Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XIII Seimas ir XVIII Vyriausybė (po 2020 m. rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Ž.Pavilionis traukiasi iš Seimo URK vadovo pareigų, jį pakeis kažkuris iš partijos kolegų



    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1622550?copied


    Žygimantas Pavilionis

    Po metų darbo palieku Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko postą. Atsistatydinu savo partijos reikalavimu. Postą palieku, nes politika yra komandinis darbas ir kartais tenka atsitraukti dėl bendro tikslo. Esu šios politinės bendruomenės iškeltas, remtas kaip politikas ir paskirtas į šias pareigas. Būtų negarbinga nepaklusti jos sprendimui.
    Sieksiu, kad Lietuvos užsienio politika būtų solidi, vieninga, institucinių ar partinių nesutarimų neblaškoma.
    Šiandien susiduriame su ypatingais, išskirtiniais geopolitiniais iššūkiais, į kuriuos geriausias atsakas būtų tinkamas, atsakingas pasirinktų užsienio politikos krypčių įgyvendinimas. Tikiuosi, kad Belaruskalij trąšų klausimas, sukėlęs šią krizę, artimiausiu metu bus išspręstas.
    Nors Lietuva tapo pripažinta prieglobsčio vieta atvykusiems iš svetur laisvės kovotojams, tačiau kartais mes pamirštame, kad patys esame nuolat veikiami autokratinių valstybių, siekiančių palaužti mūsų valią ginti laisvę ir demokratiją savo šalyje, kaimynystėje ar plačiajame pasaulyje.
    Per šiuos metus buvome nuolat puolami iš Rytų, tačiau dėl to puolimo ir sustiprėjome. Seniai mūsų balsas nebuvo taip gerai girdimas ne tik regione, bet ir palaikomas Vašingtone, Briuselyje, Paryžiuje, Londone, Berlyne, kitose laisvojo pasaulio sostinėse, su kuriomis ir kitais metais turėsime stiprinti politinius ryšius. Tačiau dabar svarbiausia užsitikrinti vieningą paramą Lietuvos užsienio politikai mūsų šalyje, kad niekam ateityje nekiltų abejonių, jog užsienio politikoje gindami laisvę, mes giname kiekvieno Lietuvos piliečio interesus ir visi kartu kuriame saugesnę ir stabilesnę ateitį mūsų valstybei.
    Attached Files

    Comment


      Delfi.lt 2022.01.03

      Metų reitingai: Vyriausybės reitingai krito dvigubai, bet tai dar ne pabaiga
      Prieš kiek daugiau nei metus – 2020–ųjų metų gruodį į valdžią atėjusi premjerė Ingrida Šimonytė ir jos vadovaujamas ministrų kabinetas galėjo džiaugtis reitingų aukštuma. Vis dėlto per metus rezultatai sumenko kone dvigubai. Delfi primena, kaip per pirmuosius Vyriausybės darbo metus keitėsi premjerės I. Šimonytės, jos vadovaujamo ministrų kabineto ir politinių partijų reitingai, užfiksuoti „Spinter tyrimai“ apklausose.

      Prieš metus – praėjusių metų gruodžio mėnesį ministro pirmininko pareigose I. Šimonytę matyti norėjo net 36,6 procento apklaustųjų. Šį postą po laimėtų rinkimų ir sudarytos valdančiosios koalicijos užėmusi I. Šimonytė ir jos ministrų kabinetas iš karto ėmėsi griežtų karantino priemonių. Vasario mėnesį šis rezultatas jau siekė 29,8 procento, dar po dviejų mėnesių, balandį – 21,6 procento. Panašu, kad ministrės pirmininkės vertinimas metų viduryje stabilizavosi – gegužę ši parama siekė 21,1 procento, birželį – 22,6 procento, rugpjūčio mėnesį šis rezultatas siekė 20,9 procento. Nuo rudens pradžios šis skaičius toliau lėtai krito – rugsėjį I. Šimonytę ministro pirmininko poste matyti norėjo 19,4 procento apklaustųjų. O lapkričio apklausos duomenys rodo, jog šis skaičius siekia 17,2 procento.

      Vyriausybės vertinimas ir neigiamų pozicijų jos atžvilgiu turėjimas per metus padvigubėjo.
      Štai sausio mėnesio apklausos duomenys rodo, jog teigiamai ir greičiau teigiamai vertinančių Vyriausybės veiklą buvo 42,4 procento, greičiau neigiamai ir neigiamai – 42,2 procento. Nežinančių kaip vertinti Vyriausybės veiklą tada buvo 15,4 procento. Balandžio mėnesį pradėjo aiškėti teigiamų vertinimų mažėjimo tendencija. Teigiamai ir greičiau teigiamai vertinančių Vyriausybės veiklą tada buvo 35,1 procentas, o greičiau neigiamai ir neigiamai – 56 procentai. Nežinančių kaip vertinti Vyriausybės veiklą balandžio mėnesį sumažėjo iki 8,9 procento.
      Pirmuosius darbo metus Vyriausybė užbaigia su tokiais vertinimais, fiksuotais lapkričio mėnesį: teigiamai ir greičiau teigiamai Vyriausybės veiklą vertina 34,2 procento apklaustųjų, greičiau neigiamai ir neigiamai – 59,4 procento. Nežinančių liko tik 6,4 procento. (...)

      Politologė Rima Urbonaitė kalbėjo, jog Vyriausybė turėjo visas sąlygas visuomenės prieš metus suteikto pasitikėjimo kredito iššvaistymui, tačiau ir pati nepraleido progos jo padidinti. „Klausti, kiek krizių buvo (per praėjusius metus, aut. p.) nėra tikslu, nes visos krizės nesibaigė.
      Čia ir yra didžiausia problema, kad per šiuos vos vienerius metus krizės viena po kitos papildė Vyriausybės ir politikos darbotvarkę ir nė viena iš jų nėra pasibaigusi“, – kalbėjo politologė. Neslopstanti pandemija ir naujoji omikron koronaviruso atmaina, migrantų krizė bei baltarusiškų kalio trąšų tranzitas per Lietuvą – tokioje aplinkoje pirmuosius metus dirbo I. Šimonytė vadovaujama Vyriausybė.
      „Tai, kad ministrai liko, tai nėra joks sprendimas. Be to, šita krizė yra Vyriausybės. Čia nėra siaučianti pandemija ar Aliaksandro Lukašenkos dovanėlė – čia yra pačios Vyriausybės sukurta situacija“, – pabrėžė politologė.
      Drambliu kambaryje R. Urbonaitė vadina ir augančią infliaciją.
      „Jos irgi negali nematyti. Nors tai yra ne Vyriausybės sukeltos kainos, bet jos kyla. Ir kyla skaudžiai. Vyriausybė tik amortizuoja situaciją – lygiai taip pat kylantys atlyginimai, kitos išmokos, jos leis ne geriau pasijusti žmonėms, bet tik amortizuoti infliaciją, kuri jau yra labai rimta“, (...)

      R. Urbonaitė teigė, jog per metus valdžios reitingų kritimas yra gana didelis. „Akivaizdu, kad I. Šimonytės reitingas krito daugiau nei dvigubai. Bet tam visos prielaidos buvo“, – įžvalgomis dalijosi politologė R. Urbonaitė. Prielaidų reitingams augti nėra MRU lektorė R. Urbonaitė pabrėžė, jog Vyriausybė iki šiol nėra rimtai pajudėjusi ir su žadėtomis reformomis. „Ir pati I. Šimonytė yra pasakiusi, kad 2022 metai yra paskutinė data reformoms. Jeigu ne – reikės pripažinti, kad nepavyko. Laiko liko labai nedaug“, – kalbėjo politologė R. Urbonaitė primindama, kad 2023 metais jau vyks rinkimai ir vietos didelėms reformoms liks mažiau.

      www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=89066495

      Comment


        Būtų visai įdomu pamatyti reitingų grafikus ir palyginti su atitinkamu praeitų vyriausybių valdymo laikotarpiu.

        Comment


          Parašė John Rodyti pranešimą
          Būtų visai įdomu pamatyti reitingų grafikus ir palyginti su atitinkamu praeitų vyriausybių valdymo laikotarpiu.
          Reikia turėti sugebėjimų pramušti Tomaševskį.

          „Vilmorus“ vadovas pastebėjo, kad įprastai populiarumo lentelės apačioje su didžiausiu neigiamu vertinimu būdavo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis Valdemaras Tomaševskis, tačiau dabar už jį, naujausios apklausos duomenimis, lenkia ir G. Landsbergis, ir ekonomikos ir inovacijų ministrė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, kurią neigiamai vertina 64,6 proc. respondentų. Digital Matter icon „Daug metų Tomaševskis turėjo minusą, kuris buvo didžiausias, „rekordas“, o dabar jis trečias nuo galo“, – pastebėjo V. Gaidys.

          Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=89061339
          Flickr

          Comment


            Parašė John Rodyti pranešimą
            Būtų visai įdomu pamatyti reitingų grafikus ir palyginti su atitinkamu praeitų vyriausybių valdymo laikotarpiu.
            Kažkur neseniai buvo rašyta, kad praėjus metams nuo darbo pradžios kitoms Vyriausybėms su reitingais sekėsi geriau.
            Po ranka yra tik statiška informacija, kad ši Vyriausybė beveik pasiekė Kubiliaus vyriausybės 2009 m. antirekordą.

            SvarbiAu ne nusmukę reitingai, o tai, kad visos krizės nesibaigė ir problemos tik kaupiasi. Šimonytė atrodo vis labiau pavargusi ir išėjusi iš veido. Nekas, kai ji pradeda viešoje erdvėje pradeda nesivaldyti ir bendrauti ne visai nedekvačiai.

            Prieš pat naujuosis Delfi TV žurnalistas per interviu uždavė nekaltę klausimą apie inflliaciją, tai ji pradėjo kažką mykti kad tai "tik vieno mėnesio" infliacija" (kainos padidėjo 10,7 % per metus). Uždave klausimą apie Kiniją, kokie buvo Vyriausybės veiksmai, tai ji "įjungė dūra" ir pradėjo kalbėti kad ji nežino ką daro ar palnuoja daryti kita (suprask Kinijos) vyriausybė .
            Trąšų skandalas buvo bandomas pateikti kaip "komunikacinė krizė", bet dabar kyla problemų ką daryti su raudonais skaičiukais, jei tas tranzitas sustos -- ar su baudomis ar be baudų.
            Apie jos "kliurkas" kai ji leptelėjo , jog premjero ir deputatų atulyginimai "neadekvačiai maži", geriau ir neusiminti.

            Comment


              Parašė John Rodyti pranešimą
              Šiaip Anušauskas, atrodo, žmogus doras ir gal netgi nusimano kažkiek kariuomenės reikaluose. Bet anglų kalba, panašu, kiša koją, nes nesant pakankamai geriems kalbos įgūdžiams, negalės tiesiogiai ir laisvai komunikuoti su svarbiais partneriais, megzti kontaktų etc. Tai yra problema mažos šalies KAMui.
              15min.lt 2022.01.03
              Anušauskas sako tobulinantis anglų kalbą, bet pasitelkia ir vertėjus
              Ministras reiškė viltį, jog vertėjų poreikis ateityje mažės: „Trečdalyje susitikimų vertėjų nereikėjo ir, tikiuosi, tas poreikis ateityje mažės.“

              http://www.15min.lt/m/id/aktualu/lie...jus-56-1622706

              Comment


                Parašė Romas Rodyti pranešimą

                15min.lt 2022.01.03
                Anušauskas sako tobulinantis anglų kalbą, bet pasitelkia ir vertėjus
                Čia pačio A. Anušausko postas apie tai: https://www.facebook.com/arvydas.anu...91306737644933

                Comment


                  Šaudė tiu šaudė tas Anušauskas. Aišku užstalėj prie bonkos kalbos mokėt nereikia. Tai gal tokie ir susitikimai be vertėjų buvo.
                  Show must go von!

                  Comment


                    Parašė Romas Rodyti pranešimą
                    Apie jos "kliurkas" kai ji leptelėjo , jog premjero ir deputatų atulyginimai "neadekvačiai maži", geriau ir neusiminti.
                    Faktas, kad Vyriausybės ir Seimo narių atlyginimai yra neadekvačiai maži. Jie tiek maži kad su galva turėtų būti kažkas negerai kad už tokius pinigus save išstatyti visos visuomenės paniekai ir kritikai. Arba turėti mažai patirties ir/ar kompetencijų, kad tie atlyginimai atrodytų normalūs.

                    Comment


                      Žurnalas „The Banker“ G. Skaistę paskelbė 2022 metų finansų ministre

                      https://kaunas.kasvyksta.lt/2022/01/...ansu-ministre/
                      Русский военный корабль, иди нахуй!

                      Comment


                        Parašė liux Rodyti pranešimą
                        Žurnalas „The Banker“ G. Skaistę paskelbė 2022 metų finansų ministre

                        https://kaunas.kasvyksta.lt/2022/01/...ansu-ministre/
                        Įdomu, ar čia tas pats The Banker, kuris 2010 išrinko Snorą geriausiu Lietuvoje banku?

                        Comment


                          Parašė John Rodyti pranešimą

                          Įdomu, ar čia tas pats The Banker, kuris 2010 išrinko Snorą geriausiu Lietuvoje banku?
                          Bačiulis jau patvirtino

                          Comment


                            Parašė CWave Rodyti pranešimą

                            Man Matas Maldeikis imponuoja - jaučiasi idealizmas, noras matyti, kurti teisingą pasaulį. Tik, KAIP tai yra daroma labai neramina - tarsi studentai daro tarptautinių santykių simuliaciją ir mokosi kaip žaisti tarptautinę politiką Lietuvos sąskaita, tas labai, labai vakar matėsi.

                            Keli įdomus dalykai iš vakarykščio pokalbio - panašu, kad rimtam atsakui nebuvo ruoštasi, verslui pagalbos mechanizmų nebuvo, o ir vakar verslas buvo apkaltintas, kad nėra visuomenės dalis ir kad privalo paklusti politikams. Kažkaip labai neskaniai tas suėjo - tokia panieka verslo problemom kurias neišsprendus valstybė bus tik silpnesnė.
                            1. Apie Maldeikį. Jam reskepta vien už tai kad ėjo kalbėti su tais kartuves pasistačiusiais marsiečiais.

                            2. Apie Kiniją. Mes kaip ir nežinome, ar rimtam atsakui buvo ruoštasi, nes jo nei nebuvo. Kokį rimtą atsaką Kinija galėtų suorganizuoti, net ir sunku pasakyti. Didelio mąsto kompiuterinės atakos? Kas dar?
                            If a lion could speak, we could not understand him.

                            Comment


                              Parašė CWave Rodyti pranešimą
                              Keli įdomus dalykai iš vakarykščio pokalbio - panašu, kad rimtam atsakui nebuvo ruoštasi, verslui pagalbos mechanizmų nebuvo, o ir vakar verslas buvo apkaltintas, kad nėra visuomenės dalis ir kad privalo paklusti politikams. Kažkaip labai neskaniai tas suėjo - tokia panieka verslo problemom kurias neišsprendus valstybė bus tik silpnesnė.
                              Išskaičiau, kad ne tik verslas turėtų paklusti, bet ir visi piliečiai turi automatiškai remti politikų poziciją. Jei jau išrinko - reiškia automatiškai visa tauta turi remti bet kokius politiko* darbus. Kažkokiu švelniu pūkuotu autoritarizmu kvepia.

                              * negalioja Nausėdai ir kitiems neteisingiems politikams.

                              Comment


                                Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                Išskaičiau, kad ne tik verslas turėtų paklusti, bet ir visi piliečiai turi automatiškai remti politikų poziciją. Jei jau išrinko - reiškia automatiškai visa tauta turi remti bet kokius politiko* darbus. Kažkokiu švelniu pūkuotu autoritarizmu kvepia.

                                * negalioja Nausėdai ir kitiems neteisingiems politikams.
                                Konservai ir LP vykdo savo politinę programą su kuria buvo išrinkti, viskas čia labai gerai, o tavo paverkšlenimai dėl autoritarizmo labai ironiški turint galvoj, kad ne per seniausiai pats man rašiai: "švelnus autoritarizmas nėra taip blogai"

                                Comment


                                  Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą

                                  Konservai ir LP vykdo savo politinę programą su kuria buvo išrinkti, viskas čia labai gerai, o tavo paverkšlenimai dėl autoritarizmo labai ironiški turint galvoj, kad ne per seniausiai pats man rašiai: "švelnus autoritarizmas nėra taip blogai"
                                  Ironiška, kad autoritarai eina su šūkiu, kad reikia remti demokratiją ir kovoti su autoritariniu drakonu. Ir apsimetinėja, kad jų sprendimai yra paremti demokratija, o autoritarizmas yra blogai

                                  Tada gal draugiškai sutariam, kad autoritarizmas yra mažesnė blogybė nei demokratija. Tada galėsim pradėt diskutuot kaip valdyt valstybę teisingais būdais. Jei jau verslas turėtų paklūst politikams, ohoho kokios galimybės atsiveria Ar šitas dėsnis kartais galioja, kartais ne?

                                  Comment


                                    Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                    Ironiška, kad autoritarai eina su šūkiu, kad reikia remti demokratiją ir kovoti su autoritariniu drakonu. Ir apsimetinėja, kad jų sprendimai yra paremti demokratija, o autoritarizmas yra blogai

                                    Tada gal draugiškai sutariam, kad autoritarizmas yra mažesnė blogybė nei demokratija. Tada galėsim pradėt diskutuot kaip valdyt valstybę teisingais būdais. Jei jau verslas turėtų paklūst politikams, ohoho kokios galimybės atsiveria Ar šitas dėsnis kartais galioja, kartais ne?
                                    Kaip jau rašiau: teisėtai išrinktos valdžios savo politinės programos vykdymas nėra autoritarizmas.

                                    Comment


                                      Labai abejoju ar LP vadovaujasi tokia dogma, kad verslas turi paklusti valstybei.

                                      Aš manau dabar vienas kitas lobbyinimo partneris paspaudžia Garmoškaitę, todėl jos eteris ir aprimo.

                                      Comment


                                        Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą

                                        Kaip jau rašiau: teisėtai išrinktos valdžios savo politinės programos vykdymas nėra autoritarizmas.
                                        Gal žinai ar ten jų programoje buvo Omon trąšų vežimas per revolut sąskaitas?
                                        Show must go von!

                                        Comment


                                          Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą

                                          Nu tai jeigu palauksi ir į Lietuvą neateis Kinijos sukeltos ekonomikos kataklizmos, tai reikš, kad tavo argumentai yra naivūs ir "vandenėlis".
                                          O jei kataklizmas neateis, gyvenimas gerės įprasta trajektorija, raudotojai visada galės mesti kozirį kad jei ne Kinijos sankcijos, būtume gyvenę DAR geriau.
                                          If a lion could speak, we could not understand him.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X