Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Dar vienas smūgis karantino šalininkams.

    Oksfordo universiteto profesorius: infekcijos plitimo pikas buvo pasiektas dar prieš įvedant apribojimus

    Prestižinio Oksfordo universiteto Įrodymais pagrįstos medicinos centro vadovas profesorius Carlas Heneghanas prisijungė prie būrio kitų mokslininkų, teigiančių, kad ilgalaikio valstybių uždarymo pasekmės gali būti žalingesnės nei naujojo koronaviruso pandemija. Be to, C.Heneghanas tvirtina, esą COVID-19 infekcijos plitimas Jungtinėje Karalystėje dar prieš paskelbiant apie viešojo gyvenimo ir ekonominius suvaržymus pasiekė piką ir ėmė slūgti, skelbia „Yahoo News“.

    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1307450?copied
    Paskutinis taisė Lettered; 2020.04.23, 03:13.
    Flickr

    Comment


      Tai ne smūgis, o tik kažkoks pasvarstymas. Juk ir taip aišku, kad realus pikas yra anksčiau, negu tyrimais aptiktas statistinis.
      Čia nereikia būti profesoriumi, kad suparsti - bet kokio karantino (šios epidemijos atveju) žala pranoksta pačio susirgimo ekonominę žalą.

      P.S. IMHO neįvedus jokio karantino Europoje ir "business as usual" (bet taikant apsaugos priemones medicinoje), Lietuvoje skaičiai iki vasaros vidurio manau būtų tokie: 200 000 užsikrėtusių (ištirtų/fiksuotų), 20 000 praėjusių ligonines, 1500-3000 mirusių, priklausomai kaip intensyviai būtų. Tai iš esmės kaip ir "nieko baisaus". Nevertinant to koks vyktų socialinis šaršalas.
      Paskutinis taisė Sula; 2020.04.23, 08:16.

      Comment


        Testų daugėja, užsikrėtusių nelabai

        Praėjusią parą Lietuvoje, atlikus 6798 tyrimus, nustatyti 28 nauji koronaviruso atvejai, praneša SAM. Tuo tarpu nuo koronaviruso pasveiko jau 399 asmenys.
        Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sveikata/sveika....d?id=84113971

        ilgalaikio valstybių uždarymo pasekmės gali būti žalingesnės nei naujojo koronaviruso pandemija
        Tai kas liepė britams įvesti kažkokį karantiną, galėjo varyti taip kaip Iranas - kol mirė keli aukšti politikai. Britams ne tiek ir daug trūko, virusas jau buvo įsisukęs į vyriausybę.
        Paskutinis taisė senasnamas; 2020.04.23, 08:34.

        Comment


          Jei taip ir toliau, tai greitai pasivysim švedus (testų skaičiumi!). O jų strategijoje testavimas turėtų būti labai svarbus, siekiant kuo tiksliau nustatyti kaip plačiai apsikrečia populiacija ir įgauna imunitetą ir kiek laiko procesas tęsis. Pagal užkimštas ligonines spręsti sunku. Gal židinys plečiasi viename mieste, o kitame mieste jokio viruso.
          Show must go von!

          Comment


            Toleruojamas aukų skaičius yra visų pirma politinis sprendimas. Dabartinė LT vyriausybė nuo pat pradžių deklaravo siekį išsaugoti gyvybes ir tai +/- sekasi neblogai. ~40 mirčių bendrame kontekste tėra statistinis triukšmas.

            Jei valdžioje būtų žymiai didesnę toleranciją mirčiai turinti Tėvynės Sąjunga, skaičiai matyt būtų kitokie. O Seimo rinkimai parodys, kokį kelią norės pasirinkti Lietuvos piliečiai.
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              Jau kurią dieną Lietuvoje mažėja active case skaičius. Tai yra, per dieną daugiau pasveiksta, nei suserga.
              Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
              Marsrutai.lt tinklaraštis!
              SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

              Comment


                O jų strategijoje testavimas turėtų būti labai svarbus, siekiant kuo tiksliau nustatyti kaip plačiai apsikrečia populiacija ir įgauna imunitetą ir kiek laiko procesas tęsis.
                Turėtų. Anot Švedijos lietuvių, testai taupomi ir jei nesi rizikos grupėje, tai sirk namie, niekas dėl tavęs testų negadins. Dėmesys skiriamas tik sunkiems ligoniams. Vien aptinkamumas daug ką parodo. 94500 testų ir 16004 užsikrėtę. 17 proc. Jei testavimo apimtys būtų rimtos, tai užsikrėtusių skaičiai šautų į viršų.

                Comment


                  Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                  Toleruojamas aukų skaičius yra visų pirma politinis sprendimas. Dabartinė LT vyriausybė nuo pat pradžių deklaravo siekį išsaugoti gyvybes ir tai +/- sekasi neblogai. ~40 mirčių bendrame kontekste tėra statistinis triukšmas.

                  Jei valdžioje būtų žymiai didesnę toleranciją mirčiai turinti Tėvynės Sąjunga, skaičiai matyt būtų kitokie. O Seimo rinkimai parodys, kokį kelią norės pasirinkti Lietuvos piliečiai.
                  Būtų buvę diskusijos, diskusijos ir dar kartą diskusijos. Pvz. Kaip įvesti karantiną, ką daro švedai, o kodėl jie taip daro? ar priimti Kinijos respiratorius, o gal vistik pasmerkti kinus, ar priimt Volga -Dnepr KROVININĮ lėktuvą ir t.t ir t.t
                  Show must go von!

                  Comment


                    Neaišku, kaip operatyviai kitos šalys pateikia testavimo duomenis, bet pagal dabartinius duomenis tai Lietuva 13-a pasaulyje! Tendencija akivaizdi - visose aktyviai testuojančiose šalyse sergančių grafikai suvaldyti. Gal tik JAE dar nesimato leidimosi, bet pas juos užtai mirusių labai mažai. Net Portugalijoje, kur lyg ir turėtų būti panašiai nei Ispanijoje (ar net blogiau), tvarkomasi daug geriau.

                    Comment


                      NEW: The excess UK deaths linked to coronavirus are likely to be around 41,000 as of yesterday, not the 17,337 of the hospital deaths announcements Here is the explanation for that estimate, which I will update daily
                      https://twitter.com/ChrisGiles_/stat...41436317315072

                      Karantino (aka. mėnesį rekomenduojama rečiau eiti iš namų ir maistą pirkti per barborą, o ne parduotuvėje) priešininkai sprogsta iš pykčio.

                      Comment


                        Parašė Sula Rodyti pranešimą
                        P.S. IMHO neįvedus jokio karantino, Lietuvoje skaičiai iki vasaros vidurio manau būtų tokie: 200 000 užsikrėtusių (ištirtų/fiksuotų), 20 000 praėjusių ligonines, 1500-3000 mirusių, priklausomai kaip intensyviai būtų.
                        Skaičiai žiaurūs, niekas nenorėtų, kad mirtų net ir vienas žmogus, bet mes turim problemą, kad karantinas taip pat žudo žmones, dauguma jau supranta, kad karantino neįmanoma laikyti metus iki vakcinos atsiradimo, nes jis padarys daugiau žalos, nei duos naudos. Kaip jau esu minėjęs, karantinas yra chemoterapija - galinti pagydyti, bet per ilgai taikant, padaro daugiau žalos. Dėl to yra ypač svarbu, kad valdžia šitą ginklą naudotų turėdama konkretų tikslą - pvz. išnaikinti virusą. Lietuvoje karantinas trunka vos mėnesį, o jau dabar šimtais tūkstančių skaičiuojame žmones, kurie prarado darbą ir/ar atsidūrė rizikingoje skurdo zonoje. Ir tai tik vienas mėnuo karantino, iki vakcinos dar vos ne metai. Natūralu, kad po mėnesio/dviejų trunkančio karantino, pradedame matyti mažytę galimybė verslams vėl pradėti dirbti - bet kas bus, jeigu po kelių savaičių jų darbas vėl bus užrauktas? Ar jie išgyvens antrą bangą? O jeigu bangų bus ne 1 ar 2. o 5? Aš dabar tiksliai nepamenu, bet berods didžioji dalis Lietuvos žmonių neturi jokių santaupų, kas reiškia, jog jie susidurs su realiu klausimu - o ką aš rytoj valgysiu? Leisiu sau spėti, kad po kelių karantino bangų, mes realiai turėsim žmonių, mirštančių iš bado, ko šiuolaikinė Lietuva dar nematė.
                        Paskutinis taisė Eidvis; 2020.04.23, 09:12.

                        Comment


                          Įdomus mastymas. Būtų viskas logiška, jeigu Lietuvos ekonomiką generuotų pagrinde tik vidaus vartojimas.
                          Show must go von!

                          Comment


                            Na, dauguma ES šalių jau dabar švelnina karantinus, kas reiškia ir tai, kad gamyba ar eksportas irgi pamažu atsistatinės. Švelnina lenkai, čekai, vokiečiai, austrai, danai, norvegai. Na, o Latvijoje ir Estijoje karantinas taip ar taip buvo ne toks griežtas, koks dar iki balandžio vidurio buvo pas mus.

                            Tai jei būtų taip, kad mes vieninteliai regione ilgiau laikytume griežtą karantiną, tikrai ekonominės pasekmės būtų nelabai kokios.
                            Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                            Marsrutai.lt tinklaraštis!
                            SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                            Comment


                              Ta pati plokštelė sukasi toliau
                              dauguma jau supranta, kad karantino neįmanoma laikyti metus iki vakcinos atsiradimo
                              Kuri šalis ketina taikyti karantiną metus arba bent jau iki vakcinos (jei ši atsirastų anksčiau)?
                              Tos pakartotinės bangos yra tokia pati astrologija kaip seniau kartotas užkeikimas, kad epidemija Europos nepasieks. Iki rudens šalys, kurios ne miega, o dirba, išmoks valdyti židinukus, naudoti apsaugos priemones, apsirūpins ištekliais ir nereikės jokių karantinų. Bus gal taikomi kai kurie apribojimai, bet nebus visuotinio sėdėjimo namuose.

                              Šitą prašom visiems įsidėmėti . Tai sako žmogus, kritikavęs Kasiulevičių dėl pesimistinių prognozių.
                              Leisiu sau spėti, kad po kelių karantino bangų, mes realiai turėsim žmonių, mirštančių iš bado, ko šiuolaikinė Lietuva dar nematė.
                              Paskutinis taisė senasnamas; 2020.04.23, 09:40.

                              Comment


                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Ta pati plokštelė sukasi toliau


                                Kuri šalis ketina taikyti karantiną metus arba bent jau iki vakcinos (jei ši atsirastų anksčiau)?
                                Tos pakartotinės bangos yra tokia pati astrologija kaip seniau kartotas, kad epidemija Europos nepasieks. Iki rudens šalys, kurios ne miega, o dirba, išmoks valdyti židinukus, naudoti apsaugos priemones, apsirūpins ištekliais ir nereikės jokių karantinų. Bus gal taikomi kai kurie apribojimai, bet nebus visuotinio sėdėjimo namuose.

                                Šitą prašom visiems įsidėmėti . Tai sako žmogus, kritikavęs Kasiulevičių dėl pesimistinių prognozių.
                                Netrukdykit žmogui kakta sieną bandyti pramušt Nors štai yra pokyčių. Svaigimas apie metų trukmės karantiną pasikeitė į kelių karantinų bangą. Pragriesas.
                                Na, kad antra banga gali ateit, tai taip. Bet žiūrint kaip pirma ėjo iki Lietuvos, tai panašu, kad būtų ir silpnesnė, ir nusikeltų lyginant su Europa.
                                Paskutinis taisė mag; 2020.04.23, 09:39.

                                Comment


                                  Niekas nesiruošia laikyti metus visus karantine, daug teksto besiginčijant su niekuo nesiūloma išeitimi. Dabar jis buvo įvestas, nes jokia sveikatos sistema - Kinijos, Italijos, Ispanijos, JAV, net JK nebuvo paruošta epidemijai. Užsikrėtė, buvo izoliuoti ar mirė nemažai jaunų gydytojų, neužteko kaukių, dezinfekcinio skysčio, kvėpavimo aparatų, vietų ligoninėse ir taip toliau, buvo neįvertintas užkrečiamumas ir mirtingumas, net social-darvinistai iš jungtinės karalystės greitai užraukė kalbas apie visų greitą persirgimą, nes suprato, kuris variantas ekonomikai ir visuomenės stabilumui blogesnis (krūvos lavonų ir išsigandusių žmonių pasirodo labai žalinga ekonomikai). Dabar aprūpinus ligonines ir pradedant teikti kaukes gyventojams ir adekvačiai suvokiant viruso sklidimo būdus ir reikalaujamus saugojimosi būdus ekonomikos gali būti atidaromos vėl, o žmonės laikytis naujų socialinių normų, todėl lokalius protrūkius galima bus suvaldyti nestabdant visuomenės.

                                  O dėl aktualių problemų, matyt kažkaip taip atsidarinės pasienis visoje Europoje, reikės turėti medicininę pažymą, kad nesergi: https://www.austria.info/en/service-...us-information

                                  People travelling to Austria from neighbouring countries are obligated to produce a medical certificate proving a negative COVID-19 test result upon entry. The certificate cannot be older than 4 days when entering Austria. Without the certificate, entry will be denied. Transiting the Austrian territory without stopover is permitted. Austrian citizens or people with primary, secondary or habitual residence in Austria do not have to produce such a certificate if they commit to a 14-day quarantine in their place of residence.

                                  Entry by air is prohibited to third country nationals from states outside the Schengen area. Third country nationals travelling from inside the Schengen area by air, have to carry a medical certificate proving a negative COVID-19 test result and are obligated to commit to a 14-day quarantine.

                                  Comment


                                    Šiaip Eidvis laikas keisti (bent laikinai, iki kitos bangos) plokštelę su linksmesne muzika. Šapokos karantinas visai kitoks nei verygos. Vien ką reiškia prekybos užkūrimas. Būtų gal užkurta iškart po velykų. Tiesiog veryga (manau pamatuotai) išsigando lietuviškų velykinių tradicijų ir galvojo, kad po velykų bus totalus p....iec
                                    Show must go von!

                                    Comment


                                      Bet žiūrint kaip pirma ėjo iki Lietuvos, tai panašu, kad būtų ir silpnesnė, ir nusikeltų lyginant su Europa.
                                      Reiktų prisiminti, kad dar vasario gale ir kovo pradžioje Lietuvoje kas savaitę leidosi ne vienas ir ne du lėktuvai iš Europos šalių, kuriose jau buvo rimti židiniai. Ir Lietuvoje nebuvo kažkokio rimto užsikrėtimų sprogimo. Manau, kad jau pamokos išmoktos ir niekas nelips ant to paties grėblio dar kartą. Europos šalyse niekas antrą kartą nelauks, kol vėl ims kimštis ligoninės - nauji židiniai bus valdomi greičiau ir efektyviau. Dar reikia įvertinti tai, kad apskritai bus mažiau skrydžių ir mažiau keliaujančių (dėl įvairių priežasčių). Tai jei ir galima galvoti apie kažkokią antrą bangą Lietuvoje rudenį, tai ta banga bus gerokai silpnesnė.

                                      Būtų gal užkurta iškart po velykų. Tiesiog veryga (manau pamatuotai) išsigando lietuviškų velykinių tradicijų ir galvojo, kad po velykų bus totalus p....iec
                                      Su prekybos centrais galėjo luktelti bent iki pirmadienio - tada jau bus aiškesnis Senukų ir Ermitažo atidarymo efektas. Bet turbūt tikisi, kad nieko neigiamo neturėtų būti.
                                      Paskutinis taisė senasnamas; 2020.04.23, 09:54.

                                      Comment


                                        Ryto skaitiniai visiems kinų subinlaižiams apie Kiniją ir PSO.

                                        Ramūnas Bogdanas
                                        Virusinė PSO draugystė su Kinija
                                        https://www.lrt.lt/naujienos/nuomone...yste-su-kinija

                                        Vaidas Saldžiūnas
                                        Pasaulį į pandemijos spąstus įvariusi Kinija atsiskleidė ir Lietuvoje: parodė savo tikrąjį veidą
                                        https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=84103331

                                        Šarūnas Liekis
                                        Uhano turgaus krizė ir skandalinga Kinijos diplomatų laikysena Lietuvoje
                                        https://www.lrt.lt/naujienos/nuomone...sena-lietuvoje

                                        Nick Wadhams, Jennifer Jacobs / Bloomberg
                                        JAV žvalgyba: Kinija sąmoningai klastojo koronaviruso susirgimų ir aukų skaičius
                                        https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=83951659

                                        Hinnerk Feldwisch-Drentrup / Foreign Policy
                                        Kaip PSO tapo Kinijos galios instrumentu
                                        https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=84048823

                                        Andrius Balčiūnas / LRT.lt
                                        Kodėl PSO ignoravo Taivano perspėjimus dėl koronaviruso, o Kinijos valdžią gyrė?
                                        https://www.lrt.lt/naujienos/pasauly...s-valdzia-gyre


                                        Kinija pripažino, kad aukų Uhane buvo daug daugiau
                                        https://www.vz.lt/verslo-aplinka/202...o-daug-daugiau

                                        Comment


                                          Parašė rmss Rodyti pranešimą

                                          https://twitter.com/ChrisGiles_/stat...41436317315072

                                          Karantino (aka. mėnesį rekomenduojama rečiau eiti iš namų ir maistą pirkti per barborą, o ne parduotuvėje) priešininkai sprogsta iš pykčio.
                                          Ok, BVP augs toliau, o verslai ir darbo vietos užsilenks, kurie to nusipelnė, Skverneli, čia tu?
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X