Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Migracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Gerai, jei tie 10% visi yra alkoholikai (kurie kažkodėl iki kirzės dirbo), kaip tuomet paaiškint tokią didelę emigraciją? Nes į užsienį važiuoja visi iš eilės, nuo jaunų specialistų iki kvalifikuotų darbininkų. Beto, ne visose gamybos įmonėse trūksta darbuotojų, normalius atlyginimus siūlančiose eilės išsirikiavę norinčių dirbti. Suprantu, kad ne visas verslas gali pasiūlyti konkurencingus atlyginimus, bet tuo pačiu nereiktų skųstis, kad nėra dirbančių ir siūlyti visokius pakistaniečius importuoti, nes net iš visokių baltarusijų ir ukrainų nelabai kas nori čia važiuoti dėl per mažų atlyginimų.
    Aš puikiai pamenu, kaip per bumą statybose dirbo lodoriai-alkaholikai ir labai daug jų. O emegraciją dėl tos pačios krizės padidėjo ir dar dėl to, kad vienas kukliau įsitvirtinęs dar kelis išsitempė. Geri darbuotojai ir apmokami gerai. Tas nedarbas nebent tokiam kaip mano gimtajame mieste Vilkaviškyje, kur 2000lt yra labai labai geras atlyginimas ir tokį darbą gauti sunku ten, nu bet ne Kaune ir Vilniuje.

    Imagracija neišvengiama ir tikrai reikia pradėti protingą atranką.

    O aš kaip prekybininkas turiu pasakyti, kad pasiūla yra, bet tas pats jaunimas nori jau didesnių atlyginimų, nei vyresni, o dar ir aišku nori ir nedirbti
    You've got one life! Live it!

    Comment


      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
      Visokių Darom, Maisto bankų ir pan. dalykų organizavimo poreikis rodo, kad valstybėje prastai tvarkomasi. Yra bedarbių perteklius, tai tegu jie kad ir už nedidelį mokestį tvarko aplinką. Ir baudos už šiukšlinimą turi būti rimtos. O dabar ir mokesčius mokėk, ir šiukšles rink, ir sniegą kask, ir darželį pasistatyk, nes valdžia nesugeba tuo pasirūpinti. Bet ko norėti, kai pati prezidentė reklamuojasi aukodama maisto bankui. Pasirodo, prezidentinės galios tik tiek teleidžia padaryti. Visokios pilietinės iniciatyvos gerai, tačiau pirmiau reikėtų pilietinės iniciatyvos siekiant išsiaiškinti, kam naudojami surinkti mokesčiai. Pas mus per daug propaguojamas pigus darbas ir dar svajojama, kad imigrantai, kurie, tikimasi, bus dar pigesni, išspręs kažkokias problemas.
      Tau nepatinka "Darom" - nedalyvauk, nepatinka aukoti maisto bankui - neaukok, nepatinka dirbti savanoriškai "Maisto banke" - nedirbk. Žmonėms patinka ne tik po mišką pasivaikščioti, bet dar ir šiukšlių maišą pasinešioti ir šiukšles parankioti. Žmonės tokiose akcijose savanoriškai dalyvauja, nes jiems tai patinka.
      Paskutinis taisė Eisinas; 2015.01.05, 20:00.

      Comment


        Norėjau pasakyti, kad problemų tai nesprendžia - po metų tose pačiose vietose vėl būna prišiukšlinta. Žinoma, šiukšles renka tie, kurie ir taip nešiukšlina, o tie, kurie šiukšlina, šiukšlins ir toliau. Tikslas turėtų būti ne tiesiog surinkti šiukšles, o siekti, kad nebūtų ko rinkti. Ir prie to turėtų labiau prisidėti valdžia: socialinės akcijos, baudos už šiukšlinimą ir pan. Nes tai yra pasaka be galo - vieni į upę meta padangas ir šaldytuvus, o kiti juos traukia. Bet jėgos tai nėra lygios.
        Paskutinis taisė senasnamas; 2015.01.05, 17:58.

        Comment


          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
          Norėjau pasakyti, kad problemų tai nesprendžia - po metų tose pačiose vietose vėl būna prišiukšlinta. Žinoma, šiukšles renka tie, kurie ir taip nešiukšlina, o tie, kurie šiukšlina, šiukšlins ir toliau. Tikslas turėtų būti ne tiesiog surinkti šiukšles, o siekti, kad nebūtų ko rinkti. Ir prie to turėtų labiau prisidėti valdžia: socialinės akcijos, baudos už šiukšlinimą ir pan. Nes tai yra pasaka be galo - vieni į upę meta padangas ir šaldytuvus, o kiti juos traukia.
          Aišku būtų geriau, kad metančių padangas į upes būtų kuo mažiau, bet kadangi jų vis yra, tai ačiū Dievui, yra ir tokių kurie neapsikentę ištraukia.
          Savanoriškas, nemokamas darbas atskira tema. Visada bus darbų kuriuos reikia padaryti nelaukiant kol kas sumokės. Imigrantai tikrai ne tokių darbų atvažiuos dirbti.

          Comment


            Parašė index Rodyti pranešimą
            O užsienio investuotojai čia gali būti nei prie ko. Pelno mokestį didinti nėra labai logiška, ypač kai didelė dalis jo yra reinvestuojama. Kitas dalykas yra fizinių asmenų pajamų mokestis kapitalo pajamoms. Ir tai užsienio investuotojų neliečia, tik lietuvius.
            Jei kažkam sumažinsi mokesčius - atsiras biudžete deficitas.

            Comment


              Parašė A.C.A.B. Rodyti pranešimą
              Šiaip toks pastebėjimas: neseniai teko matyti vienos Vilniuje veikiančios kompanijos skelbimą, kuriame ieškojo darbuotojo su fluent Swedish. Alga - 1600lt Aš puikiai suprantu, kad gal "darbuotojas nesukurs daugiau pridėtinės vertės", "neišgalim daugiau mokėti" ar dar kokia priežastis, bet tai nu jofana, negi jie tokie naivūs?
              Yra pilna įmonių, kurios daro verslą pagal savo kvalifikacijos lygį ir apskritai suvokimą.

              Comment


                Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                Lietuva susiduria su darbo problema jau cia ir dabar. Gimstamumo skatinimas geriausiu atveju duotu vaisiu po 20-30m, kai tuo tarpu susidarius tokiam langui reikes ieskoti kaip uzkamsyti soc. garantijas dabartinei dirbanciuju kartai, kuri pasieks pensijini amziu ir reikes daugiau jiems islaidu.

                Patinka jums tai ar ne, bet Lietuva privalo skatinti imigracija. Taciau turi pasirinkti ir kelius, kaip to siekti, kad neprivistu kruva pakistanieciu, murziu ir huylostano gyventoju.
                Mano nuomone pagrindinis ir geriausias kelias, butu pradeti suvienodinti darbo salygas vidiniams migrantams (EU pilieciams), o jei tai nesukurtu papildomu zenklesniu srautu, tada atlaisvinti suvarzymus EU asocijuotiems migrantams Tokiu budu rinka butu uzdara visiems indusams ir huylostanieciams, taciau isileistume Turkus, Ukrainiecius, Gruzus ir t.t., kitais zodziais sakanat - artimesnius mums kulturiskai ir ideologiskai, kas leistu isvengti trinties.

                O jei sitam forume yra galvojanciu, kad laikantis ultranacionalistiniu nuotaiku siu laiku ekonomikoj ir uzkertant migracija net vidiniams migrantams, Jus gausit bent kazkiek padoresne pensija ar valstybe nepatirt demoekonominio kracho uz 20m. - sekmes taip galvojant

                Reikia darbo jegos cia ir dabar
                1. Lietuva neturi ko pasiūlyt darbo migrantams.
                2. Nėra iš kur tų migrantų paimti.

                Tavo mylimų turkų darbu Lietuvoj nelabai suviliosi, kai pas juos pragyvenimo lygis ko gero jau panašus kaip Lietuvoj, tebeauga ir augs toliau. Nemanau, kad Vilnius gali pasiūlyt geresnes darbo sąlygas ir perspektyvas nei Stambulas. Kitas dalykas, kad turkai turi pramuštus kelius į Vokietiją.

                Gruzinam ar ukrainiečiam, kaip buvo taip ir išlieka pagrindinė emigracijos kryptis Rusija. Lietuva juos gali sudomint nebent kaip tramplynas į Vakarų Europą. O Lietuvoj norėtų likti dirbti tik tie kas dėl politinių motyvų nenori į Rusiją, bet nėra labai išsilavinę, nemoka užsienio kalbų, todėl neturi galimybių įsitvirtint vakaruose. Tai va tokiems Lietuva gali pasirodyt geriausias variantas, su mintim, kad čia panašus(nuo tarybmečio) mentalitetas, "visi kalba rusiškai", bet tuo pačiu ir biškį panašu į Vakarų Europą. Tai tokiems Lietuva gal ir būtų aukso vidurys, bet kažin ar tokie migrantai atitinka jūsų lūkęsčius.

                Nu apie Rusiją iš vis fantazijos. Rusija viena iš kelių pagrindinių valstybių pasaulyje pagal darbo migrantų srautus. Tai apie kokią pigią darbo jėgą iš Rusijos tu kliedi? Tuo labiau kad Rusijoje atlyginimai panašūs kaip Lietuvoj.

                Comment


                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                  Gerai, jei tie 10% visi yra alkoholikai (kurie kažkodėl iki kirzės dirbo), kaip tuomet paaiškint tokią didelę emigraciją? Nes į užsienį važiuoja visi iš eilės, nuo jaunų specialistų iki kvalifikuotų darbininkų. Beto, ne visose gamybos įmonėse trūksta darbuotojų, normalius atlyginimus siūlančiose eilės išsirikiavę norinčių dirbti. Suprantu, kad ne visas verslas gali pasiūlyti konkurencingus atlyginimus, bet tuo pačiu nereiktų skųstis, kad nėra dirbančių ir siūlyti visokius pakistaniečius importuoti, nes net iš visokių baltarusijų ir ukrainų nelabai kas nori čia važiuoti dėl per mažų atlyginimų.
                  Negaliu paaiskint 10%, bet kvalifikaciniai reikalavimai buvo gerokai zemesni, o pacio ekonomikos augimo pagrinda sudare nemaza dalis NT sektoriaus vystymo, kas nereikalauja nei bakalauro, nei tuo labiau magistro diplomo
                  Vat as ir siulau, kad NEIMPORTUOT visokiu pakistano murziu, o liberalizuot vietine (ES) ir ES asocijuota rinka, kad leistu lengviau idarbinti aukstos kvalifikacijos darbuotojus Nesakysiu musu imones atlyginimo vidurkio, bet vidutinis pora kart didesnis uz salies vidutini. Darbuotoju neimanoma rast ir taskas Paskelbi skelbima ir gauni tukstanti CV, kuriuose visokie intelekto nesuzaloti veidai bando rasti darba, kuriam neturi absoliuciai jokiu kvalifikaciju

                  Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                  Galima ir be mirgantų. Liberalizuoti darbo santykius - leisti dirbti viršvalandžius, leisti dirbti be atostogų, be išeiginių. Emigrantai pamažu grįžta. Užteks ir savų žmonių.
                  Neissiverstume, emigrantai nelabai griztu be konkurencingu atlyginimu, kuriu kolkas negali vietine rinka pasiulyt, o grizta daugumoj tie, kurie arba ten nusivaziavo arba neturi kvalifikacijos arba (labai labai vienetai), kurie pasiseme ideju ir vystys dabar veikla Lietuvoje. O bet taciau, kvalifikuotos ir issilavinusios darbo jegos stygiaus nepatenkins

                  Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                  1. Lietuva neturi ko pasiūlyt darbo migrantams.
                  Turim. Galim pasiulyt gerai apmokama darba, bet norint idarbint ES pilieti yra begale trikdziu, o jei noresi idarbinti koki Ukrainieti ar Turka - uzsiknisi.

                  Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                  Tavo mylimų turkų darbu Lietuvoj nelabai suviliosi, kai pas juos pragyvenimo lygis ko gero jau panašus kaip Lietuvoj, tebeauga ir augs toliau. Nemanau, kad Vilnius gali pasiūlyt geresnes darbo sąlygas ir perspektyvas nei Stambulas. Kitas dalykas, kad turkai turi pramuštus kelius į Vokietiją.
                  Stambulo pragyvenimo lygis yra geresnis, taciau paslaugu sektorius gali pasiulyti Lietuvoj geresnes perspektyvas, ypac IT/MED.

                  Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                  Nu apie Rusiją iš vis fantazijos. Rusija viena iš kelių pagrindinių valstybių pasaulyje pagal darbo migrantų srautus. Tai apie kokią pigią darbo jėgą iš Rusijos tu kliedi? Tuo labiau kad Rusijoje atlyginimai panašūs kaip Lietuvoj.
                  Huylostano neminejau, kaip galimo darbo imigrantu saltinio. Ten nera nei reikiamu specialistu (apart IT), nei ju mentalitetas tinkamas europai. O isileidus toki viena huylo garbintoja i kolektyva turetum begale problemu
                  Paskutinis taisė ViR2; 2015.01.05, 22:00.

                  Comment


                    O kokie tiksliai yra trukdžiai kitų ES šalių piliečių įdarbinimui Lietuvoje? Jeigu taip tikrai yra, ar Lietuva nepažeidžia kokių nors įsipareigojimų?

                    Comment


                      Parašė John Rodyti pranešimą
                      O kokie tiksliai yra trukdžiai kitų ES šalių piliečių įdarbinimui Lietuvoje? Jeigu taip tikrai yra, ar Lietuva nepažeidžia kokių nors įsipareigojimų?
                      Iš ES šalių aišku, kad nėra, realiai nėra net iš trečiųjų šalių įdarbinant. Pvz. Ozo prekybos centrą statė tie patys turkai, taip pat Vilniuje galima nemažai pastebėti azietiškos išvaizdų darbininkų.
                      Flickr

                      Comment


                        Idomus palinkejimas

                        John, biurokratijos nemazai, leidimai gyvent, DU pagrindimai, ypac jei moki daugiau nei lietuviams, ivairus tikrinimai, laidavimai, buktai zmones atvaziuodami dirbt uz 4 zenklu euro atlyginima neturetu, kaip saves issilaikyt ir prasytu pasalpu Turim liuksemburgieti ir portugala, juos darbinant buvo problemu su leidimais gyvent ir DU pagrindimu, turim turka ir kanadieti, tai turka "dulkino" del laidavimo, ka turejau asmenini parasyt, nors turbut jo turtas manaji gerokai virsija, o kanadieti del gyvenamosios vietos (baltas, vardas ir pavarde prancuziski). Turim ir dar keleta ne EEC pilieciu, bet ju vargai tokie pat, kaip su turku, nors musu samdomi uzsienieciai Lietuvoj fiziskai tebuna keleta kartu per menesi, bet su popieriais kariauja, kaip ketindami cia ir visa seimyna ikurdint

                        Is mano patektu pavyzdziu - du su akademiniais laipsniais, kas pvz sodrai giliai giliai nusisvilpt ir net vietoj nuejus nachaliskai bendrauja lietuviskai, o policijoj (del leidimu gyvent/dirbt) isvis sugalvoja su uzsienieciais rusiskai bendraut Musu rinka atvira EEC/ES pilieciams tik teoriskai, o praktiskai kai pradedi darbint tai paprasciau samdyt kompanija, kuri viska sutvarko uz juos ir tokiu atveju gali idarbinti zmogu per 2 savaites bet ir islaidu apturi.

                        Comment


                          mes nenormalus ir sedim cia

                          Comment


                            Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                            grizta daugumoj tie, kurie arba ten nusivaziavo arba neturi kvalifikacijos arba (labai labai vienetai), kurie pasiseme ideju ir vystys dabar veikla Lietuvoje. O bet taciau, kvalifikuotos ir issilavinusios darbo jegos stygiaus nepatenkins
                            Jeigu darbdavys nori turėti kvalifikuotą darbininką, jis turi surasti daug nekvalifikuotų darbininkų, iš jų išrinkti tą, kurį galima išmokinti ir turės kvalifikuotą. Viskas paprasta.
                            Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                            Comment


                              Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                              Idomus palinkejimas

                              John, biurokratijos nemazai, leidimai gyvent, DU pagrindimai, ypac jei moki daugiau nei lietuviams, ivairus tikrinimai, laidavimai, buktai zmones atvaziuodami dirbt uz 4 zenklu euro atlyginima neturetu, kaip saves issilaikyt ir prasytu pasalpu Turim liuksemburgieti ir portugala, juos darbinant buvo problemu su leidimais gyvent ir DU pagrindimu, turim turka ir kanadieti, tai turka "dulkino" del laidavimo, ka turejau asmenini parasyt, nors turbut jo turtas manaji gerokai virsija, o kanadieti del gyvenamosios vietos (baltas, vardas ir pavarde prancuziski). Turim ir dar keleta ne EEC pilieciu, bet ju vargai tokie pat, kaip su turku, nors musu samdomi uzsienieciai Lietuvoj fiziskai tebuna keleta kartu per menesi, bet su popieriais kariauja, kaip ketindami cia ir visa seimyna ikurdint

                              Is mano patektu pavyzdziu - du su akademiniais laipsniais, kas pvz sodrai giliai giliai nusisvilpt ir net vietoj nuejus nachaliskai bendrauja lietuviskai, o policijoj (del leidimu gyvent/dirbt) isvis sugalvoja su uzsienieciais rusiskai bendraut Musu rinka atvira EEC/ES pilieciams tik teoriskai, o praktiskai kai pradedi darbint tai paprasciau samdyt kompanija, kuri viska sutvarko uz juos ir tokiu atveju gali idarbinti zmogu per 2 savaites bet ir islaidu apturi.
                              Kaip suprasti "dėl leidimo gyventi" ES piliečiams? Kokio dar leidimo?

                              Comment


                                Popierizmo gal ir daug, bet kiek man žinoma visi ES piliečiai galiausai gauna visus leidimus, bet biurokratijos tikrai per daug.

                                Beje, visi alei vieno, mano pažįstami Lietuvoje gyvenantys užsieniečiai labai stebisi, kad šiaip laisvai visur užtenka anglų kalbos, išskyrus... minutėlę... migracijos departamentą, kur apsilankyti visiems yra privaloma.

                                Ne vienas man yra pasakojęs, kad tiesiog fiziškai nebūna darbuotojų, kurie mokėtų anglų kalbą arba kad visokios administratorės turi eiti vertėjauti darbuotojams, kurie turi bendrauti su tavimi. Todėl visų patarimas vieni kitiems būna ką nors kas moka lietuviškai arba rusiškai atsivest į pagalbą ten.

                                Čia šitaip bent jau metus atgal buvo, labai norėčiau tikėti, kad padėtis taisosi, nes mieste pastebimai daugėja kitataučių.

                                Comment


                                  Gal aš pernelyg pripratęs prie UK įdarbinimo procedūros, kur užtenka paprašyti įdarbinamojo paso ar kokios nacionalinės ID kortelės kopijos ir daug nesigilinant parašyti "original seen". Įdarbintas.

                                  O jei Lietuvoje rimtai yra tiek bereikalingo popierizmo, tai labai negerai. Tai elementariai kenkia šalies įvaizdžiui ir yra visiškai logiškai nepaaiškinamas kenksmingas reiškinys, kuris turėtų būti nedelsiant pašalintas.
                                  Paskutinis taisė John; 2015.01.05, 23:13.

                                  Comment


                                    Parašė John Rodyti pranešimą
                                    Kaip suprasti "dėl leidimo gyventi" ES piliečiams? Kokio dar leidimo?
                                    Man atrodo ne leidimo gyventi, bet berods dirbti reikia t.y. darbo leidimo. Jį gauni gavęs darbo pasiūlymą, t.y. turi pristatyti ten darbo sutartį kažkam, kad jį gautum. Esant reikalui galėčiau pasiklausti tų, kuriems teko su tuo susidurti.

                                    Comment


                                      Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                      Turim. Galim pasiulyt gerai apmokama darba, bet norint idarbint ES pilieti yra begale trikdziu, o jei noresi idarbinti koki Ukrainieti ar Turka - uzsiknisi.


                                      Stambulo pragyvenimo lygis yra geresnis, taciau paslaugu sektorius gali pasiulyti Lietuvoj geresnes perspektyvas, ypac IT/MED.



                                      Huylostano neminejau, kaip galimo darbo imigrantu saltinio. Ten nera nei reikiamu specialistu (apart IT), nei ju mentalitetas tinkamas europai. O isileidus toki viena huylo garbintoja i kolektyva turetum begale problemu
                                      Kalba juk eina apie masinę migraciją ir tariamą, ar esamą, darbo jėgos stoką. Todėl, pavieniai atvejai, kaip tavo tėvelių firma "galinti pasiūlyti gerus atlyginimus" užsieniečiams, nėra rodiklis. Kiek tokių darbo vietų su "gerais atlyginimais" yra Lietuvoj ir kiek jų yra Skandinavijoj, Vokietijoj, Prancūzijoj, Olandijoj ir t.t..?

                                      Ką Lietuva turkams gali pasiūlyt geriau nei Vokietija, Šveicarija ar kitos šalys, kur didelės turkų diasporos?

                                      Tai apie Rusiją aš tau tą ir sakau, kad tokiems kaip tu, nėra ko bijot rusų invazijos, nes rusai tikrai nesvajoja apie darbą Lietuvoj. Tie kas nori išvažiuot iš Rusijos, tie renkasi JAV, Kanadą, Vokietiją. O tavo įsivaizduojami "garbintojai" yra paskutiniai, kurie emigruotų.

                                      Comment


                                        Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                        Is mano patektu pavyzdziu - du su akademiniais laipsniais, kas pvz sodrai giliai giliai nusisvilpt ir net vietoj nuejus nachaliskai bendrauja lietuviskai
                                        Neįtikėtinas nachališkumas!

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Kaip suprasti "dėl leidimo gyventi" ES piliečiams? Kokio dar leidimo?
                                          Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                                          Man atrodo ne leidimo gyventi, bet berods dirbti reikia t.y. darbo leidimo. Jį gauni gavęs darbo pasiūlymą, t.y. turi pristatyti ten darbo sutartį kažkam, kad jį gautum. Esant reikalui galėčiau pasiklausti tų, kuriems teko su tuo susidurti.
                                          Kad būtent reikia ir leidimo gyventi kiek žinau. Be leidimo gali išbūti berods 180 dienų per metus. Taip yra daugumoje ES šalių, ne tik Lietuvoje.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X