Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Migracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Kaip nepaneigiau? Tu savo argumenta, kad priemima lemia ne tik geografija paremei "argumentais", kad ES yra ir valstybiu ne is Europos (Malvinai ir kitos).
    As si "argumenta" atremiau pasakydamas, kad jos nera ES nares kaip Malvinai ir kt, jos yra ES nares kaip dalis valstybiu, kiurios yra geografiskai Europoje.
    Kas cia neaiskaus? Paziurek 27 nariu sarasa ir pamatysi, kad VISOS yra EUROPOJE. Priesingai nei tu teigi. Isskyrus galbut Kipra, taciau jis siaip jau praktiskai ten yra, nes is esmes kaip ir Graikija. Na tokia mini isimtele.
    Trumpai ir paprastai tariant - kaip suprast lemia ne tiek geografija jeigu butent VISOS salys nares atitinka geografinius kriterijus
    Vadinasi, elementariai nesusikalbame. Nu neteigiau, kad Malvinai ar Polinezija yra ES narės, bet ES šios teritorijos priklauso. Ir teisingai parašei, kad tai yra todėl, kad šios teritorijos yra ES narių kolonijos. Tačiau ir Grenlandija yra ES narės Danijos kolonija, tačiau ši sala ES nepriklauso. Vadinasi, yra teisinis precedentas, kad ES kolonijos gali ir nepriklausyti ES, tik žinoma, reikia, kad jos pačios to norėtų.
    Bet aš manau, kad kalba prasidėjo dėl to, ar gali geografiškai ne Europoje esanti valstybė tapti ES nare. Tamsta pasakei griežtą ne. O aš sakau, kad iš dalies gali, jeigu ta valstybė ir jos visuomenė išpažįsta bendraeuropietiškas vertybes. Tokia šalis jau yra Kipras, vieną dieną bus ir Izraelis. O štai su Turkija jau sunkiau. Taip, Stambulas ir mažytė balkaniškoji dalis yra pakankamai europietiška, tačiau didžioji šalies dalis yra Azijoje, ir kuo toliau į rytus, tuo mažiau joje Europos, t.y. mažiau pripažįstamos bendraeuropietiškos vertybės, tokios kaip tolerancija (kurios neretai net per daug), valdžios ir religijos atskyrimas, taikingumas (konfliktus spręsti TIK derybomis) ir t.t.. Taip pat a.a. popiežius Jonas Paulius II ne šiaip sau pasiūlė kuriamoje ES konstitucijoje paminėti krikščionybę. Nes iš principo kas, apart geografijos, dar sieja suomį, airį ir graiką? Tik krikščionybė, na ir dar dėl tolerancijos paskui prisimintas ir judaizmas, neva Europos miestų gyvenimas nuo Viduramžių (kai kurių ir anksčiau) neįsivaizduojamas be žydų. Kaip tik dėl to ir prognozuoju, kad kažkada Izraelis taps visateise ES nare, nebent iki to laiko ES didžiosiose narėse musulmonai spės pasiekti piliečių daugumą Kažin, ar jie patys tai supranta?
    Tokiame kontekste šiaurinės Afrikos šalys, Sirija, Jordanija ir dar rytesnės šalys niekada neįstos į ES. Neatmesčiau dar Libano ir viso Kaukazo narystės, bet šios šalys tikrai neįstos anksčiau nei Turkija. Artimoje perspektyvoje ir Turkijos ES gretose nematau.
    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

    Comment


      Emigrantai rizikuoja netekti vaikų
      „Padėkite, dabar mes turime pinigų, bet nebeturime vaiko“, – su tokiu prašymu į Panevėžio psichologinės pedagoginės tarnybos psichologę Daivą Grigaitę kreipėsi panevėžiečiai vyras ir žmona.
      Jų septynerių metų sūnus gyvas ir sveikas, tačiau tėvai jaučiasi jį praradę. Pastaruosius penkerius metus, kol jie abu gyveno ir dirbo užsienyje, nutrūko ryšis su vaiku. Jį, dvimetį, pasiėmė močiutė ir augino iki septynerių metų.

      Tėvai su vaiku nuolat bendravo telefonu, jam paaugus – internetu. Siuntė dovanas, jis buvo viskuo aprūpintas. Grįžę į Lietuvą sutuoktiniai buvo šokiruoti, kad sūnus jų šalinasi tarsi svetimų žmonių.
      Suprasdami, kodėl taip yra, tėvai nesistengė prievarta lįsti į vaiko širdį ir apsiginklavo kantrybe. Jie kreipėsi pagalbos į psichologus, kad šie padėtų iš naujo užmegzti dvasinį ryšį su sūnumi.
      http://www.delfi.lt/news/daily/emigr....d?id=34972069
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        Iš Lietuvos emigruojama ne tik dėl pinigų - čia tiesiog nėra gera gyventi
        http://www.delfi.lt/news/daily/emigr....d?id=35176913
        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

        Comment


          Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
          Iš Lietuvos emigruojama ne tik dėl pinigų - čia tiesiog nėra gera gyventi
          http://www.delfi.lt/news/daily/emigr....d?id=35176913
          Eiliniai išvedžiojimai... Kaip visada, gera ten, kur mūsų nėra.
          Galėčiau jiems savo variantą pasiūlyti: Iš Lietuvos emigruojama ne tik dėl pinigų - čia tiesiog medžiai per daug žali, o vanduo per daug vandeningas

          Comment


            Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
            Iš Lietuvos emigruojama ne tik dėl pinigų - čia tiesiog nėra gera gyventi
            http://www.delfi.lt/news/daily/emigr....d?id=35176913
            Eilinis lietuviškas "žurnalizmas".

            Maxima: "Bendrovių valdymą mes iškėlėme jau seniai, dar prieš krizę. Tuo metu mokesčių bazė Lietuvoje buvo netgi palankesnė nei Nyderlanduose."

            Tiltra: "Nenorėčiau daug komentuoti. Bet šie dalykai tikrai nėra susiję su mokesčiais. Tai daroma dėl verslo"

            Straipsnio antraštė: "Mokesčių našta privertė Lietuvos verslą emigruoti"

            Kaip jau įprasta, baisinga antraštė neturi nieko bendra su straipsnio turiniu. Na bet vistiek, atsistokime į rupintojėlio pozą, ir paverkime kaip viskas čia pas mus blogai.

            Comment


              Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
              Iš Lietuvos emigruojama ne tik dėl pinigų - čia tiesiog nėra gera gyventi
              Nesąmonė.
              Europa kenčia nuo didžiulių liūčių ir potvynių
              Virš Maskvos smogas dar sutirštėjo, žmonės gatvėse – su kaukėmis
              Palangos verslininkai neprisimena, kad kurorte būtų tiek poilsiautojų

              Comment


                Nebūtinai į Europą, yra ir Anglija, Norvegija,Airija,kitos šalys ir kita pasaulio pusė. O į Rusiją niekas nevažiuos, nes reikia vizų. O poilsiautojų yra ir iš kitų šalių.

                Comment


                  Rusai svajoja emigruoti dėl šalyje įsišaknijusios korupcijos ir „dedovščinos“
                  15 milijonų arba 11 procentų visų suaugusių Rusijos gyventojų svajoja emigruoti gelbėdamiesi nuo šalyje klestinčios korupcijos ir tarnavimo kariuomenėje. Tai paaiškėjo atlikus tyrimą Nepriklausomų valstybių sandraugos šalyse ir Gruzijoje.

                  Rusija potencialių emigrantų reitinge toli gražu nėra pirmaujanti šalis. Atlikus apklausą Moldovoje paaiškėjo, kad net 53 proc. šalies gyventojų svajoja dirbti užsienyje, o 34 proc. - visam laikui išvykti iš šalies.

                  Antroji sąraše – Armėnija. Išvykti uždarbiauti į kitą šalį norėtų 44 proc. armėnų, o išvykti gyventi kitur norėtų 39 proc. gyventojų. Toliau sąraše rikiuojasi Baltarusija, Kirgizija, Kazachstanas ir Ukraina.

                  Tačiau emigracijos reitinge pirmaujančių šalių gyventojai pirmiausia nori išvykti dėl ekonominių priežasčių, o rusai – dėl korupcijos.

                  „Korupcija mūsų šalyje taip įsišaknijo, kad jokios problemos negalima išspręsti be pinigų: nei gydymo įstaigoje, nei universitete, nei kur kitur.

                  Kita priežastis, skatinanti gyventojus emigruoti, – kariuomenėje klestinti „dedovščina“. Šeimos, auginančios berniukus, norėtų išvykti gyventi į kitas šalis visam laikui arba bent jau iki to laiko, kol baigsis šaukimas“, - sakė Rusijos mokslų akademijos Maskvos migracijos prognozavimo ir analizės skyriaus specialistė Žana Zajončkovskaja.

                  Demografai tikina, kad pastaruoju metu ne tik padaugėjo išvažiuoti norinčių rusų, bet išaugo ir emigrantų skaičius.

                  Vis daugiau rusų renkasi „minkštąjį“ emigracijos būdą. Tai reiškia, kad net gavę laikinąjį arba nuolatinį leidimą gyventi Europoje, jie išsaugo Rusijos vidaus ir užsienio pasus, lieka Rusijos piliečiais ir nepatenka į emigrantų sąrašus.

                  Oficialūs statistikos duomenys rodo, kad 2005-2009 metais iš Rusijos išvyko 229 tūkst. žmonių. O pridėjus „minkštuosius“ emigrantus šis skaičius išauga kone dvigubai.

                  „Remiantis oficialia statistika, vien tik į Vokietiją, Izraelį ir JAV 1992-2004 metais išvyko 947 tūkst. 494 rusai. Tačiau iš tikrųjų jų kur kas daugiau – 1,432 mln. 798“, - sakė Mokslinės informacijos ir visuomenės mokslų instituto specialistas Maratas Palnikovas.

                  Jis prognozuoja, kad iki 2015 metų vien į Vakarus emigravusių rusų skaičius gali išaugti iki 7-11 milijonų.

                  Comment


                    Emigracija neslūgsta - liepą išvykimą deklaravo beveik 11 tūkst. tautiečių
                    Balandį daugiau kaip penkis kartus palyginti su ankstesniais mėnesiais išaugęs išvykimą užsiregistravusių emigrantų skaičius neslūgsta ketvirtą mėnesį. Liepą išvykimą deklaravo 10 898 emigrantų, birželį - 8782, gegužę - 10 011, balandį - 11 324.

                    Deklaruojančiųjų išvykimą skaičiaus didėjimas balandį daugiausiai sietas su Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) mokesčio skaičiavimo ypatumais.

                    Tuomet suaktyvėjo diskusijos dėl Sveikatos draudimo įstatyme nustatytos prievolės nuolatiniams šalies gyventojams mokėti privalomojo sveikatos draudimo įmokas. Tarp tokių prievolininkų pateko ir "nelegalūs", t.y. nedeklaravę išvykimo, emigrantai.

                    Tačiau "besilegalizuojančių" emigrantų srautas nemažėja iki šiol. Iki balandžio išvykimą iš šalies deklaravo gerokai mažiau lietuvių: kovą jų buvo 2112, vasarį - 1822, sausį - 1742, rodo Statistikos departamento duomenys.

                    Comment


                      Lietuvoje vyksta ir vidinė migracija:


                      Šių metų pradžioje Vilniaus apskrityje gyveno 850,3 tūkst. gyventojų — 0,5 tūkst. gyventojų daugiau negu prieš metus.
                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                      Comment


                        Nu atsiprasau, bet su savo tokiu "taupymu" tai Lietuvos laukia dar viena emigracijos banga

                        Bedarbiais nebegali tapti nors šiek tiek žemės turintys asmenys

                        http://www.delfi.lt/news/economy/bus....d?id=35924479

                        Comment


                          Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                          Lietuvoje vyksta ir vidinė migracija:

                          Kitaip tariant, migruojama ten kur yra darbo bei aukstenis pragyvenimo lygis.

                          Comment


                            Emigracijos prognozė šių metų pabaigai – 90 tūkst. išvykusiųjų

                            http://www.delfi.lt/news/daily/emigr....d?id=36339935


                            KATASTROFA!!!

                            Comment


                              Katastrofa tikrai! jeigu per metus emigruoja trys Telšių miestai tai visa Lietuva išsisems po 33 METŲ!!!! bAISU IR PAGALVOT.

                              Comment


                                Parašė Hitas Rodyti pranešimą
                                Katastrofa tikrai! jeigu per metus emigruoja trys Telšių miestai tai visa Lietuva išsisems po 33 METŲ!!!! bAISU IR PAGALVOT.
                                ir uz visa tai galite padekoti fizikos laborantui kubiliui.

                                Comment


                                  Jeigu taip ir toliau emigruos, tai čia Lietuvoj liks tik bomžai, girtuokliai, valkatos. Teks tada ir man emigruot...

                                  Comment


                                    Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                                    ir uz visa tai galite padekoti fizikos laborantui kubiliui.
                                    Kubiliaus galva tuščia kaip tuščias kubilas.

                                    Comment


                                      Parašė Hitas Rodyti pranešimą
                                      Jeigu taip ir toliau emigruos, tai čia Lietuvoj liks tik bomžai, girtuokliai, valkatos. Teks tada ir man emigruot...
                                      Tai tokie pagrinde ir emigruoja, nėra tame nieko labai blogo, mažiau sodros išmokų gavėjų (o jų iš viso 1,5 mil. reguliarių). Štai Vilniuje net per krizę gyventojų skaičiai auga, nors ir minimaliai.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Hitas Rodyti pranešimą
                                        Jeigu taip ir toliau emigruos, tai čia Lietuvoj liks tik bomžai, girtuokliai, valkatos. Teks tada ir man emigruot...
                                        Galima pagalvoti, kad emigruoja tik intelektualai su dviem ar trim aukštaisiais. Štai prancūzai tokius „intelektualus“ skandalingai deportuoja.
                                        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                        Comment


                                          Tiesą sakant, man susidarė įspūdis, kad emigrantai yra dviejų rūšių - arba labai labai protingi žmonės, kuriems Lietuva tiesiog yra per maža smėlio dėžė, arba žmonės su pagrindiniu ir viduriniu išsilavinimu, kuriuos vilioja vakarietiški atlyginimai už nekvalifikuotą juodą darbą. Ištisas sluoksnis tarp šių kraštutinumų kol kas judintis niekur nežada.

                                          Aišku, ne be išimčių, čia pateikiu tiesiog tendenciją
                                          Paskutinis taisė Carnifex; 2010.09.09, 21:18.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X