Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Migracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Tomizmas
    Civilizaciju per istorija buvo daug, bet siuolaikiniame globaliame pasaulyje isliko viena pagrindine, kuri sukurta pagal Vakaru modeli. Kitos salys, netgi tokios kaip Kinija ar Indija, kurios sukure isvystytas savo kulturas kai europieciai dar medziais laipiojo, po truputi perima viska is Vakaru. Kas buvo kazkada - prazuvo, reikia matyti kaip yra dabar. Ir niekada nesakiau kad jie nieko nesugeba, tiesiog del istoriniu priezasciu ivyko taip, kad iskilo Vakaru civilizacija, o kitos atsiliko nuo jos (nemaza vaidmeni tame suvaidino ir kolonializmas), o kaip zinome, labiau isvystyta kultura visada buna megdziojama, is jos perimami pasiekimai, kas is esmes yra naudinga, ir tai tikrai nevyksta jokiu primetimo budu - kaip tik, 3 pasaulio salys daugumoje mato Vakarus kaip sekmes modeli, ir seka jais. Niekas jiems nieko neprimeta. Is kur siais laikais ateina socialiniai (demokratija, zmogaus teises) ir technologiniai (Internetas, PC, TV, transporto priemones ir t. t.) pasiekimai, jei ne is Vakaru arba vakarietiskos kulturos saliu?
    Kai ka perima, bet ju toli grazu negalima laikyti Vakarietiskomis, ir jos tokios nebus, nes jei toki technologiju peremima laikytume civilizacijos peremimu, tai Viduramziu Europa laisvai galetume vadinti arabiskos civilizacijos kultura, nes tuo metu arabai buvo pranasesni ir is ju Europeciai pereme labai daug ka (manau net daugiau nei dabar kitos kulturos is musu): daug maisto produktu (pvz. ryzius), matematika, medicina, kvepalus, prieskonius, higienos palaikymo metodus, statybos metodus, geografijos zinias, net skaicius (todel jie ir vadinami arabiskais, pries tai buvo naudojami romeniski). Visuomet pazangesne civilizacija perduoda savo zinias maziau pazangioms.

    Kas del "Vakaru" arba krikscioniskosios (manau tai butu teisingesnis ir labiau atitinkantis civilizacijos apibrezima zodis), tai manau ji su laiku susiskaldys (arba jau pamazu skaldosi) i kelias civilizacijas, ir ateityje netgi kelios is ju save kildins is krikscioniskosios civilizacijos (net jei krikscionybe nebebus ju religija), lygiai kaip dabar mes save kildiname is graiku-romenu civilizacijos, nors nekalbame nei ju kalba nei laikomes ju senoves religiju. Bet daug kas isliko: kariuomenes organizavimo budai, teisine sistema ir t.t.

    Comment


      Parašė Tomizmas
      Gali buti, Lietuva jau irgi imgrantai po truputi atranda. Kinu Vilniuje senai nemazai.



      Keistas klausimas, zinoma kad kaip europines, arba kaip dabar vadinama, kaukazoidu rases atstova. O ignoruoti faktus, kad europieciu ir europietiskos kilmes gyventoju pasaulyje sparciai mazeja, butu kvaila. Yra kaip yra...

      Jei tave taip šiurpina "baltųjų nykimas" tai patariu rasti geltonplaukę mėlynakę lietuvaitę, užsidaryti vienkiemyje ir atlikti "pareigą" tautai - susilaukti vaikų, kiek dievas duos. Nes verkšlenimas, kad kiti susilaukia tik 1 vaiko atrodo kvailai...

      Comment


        Darbdavių pamesti kinai – į policijos rankas

        Parašė lrt.lt
        Vilniaus policijos Migracijos tarnyboje antradienį laukiama aštuonių Kinijos piliečių, kurie šalyje gyvena ir, kaip įtariama, dirba nelegaliai.

        Per Žolinę Vilniuje tarp dviejų lietuvių ir kelių dešimčių kinų įsiplieskė konfliktas.

        8 kinai reikalavo sumokėti už darbus statybose. Apie 70 žmonių užblokavo mikroautobusą, o jo vairuotojas esą mosavo pistoletu. Dėl to policija pradėjo tyrimą.

        Pirmadienį, pasitelkus vertėją, keli kinai apklausti, šie tvirtino į Lietuvą atvykę uždirbti mažiausiai 4-5 tūkst. litų, tačiau negavo nei darbo, nei pinigų.

        Vilniaus migracijos tarnybos vadovo teigimu, dauguma kinų Saulėtekyje gyvena legaliai, tačiau per vakarykštį patikrinimą rasti ir 8 nelegalai.

        Jų likimas bus sprendžiamas antradienį. Kartu kviečiamas ir kinus į Lietuvą atvežusios bendrovės atstovas.

        Mažėjant statybų apimtims Lietuvoje čia atvežti kinai paliekami likimo valiai, gyvena labai prastomis sąlygomis. O ir atsivežę neva pigią darbo jėgą darbdaviai ja nesirūpina, nes už tai nėra baudžiami.

        Migracijos tarnyba žada siūlyti dabartinės tvarkos pakeitimus, kad įmonės būtų įpareigojamos pasirūpinti atvežamais dirbti užsieniečiais, tačiau kada kas keisis – neprognozuojama.
        Reikia kuo skubiau tvarkyti tokius dalykus, kol jie dar neįgavo didesnio mąsto.

        Comment


          Parašė Darius_ Rodyti pranešimą
          Jei tave taip šiurpina "baltųjų nykimas" tai patariu rasti geltonplaukę mėlynakę lietuvaitę, užsidaryti vienkiemyje ir atlikti "pareigą" tautai - susilaukti vaikų, kiek dievas duos. Nes verkšlenimas, kad kiti susilaukia tik 1 vaiko atrodo kvailai...
          Visada įmanomas variantas, kad vis tiek gims tamsaus gymio juodaplaukiai. Ką gali žinoti, kas gerbiamo Tomizmo genealoginiame medyje...

          Comment


            Migracijos galimybė yra būtina, nes žmogų išlaisvina nuo iliuzijų bei stereotipų ir suteikia teisingą pojūtį, jog esi ne tik kažkokios konkrečios teritorijos, bet viso pasaulio pilietis. Apkaltinti emigrantą tėvynės išdavyste yra tas pats, kas vadinti "išdaviku" žmogų iš miestelio, atvykusį "laimės ieškoti" į sostinę. Žmogus renkasi. Jei gimei kažkur, visai nėra būtina ten ir numirti.
            Migracija Lietuvoje, manau, didesne dauguma vyko/vyksta dėl materialinių paskatų. Žmonės nori išvažiuoti į kitą šalį ir per keletą metų užsidirbti tam, kad grįžę atgal į Lietuvą galėtų įsigyti būstą, pradėti savo biznį ir pan. Galvoju, kad tokie žmonės gana sunkiai adaptuojasi kitoje šalyje, ne itin domisi kito sociumo ypatumais, jų mintys yra kuo greičiau užsidirbti trokštamą sumą pinigų ir važiuoti namo.
            Visai nedidelė dalis numigravo svetur dėl "nutekėjimo", t.y. sukūrė šeimas su kitų šalių piliečiais.
            Lietuvių studentų Anglijos koledžuose ar universitetuose nepavadinčiau emigrantais.
            Yra dar viena grupė lietuvių, kurie paliko Lietuvą tikrąja ta žodžio prasme dėl psichologinio komforto svetur. Tokie paprastai nebesugrįžta, nes tėvynė jiems yra ten, kur jie gerai jaučiasi.

            Comment


              Valio!
              G.Bushas: bevizis režimas Lietuvai – nuo spalio

              Comment


                Visiems naudingas sprendimas

                Nors, ko gero, butent pacioms JAV tai ir bus labiausiai i nauda. Lietuva jau yra pakankamai turtinga, kad is ten i JAV zmones keliautu vien pazintiniais ir turizmo tikslais bei paliktu savo Europoje uzdirbtus £ ar €. Turint omeny, kad turizmas is uzsienio is esmes yra eksporto rusis, JAV nauju tokio eksporto rinku laaaabai reikia
                Paskutinis taisė John; 2008.09.30, 00:27.

                Comment


                  Na ir? Jei anksciau "pasiusdavo" ambasadoje (neskausminga), tai dabar lygiai taip pat gali pasiust "imigracija". Kas gerokai nemaloniau, nes nupirkti bilietai, uzbukinti viesbuciai, suplanuotas laikas etc.

                  Comment


                    Parašė a_p Rodyti pranešimą
                    Na ir? Jei anksciau "pasiusdavo" ambasadoje (neskausminga), tai dabar lygiai taip pat gali pasiust "imigracija". Kas gerokai nemaloniau, nes nupirkti bilietai, uzbukinti viesbuciai, suplanuotas laikas etc.
                    Manau jei turesi koki 100 USD pinigineje ir bet kokio lietuvisko banko kreditine kortele, ta imigracija isskestom rankom sakys "Welcome sir!"

                    Na aisku, jei turesi 5 baksus ir kelis rubus "Maximos" maiselyje, jiems gali kilti itarimu...

                    Comment


                      Parašė mindakas Rodyti pranešimą
                      Manau jei turesi koki 100 USD pinigineje ir bet kokio lietuvisko banko kreditine kortele, ta imigracija isskestom rankom sakys "Welcome sir!"

                      Na aisku, jei turesi 5 baksus ir kelis rubus "Maximos" maiselyje, jiems gali kilti itarimu...
                      Nera taip paprasta, ipac su jankiais. Jei tereiketu kazkiek pinigu ir kreditkes, tai vizos gavimas tebutu formalumas ir problema neegzistuotu.
                      O dabar pilna zmoniu (pazystu ir asmeniskai), kurie dirba gerai apmokama darba ir angliskai moka ir tikrai neturi ne maziausio pagrindo toj usa pasilikti, bet kazkodel vistiek negauna vizos. Tai jau geriau tai suzinot ambasadoj nei is immigration officer lupu.

                      Cia kaip ir anksciau, bevizis rezimas su UK dar nereiske, kad automatiskai tave isileis. Net jei turi pinigu, kruva korteliu beigi gerai apmokama darba. 2001 metais teko patirt savo kailiu.

                      Comment


                        Va va, kaip ir buvo galima numanyti, bergždžia tikėtis reemigracijos. Kaip tik, tikėtina, kad tiek esami emigrantai, tiek potencialūs gali rinktis ieškoti "mažesnės krizės" ir rinktis GB ar kitas Vakarų šalis, kurioms negresia tokios didelės problemos kaip mūsų gimtinei kad gresia..


                        Daugėja imigruojančių į Didžiąją Britaniją
                        2008.12.28 17:50

                        Didžiojoje Britanijoje imigracijos bangos neslopina nei ekonominė krizė, nei vyriausybės bandymai reguliuoti atvykėlių skaičių griežtesnėmis priemonėmis.

                        Naujausios prognozės sako, kad Didžiosios Britanijos gyventojų skaičius, dabar siekiantis 61 milijoną gyventojų, per du dešimtmečius padidės dar dešimčia milijonų.

                        Specialistai sako, kad ekonominė krizė ir augantis nedarbas visiškai nemažina norinčių atvykti į šią šalį, kadangi sunkiais laikais energingi ir darbštūs žmonės turi daugiau priežasčių keisti gyvenamąją vietą, kad pagerintų gyvenimą sau ir savo šeimai.

                        Pranešama, kad vyriausybės bandymai griežčiau reguliuoti darbo leidimų užsieniečiams išdavimą neturi jokio rimtesnio poveikio. Net jei vyriausybei pavyktų sumažinti leidimų skaičių dešimčia tūkstančių per metus, toks skaičius yra lašas jūroje, palyginti su žmonėmis iš naujųjų Europos Sąjungos (ES) šalių, kuriems netaikomi jokie apribojimai.

                        Manoma, kad atvykėlių iš Rytų Europos – tarp jų ir Lietuvos, – kurių skaičius buvo pradėjęs mažėti, Didžiojoje Britanijoje ir vėl auga, nes naujosiose ES šalyse ekonominė padėtis sparčiai blogėja.

                        Andrius Užkalnis, Lietuvos radijas
                        Jūsų,
                        Analitikas PlėtRa™

                        Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                        Comment


                          Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                          Va va, kaip ir buvo galima numanyti, bergždžia tikėtis reemigracijos. Kaip tik, tikėtina, kad tiek esami emigrantai, tiek potencialūs gali rinktis ieškoti "mažesnės krizės" ir rinktis GB ar kitas Vakarų šalis, kurioms negresia tokios didelės problemos kaip mūsų gimtinei kad gresia..


                          Daugėja imigruojančių į Didžiąją Britaniją
                          2008.12.28 17:50

                          Didžiojoje Britanijoje imigracijos bangos neslopina nei ekonominė krizė, nei vyriausybės bandymai reguliuoti atvykėlių skaičių griežtesnėmis priemonėmis.

                          Naujausios prognozės sako, kad Didžiosios Britanijos gyventojų skaičius, dabar siekiantis 61 milijoną gyventojų, per du dešimtmečius padidės dar dešimčia milijonų.

                          Specialistai sako, kad ekonominė krizė ir augantis nedarbas visiškai nemažina norinčių atvykti į šią šalį, kadangi sunkiais laikais energingi ir darbštūs žmonės turi daugiau priežasčių keisti gyvenamąją vietą, kad pagerintų gyvenimą sau ir savo šeimai.

                          Pranešama, kad vyriausybės bandymai griežčiau reguliuoti darbo leidimų užsieniečiams išdavimą neturi jokio rimtesnio poveikio. Net jei vyriausybei pavyktų sumažinti leidimų skaičių dešimčia tūkstančių per metus, toks skaičius yra lašas jūroje, palyginti su žmonėmis iš naujųjų Europos Sąjungos (ES) šalių, kuriems netaikomi jokie apribojimai.

                          Manoma, kad atvykėlių iš Rytų Europos – tarp jų ir Lietuvos, – kurių skaičius buvo pradėjęs mažėti, Didžiojoje Britanijoje ir vėl auga, nes naujosiose ES šalyse ekonominė padėtis sparčiai blogėja.

                          Andrius Užkalnis, Lietuvos radijas
                          Analitike, paaiskink man tulam pilieciui, IS KO Britanija issilaikys ateityje? Skirtingai, nei Vokietija, Japonija ar net ta pati JAV, UK neturi rimtu ir efektyviai valdomu pasaulines reiksmes kompaniju (kaip Siemens, Toyota), cia neisgaunama daug naftos (kas kele £ ir UK ekonomika 9-ajame desimtmetyje) ar kitu naudinguju iskasenu, finansiniu paslaugu sektorius slubuoja (tai buvo vienas svarbiausiu "arkliuku", kelusiu UK ekonomika paskutinius 20 metu), o zmones efektyviai ir produktyviai dirbti tiesiog nemoka, ko pasekoje gaminiu kokybes/kainos santykis ne toks, kad savo prekes UK galetu kam nors parduoti uzsienyje.

                          Kol kas (?) UK lyg ir laikosi ant savo ivaizdzio, nors tame burbule juk nieko nera! Tik neefektyviai dirbancios industrijos, ispusti darbo uzmokesciai, paliegusi finansiniu paslaugu masina ir spausdinami £, kuriuos kazkas turetu pirkti.

                          Na NIEKAIP neisivaizduoju, kad tokia salis kada nors vel atsistotu ant koju ir isijungtu i industriniu ir technologiniu pasaulio lyderiu gretas (Vokietija, Japonija, Prancuzija... ateityje ir Kinija. O ir JAV niekur nedings). Kazkaip netikiu, kad salis galetu islikti aukstame lygyje vien spausdindama savo valiuta ir kisdama ja kaip uzstata savo prekybos partneriams uzsienyje. Ar nebus taip, kad UK pagal BVP per capita € pavidalu po keliu metu "susilygins" su Portugalija ir Graikija?

                          Comment


                            Nežinau, John, jei atvirai, man GB taip pat yra po klaustuku, net ir Londono statusas pasaulinis.. Jau sklando kalbos, kad kai kurios japonų kompanijos iškelia būstine iš Londono į Vokietijos miestus, nes krizės sąlygom tai leidžia sutaupyti daug pinigų, Vokietija yra kontinente, iš kur jie lengvai gali pasiekti visas savo rinkas ir t.t.

                            Kita vertus, gal čia ir yra esmės, kaip traukos centras-burbulas GB pristrauks daug darbščių imigrantų, kurie sugebės padidinti konkurencingumą ir GB taps savotiška Europos Kinija?

                            O tas kas imigruoja į GB, tai jam pa barabanu visa tai, jis taip toli ir giliai nekapsto, jis paprasčiausiai žino, kad ten geriau, ten visi traukia, tai ir aš ten pabėgsiu nuo savo krizių. Nes.. juk ten vis tiek mažesnė blogybė kokius senukus prižiūrėt nei savo skurdžiame kuriame nors CEE kraštelyje dirbt kokiu vadybininku arba būt struktūriniu bedarbiu..
                            Jūsų,
                            Analitikas PlėtRa™

                            Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                            Comment


                              Susiprotejau pagooglinti

                              Britain plunges down world economic table
                              http://business.timesonline.co.uk/to...cle5404351.ece

                              Worse is to come, according to the Oxford Economics projections, because of the recession and the sliding pound. “UK GDP per capita in 2009 will be 24% lower than in America and will be over 15% lower than in Japan, Germany and France,” said Adrian Cooper, managing director of Oxford Economics.

                              “It will even be 7% lower than GDP per capita in Italy, where economic performance has been very poor over the past decade.
                              Nors pozityvus to efektas bus tas, kad tiek Europoje, tiek bet kur kitur bus maziau anglu turistu is zemesniuju soc. sluoksniu, kurie daug keikiasi, geria ir negerbia vietiniu

                              Comment


                                Na va, John, radom atsakymą. Vis daugiau svarų liks šalies viduje, kurie įsuks naują vidaus vartojimo varikliuką. Raktas - anglų darbininkai, kurie vis dažniau savo futbolo komandą palaikys baruose prie TV, o ne išvykoje. Čia juk tokie svingavimai tik dėl kurso to GDP per capita, jei imti PPP lyginimą, niekas niekur, greičiausiai, dar nekrito.
                                Jūsų,
                                Analitikas PlėtRa™

                                Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                                Comment


                                  Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                                  Na va, John, radom atsakymą. Vis daugiau svarų liks šalies viduje, kurie įsuks naują vidaus vartojimo varikliuką. Raktas - anglų darbininkai, kurie vis dažniau savo futbolo komandą palaikys baruose prie TV, o ne išvykoje. Čia juk tokie svingavimai tik dėl kurso to GDP per capita, jei imti PPP lyginimą, niekas niekur, greičiausiai, dar nekrito.
                                  Vertinti vien PPP nekorektiska, nes dauguma UK gyventoju megsta keliauti. Aisku, galima sakyti, kad teks riboti keliones, bet tai is esmes tas pats, kaip ir, tarkim, riboti vazinejima masina ar riboti valgyma - gyvenimo kokybe prastes.

                                  Comment


                                    Tai tie britai buržujai?!! Reik Kubilių jiems paskolint, kad išmokytų gyventi asketiškai ir apmokestintų 150 proc. tuos buržujus, keliaut jiems, matai, norisi.. Antai pas mus priimta, kad jei gali sau leisti važinėti ir turi valgyti, tu jau turi didelę gyvenimo kokybę.

                                    O jei rimtai.. Ką padarysi, visiems teks dabar permąstyti gyvenimo vertybes ir keisti vartojimo įpročius. Trumpu laikotarpiu, kol neišrasim vaistų dabartinėms kapitalizmo problemoms, visų gyvenimo kokybė suprastės.
                                    Jūsų,
                                    Analitikas PlėtRa™

                                    Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                                    Comment


                                      Sutinku..bet UK daug gali ka pasiulyt (bent iki siol)

                                      1. Pasaulines klases universitetai ir mokslo centrai (oxbridge ..apie milijonas gyventoju vien tik is to ir gyvena)
                                      2. Oro uostai (kaip hubai)
                                      3. Pharmacines kompanijos
                                      4. London citis
                                      5. Didziausias europoje atsinaujinanciu energijos saltiniu potencialas
                                      6. Turizmas
                                      7. Anglu kalba

                                      Is to jie ir gyvena ...nieko negamindami..o realybe rodo kad ir gamint nereikia .... is kinijos papigiai susiimportuot vistiek galima.


                                      ps. plius maziausias vat europoje 15 proc.
                                      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                      - George W. Bush President of the USA

                                      Comment


                                        Turizmas?Tai kad GB apart Londono neturi nieko idomaus pasiulyt - Liverpoolis Manchesteris Leedsas Sheffieldas & Newcastlas yra pilni supuvusiu Viktoriniu sandeliu ir betoniniu utopiniu monstru.Bath Oxford Cambridge irgi nieko mandro....gerai architektura cool bet pati aplinka tai ka as zinau - ant kiekvieno kampo po 10 sviesoforu ir ivairiu zenklu sedi gatves purvinos ir pastoviai uzkimstos masinu (ir chavu).
                                        Gamta....Cornwallis turi ispudingas pakrantes Walesas ir Skotija kalnus bet iki ju dasigaut labai daug kainuoja (pigiausias traukinio bilietas i abi puses i Cornwalli kainuoja apie 100-300 svaru pvz.I Walesa ir Skotija dar daugiau.).

                                        Comment


                                          Parašė El_Greco Rodyti pranešimą
                                          Turizmas?Tai kad GB apart Londono neturi nieko idomaus pasiulyt - Liverpoolis Manchesteris Leedsas Sheffieldas & Newcastlas yra pilni supuvusiu Viktoriniu sandeliu ir betoniniu utopiniu monstru.Bath Oxford Cambridge irgi nieko mandro....gerai architektura cool bet pati aplinka tai ka as zinau - ant kiekvieno kampo po 10 sviesoforu ir ivairiu zenklu sedi gatves purvinos ir pastoviai uzkimstos masinu (ir chavu).
                                          Gamta....Cornwallis turi ispudingas pakrantes Walesas ir Skotija kalnus bet iki ju dasigaut labai daug kainuoja (pigiausias traukinio bilietas i abi puses i Cornwalli kainuoja apie 100-300 svaru pvz.I Walesa ir Skotija dar daugiau.).

                                          na, kaip gi tu šitaip gali rašyti?
                                          Jungtinė Karalystė dar visai neseniai buvo tas kraštas, kurį norėjau mažiausiai pamatyti. Londonas - taip pat. Kol nepabuvau ten. Tačiau pakeliavęs birželį po Škotiją bei pabuvęs savaitę Londone pakeičiau savo nuomonę 180 laipsnių kampu. Pavyzdys - Glasgow tikrai nėra laikomas miestu gražuoliu, tačiau ir jame galima rasti savo dūšiai mielų vietų, vien jau ko vertas senasis universitetas! O kokio grožio yra Škotijos kalnai Grampijanai arba mistinis Loch Ness ežeras! wow!
                                          Bet aš suprantu, yra žmonių, kuriems niekas nepatinka, net jei juos nuvežtum į pačias gražiausias pasaulio vietas.
                                          Iš Edinburgh į London keliavau autobusu (apie 550 km), bilietą užsisakiau prieš daugiau nei mėnesį internetu, jis man kainavo 1 svarą tad visada galima rasti alternatyvų...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X