Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Dviguba pilietybė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Man tai įdomūs tokie paprasti techniniai dalykai. Jeigu gauni pilietybę, tai turi įsipareigojimų (juridinių) valstybei. Nieko prieš emigrantus neturiu, ber kaip bus su:

    1. Mokesčiais. Kaip bus su PSD mokesčiais;
    2. Kaip bus su karine tarnyba, nes čia, Lietuvoje, atitinkamo amžiaus žmones turi eiti į karinę tarnybą. Abejoju, ar iš UK, Norvegijos, Vokietijos, Airijos, Švedijos, JAV vyks kažkas tarnauti. Kažkaip susidarys dvi kategorijos žmonių, nors visi turi tą pačią pilietybę (pasą);
    3. Kaip su rinkimais. Žmones, kurie n metų negyvena Lietuvoje turės balsą spręsti Lietuvos reikalus. Kažkaip keista. Prieš tai minėtas Danijos pvz. labai geras, bet ar tokį taikytų mums. Aš jau įsivazduoju mūsų partinius, kurių rinkimų PR atsiras atskira eilutę propagandai kokioje UK, Norvegijoje, raginant balsuoti už vieną ar kitą;

    Kartais atrodo, kad dvigubos pilietybės apologetams atrodo, kad pilietybė yra ekvivalentas tautybei, tartum, nieko nereiškia, manifestacija, popieriukas, patvirtinantis miglotą santykį su valstybe, bet yra absoliučiai kitaip. Juk pilietybė yra politinis ir, svarbiausia, teisinis valstybės institutas, kuris apibrėžia asmens ryšį su savo valstybe ir svarbiausi šio ryšio komponentai - teisės ir pareigos. Asmuo įsipareigoja valstybei vykdyti tam tikras pareigas ir tai daryti nuolatos. Labai sunkiai įsivazduoju, kaip jie galės vykdyti tas pareigas (tegu kokioje Anglijoje ilgam įsikūrė emigrantai savęs paklausia, ar galės tai įvykdyti), išskyrus balsavimo teisę, bet ir taip neaišku, kiek jų realiai balsuotų.
    Paskutinis taisė R.D.; 2018.03.21, 23:14.

    Comment


      Dual Citizenship Countries

      https://www.dualcitizenship.com/countries.html

      Comment


        Parašė Zorro Rodyti pranešimą
        Ko gero, vienintelis atvejis, kai aš pritariu Lukašenkai.
        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

        Comment


          Parašė jpou Rodyti pranešimą

          Galima imti Danu pavyzdi - jei negyveni salyje daugiau kaip (jei neklystu) 2 metus - prarandi teise balsuoti.
          Dar galima imti JAV pavyzdį. Turi pilietybę - moki mokesčius. Nesvarbu kur gyveni. Tik neapmokestinamą minimumą daryti kaip ir vietiniams

          Comment


            A. Juozaitis, FB
            Apgailėtina, kad Seimo dauguma sesijos pabaigoje balsavo už Referendumo įstatymo pakeitimą, kuriuo siekiama padaryti išimtį numatomam referendumui dėl dvigubos pilietybės. Šiame konkrečiame referendume, kurį tikriausiai paskelbs valdžia, sprendimui priimti tuomet jau nebereikėtų pusės visų piliečių balsų, o užtektų tik pusės iš tų, kurie atėjo.

            Lydekai užsakius, valdžiai panorėjus, specialias sąlygas norima sudaryti daugybinės pilietybės įteisinimui.

            Nors Seimo kanceliarijos Teisės departamentas aiškiai nurodė, kad siūloma išimtis prieštarautų Konstitucijai, Teisės ir teisėtvarkos komitetas bei Seimo salėje sėdėję Seimo nariai to visiškai nebojo. Jie pasitenkino pažadais, kad dėl šio įstatymo rudenį Seimas pats kreipsis į Konstitucinį teismą. Matyt tikisi, kad Konstitucinis Teismas staiga pakeis savo „doktriną“, kaip jau ne kartą yra buvę...
            O juk Seimo stalčiuose guli Lietuvio paso įstatymų paketas, kuris Lietuvoje kilusiems, jų vaikams ir vaikaičiams, net jei jie įgytų kitos šalies pilietybę, suteiktų visas Lietuvos piliečio teises, išskyrus dalyvavimą rinkimuose. Lietuvio pasas taip pat suteiktų jo turėtojui teisę greituoju būdu atkurti Lietuvos pilietybę. Tai sumanymas, kuris išlaikytų išvykusiųjų ryšius su Lietuva – jie bet kada galėtų laisvai atvykti į savo šalį, mokytis, dirbti, turėtų kitas piliečių turimas lengvatas. Tai būtų tikrasis lietuvių vienijimosi kelias. Lietuva turi sudaryti sąlygas grįžti, o ne išvykti.
            Tačiau mūsų politinė klasė renkasi skaldymo ir pilietybės instituto griovimo kelią, kai būtų sukurti dviejų rūšių piliečiai – vieni, kurie turėtų ir teises, ir pareigas, o kiti – kurie turėtų tik teises.
            Akivaizdu, kad tai tik skatintų migraciją, skatintų kitos šalies pilietybės priėmimą ir silpnintų išeivių ryšius su Lietuva.
            Susitikimuose su išeiviais įsitikinau, kad Lietuvio paso modelis būtų jiems priimtinas, o dvigubos pilietybės problemą eskaluoja tik Pasaulio lietuvių bendrijos vadovaujantys asmenys. Negi tik taip jie geba parodyti, jog kažką veikia?

            Comment


              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
              A. Juozaitis, FB
              Tuos kurie buvo uzsieny atostogu ar darbo tikslais - nuteisti uz tevynes isdavyste.

              Comment


                Man dviguba pilietybė kažkodėl asocijuojasi su palaida mergina. Su vienu kol davėsi tol normalu, su antru - dar kaip ir normalu, trečias - jau einama kurvėjimo keliu, o po to iš karto su dviem - prostitucija ir ne kitaip. Šiuolaikinės moralės požiūriu kuo didesnis kurva esi tuo daugiau respecto gauni, tai matyt taip žmonės ir rinksis - kas senesni ir griežtesnių moralinių normų, kam priesaika yra šventa, tie balsuos prieš dvigubą, o liberalių pažiūrų, pasaulio perėjūnai, kam svarbiausias pasaulyje tik savas ego - manau balsuos už septyniagubą pilietybę. Nu ir tai parodys - kokių daugiau Lietuvoje žmonių yra.
                Aš neliūdnas - aš blaivus

                Comment


                  Nu ir tai parodys - kokių daugiau Lietuvoje žmonių yra.
                  Turbūt numanoma, kad daugiau yra tokių, kurie nenori, jog pasas būtų kaip prekybos centro lojalumo kortelė, todėl ir siekiama supaprastinti referendumo reikalavimus. Lietuvoje dažnai bijoma visuomenės nuomonės ir ne tokių, kokių reikia, referendumų rezultatų.
                  Paskutinis taisė senasnamas; 2018.07.02, 15:38.

                  Comment


                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                    Turbūt numanoma, kad daugiau yra tokių, kurie nenori, jog pasas būtų kaip prekybos centro lojalumo kortelė, todėl ir siekiama supaprastinti referendumo reikalavimus. Lietuvoje dažnai bijoma visuomenės nuomonės ir ne tokių, kokių reikia, referendumų rezultatų.
                    Manau tikrai bus daugiau tokių, kurie į pasą žiūri per materialinės naudos prizmę ir kuriem tas pasas tik kaip maximos nuolaidų kortelė, kuo daugiau tokių turi, tuo geriau, neveltui tiek emigrantų ir nepatriotiškų žmonių.
                    Flickr

                    Comment


                      Aš prieš.
                      Tai būtų vinis į mūsų demokratiją ir laisvę, kad ir kokia ją turim. Dauguma emigracijoje esančiu žmonių nesuvokia realios padeties Lietuvoje ir daugelis jų palaiko populistines partijas (Darbo, Paulausko ir tt.), nekalbu apie kai kurių mastyseną apie Lietuvą.
                      Dauguma emigrantu, mielai laukia kada bus nuversta valdžia Lietuvoje ir ateis gelbėtojai iš rytų (nors patys sėdi vakaruose), labai jaučia didele neskuoda, kad teko emigruoti ir puikiai "suvalgo" visą rytų propogandą. Kas dar ineštu didžiulia sumaištį Lietuvoje.
                      Nenustebčiau, kad atsiras daug "lietuvių" iš rytų.

                      Kaip daugelis rašo, turint pasą turi prisiimti ir atsakomybę, bet daugelis emigracijoje nėra apie tai girdėja.

                      Aš labiau bučiau už paso variantą, kuris leidžia atvykti į Lietuvą, duodą kažkokias apibrėžtas privilegijas, kažkas panašaus, kaip Lenko korta arba Latvijoje rusams, duodami pasai, be teisės balsuoti. Tai atkratytų daugelį prašalaičiu. Tad tokį pasą manau turėtu žmonės kuriems Lietuva svarbi, o ne jai kenkti.

                      Pilietybė reikalauja, kad tu gyventum toje šalyje ir suprastum kas joje vyksta, o ne sėdeti už jūrų marių ir viską burnoti.

                      Comment


                        Parašė John
                        Meanwhile Romas nusprendė tiesiog ištrinti jam nepatinkančios pozicijos pasisakymus. Well done, Romai. Kim Jong Ilas ir Mao turbūt net grabe tau ploja už tokius gebėjimus
                        Menwhile minėtas pranešimas ištrintas ne dėl pozicijos, o dėl jos reiškimo būdo:
                        Parašė John
                        Kodėl vatai taip kliūna dviguba pilietybė?
                        Nebūtina visus ne emigrantus ar nepritariančius dvigubai pilietybei vadinti vatomis.

                        Comment


                          nebus tos dvigubos pilietybes, nes tai butu konstitucijos pazeidimas.

                          Comment


                            Parašė Martin Van Rodyti pranešimą
                            Aš prieš.
                            .
                            Nepyk, bet ta argumentacija prieš dvigubą pilietybybę yra stipriai per silpna. Ir išvis argumentai yra daugiu nuomonė, nei realus pasaulis. Paimkim kad ir vieną, kuris regis turėtų būti labiausiai paremtas faktiniais duomenimis - "dauguma emigracijoje esančiu žmonių nesuvokia realios padeties Lietuvoje ir daugelis jų palaiko populistines partijas (Darbo, Paulausko ir tt.)". Pagal VRK duomenis per paskutinius seimo rinkimus emigrantai už konservatorius atidavė 45,81% balsų, liberalus 21,88%, kai tuo tarpu už kokius valstiečius - 8,22%. Jeigu Lietuvoje būtų įvesta konstitucinė pataisa, kad tik emigrantai apsprendžia Lietuvos valdžią - tai būtų išsigelbėjimas Lietuvai, nes būtent jų balsavimas yra kokybiškiausias su mažiausiai populizmo priemaišų. Suprantama, emigracijoje pasirįžta balsuoti tiek tie, kuriems rūpi Lietuvos likimas ir kurie daugiau mažiau žino už ką reikia balsuoti, bet būtent tokie žmonės su daugiau košės galvoje dažniausiai ir geba pakeisti pilietybę. Braškių skynėjai politika nesidomi ir nesidomi pilietybės pakeitimu, jiems rūpi kiti dalykai. Dėl to dviguba pilietybė Lietuvai, turiančiai tiek emigrantų, yra būtina. Ir aš kol kas negirdėjau nei vieno normalaus argumento prieš.

                            Comment


                              kaip galima buti pilieciu dvieju valstybiu? O jei jos kariaus tarpusavyje, kuria gintu? Aisku, isimties tvarka kazkokiems labai labai, bet labai nusipelniusiems kitos valstybes pilieciams, galima suteikti, bet ne masiskai visiems norintiems.

                              Comment




                                Aš kilęs iš mažo miestelio žemaitijoje, bet jau ilgą laiką pragyvenęs Vilniuje. Kadangi nepamenu savo pirmųjų metų, tai galiu netgi sakyti, kad esu 50% kaimietis ir 50% vilnietis, bent jau pagal pragyvento laiko tarpsnį. Tai kas aš teisiškai - kaimietis, ar vilnietis? Aš asmeniškai neišsižadu savo šaknų ir nesuprantu kodėl kažkas turėtų už mane nuspręsti kuo man būti. Kodėl aš pats negaliu to pasirinkti? Jeigu norėsiu - aš save įvardinsiu vilniečiu, o jeigu norėsiu - įvardinsiu kaimiečiu gyvenančiu Vilniuje, o galbūt norėsiu save įvardinti kaip 'mišrūną'. Ir ne kažkam kitam spręsti - nes tai ne to kažko kito reikalas. Taip pat ir su dviguba pilietybe - galbūt kažkas nenori būti vien tik anglu, galbūt kažkas nori būti lietuviu ir anglu, galbūt nori turėti UK pilietybę, bet tuo pačiu neprarasti savo šaknų. Kodėl mes jam turėtumėm tai uždrausti? Kokia iš to mums nauda? Tai, kad jį privesim atsisakyti Lietuvos pilietybės, bus tik paskatinimas jam nutraukti ryšius su Lietuva. Mano supratimu tai nėra mūsų tikslas, dėl to kai mes nesuteikiam dvigubos pilietybės - aš matau daug minisų, o dėl to, kad kažką priverčiam jos atsisakyti - aš nematau jokių pliusų. Jeigu yra pliusų - prašom vardindi, nes kol kas nė vieno nemačiau.

                                Comment


                                  Manau retkarčiais reikia pasižvalgyti kaip daro tikrai gudrios, išmintingos žydų tautos atstovai. O Izraelis leidžia dvigubą, netgi kelių valstybių pilietybę, jei įrodo žydišką kilmę. Bet yra ir kitų kelių pilietybei gauti.
                                  Pirmas pasitaikęs straipsnis apie tai: http://www.bernardinai.lt/straipsnis...ilietybe/26838
                                  Kodėl Lietuva negalėtų kažko panašaus taikyti?
                                  Paskutinis taisė Arunasx; 2018.07.02, 18:26.
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                  Comment


                                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                    Nepyk, bet ta argumentacija prieš dvigubą pilietybybę yra stipriai per silpna.
                                    Emigracijoje balsuoja labai nedidelė dalis žmonių dauguma iš jų manau supranta ką daro(Iš viso užsienyje Europos Parlamento rinkimuose balsavo 13653 Lietuvos piliečiai), o ten daugumos gyvenančių skaičius tikrai didelis, nekalbu apie tuos kurie gali pretenduoti į pilietybę. Kaip pvz. šiai dienai JAV vyksta protestai apginti Venckiene, JAV žmonės tiki "Violetine revoliucija", tad viešai prakalbus apie jų įsitraukimą/galėjimą pakeisti Lietuvoje esančius "klanus", tikrai taptu didele jėga, nekalbu apie Paulauską, kuris puikiai dirba šiuo klausimu Airijoje ir UK. Kaip minėjau, mūsų draugai iš Rytų tikrai pasinaudos šia unikalia proga. Kaip įodymas prorusiška lenkų partija, kuri surenka savo balsus į seimą ar EP bet tikrai jie nieko nedaro gero Lietuvos vardu. Taip ir čia, graži idėja gali atsisukti prieš mus pačius.

                                    Aš nesu prieš tai kad žmonės, gautų popieriuką, kuris patvirtina kad tu Lietuvis, bet aš esu prieš tai, kad tai gali paveikti mūsų vidaus politiką. Manau pasas su ribotom piliečio galimybėm būtu puikus sprendimas.

                                    Comment


                                      Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                      Manau retkarčiais reikia pasižvalgyti kaip daro tikrai gudrios, išmintingos žydų tautos atstovai. O Izraelis leidžia dvigubą, netgi kelių valstybių pilietybę, jei įrodo žydišką kilmę.
                                      Mums iki žydų, kaip iki kosmoso, jų tauta gali sau tą leisti. Žydų bendruominė žino ką priima į savo bendruominę, plius jie vieni kitus palaiko..

                                      Comment


                                        Dviguba pilietybė buldozeriu stumiama ne užsienio lietuvių naudai, o tam, kad būtų galima įpilietinti įvairaus plauko gastarbaiterius, visų pirma slavus.
                                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                        Comment


                                          Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                          Dviguba pilietybė buldozeriu stumiama ne užsienio lietuvių naudai, o tam, kad būtų galima įpilietinti įvairaus plauko gastarbaiterius, visų pirma slavus.
                                          Galima taikyti tik NATO, ES šalių piliečiams ir tik tiems, kurie turi ženklių sąsajų su Lietuva. Ar yra minimalių prielaidų, kad rytų kaimyninės valstybės taptų tokių organizacijų nariais?
                                          Ar manai, kad yra didelis pavojus dėl darbo jėgos antplūdžio šiuo keliu? Dar sudėtingesnis atvejis. Manau iš piršto iščiulpta sąmokslo teorija.
                                          Asmeniškai manau, kad Lietuva gautų daug naudos per ryšius su lietuvių kilmės žmonėmis.
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                          Comment

                                          Working...
                                          X