motiną ir seserį, pakviesdamas jas paviešėti viename seniausių ir prašmatniausių Europos viešbučių. Jis jau ne vienerius metus buvo nuolatinis šio viešbučio svečias ir didžiavosi tuo, kad personalas jam lankstosi, žino jo įgeidžius.
              Tačiau dėl stipriai vėlavusio jo skrydžio iš už Atlanto motina ir sesuo atvyko į viešbutį pirmos ir negalėjo jame apsigyventi – jų lietuviškų „Visa Electron” kortelių registruotojas nepriėmė. Negana to, moterys, atvykusios į didelio pono rezervuotus kambarius, viešbučio personalui pasirodė įtartinos.
              Nesusipratimą pavyko išsiaiškinti, bet dar ir šiandien tas vyras jį prisimena kaip kirtį jo socialiniam statusui viešbučio personalo akyse.

              O antras epizodas – priešingas. Daug pasaulyje pasiekusi moteris sumanė savo naujam širdies draugui – labai rafinuotam ir įtakingam meno pasaulio žmogui – pristatyti savo šeimą Lietuvoje. Jie nuvyko švęsti Velykų į jos gimtinę provincijoje ir pateko į tikrą tautinę puotą su mišrainėmis, karbonadais, degtine, diskusijomis apie politiką, pasibaigusią beveik muštynėmis.
              „Tai mano šeima – arba priimi mane su visa šia palyda, arba – viso gero”, – pasakė lietuvaitė.

              Tai žavu. Kad taip pasielgtum, turi būti stipri, spalvinga asmenybė.

              http://www.lrytas.lt/?data=20110205&...&sk_id=&view=2

              Comment


                Apie lietuvių emigraciją tarpukariu:

                Emigruoti viliojo po Lietuvą zuję agentai



                Nuolat girdime apie „tirpstančią“ Lietuvą - emigracijos skaičiai kaip niekada dideli. Ir jokių čiuopiamų valdžios žingsnių, kad tai būtų sustabdyta. Istorikė Vitalija Kasperavičiūtė savo disertacija „Pirmosios Lietuvos respublikos emigracijos politika 1918-1940 m.“ apžvelgė to meto valdžios pastangas paveikti iškeliavusiuosius laimės ieškoti.

                Comment


                  99.99% ekonominių emigrantų. Kokia prasmė tada pergyventi dėl jų? Kad mes patiriam ekonominę žalą? Ir vėl viskas dėl pinigų!

                  Comment


                    Nesąmonė dėl tų procentų Mes nesame ekonominiai emigrantai, didžiuma iš mūsų pažystamų čionai- taip pat. Pasikeitė gyvenimo kokybė, ir nors statuso, kokį turėjome Lietuvoje niekada nepasieksime, tačiau dėl to mažai pergyvename...
                    O likome ir liksime lietuviais, savo gimtinės patriotais.Tačiau gerbiu JAV, jos įstatymus, gėriuosi nuostabia šalies gamta, įvairiapusiškai gilinu įvairiausias žinias ir t.t.
                    Tai tiesiog visavertis visiškai kitoks gyvenimas tarp kitokių žmonių... 90 procentų rašliavos apie Ameriką, emigrantus- tiesiog išpūstas muilinas balioniukas, kažkam moka už tai kad jį pūstų, kažkas skaito. Išmokau nepaisyti

                    Comment


                      Aš nesu sutikęs tokių emigrantų, kurie išvyko dėl kitos šalies gamtos ar žmonių kultūros. Tai net nuskambėjo kažkaip nerealiai Aš neteigiu, kad emigracija yra blogis, tiesiog taip yra gyvenime

                      Comment


                        Parašė BiSa Rodyti pranešimą
                        Nesąmonė dėl tų procentų Mes nesame ekonominiai emigrantai, didžiuma iš mūsų pažystamų čionai- taip pat. Pasikeitė gyvenimo kokybė, ir nors statuso, kokį turėjome Lietuvoje niekada nepasieksime, tačiau dėl to mažai pergyvename...
                        Hmm, man tai skamba kaip etaloninis ekonominio migranto pavyzdys.

                        Comment


                          Gator,
                          tau gyvenimo kokybe=pinigai ir nieko daugiau ???
                          Tada tyliu. Komentarus pasilieku sau Neverta net diskutuoti...

                          Andy-
                          manau, kad tu emigrantu is Siaures Amerikos is viso nesi sutikes... Realiai bendrauju su migrantais is viso pasaulio, tame tarpe vokieciais, japonais, italais, graikais ir t.t. Issilavinusiais, ismaisusiais visa ar puse pasaulio. Reali situacija ir "lietuvosrytine" internete, tai diena ir naktis. Zmones del pinigu raso taip, kad juos "pirktu".

                          Siaip - gerbiu visu nuomones, taciau nuosava patirtis man neikainojama- ja ir remiuosi. Nebesiveliu i diskusijas, tam ir laiko neturiu. Sekmes ir linkiu jums pakeliauti po platu pasauli patiems!

                          Comment


                            Gyvenimas tėvynėj ar užsieny labai individualus dalykas..
                            Man asmeniškai tėvynė svarbiau už lengvesnį pragyvenimą užsienyje. Tačiau tai nereiškia, kad turiu gyvent prastai. Mažas atlyginimas? išvažiuok trumpam į užsieny užsidirbk pinigų, grįžk, už tuos pinigus įgyk aukštesnį išsilavinimą, tada rasi geriau apmokamą darbą.

                            Comment


                              Parašė BiSa Rodyti pranešimą
                              Gator,
                              tau gyvenimo kokybe=pinigai ir nieko daugiau ???
                              Tada tyliu. Komentarus pasilieku sau Neverta net diskutuoti...
                              Ekonominiai migrantai ir emigruoja del "gyvenimo kokybes". Neverta net diskutuot, cia absoliuciai klasikinis ekonominio migranto pavyzdys. Kad ir kaip tamstai noretusi jaustis isskirtiniu
                              Paskutinis taisė Gator; 2011.02.06, 04:41.

                              Comment


                                Dar vienas superinis interviu apie lietuvių mentalitetą
                                Maža citata apie lietuvių emigrantus.

                                2011 vasario mėn. 5 d. 22:13
                                Astra Petkūnaitė, "Mano Vilnius"
                                Giedrius Savickas: nuo mažens žinome, kad ant skaitliuko reikia dėti magnetą

                                - Ar įmanoma pakeisti mūsų mentalitetą?
                                - Su teatru tenka labai daug po pasaulį keliauti, mus žino ir žino taip, kad geriau nežinotų.
                                Kai nuvažiuoji į Islandiją, parodai spektaklį, kuris visiems labai patinka, o teatro direktorius sako, kad, jei eisime vakare į klubus, nesakytume mergoms, kad mes lietuviai. Parduotuvėse, kažkokioje mažoje saloje lietuviškai parašyta „Nevokite. Iškviesime policiją“.

                                http://pramogos.delfi.lt/people/gsav....d?id=41692151

                                Comment


                                  Parašė Romas Rodyti pranešimą
                                  Dar vienas superinis interviu apie lietuvių mentalitetą
                                  Maža citata apie lietuvių emigrantus.

                                  2011 vasario mėn. 5 d. 22:13
                                  Astra Petkūnaitė, "Mano Vilnius"
                                  Parašė Tomizmas
                                  Visada maniau kad Lietuvos žvaigždės - tai debilizmo kalvė, bet panašu kad klydau.
                                  G.Savickas: nuo mažens žinome, kad ant skaitliuko reikia dėti magnetą
                                  Nerealus interviu.
                                  Nepatikėsiu, kol neįdės dar bent 5 kartus.
                                  Ir kas ten tokio vertingo tuose pezaluose? Kaip visada -- o mes... o jie... Geriausia ten, kur mūsų valdžios nėra...

                                  Jei paklaustų manęs, ką palikau namuose – meilę, tėvus, šeimą? Ne, aš palikau šildymą, už kurį sumokėsiu daugiau, nei išleidau per mėnesį Vietname.
                                  ...
                                  Mes esame žiauriai kantrūs. Jei man per metus mokesčius pakėlė 25 procentais, kur tai matyta? Jei Prancūzijoje pakeltų mokesčius bent vienu procentu, tai oi, kas dėtųsi.
                                  ...
                                  namas, automobilis. Čia ne svajonė, taip turi būti. (Valdžia/valstybė/QbiliuZ turi duoti -- r08n pastaba)
                                  Standartiniai pasisnargliavimai.

                                  Va kur verti pagarbos žmonės:

                                  Vėl tenka kalbėti apie tarpukario žmones, kurie po Vasario 16-sios iš įvairiausių pasviečių pradėjo grįžti išsilavinę, kiti jau ir solidžias tarnybas bei verslus turėję lietuviai paliko jas ir grįžo, nes reikėjo kurti Valstybę.
                                  ...
                                  Kitas dalykas, kurį labai greitai supranta ne vienas, ilgiau pagyvenęs svetur, yra užsitvirtinantis visam supratimas, kad nacionalinė valstybė ir kultūra yra tarp pamatinių europiečio, o ir amerikiečio vertybių. Jie ne gėdijasi, bet didžiuojasi, kad yra švedai, prancūzai, škotai, kanadiečiai. Jie kritiškai vertina ir savo politikus, ir verslą ne visada glosto, ne visais savo istorijos epizodais vienodai žavisi, bet tokios liguistos saviniekos savo kilmei, savo abiems mažajai ir didžiajai Tėvynėms, savo valstybėms, kokią galima aptikti lietuvių tarpe, jie neturi, nepraktikuoja ir net nelabai suvokia, kad tai galima būtų daryti. Mes juos gluminam savo naiviais mėginimais aiškinti, kad „Tėvynė ten, kur pinigai, o ypač – kur geros socialinės išmokos“, „Lietuvoje ateities nėra“, kad nesvarbu, kuria kalba pats kalbi kasdien, ar tavo gimta kalba kalbės ir tavo vaikai.

                                  Comment


                                    Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                    Aš nesu sutikęs tokių emigrantų, kurie išvyko dėl kitos šalies gamtos ar žmonių kultūros.
                                    Ko gero tikrai niekas dėl to neišvyko, bet nemažai dėl kultūros, gamtos ir dar šio be to pan. negrįžo.
                                    You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                                    Comment


                                      Parašė zanaz Rodyti pranešimą
                                      Ko gero tikrai niekas dėl to neišvyko, bet nemažai dėl kultūros, gamtos ir dar šio be to pan. negrįžo.
                                      Kažkas iš lietuvių man sakė: jei Lietuvoje dar būtų nors keletas tikrų kalnų - mažiau emigruotų iš šalies

                                      Comment


                                        Aš, kaip ir mano didžioji dalis artimų draugų, nepernešame gyvenimo svetur ir sunkiai suprantame, kaip galima gyventi svetur, nes visi esame mes pabandę ir nebenorim to pakartoti. Nors niekada nesakyk niekada

                                        Bet va dbr per Facebook'ą pabendrauju su buvusiais klasiokais ar pažįstamais. Tai tikrai didelė dalis išvažiavo dėl pinigų, bet tarp jų yra ir tokių, kurie nuotykių išvažiavo ieškoti ir vis dar jų ieško, kiti mokintis, kiti šiaip mėgsta pagyventi šalyse po kelis metus, kelios merginos dėmesio nesulaukdamos iš lietuvių išvyko į US, kur ten jo gauna, taip, kad mes visi skirtingi ir mūsų skirtingi poreikiai, todėl tas 99,99% tikrai nesąmoningas.

                                        Bet esu įsitikinęs, kad svetimoj šalyje niekada nebūsi savas, kad ir ką bedirbtum...
                                        You've got one life! Live it!

                                        Comment


                                          Parašė fredis Rodyti pranešimą
                                          Bet esu įsitikinęs, kad svetimoj šalyje niekada nebūsi savas, kad ir ką bedirbtum...
                                          Viskas įmanoma. Bet jei išvažiavai tik dėl pinigų ir tau neįdomi tos šalies kultūra ir žmonės - tada padėtis tikrai bus beviltiška.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X