Antradienį Seimas galutinai pritarė Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms, kuriomis įteisinama galimybė be jokios licencijos ūkininkams gaminti naminę degtinę ir ją pardavinėti svečiams.
Priimtos įstatymo pataisos numato, kad Lietuvoje leidžiama gaminti natūralios fermentacijos alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija ne didesnė kaip 18 proc. (alaus – ne didesnė kaip 9,5 procento), ne parduoti, o tik savo ar šeimos poreikiams tenkinti.
Be to, ūkininkams, kurie teikia kaimo turizmo reikalavimus atitinkančias paslaugas ir kurie Žemės ūkio ministerijos nustatyta tvarka yra sertifikuoti kaip tradiciniai amatininkai, leidžiama gaminti ir parduoti kaimo turizmo sodyboje ne didesnės kaip 65 proc. tūrinės etilo alkoholio koncentracijos alkoholinius gėrimus.
Ūkininkams leidžiama per kalendorinius metus pagaminti ne daugiau kaip 100 litrų tradicinių alkoholinių gėrimų.
Priimtos įstatymo pataisos numato, kad Lietuvoje leidžiama gaminti natūralios fermentacijos alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija ne didesnė kaip 18 proc. (alaus – ne didesnė kaip 9,5 procento), ne parduoti, o tik savo ar šeimos poreikiams tenkinti.
Be to, ūkininkams, kurie teikia kaimo turizmo reikalavimus atitinkančias paslaugas ir kurie Žemės ūkio ministerijos nustatyta tvarka yra sertifikuoti kaip tradiciniai amatininkai, leidžiama gaminti ir parduoti kaimo turizmo sodyboje ne didesnės kaip 65 proc. tūrinės etilo alkoholio koncentracijos alkoholinius gėrimus.
Ūkininkams leidžiama per kalendorinius metus pagaminti ne daugiau kaip 100 litrų tradicinių alkoholinių gėrimų.

Komentuoti: