Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XIII Seimas ir XVIII Vyriausybė (po 2020 m. rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė 10.000 Rodyti pranešimą

    Kokios išvados ? čia gal ne šitoj temoj sucituota ?
    Taip: https://www.miestai.net/forumas/foru...16#post2074716
    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

    Comment


      Parašė 10.000 Rodyti pranešimą

      Kokios išvados ? čia gal ne šitoj temoj sucituota ?
      Perkėlė į LT-PL temą.

      Comment


        Vakar rodė reportažą per TV3 žinias.

        Naujas Švietimo ministras bent iš išvaizdos turbūt pilkiausias ir nepastebimiausias iš visų ministrų. Tačiau ir iškalba jis nesublizgėjo - apsijuokė ir nesugebėjo atsakyti į paprastą klausimą "kiek yra lyčių?"
        Čia tokio pačio lygio LRV folkloras, kaip ir Švietimo ministrės iš Skuodo "ačių" ar raudonplaukės Ūkio ministrės nusišnekėjimai.

        O Šimonytė eilinį kartą su savo arklišku humoru nevykusiaii bandė išsisukti nuo tiesaus klausimo ir lygioje vietoje įžvelgė "provokaciją".

        TV3.lt 2023.09.26
        Atsakymą į klausimą "kiek lyčių" žino ne visi politikai
        34-ais Lietuvos nepriklausomybės metais šalis pasiekė tokį išsivystymo lygį, kad net 18-tosios Vyriausybės švietimo, mokslo ir sporto ministras nežino, ką atsakyti moksleiviui, klausiančiam kiek yra lyčių. „Nežinau, nesu ekspertas šios temos. Tikrai galite klausinėti apie fiziką, chemiją, biologiją, visų klausimų neatsakysiu“, – sakė švietimo ir mokslo ministras Gintautas Jakštas. (...)
        TV3 žinių reportažo ištrauka su kiek yra lyčių negalinčiu pasakyti švietimo ir mokslo ministru žaibiškai pasklido internete. Žmonės ir juokiasi, ir stebisi, ir net piktinasi tokiu atsakymu.(...)

        Apie tai, kiek dabar Lietuvoje lyčių, parlamentarai bandė sužinoti ir pas premjerę Ingridą Šimonytę, tačiau atsakymo nesulaukė.
        „Jūsų Vyriausybės ministras nesugebėjo atsakyti į paprastą klausimą. Todėl privalau paklausti jūsų“, – Seimo posėdyje klausė Seimo narys.
        „Jūs puikiai žinote atsakymą į šitą klausimą. Biologijos kursą mokykloje turbūt išklausėte. Jį yra išklausęs be abejonės ir švietimo ministras. Ir, manau, švietimo ministras gerai eina savo pareigas.
        O kad pasitaiko karts nuo karto kam nors užduoti provokacinių klausimų, tai aš galiu jūsų irgi paklausti – apie kokias lytis jūs kalbat? Apie tas, kur plaukia upėm, Nerimi, žiemą, pavasarį? Tai yra toks pats klausimas, kaip ir jūsų klausimas“, – parlamentarui atkirto ministrė pirmininkė.

        https://www.tv3.lt/naujiena/video/at...663?priority=3
        Paskutinis taisė Romas; 2023.09.27, 06:00. Priežastis: ąčėšųž

        Comment


          ELTA 2023.09.26
          TSKP narių sąrašuose - dabartiniai Seimo nariai
          Lietuvos archyvuose esančiuose Komunistų partijos dokumentuose aptiktos 12 dabartinių parlamentarų bylos, skelbia portalo 15min atliktas tyrimas. Paviešinti duomenys rodo, kad beveik visose Seimo frakcijose yra buvusių Komunistų partijos narių.
          Nustatyta, kad iš viso šiuo metu Seime dirba 20 buvusių Komunistų partijos (TSKP) narių

          Komunistų partijai priklausė
          Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ 5 nariai Vilija Targamadzė, Algirdas Stončaitis, Zigmantas Balčytis, Laima Nagienė,
          Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos narys Liudas Jonaitis,
          Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos 4 atstovai Antanas Vinkus, Dainius Kepenis, Rimantė Šalaševičiūtė
          Algimantas Dumbrava.

          Komunistų partijos sąrašuose rasta ir dabartinės Seimo valdančiosios daugumos atstovų
          –Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijai priklausantis Kęstutis Masiulis ir Algis Strelčiūnas bei
          Laisvės partijos frakcijos narys Artūras Žukauskas, rašoma portalo 15min atliktame tyrime.

          Apie savo praeitį Komunistų partijoje dauguma parlamentarų nenurodė (tik Rimantė Šalaševičiūtė or Algimantas Dumbrava viešai nurodė šį faktą).(...)

          konservatorius K. Masiulis teigia nenurodęs savo praeities Komunistų partijoje, nes tai nėra privaloma.
          „Nereikėjo – nenurodžiau. Aš neslėpiau tos informacijos“, – žurnalistams Seime teigė K. Masiulis.
          „Mielieji, aš džiaugiuosi už daugelį jūsų, kad esate jauni ir nereikėjo tais laikais gyventi. Tas stojimas, mano, į kompartiją buvo melas. Apgavystė. Visas laikmetis buvo apgavystė“

          https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=94621177

          Comment


            Delfi.lt 2023.10.16
            Nutekėjęs Laisvės partijos veiksmų planas parodė tikruosius koalicijos santykius
            Laisvės partija telkiasi jai ypač svarbaus Civilinės sąjungos įstatymo priėmimui. Delfi žiniomis, praėjusią savaitę partijos valdyba patvirtino veiksmų planą, kurio autoriai suskaičiavo 18 šiuo klausimu abejojančių parlamentarų, 10 iš jų priklauso valdantiesiems. (...)

            Laisvės partijos skaičiavimu, jei balsavime dėl įstatymo priėmimo dalyvautų visas Seimas, jį palaikytų 64 Seimo nariai, 59 balsuotų prieš, 18 Seimo narių dvejotų dėl projekto. Išanalizavę situaciją laisviečiai prognozuoja, kad įstatymą palaikytų 9 Liberalų sąjūdžio atstovai, 2 balsuotų prieš, dar 2 – abejojantys. Projektą palaikytų 32 konservatoriai, 10 balsuotų prieš, o dar 8 – abejojantys. Laisviečių manymu, įmanoma būtų perkalbėti ir kai kuriuos opozicijos atstovus: 2 socialdemokratus, 3 demokratus, 3 Darbo partijos atstovus.(...)
            Valdybos dokumente teigiama, kad priėmimui taip pat užtektų balsų, jei projektą palaikytų dalis iš 10 abejojančių TS-LKD ir Liberalų sąjūdžio atstovų Seime. „Tačiau valdančiosios koalicijos partnerių vadovybė nesiekia pakeisti jų pozicijos ir ruošia informacinį lauką galimam įstatymo nepriėmimui, bandydama dėl to permesti atsakomybę opozicijai ar netgi Laisvės partijai“, – konstatuoja laisviečiai.
            Jie dokumente primena I. Šimonytės žodžius, esą gali būti, kad įstatymas liks nepriimtas, bet jį gal priims kitas Seimas, Liberalų sąjūdžio pirmininkės Viktorijos Čmilytės – Nielsen pasakymą, kad vien koalicijos balsų įstatymui dabar nepakaktų, o šalti ir žiaurūs skaičiai rodo, kad 71 balso tam šiuo metu nėra, liberalų seniūno Eugenijaus Gentvilo pasvarstymą, kad norėdami kuo greičiau išspręsti šį klausimą laisviečiai gali jį nužudyti.(...)

            Laisvės partijos atstovai skaičiuoja, kad net jei Seimas priimtų įstatymą, yra didelė grėsmė, kad prezidentas G. Nausėda jį grąžintų Seimui svarstyti iš naujo – tai esą neformaliai yra patvirtinę ir prezidento patarėjai. Partijos atstovai mano, kad tokią galimybę didina konservatyvias nuostatas reiškiančio Igno Vėgėlės galima konkurencija G. Nausėdai prezidento rinkimuose.
            Tokiu atveju, anot laisviečių, norint atmesti veto, reikėtų ne tik surinkti 71 balsą Seime, bet ir būtų prarastos galimybės manevruoti laike, nes reikėtų laikytis Seimo statuto procedūrų dėl įstatymo svarstymo artimiausiuose posėdžiuose

            https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=94777517

            Comment


              Viena liberali partiją kitą tos pačios pakraipos partiją išvadino "nebrandžia".
              Turbūt artėja rinkimai, kai reikia geriau parodyti savo partijos identitetą

              ELTA 2023.10.18
              Seimo pirmininkė sukritikavo „laisviečius“ dėl nutekinto dokumento
              Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad Laisvės partija pasielgė nebrandžiai nutekinusi politinės organizacijos viduje aptartą planą, siūlantį griežtinti laikyseną koalicijos partnerių atžvilgiu. Kaip akcentuota naujienų portalo Delfi paviešintame dokumente, nesulaukusi koalicijos partnerių paramos dėl civilinės sąjungos, Laisvės partija neatmeta galimybės blokuoti visus konservatorių teikiamus kandidatus į Europos komisaro pozicijas.

              https://www.delfi.lt/news/daily/lith...29041#cxrecs_s
              Landbergis savo ruožtu "laisviečius" išvadino "horoskopų rašytojais"

              ELTA 2023.10.20
              Landsbergio paaiškinimai Armonaitės neįtikino: „laisviečių“ gretose atmosfera kaista
              Nesulaukusi koalicijos partnerių paramos dėl civilinės sąjungos, Laisvės partija neatmeta galimybės blokuoti visus konservatorių teikiamus kandidatus į Europos komisaro pozicijas. Tarp kandidatų į šią poziciją neoficialiai minimas G. Landsbergis. Kaip rašė Delfi, „laisviečiai“ mano, kad, siekiant patvirtinti kandidatą į eurokomisarus, Laisvės partijos balsai bus lemiantys.
              Komentuodamas tokį „laisviečių“ užmojį G. Landsbergis tikino, kad kol kas aspiracijų į eurokomisaro kėdę jis neturi. Todėl, akcentavo ministras, Laisvės partija užsiima horoskopų rašymu. „Iš mūsų nėra jokių indikacijų. Tai horoskopai“, – teigė ministras

              https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=94837233
              Karbauskis pasimokė iš savo klaidos, kai pernelyg audringai reagavo į pliažus Lukiškių aikštėje, dėl ko buvo mobilizuotas "Laisvės partijos" elektoratas
              ELTA 2023.10.20
              Karbauskis: „laisviečiai“ nelabai suvokia realybės
              Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis mano, kad reikiamos paramos civilinei sąjungai nesulaukiančios Laisvės partijos svarstymai blokuoti visus konservatorių teikiamus kandidatus į Europos komisaro pozicijas yra visiškai nerealūs. Politikas akcentuoja, kad „laisviečių“ frakcija Seime turi per mažai narių, kad tokiems klausimams galėtų daryti reikšmingą įtaką. (...)

              R. Karbauskis įsitikinęs, kad nepaisant Laisvės partijos daromo spaudimo, „laisviečiams“ svarbūs civilinės sąjungos, narkotikų dekriminalizavimo ir Stambulo konvencijos klausimai reikiamo palaikymo Seime nesulauks. „Įstatymai, kuriuos nori priimti Laisvės partija, jie nebus priimti ne dėl to, kad yra problema su jų partneriais, o dėl to, kad jie yra vertybine prasme nepriimtini Lietuvos visuomenei. Ir konservatorių partijoje yra dar keliolika žmonių, kurie nėra liberalai ir kurie balsuoja taip, kaip balsuoja žmonės, kurie kovoja už tradicines vertybes“, – sakė LVŽS pirmininkas.
              „Tai šioje situacijoje aišku, kad Laisvės partija gali grasini kaip nori ir daryti ką nori, bet šie įstatymai priimti nebus. Ir tai jokiu būdu nėra klausimas, susijęs su konservatorių arogancija. Tai klausimas būtent vertybinis“, – akcentavo jis.

              https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=94850193
              Opozicijai nieko nereikia daryti, kol valdančioji koalicija viešai aiškinasi santykius

              Lrytas.lt 2023.10.20
              Nutekėjęs Laisvės partijos planas gali galutinai sukiršinti valdančiuosius
              Itin sunkiai kelią Seime besiskinančiam Civilinės sąjungos įstatymo projektui teliko paskutinis žingsnis. Tačiau dar net neatsidūręs parlamento darbotvarkėje jis vėl sukėlė nemenką įtampą, šįkart – tarp pačios valdančiosios koalicijos partnerių (...)

              Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas savo ruožtu pastebėjo, kad Laisvės partija dabar pakliuvusi į „nesėkmių ruožą“. Anot politiko, šios partijos pažadai – teisingi, tačiau nepamatuoti. „Kitas dalykas yra savivaldos rinkimai – visiška nesėkmė, ir jau nuo pavasario matėsi, kad Laisvės partija ieško kitokių veikimo būdų. Veikimas koalicijoje jiems neduoda politinės naudos.
              Panašu, kad spalio 5 dieną jie sukūrė strategiją savo valdybos posėdyje, kaip elgtis toliau. Ar jie patys pasistengė nutekinti tą strategiją, ar netyčia nutekėjo, čia yra antraeilis dalykas, bet man panašiau, kad jie norėjo, jog koalicijos partneriai konservatoriai žinotų, kad štai, Laisvės partija žada elgtis taip, kaip jie išdėstė.
              Tą strategiją jie pradėjo realizuoti jau labai greitai – spalio 10 dieną vyko NT mokesčio įstatymo svarstymas. Jie nepalaikė, ir matome dabar visiškai užpildytą eterį jų gąsdinimais, kaip bus įvedinėjamas vilniečiams 4 proc. maksimalus mokesčio tarifas. Logikos prasme tai yra nusišnekėjimas“, – portalui lrytas.lt aiškino liberalas.

              https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...eztai-28797025

              Comment


                Gentvilui tai išvis patylėti, kai jo partiečiai balsuoja kaip karbauskiniai.
                Lietuva visiems.

                Comment


                  Laisvės partija rimtai svarsto trauktis iš koalicijos. Kas yra gana logiška - kai esminių rinkiminių pažadų nepavyko įgyvendinti, bus (ne be pagrindo) kaltinami koalicijos partneriai.
                  P.S. ir ko gero Laisvės partija bandys išjoti ant oponavimo NT mokesčiui arkliuko.
                  Jeigu valdantieji sugebės "parduoti" visuomenei tą mokestį, gali būti kad Laisvės partijai labai sunku perlipti 5%
                  Paskutinis taisė sankauskas; 2023.10.20, 09:09.
                  If a lion could speak, we could not understand him.

                  Comment


                    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                    Laisvės partija rimtai svarsto trauktis iš koalicijos. Kas yra gana logiška - kai esminių rinkiminių pažadų nepavyko įgyvendinti, bus (ne be pagrindo) kaltinami koalicijos partneriai.
                    P.S. ir ko gero Laisvės partija bandys išjoti ant oponavimo NT mokesčiui arkliuko.
                    Jeigu valdantieji sugebės "parduoti" visuomenei tą mokestį, gali būti kad Laisvės partijai labai sunku perlipti 5%
                    Jei dalies nepavyko įgyvendinti, tai išėjus iš koalicijos iš vis 0 pavyks įgyvendinti, plius po kitų rinkimų tada jau nei su konservatoriais nei socdemais nebeišeis dirbti, lauks visokių darbų partijų likimas.
                    Flickr

                    Comment


                      Parašė abruo Rodyti pranešimą
                      Gentvilui tai išvis patylėti, kai jo partiečiai balsuoja kaip karbauskiniai.
                      Su agroliberalais senai viskas aišku. Kam tinka - balsuoja už juos. Kam netinka - yra kitų pasirinkimų. Kame problema?

                      Smagiau, kad LP pamiršo kas parašyta koalicijos sutartyje. Kad šitais klausimais konservatoriai pasilieka teisę balsuoti asmeniškai. Bet dabar jau reikia priversti ir partinės drausmės kaip pas tuos pačius karbauskinius būdavo Anuomet pamenu visi labai stūmė ant atseit autoritarinės putin-orbaniškos tvarkos.

                      Comment


                        Oponavimas NT mokesčiui yra minusiukas LP. Tai nereiškia, kad jie automatiškai diskvalifikuojasi iš mano potencialių favoritų per rinkimus, bet tai nuima nemažai taškų jiems.
                        Dar vienas dalykas, kuris erzina dėl LP, tai kad toliau laiko Armonaitę savo pirmininke. Armonaitė yra politinis lavonas ir gluša varna, kuri vietoj pažadų įgyvendinimo turistauja Japonijoje už mokesčių mokėtojų pinigus, o paklausta bet kokio klausimo, nesugeba suregzti sakinio iš 5 žodžių, jei nebuvo iš anksto pasirašiusi špargalkės.

                        Comment


                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                          Jei dalies nepavyko įgyvendinti, tai išėjus iš koalicijos iš vis 0 pavyks įgyvendinti, plius po kitų rinkimų tada jau nei su konservatoriais nei socdemais nebeišeis dirbti, lauks visokių darbų partijų likimas.
                          Tai jau kaip ir aišku, kad daugiau nieko nepavyks įgyvendinti, dėl ko išėjimas iš koalicijos būtų visai logiškas žingsnis.

                          Comment


                            Parašė John Rodyti pranešimą
                            Oponavimas NT mokesčiui yra minusiukas LP. Tai nereiškia, kad jie automatiškai diskvalifikuojasi iš mano potencialių favoritų per rinkimus, bet tai nuima nemažai taškų jiems.
                            Dar vienas dalykas, kuris erzina dėl LP, tai kad toliau laiko Armonaitę savo pirmininke. Armonaitė yra politinis lavonas ir gluša varna, kuri vietoj pažadų įgyvendinimo turistauja Japonijoje už mokesčių mokėtojų pinigus, o paklausta bet kokio klausimo, nesugeba suregzti sakinio iš 5 žodžių, jei nebuvo iš anksto pasirašiusi špargalkės.
                            Tai jų programoje nebuvo jokių naujų mokesčių, tai jie niekaip negali jo palaikyti. Juoab tas mokestis sugalvotas tik dėl to, kad biudžetui reikia papildomų pajamų.
                            Flickr

                            Comment


                              Parašė John Rodyti pranešimą

                              Tai jau kaip ir aišku, kad daugiau nieko nepavyks įgyvendinti, dėl ko išėjimas iš koalicijos būtų visai logiškas žingsnis.
                              Dalį pavyko įgyvendinti, beto dar metai iki rinkimų ir dar sočiai laiko kažką įgyvendinti, išėjimas iš koalicijos būtų toks mažvaikiškas žingsnis nieko neduodantis nei jiems nei valstybei.
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                Jei dalies nepavyko įgyvendinti, tai išėjus iš koalicijos iš vis 0 pavyks įgyvendinti, plius po kitų rinkimų tada jau nei su konservatoriais nei socdemais nebeišeis dirbti, lauks visokių darbų partijų likimas.
                                o kodėl LP su Soc demais negali?

                                Comment


                                  Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

                                  o kodėl LP su Soc demais negali?
                                  Todėl, kad ideologija iš esmės kardinaliai priešinga, LP už kuo mažesnį reguliavimą ir mokečius, o socdemai priešingai.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                    Tai jų programoje nebuvo jokių naujų mokesčių, tai jie niekaip negali jo palaikyti. Juoab tas mokestis sugalvotas tik dėl to, kad biudžetui reikia papildomų pajamų.
                                    Šiaip tai visi mokesčiai sugalvoti dėl lygiai tos pačios priežasties

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                      Todėl, kad ideologija iš esmės kardinaliai priešinga, LP už kuo mažesnį reguliavimą ir mokečius, o socdemai priešingai.
                                      su krigdemais jaučių dar jiems toliau, bet sėdi koalicijoje. politiniam pasaulyje yra x ir y ašis (jau nekalbant, kad mūsų kaime aplaima jokių griežtų pozicijų nėra)

                                      Comment


                                        Parašė John Rodyti pranešimą

                                        Šiaip tai visi mokesčiai sugalvoti dėl lygiai tos pačios priežasties
                                        LP ideologija, kad mokesčių būtų kuo mažiau ir jie mažesni, tai būtų kvaila iš jų pusės pritarti naujiems, kurie nebuvo numatyti net koalicinėje sutartyje. Plius tas naujas mokestis labiausiai paliestų LP elektoratą, t.y. jaunas šeimas gyvenančias brangesniuose būstuose nei vidurkis.
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą

                                          Tai jau kaip ir aišku, kad daugiau nieko nepavyks įgyvendinti, dėl ko išėjimas iš koalicijos būtų visai logiškas žingsnis.
                                          Baisiai logiškas, pasėdi prie lovio 3,5 metų, o po to per pusmetį opozicijoi bandai susigaudyt rinkėjus vėl oponuodamas neopuliariem koncervam. Fakin išvestaskūriai
                                          Paskutinis taisė uzdvidesimt; 2023.10.22, 21:09.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X