Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    1 mln. užsikrėtusių buvo balandžio 2 d.
    2 mln. – balandžio 15 d.
    3 mln. – balandžio 27 d.
    Vienos dienos paspartėjimas. Žiūrint procentiškai, tai ryškus pagerėjimas.
    Paskutinis taisė senasnamas; 2020.04.27, 07:50.

    Comment


      Nežinau, gal tai susiję su mažesnėmis testavimo apimtim savaitgaliais, bet vakar nuo koronaviruso mirė 3751 žmogus visame pasaulyje, kai įprasta vidurkis buvo ~6000 žmonių per dieną.
      Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
      Marsrutai.lt tinklaraštis!
      SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

      Comment


        Atsirado geras užsikrėtusių kiekio milijonui gyventojų žemėlapis, kur didesnės šalys yra padalintos administraciniais vienetais. Įdomu pamatyti pasiskirstymą šalių viduje. Geriausiai atrodo vis dėlto Rytų Azija (ne tik komunistinė Kinija, bet apskritai visa Rytų Azija). Apie tokį suvaldymą Europa galėjo tik pasvajoti. JAV, Rusija, Brazilija - labai blogai. Indija, Afrika - kol kas atrodo dar nieko, bet dar matyt bus visko (be to, neaišku koks Indijoje ir Afrikoje testavimo patikimumas, netikiu kad geras, ir kad situacija atspindėta realiai).

        Beje, Brazilijoje labiausiai užkrėsti regionai arti pusiaujo. Kur netgi to sąlyginio braziliško "rudens" nėra.
        Paskutinis taisė Tomizmas; 2020.04.27, 08:09.
        Snowflakes will attack U <3

        Comment


          Taip, savaitgalis veikia - tai matyti, pvz., pažiūrėjus į JAV mirčių grafiką. Paskutinius tris savaitgalius akivaizdžiai žemesni skaičiai. Švedijoje vakar tik 2 mirę. Lietuvoje irgi savaitgaliais mažesnis testavimas.

          Comment


            Parašė bucaneer Rodyti pranešimą
            Jei pas mus (Lietuvoje, ar plačiau Europoje) nepavyks įgyvendinti Pietų Korėjos stiliaus epidemijos suvaldymo, tai iš tikrųjų gali likti kaip vienintelis variantas, bet tai reikštų pralaimėjimą - milijonus mirčių, dešimtis ar šimtus milijonų labai nemalonių kelias savaites trunkančių susirgimų su neaiškiomis ilgalaikėmis sveikatos pasekmėmis ir, galų gale, išaugusią tikimybę, kad virusas liks neišnaikintas ir toliau periodiškai sargdins žmoniją. Tol, kol planas riboti viruso plitimą iki vakcinos sukūrimo (ir viruso išnaikinimo per įskiepytą bandos imunitetą) yra realistiškas (o dabar taip ir yra), reiktų laikytis jo.
            Kad herd immunity kelias kainuoja daug gyvybių - su tuo turbūt niekas nesiginčys, antra vertus dauguma vakarų šalių eina būtent herd immunity keliu ir kalba ne apie viruso išnaikinimą, o apie flattening the curve strategiją. Ta pati Danijos premjerė neseniai pareiškė, kad 'niekas karantino Danijoje nenori laikyti net diena ilgiau, nei tai yra būtina'. Herd immunity kelias kainuoja daug gyvybių, bet vakaruose galvojama, kad karantinas tai ne tik ekonomika, žmonių pajamos, bet ir jų psichologinė, fizinė sveikata, tame tarpe ir gyvybės - jį laikant labai ilgai, jo padaryta žala bus nepalyginamai didesnė, nei einant herd immunity keliu. Bet aš sutinku, kad labai gerai būtų, jeigu mes eitumėm P. Korėjos keliu, tik aš nelabai tikiu, kad mes juo einame. Tiesą sakant aš nė karto negirdėjau Verygos to įvardijant kaip tikslo, girdėjau tik nukopijuotus iš vakarų pasisakymus, jog 'svarbiausia išlyginti kreivę, kad neviršytumėm sveikatos apsaugos pajėgumų'. Mano supratimu norint pasiekti panašių rezultatų, kaip P. Korėjoje, veido kaukės turėjo būti padarytos privalomos jau nuo pat pirmų dienų, o ne aiškinama, kad 'jos nieko neapsaugo', sveikatos apsaugos sistema turėjo būti aprūpinta apsaugos priemonėmis, kad ten neatsirastų viruso plitimo židinių, su testavimu lyg ir prisivijome - bet kas iš to, jeigu neveikia jokia normali kontaktų atsekimo ir informavimo sistema. P. Korėjoje kai nustatomas virusas, visi kontaktiniai asmenys atsekama pagal telefono buvimo vietą ir gauna žinutes, o pas mus kažkur, kur niekas neskaito, parašo "Petras 23 d. 14 val. lankėsi parduotuvėje". Galiausiai valdžia jau pradeda atšaukinėti karantiną, kas reiškia, jog veikiausiai užsikrėtimų skaičius vėl pradės augti. Kita problema, kad Lietuva yra maža šalis, Europos vidury, vargu ar išeis metus laikyti uždarytas sienas, Singapūras, kaip ir P. Korėja, buvo laikomi pavyzdžiais, bet kaip matome Singapūras neatsilaikė ir virusas vėl išplito, panašiai ir su Kinija, kur neaišku kas ten dedasi, kai ir vėl yra uždarinėjami miestai. Labai sunku, kur strategija P. Korėjos ar vakarų šalių yra geresnė, bet aš bijau, kad pati blogiausia strategija, tai neturėti strategijos ir mėginti kažką biški iš vienos pusės pritaikyti, kažką iš kitos ir mėginti vinguriuoti kažkur per vidurį.

            Comment


              Verygos tikslas buvo vienas, neužgrust ligoninių (panašu, kad ligoninių situaciją jis žinojo, tad skiedė susiriesdamas), nes tada būtų buvę total fatal chana. Todėl ir gavosi griežtai. Tiek, kad tas griežtumas labai greitai išgaravo. Palaukė Velykų ir viskas.
              Show must go von!

              Comment


                Bet aš sutinku, kad labai gerai būtų, jeigu mes eitumėm P. Korėjos keliu, tik aš nelabai tikiu, kad mes juo einame.
                Būtent į tai ir yra panašu - mažas kasdienis naujų atvejų skaičius, židinių valdymas, privalomos kaukės ir kitos saugos priemonės. Nesvarbu, ką šneka politikai, tikslas visų panašus: sumažinti užsikrėtimų skaičių tiek, kad netrukdytų gyventi. P. Korėja buvo geriau pasiruošusi iš pat pradžių, tai jei nereikėjo rimto karantino, o mažiau pasiruošusiems - reikėjo.

                Todėl ir gavosi griežtai. Tiek, kad tas griežtumas labai greitai išgaravo. Palaukė Velykų ir viskas.
                Nieko labai griežto Lietuvoje nebuvo. Saikingi apribojimai. Žiniasklaidos tonas - kita tema.

                Nuo kito savaitgalio ispanai galės išeiti į lauką pasportuoti ar pasivaikščioti, paskelbė premjeras Pedro Sanchezas, pradėdamas švelninti karantiną Ispanijoje, kur galioja vieni griežčiausių ribojimų žmonių judėjimui pasaulyje.
                Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=84141091
                Paskutinis taisė senasnamas; 2020.04.27, 08:40.

                Comment


                  Realiai, nors nei viena Europos šalis, išskyrus Švediją ir Baltarusija, dar neina visišku herd immunity keliu, bet jau iš pastarųjų kelių savaičių sprendimų matoma, jog dauguma šalių renkasi tarpinį variantą tarp herd immunity ir viruso visiško sustabdymo. Švelninami karantinai, nors viruso grėsmė toli gražu neišnyko ir švelninimas gali sukelti šuolį, tegul ir nedidelį ir kontroliuojama. Tai, iš vienos pusės, mažinami suvaržymai ir žmonės išleidžiami iš namų, taip siekiant, kad ekonomika veiktų, net jei dėl to kažkiek ir pakils užsikrėtimo lygis. Iš kitos pusės, lieka tam tikri apribojimai, kad sveikatos apsaugos sistemos neištiktų kolapsas. Tą patį daro ir Švedija - ten juk nėra taip, kad visiškai viskas leidžiama ir neribojama.

                  Vargu, ar kuri nors šalis gali sau leisti taikyti ilgalaikį griežtą karantiną iki tol, kol virusas visiškai išnyks. Kinija čia nėra pavyzdys - ten uždarė tik vieną provinciją, likusioje šalies dalyje nebuvo karantino ir ekonomika, nors ir ribotai, bet veikė net ir pačiame epidemijos įkarštyje. Europos gi atveju, jei uždarom visą šalį, tai jau po 2 mėnesių prasidės rimtos pasekmės ekonomikai.
                  Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                  Marsrutai.lt tinklaraštis!
                  SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                  Comment


                    Kinai ir be karantino sulindo į bunkerius. Pamenu rusų (ypač) drąsuolius jutuberius, vaikštančius po ištuštėjusį Šanchajų ir besistebinčius kinų bailumu.
                    Show must go von!

                    Comment


                      Europos šalys tiesiog pačios pateko į tokią situaciją ir ne vakar, kad kitaip elgtis nelabai galėjo. Pietų Korėja turėjo kaukių ir plius turi nuosavą kaukių gamybą, Kaip dabar aiškėja niekas Europoje jų neturėjo (tai nelabai nuostabų: aš pats netikėtai gruodžio mėnesį vienoje išparduotuvių nusipirkau kaukių su nuolaida - 3 kaukės už 6 centus. Savininkas aiškino, kad matyt "promachą" padarė: atsivežė iš Olandijos, olandai norėjo atsikratyti, nes niekas neperka, bet ir čia jų niekas neperka. Nusipirkau už eurą krūvą ant durniaus be jokios minties, nes labai pigiai kainavo. Būčiau už 100 eurų nusipirkęs, dabar būčiau praturtėjęs )) O kada mes čia pirkdavom kaukes ? ). Nepamirškime, kad KInija jau nuo sausio antros pusės praktiškai uždraudė kaukių išvežimą ir atpalaidavo varžtus tik nuo kovo vidurio. O tai 60 proc. pasaulinės kaukių produkcijos, Todėl beliko suktis iš padėties taip kaip sukosi. Šita situacija rodo, kokį pranašumą turi šalys, kurios turi sukoncentravusios pas save gamybą (ir toli gražu nebūtinai high-techą).

                      Comment


                        Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                        Atsirado geras užsikrėtusių kiekio milijonui gyventojų žemėlapis, kur didesnės šalys yra padalintos administraciniais vienetais. Įdomu pamatyti pasiskirstymą šalių viduje. Geriausiai atrodo vis dėlto Rytų Azija (ne tik komunistinė Kinija, bet apskritai visa Rytų Azija). Apie tokį suvaldymą Europa galėjo tik pasvajoti. JAV, Rusija, Brazilija - labai blogai. Indija, Afrika - kol kas atrodo dar nieko, bet dar matyt bus visko (be to, neaišku koks Indijoje ir Afrikoje testavimo patikimumas, netikiu kad geras, ir kad situacija atspindėta realiai).

                        Beje, Brazilijoje labiausiai užkrėsti regionai arti pusiaujo. Kur netgi to sąlyginio braziliško "rudens" nėra.
                        Bet vel atsimusam i ta pati. Patestuotu lenkai LT masteliu ir konturas igautu kita spalva.

                        Comment


                          Analizė parodė, kad pastaruoju metu daug besimptomių ligos atvejų, kurie yra išaiškinami atliekant profilaktinius patikrinimus.
                          Turint galvoje kruopščiau tiriamus visokius Antavilius ir Nemenčinę, tai po keliolika atvejų 4 paskutines dienas yra juokingas skaičius.
                          Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sveikata/sveika....d?id=84146099

                          Comment


                            Vienas Israelio matematikas isanalizavo statstika ir priejo isvados kad koronavirusas gali isnykti pats savaime taip pat staiga kaip ir pries tai atsirado:

                            Top Israeli prof claims simple stats show virus plays itself out after 70 days

                            A prominent Israeli mathematician, analyst and former general claims simple statistical analysis demonstrates that the spread of COVID-19 peaks after about 40 days and declines to almost zero after 70 days — no matter where it strikes, and no matter what measures governments impose to try to thwart it.

                            Comment


                              Matyt, tas mokslininkas COVID-19 lygino su savaime išnykusiais SARS ir MERS virusais, kuriems vakciną taip ir nepavyko sukurti.
                              Bet skirtumas tas, jog SARS nespėjo taip paplist po visą pasaulį.

                              Beje, kažin kas čia įvyko su statistika Ispanijoje. Per parą +20000 pasveikusiųjų.
                              Paskutinis taisė Vilnietizz; 2020.04.27, 16:02.
                              Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                              Marsrutai.lt tinklaraštis!
                              SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                              Comment




                                Realiai tinka ir į šiaip liūdna, šiaip linksma, Trumpo temas.

                                Comment


                                  Parašė rmss Rodyti pranešimą


                                  Realiai tinka ir į šiaip liūdna, šiaip linksma, Trumpo temas.
                                  klausimas dar, kas blogiau covid-19 ar šitie.

                                  Comment


                                    Parašė VNS Rodyti pranešimą
                                    Verygos tikslas buvo vienas, neužgrust ligoninių (panašu, kad ligoninių situaciją jis žinojo, tad skiedė susiriesdamas), nes tada būtų buvę total fatal chana. Todėl ir gavosi griežtai. Tiek, kad tas griežtumas labai greitai išgaravo. Palaukė Velykų ir viskas.
                                    PL uždarė sienas nuo 03.14 00:00, PSO dokumentas apie karantiną 02.29 .... Pervertinate tamsta tą biurokratą. Ir aplamai, žiūrint į visą eigą - kas pavyko deja yra " ne dėka o nepaisant to ..."

                                    Comment


                                      Vilniuje jau startuoja kavinės

                                      Comment


                                        Parašė hobo Rodyti pranešimą
                                        Vienas Israelio matematikas isanalizavo statstika ir priejo isvados kad koronavirusas gali isnykti pats savaime taip pat staiga kaip ir pries tai atsirado:
                                        O dabart sulygink terminus bent jau su OFICIALIA Kinijos statistika ...

                                        Comment


                                          Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
                                          Vilniuje jau startuoja kavinės

                                          Visoje Lietuvoje startuoja:
                                          https://kaunas.kasvyksta.lt/2020/04/...-kavines-foto/

                                          Comment

                                          Working...
                                          X