Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Migracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė tadux
    Tu katik tai pats paneigei Tavo išvardinti faktai neabejotinas labiau išsivysčiusiu šalių pliusas ir niekas su tuo manau nesiginčis. Bet lykiai toks pat faktas kad daugumai žmonių tie faktai didelio įspudžio nedaro ir jie nesusigundo taigi šiai dienai jiems čia geriau. Mano išvada kad ne visada ir ne visiem gyvenimas vakaruose yra geresnis.
    Ne visiems, zinoma. Visgi atrodo, kad mes nelabai susikalbam arba kalbam apie skirtingus dalykus. As kalbu apie tai, kad salygos apskritai Vakaruose yra geresnes t.y. platesnes GALIMYBES uzsiimti ivairia veikla. Tavo logika vadovaujantis Somalyje ar Afganistane gyvenimas ne blogesnis negu JAV, nes is ten zmones irgi ne visi bega.

    Comment


      Parašė oranger
      ...ech, Johnai, tos geroves niekur nepakaks, jei ieskai tik materialines naudos...

      as labiausiai nesuprantu vieno dalyko: daug lietuviu vaziuoja gyventi i Anglija, Airija ir dziaugiasi savo uzdarbiais, gyvenimo kokybe ir dar daug ko...
      viskas tvarkoj, tiesiog jie nustoja gyventi pilnaverti Lietuvos gyvenima...
      Bet kodel jie reikalauja is Lietuvos valstybes steigti jiems lietuviskas mokyklas ir darzelius uz Lietuvos (!) biudzeto pinigus, tai yra is paliktu draugu, giminiu, tevu, seneliu, pries kuriu veidus jie mosuoja stambiomis euro kupiuromis, kisenes???

      Ar tai moralu, John?
      Neteko girdeti Anglijoje tokiu, kurie kazko reikalautu is Lietuvos valstybes. Girdejau nebent nepatenkintu nuomoniu apie ambasados darba, kur net paprastus formalumus susitvarkyti yra nelengva del darbuotoju tingumo (nors paciam susidurti dar neteko, todel negaliu buti tikras, kad tikrai taip yra).

      Ir kodel cia kisame materialine gerove? Ne vien del jos zmones isvaziuoja kitur. As juk pats ankstesniuose pranesimuose akcentavau kulturini gyvenima, pramogas ir visa kita. Siaip zmones Lietuvoje, kaip pereinamojoje visuomeneje, yra sumaterialeje kur kas labiau nei issivysciusiose Vakaru post-materialistinese visuomenese. "Sumaterialejusiu" Vakaru mitas atejo ne is kazkur, o is tos pacios motuses Rusijos, kur visi yra "cheloveki dushi" ir "druzheliubni".

      Comment


        Parašė Mantaz
        Sąlygos gali būti tos pačios, tik tau reikia šiek tiek labiau pasistengti ir daugiau sugebėti, kad tai padarytumei Lietuvoje. Visgi imant bendrai, dėl to aš tikrai nesiginčiju.
        Kaip salygos gali buti? Tai ne koks nors savo pavidala keiciantis dydis. Jos ne gali buti, jos yra ir jos kinta tik pamazu begant laikui. Tu tik pats gali jomis vienaip ar kitaip pasinaudoti ar nepasinaudoti tam tikru momentu. Gali buti, kad Lietuvoje tam tikromis salygomis pasinaudojes veikejas susikurs geresne gerove nei koks nors JAV veikejas, nepasinaudojes vietos salygomis, bet juk ne apie tai kalbame.
        Paskutinis taisė John; 2006.08.03, 00:12.

        Comment


          Mano nuomone siuo klausimu yra paprasta- gyvenk, zmogau, kur tu nori, bet... Niekada nesmeizk savo gimtojo krasto (jeigu gyveni svetur), nes tai, visu pirma, yra zema, o visu antra, apkalbedamas savo gimta sali ir viska, kas su ja susije, tu apdrapstai purvais save pati!!! Kita vertus, nekeik kitu, kurie del tik jiems zinomu priezasciu, nusprende palikti gimtuosius namus, nes taip pasikesinsi i kiekvieno individo laisve ir apsisprendima!
          As pats esu isvykes ir gyvenu uz Lietuvos ribu. Niekada nesizegnojau kryziumi, kad daugiau nebeteks man Lietuvos oru kvepuoti, kaip daugelis Cikagos lietuviu. Negali zmogus taip paimti ir spjauti i vandeni, nes paskui gali tekti ji gerti. Mano likimas taip susikloste, kad siandiena mano adresas yra Jungtines Valstyjos, bet negaliu teigti, kad taip bus amzinai, nes viskas gali apsiversti aukstyn kojom per stebetinai trumpa laika.
          Neteisus ir tie, kas sako, jog Lietuvoje viskas blogai, neigiama ir pilka. Nusibodo visi, kas nepelnytai keikia dabartine salies situacija! Noreciau paklausti, kuom jie prisidejo prie Lietuvos gerbuvio kurimo??? Tikrai butu idomu suzinoti, koks buvo ju individualus inasas i ju paciu ir salies finansine, ekonomine, moraline ir visokia kita gerove?! Liudna tiesa yra ta, kad pinigai niekur ant medziu neauga. Lengvai ar sunkiai- juos reikia uzsidirbti!!! Net neabejoju, kad turint teigiamu ambiciju ir sviesaus proto galima gerai gyventi ir Lietuvoje, nes tingiom mintim ir kvailom dejonem niekada daug neturesi nei Amerikoje, nei Anglijoje, nei Airijoje, nei Lietuvoje.
          Geras pavizdys yra mano brolis, kuris katik persikele i savo naujai statyta buta Vilniuje. Vyrukui dar tik 26 metai, bet jis jau turi ir buta, ir padoria masina, ir gerai apmokama vadovaujanti darba. Kiek zinau, gali sau leisti ir uzsieni paatostogauti (praejusias atostogas praleido Paryziuje). Tikrai didziuojuosi, kad jis sugebejo per kelis metus savo jegomis "prasimusti" ir dziaugiuosi, kad kiekvienais metais jis vis auksciau kyla! Nenoriu nieko mokyti kaip gyventi, tiesiog sakau, kad zmogaus galimybes yra neribotos. Labai daug kas priklauso nuo pacio asmens, o ne nuo gyvenamosios vietos. Kaip kazkas yra pasakes, kiekvienas yra savo laimes kalvis ir kiekvienas renkasi, kur tos laimes ieskoti: savo Tevyneje, ar svetur!

          Comment


            Parašė John
            Ne visiems, zinoma. Visgi atrodo, kad mes nelabai susikalbam arba kalbam apie skirtingus dalykus. As kalbu apie tai, kad salygos apskritai Vakaruose yra geresnes t.y. platesnes GALIMYBES uzsiimti ivairia veikla. Tavo logika vadovaujantis Somalyje ar Afganistane gyvenimas ne blogesnis negu JAV, nes is ten zmones irgi ne visi bega.
            Na lyg ir susikalbam manau Tikriausiai neverta testi situ gincu "kas geresnis?" nes tai yra kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Jei nori lipdyti etikete "geresnis" ar "blogesnis" turi apibrezti kriterijus pagal ka vertinsi kitaip tavo ivertinimas neturi jokios prasmes, o kriterijai kiekvienam yra skirtingi.

            Comment


              Parašė Didmiestis
              Mano nuomone siuo klausimu yra paprasta- gyvenk, zmogau, kur tu nori, bet...
              pritariu 100 %.

              Comment


                Parašė Molo
                Obviously I don't understand what you guys are writing here, but I gather it has something to do with external migration.

                Maybe one of you could enlighten me a little bit since I'm very interestd in demographic developments; how is immigration in Lithuania these days? Does Lithuania have positive or negative netmigration? How do Lithuanians generally view immigrants? Do you find immigration to your country good or bad? Just curious.
                As Lithuania joined the EU in 2004, 3 countries - UK, Ireland and Sweden opened their borders for labour force from the new member states. Huge number of people left Lithuania since then. No data is available yet about the exact numbers, but it is only guessed that ~ 200 000 people have left (And overall, since the independence, ~400 000 people have left, population decreased from 3,7 to 3,3 M people). Huge numbers for such a small country. But it is not very surprising having in mind that average wage in Lithuania is about ~ 350 Euro (and it is average, minimal wage is about 150 Euro). You can earn 3 or 4 times more than that in UK. What is more, before Lithuania joined the EU, the unemployment rate was about 10 percent, so a lot of unemployed people left.

                This process has caused a huge discussion in Lithuania (in this forum as well). People cannot agree if it is better to stay or leave, and what to do to stop the emigration.

                From my point of view, this is a natural process and people will come back one day, and they will come back not only with the money earned, but with the experience and better knowledge of languages as well.

                Immigration is not big in here. We have few immigrants from Africa or Asia, Lithuania is not attractive enough for them. So for now it's not a big problem for Lithuania. Lithuanians, especially those living in smaller cities, have barely seen a black man, so if one goes down the street, he receives a lot of attention...
                BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

                Comment


                  Parašė tadux
                  Na lyg ir susikalbam manau Tikriausiai neverta testi situ gincu "kas geresnis?" nes tai yra kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Jei nori lipdyti etikete "geresnis" ar "blogesnis" turi apibrezti kriterijus pagal ka vertinsi kitaip tavo ivertinimas neturi jokios prasmes, o kriterijai kiekvienam yra skirtingi.
                  Na tikrai, kad nesusinekam. Arba nelabai atidziai skaitom

                  As jau bemaz 2 ar 3 kartus paminejau tuos kriterijus sioje temoje. Ir darau tai dar karta: BVP per capita, darbo uzmokestis, gyvenimo trukme, svietimo ir studiju kokybe, korupcija, transporto sistema, saugumas. Galima pamineti daugiau, taciau sie rodikliai yra esminiai rodikliai indikuojantys gyvenimo kokybe ir gerove salyje, kuriais (bei galbut kai kuriais kitais) grindziamas ir Jungtiniu Tautu kasmet leidziamas HDI, kuris daugmaz parodo, kuri salis yra kiek issivysciusi. Tai objektyvus rodikliai ir jie lengvai pagrindziami skaiciais. "Kiekvieno asmeninis pasirinkimas" yra truputi is kitos operos, juk kalbame ne apie individualius atvejus.
                  Paskutinis taisė John; 2006.08.03, 15:09.

                  Comment


                    Dar paminėčiau labai svarbų kriterijų - sveikatos apsaugą, kuri Lietuvoje tragiška

                    Comment


                      Sveikatos apsauga Lietuvoje yra viena geriausių Europoje, nereikia perdėti. Tik kad patys medikai nuskriausti ir nevertinami. Ką jau bekalbėti apie milžiniškas eiles vakarų Europoje.

                      Comment


                        Parašė Berliner
                        Immigration is not big in here. We have few immigrants from Africa or Asia, Lithuania is not attractive enough for them. So for now it's not a big problem for Lithuania. Lithuanians, especially those living in smaller cities, have barely seen a black man, so if one goes down the street, he receives a lot of attention...
                        Problem? Why immigration is oftenly regarded as a "problem"? I think Lithuania's real problem in the future might be caused by the lack of immigration (which is workforce and new consumers not mentioning more cultural diversity).

                        Comment


                          Parašė sanomiz
                          Sveikatos apsauga Lietuvoje yra viena geriausių Europoje
                          Na tikrai, kad nereikia perdeti. Aisku sveikatos apsauga Lietuvoje is esmes nera labai bloga, bet iki "vienos geriausiu Europoje" jai labai labai toli.

                          Comment


                            Parašė sanomiz
                            Sveikatos apsauga Lietuvoje yra viena geriausių Europoje, nereikia perdėti.

                            Comment


                              Parašė liutass
                              Dar paminėčiau labai svarbų kriterijų - sveikatos apsaugą, kuri Lietuvoje tragiška
                              Liūtai, man teko pakliūti į ligoninę Britanijoj. Nelinkėčiau niekam tokios patirties
                              Kaip po dykumą blaškiausi

                              Comment


                                Parašė John
                                Na tikrai, kad nereikia perdeti. Aisku sveikatos apsauga Lietuvoje is esmes nera labai bloga, bet iki "vienos geriausiu Europoje" jai labai labai toli.
                                O kaip tas tyrimas, kur Lietuvos sveikatos apsauga įvertinta kaip blogiausia visoje ES? Ar jau pamiršot apie jį?
                                BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

                                Comment


                                  Parašė vytauc
                                  Liūtai, man teko pakliūti į ligoninę Britanijoj. Nelinkėčiau niekam tokios patirties
                                  nes tu ne UK pilietis.

                                  Comment


                                    Parašė John
                                    Problem? Why immigration is oftenly regarded as a "problem"? I think Lithuania's real problem in the future might be caused by the lack of immigration (which is workforce and new consumers not mentioning more cultural diversity).
                                    Well, Ok, I might have exaggerated it a bit. If immigration brings needed work force and cultural diversity it is Ok.

                                    But there is a black side of immigration as well. Did you forget about Muslim and African communities in France (I've heard France is about to pay them huge sums of money just to leave the country), Muslims in USA (who made 9/11 possible), Africans fleeing to Malta, Canary Islands and Spain? All such immigration brings is problems and additional expenses for the state. Isn't it true?
                                    BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

                                    Comment


                                      Parašė vytauc
                                      Liūtai, man teko pakliūti į ligoninę Britanijoj. Nelinkėčiau niekam tokios patirties
                                      Niekam nelinkėčiau patirties pakliūti į jokią ligoninę.

                                      Tikiu, kad GB prastoje ligoninėje gal ir nėra idealu, tačiau tikrai nemanau kad blogiau nei Lietuvoje. Tokio maisto, kokį ten duoda, mylintis šeimininkas ir savo šuniui neduotų.

                                      Comment


                                        Parašė John
                                        Na tikrai, kad nesusinekam. Arba nelabai atidziai skaitom

                                        As jau bemaz 2 ar 3 kartus paminejau tuos kriterijus sioje temoje. Ir darau tai dar karta: BVP per capita, darbo uzmokestis, gyvenimo trukme, svietimo ir studiju kokybe, korupcija, transporto sistema, saugumas. Galima pamineti daugiau, taciau sie rodikliai yra esminiai rodikliai indikuojantys gyvenimo kokybe ir gerove salyje, kuriais (bei galbut kai kuriais kitais) grindziamas ir Jungtiniu Tautu kasmet leidziamas HDI, kuris daugmaz parodo, kuri salis yra kiek issivysciusi. Tai objektyvus rodikliai ir jie lengvai pagrindziami skaiciais. "Kiekvieno asmeninis pasirinkimas" yra truputi is kitos operos, juk kalbame ne apie individualius atvejus.

                                        Bet ar nemanai kad visas sitas geris nepritapusiam toje salyje zmogui nera toks prieinamas? O pritapimui kad taptum konkurencingas prireiks nemazai laiko.

                                        Comment


                                          Parašė liutass
                                          nes tu ne UK pilietis.
                                          Aš ES pilietis ir tuo metu turėjau komercinį sveikatos draudimą- t.y. buvau "pelningas klientas". Buvau pakliuvęs į normalios valstybinės ligoninės priimamąjį. Patikėk: pas mus žmonės su atviru kojos lūžiu, kaip ir su gręsiančiu infarktu 3h bendroje eilėje nelaukia kol daktaras ateis apžiūrėti Lygiai taip pat ir po tulžies pūslės pašalinimo operacijos tą pačią dieną namo pas mus nieko neišprašo. Ir klubo sąnario keitimo operacijos žmonės 2 metus pas mumi dar nelaukia. Visi pavyzdžiai realūs- iš mano pažįstamų Britanijos piliečių gyvenimo.
                                          Pas mus ligoninėje man teko pagulėti- maistas ir aplinka aišku nieko gero, bet med. paslaugų operatyvumas ir kokybė buvo aukštumoje. Ir prisiekiu- niekam nieko už tai nemokėjau.
                                          Kaip po dykumą blaškiausi

                                          Comment

                                          Working...
                                          X